Известие

Collapse
No announcement yet.

Лекари и полицаи?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тя тая история е показателна и за други неща, но те искат малко по-дългосрочно мислене и напред и назад.

Показателна е и как се управлява стадо... имах преподавател по химия който като оплескаме нещо редовно ни питаше дали знаем как се къпят овце.
    Отговора му беше - закарваш ги до водата, обаче те не искат да влязат, хващаш една и я хвърляш вътре, останалите хукват след нея.

В конкретния случай, Цв. Цв хвърли няколко овце... медийни... и стадото хукна с пълна сила.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Е да ама, ако го проумявахме тва за овцете нямаше биби и цеце да са на власт.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Някои го проумяваме, но като гледам (не само тук в този форум) масата изобщо не се замисля.
        Нали са и показали за пореден път кого да мрази и по кого да плюе... що и трябва да мисли.

Едит:

Една хубава статия на Ана Заркова по темата... мисля, че го казва много по-добре от мен.

МВР и гинеколозите

Дали в Горнооряховската болница са виновни за смъртта, настъпила след едно преждевременно раждане? Не знаем, макар вътрешният министър да ни прочете 3 разговора между лекарите, подслушани от МВР. Те са шокиращи: “Да го оставим да умре е грехота! -То още е живо, тъй ли? - Не знам. - Ще ни правят на маймуни, ако се обадим сега, мама му...”

Здравният министър, който е гинеколог, се хвана за главата, но от кое, не се разбра: че колегите му по някаква неясна още причина обезумяват пред един човешки плод от 600 грама, или от това, че на всяка дума псуват на майка?...

Никой, нито ние, нито министърът, нито съдът у нас, нито Върховният съд на САЩ, може да осъди лекарите, или да ги оправдае, преди разследващите да узнаят всички факти. Но ето нещо, което се знае поначало: при разследването на уличени в закононарушения не бива да се нарушава законът - по никакъв начин!

Да разпитат медиците - да, но не и да събличат гола в участъка докторка с 35-годишен стаж. Да ги подслушват - да, но не без разрешение от съда. Да им изземат телефоните - да, но не в тъмна доба и без прокурор. Защото, ако лекарят нарушава закона, полицаят го разрушава направо.
        Last edited by morfius; d.m.y г., 22:25.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ako ще се продължава с в същият дух, да заключвам?
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• За последно.
            Моля придържайте се към темата .
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
              Държавните дружества са търговски само на книга - парите в тях не ги е изкарал нито собственикът (държавата), нито принципалът, нито мениджърите, а и на работещите не им пука особено за какво са там, важното е да си взимат парите в края на месеца. Няма как да се управлява отговорно по този начин. Държавните болници са в същата ситуация.

От друга страна имаме примерно Токуда - изцяло частен капитал, огромен наплив от пациенти, съзнателно избрали я по някакви критерии. Касата спира да й плаща за реално свършена работа заради надвишена квота. Болницата няма да фалирта от това обаче. За разлика от държавните, които са фалирали преди десетилетия въпреки постоянно наливаните в тях държавни средства.
              Горното е тенденциозно генерализирано - да се схване идеята. Изключенията да ме извинят.
              И към Токуда не изпитвам някакви топли чувства, просто я намирам за добър бизнес модел.

А в клиниките, които посещавам, НЕ вземат пари от двете места. Винаги имам избор дали да мина "по каса" или "по фонд". В 99% от случаите е второто, понеже касата просто отбива номера с някакъв минимум материали и процедури.

Че има измекярски заведения изобщо не споря - пари от здраве се точат на всички нива, яко лобизъм за частни специализирани клиники и т.н. Това с частните практики в държавна сграда и инвентар е най-малкото.
              Не си прав и мога да го докажа,но това е обект извън темата и доста пространен.
              Само ще кажа,че трябва да си пълен олигофрен,за да работиш нашата професия,да носиш отговорността и да не ти пука,особенно като си представиш,че за мизерните пари,дето изкарваш,не можеш да си наемеш дори грамотен адвокат,ако някой реши да те съди.
              За "Токуда" ще ти дам следния пример:Майка Тереза и Банка Ватикана.Болница Токуда и Банка Токуда.Надявам се ме разбра.
              Това,че си минал по фонд не значи,че не си минал и по каса.Просто ти не знаеш за това.

Конкретно по темата:Ще станем гражданско общество,само ако първо станем законово общество с ясни норми,валидни за всички.До тогава ще сме общество от Андрешковци.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Грубо!!!

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Павлине, ти току що осъди някого без да имаш 1 грам доказателства.
                Ако продължиш в същия дух, ще почна и аз така да те съдя... ще трия където те видя, само да видиш хубаво ли е

Сочиш ми изключителен случай, новина... и това, че тук не е станало същото за теб е предумишлено убийство.
                Ми за мен твоето поведение е тролене... и ще вземам мерки
                Колега morfius! Професора само заради ей такива обидни изказвания и незачитане мнението на колега би трябвало да ти закрие темата! А ти на свой ред да си посипеш главата с пепел защото темата ти е за лекари и полицаи и както ти можеш да обиждаш полицаи, така други могат да са проявяват негативизъм към лекари конкретно по случая!
                Аз нарочно не взех отношение защото съм от този град, а той е малък и всичко се знае!
                Мога само да ви кажа, че въпросните лекари-хубавци не са били разработвани и подслушването им е станало съвсем случайно. Разработвани са кмета и шефа на болницата за икономически престъпления и по веригата се хващат и въпросните лекари! Така че, поне за момента полицаите са действали правомерно и по най-бърз начин за да намерят тялото в хладилника, което са разбрали от разговорите!
                Вадете си изводи всеки за себе си, но това са фактите до момента! От тук нататък ще разберем какво ще доизясни следствието и експертизите и какъв край ще има тази гнусна история!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Колега, администраторите и другите модератори не са малки или глупави, за да не вземат мерки ако нещо в темата ми и постовете ми не е редно.
                  Не ги обиждай

Като си от града, кажи що за стока е кмета, що за стока е шефа на болницата, дали наистина има основания за разработване или има мръсна политика?
                  Иди и направи няколко снимки в тия отделения ако може, да видят всички какви са условията там.
                  Разпитай познати жени раждали там и дай мнението им.

От колеги тук редови полицаи (и бивши такива) не чух да съм ги обидил... явно те са схванали, че протеста ми е насочен срещу начина по който ги използват за активно мероприятие, а не срещу тях самите.
                  Едва ли местните полицаи на своя глава са викнали барети за ареста или са ходили на по тъмно да събират телефони.

Колкото до лекарите, прочети статията на Ана Заркова по-горе, мисля го казва по-добре от мен.
                  Ако са пристъпили закона, нека ги съдят... ако не са обаче, нито министъра, нито парламента нито медиите, нито ние имаме право на лов на вещици!

А нежизнеспособните тела се съхраняват именно в хладилници/фризери, питай някой влизал в морга.
                  Дали е било изначално нежизнеспособно, дали нещо са оплескали лекарите или са навредили, това ще покаже аутопсията, следствието и показанията... а не литературното четене на СРС та и медийния ПР на оцвъкал се министър, предназначен за сплашване, политически реванш или просто димна завеса на отмъкването на милиард и половина и хвърлянето на милиард за репресивни мерки, при липса на пари за медицина, образование и култура.

Comment

• Прибързано!

Колега morfius!
                    И статията на Заркова, както и твоята тема са доста прибързани! Само че тя е журналист и бърза да направи медийна сензация, защото всяка новина дори и без доказани факти е хляб за медиите и това им е работата! Наша работа в духа не на авторитаризма/както някой спомена/, а на колегиалността да си даваме мнението без злоба и острота и културно да си чакаме решението на правораздавателните органи!
                    А колкото до администраторите във форума, те са наш правораздавателен орган, който аз уважавам и не бива пак авторитарно да се опитваш да се изказваш от тяхно име, че ги обиждам! Те могат да го кажат и сами и аз да се корегирам с извинение, ако трябва! Мисля, че съм ясен и това не подлежи на коментар!
                    А колкото до съветите ти да ходя в болницата и да ви запознавам как стоят нещата там, позволи ми да не се възползвам от тях, по простата причина, че това няма да е безпристрастно от моя страна! Още повече, че един от лекарите е израждал моята съпруга, но това беше в едно друго време, когато за управлението на болницата мога да кажа само суперлативи! Това би разводнило темата, която и без това тръгна в друга посока!
                    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Прибързани... след 2 тона помия?
                      Или трябваше доволно да гледаме сеира ... докато помията ни залива?
                      Не мисля, че е прибързано, нито темата, нито по-разумния подход към нея в статията.

Значи информация от първа ръка би разводнила темата... интересна гледна точка.
                      А можеше да е от полза тая информация

Колкото до администрацията и другите модератори - не аз ги намесих в темата.

Comment

• Някой мисли ли изобщо в направлението от какво се стремят да изместят фокуса управляващите с тоя "скандал" с докторите в Г. Оряховица и СРС-тата? Я малко да си поразмърдаме сивите вещества и да помислим какво друго значимо се случва, а не се отразява от масмедийте понеже те са ангажирани (или им е намекнато да се концентрират само върху проблема) със скандала с убитото дете?!
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                          Някой мисли ли изобщо в направлението от какво се стремят да изместят фокуса управляващите с тоя "скандал" с докторите в Г. Оряховица и СРС-тата? Я малко да си поразмърдаме сивите вещества и да помислим какво друго значимо се случва, а не се отразява от масмедийте понеже те са ангажирани (или им е намекнато да се концентрират само върху проблема) със скандала с убитото дете?!
                          Колега, това не е дете и освен това не е убито.

Явно и на теб са повлияли малко.

Масмедий вероятно е римски сенатор отговарящ за печата.

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            Колега, това не е дете и освен това не е убито.
                            Разбиранията на християнството не са ли малко по-различни?
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Колега, това е било дете и е било живо за дълго време. Прочети моля ти се линка който съм посочил за бебе на 22 седмици тежащо около 350 грама спасено в Маями.

http://www.wsvn.com/news/articles/local/mi40173

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:08 ----------

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                              Някой мисли ли изобщо в направлението от какво се стремят да изместят фокуса управляващите с тоя "скандал" с докторите в Г. Оряховица и СРС-тата? Я малко да си поразмърдаме сивите вещества и да помислим какво друго значимо се случва, а не се отразява от масмедийте понеже те са ангажирани (или им е намекнато да се концентрират само върху проблема) със скандала с убитото дете?!
                              Медиите отразяват това което поражда интерес и се продава като новина.

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:12 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Те са по различни, ама понякога хората си ги тълкуват така както им е удобно.

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                Не.

Само на католиците, ама те са еретици и схизматици
                                Дори и те още не знаят в коя точно седмица плодът придобива дух - веднага при зачатието или някъде после.

Comment

Working...
                                X