Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    В Русия не е имало робство и тези обекти за които споменах са били изградени в голямата си част с доброволен труд. В развитите страни все още се стимулират доброволните начинания когато се създава нещо полезно за обществото. Така например в САЩ се изграждат цели квартали за бедни с доброволен труд. Habitat for humanity например.
    В СССР не е имало "робство", за сметка на това е имало милиони репресирани и затворени и заточени по далечения Сибир, където са прокарали пътища, строили са заводи, копали са въглища, вадили са петрол и т.н. В процеса на този доброволен и другарски труд можеш да провериш колко са измрели и какви благини са придобили оцелелите. В САЩ се изграждат квартали за бедни с доброволен труд, защото там системата също не е цвета за мирисане, но поне както сам си се убедил имаш шанс за реализация и да живееш добре. Странно защо не си емигрирал в Беларус или Киргистан.
    Last edited by DerMeister; d.m.y г., 21:40.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
      В Русия не е имало робство. Имало е милиони репресирани и затворени и заточени по далечения Сибир, където са прокарали пътища, строили са заводи, копали са въглища, вадили са петрол и т.н. В процеса на този доброволен и другарски труд можеш да провериш колко са измрели и какви благини са придобили оцелелите. В САЩ се изграждат квартали за бедни с доброволен труд, защото там системата също не е цвета за мирисане, но поне както сам си се убедил имаш шанс за реализация и да живееш добре. Странно защо не си емигрирал в Беларус или Киргистан.
      В Русия Е имало робство... прочети и ти цитата по-горе до него.
      В СССР какво е било е отделна тема.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        В Русия Е имало робство... прочети и ти цитата по-горе до него.
        В СССР какво е било е отделна тема.
        Мисля е ясно на всички какво имах предвид. Щом за теб не е, ще си коригирам мнението.
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Точно това казвам и аз, не може да променим историята си и трябва да я примем такава каквато е да отсеем доброто от злото и да продъжаваме напред. За мен последните 20 са връщане назад в икономическо отношение заради целия тоз лов на вещици които така и не можахме да заловим ами даже им предложихме условия да подсигурят поколенията си.
          Колега, едва ли някой ще отрече, че по време на социализма са създадени прекрасни филми, написани са ххубави книги, имало е (макар и въпреки системата) страхотни музикални банди. В тази тема се говори само за икономическия и социалния модел, които са генетично сбъркани и не може да се намери положително в тях.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
            Някъде да съм споменал, че обичам комунистите или демократите, или капиталистите, или ... някой си там? Така както Павлин е перверзно-циничен да дава акъл от САЩ и да обяснява колко вкусен е хлаба със сол и как трябва да се яде само това, а да маа пържоли с бира ежедневно, така и ти Фред заедно с Морфей се скъсахте да плюете режима преди '89, а ежедневно да се възползвате от благините създадени по него време. Не желая да влизаме в по-големи детайли и дискусии, защото темата е безкрайна и няма да приключи никога.
            Спора ясно е безкраен, кажи ми само кои са благините, от които се възползваме?Като родители ми лекари, взимаха по 300 лв, а дядовците ми, също вишисти по 3000 по времето на капитализма?
            И от какво са били лишени да кажем дядовците ми по времето на капитализма?
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              И от какво са били лишени да кажем дядовците ми по времето на капитализма?
              Е как от какво - бригади, ленински съботници, изходни визи, преводна рубла ... все яки неща

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Стефане ще ме триеш бе мама?
                Трябва ли в прав текст да напиша, че тия дето фаресват соца са кретени?
                И че единственото оправдание да харесваш тоя идиотски човеконенавистен лежим е ако си бил пряко облагодетелстван от него? Както разни тукашни форумни герои?
                Мога и поименно ма то нема смисъл.

За безплатното трябва ли да обяснявам защо нито при соца нито при комунизма нито при който и да е строй може да има нещо безплатно?

Еми не знам, писна ми да се обясняват азбучни истини, щото имало некой неразбрал.
                Аре , лево бе.
                Дружно да се изнасят в Корея. Ама не - тука ще си седим щото е гот да се прави бизнес с парите на дедо откраднати от българския народ ...
                В тая насока винаги ми е харесвало изказването на Й.Бродски, който казва, че не може да има интелигентен човек, който да харесва соца /комунизма/, това един тест за интелигентност,

---------- Post added at 01:55 ---------- Previous post was at 01:54 ----------

Е как от какво - бригади, ленински съботници, изходни визи, преводна рубла ... все яки неща

А и навярно са живели в пещери, щото всичко друго било построено от комунистите, в частност бай Тошо
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

И грам не са градили комунизЪма... Прахосани животи.

Също не са имали лозунги хората:
                  http://biskvitka.net/2008/10/03/komu...i_1_chast.html
                  http://biskvitka.net/2008/10/04/komu...i_2_chast.html
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Точно този начин на мислене ни пречи, че все нещо ни е виновно и от нас нищо не зависи. Не може едни промени да се извършват 20 години и до никъде да не се стигне. А тук има един господин който постянно повтаря едно и също и изопочава нещата. Как не му омръзна не знам.

Comment

Не може, ама може! Както е видно от реалната ситуация в момента. Тези, които идват и безславно си отиват се оправдават с предишните, а в същото време системата "обръч от фирми" си върви и нЕма спиране.
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Точно този начин на мислене ни пречи, че все нещо ни е виновно и от нас нищо не зависи. Не може едни промени да се извършват 20 години и до никъде да не се стигне. А тук има един господин който постянно повтаря едно и също и изопочава нещата. Как не му омръзна не знам.
                        Добре, де ... Що не си остана тук и да ни покажеш как да си направим промените, ами ни даваш безплатни акъли от плажа на Miami Beach?!? Мохитото добре ли е охладено?!?
                        Айде, стига вече, колега!

Comment

Тука сме две групи: едната е нямала проблеми с комунизма и комунистите и вижда тук-там по някоя положителна страна на бившия строй, другата група е крайно негативна към близкото ни минало и е затворена към идеята, че е имало положителни неща. Оказва се, че първата група е простовата сякаш, пък другите интелигентни и разбиращи.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Точно този начин на мислене ни пречи, че все нещо ни е виновно и от нас нищо не зависи.
                            Ами точно този начин на мислене е плод на:

"Държавата се грижи за всички, помогни на партията да изгради комунизма и тя ще се грижи за теб." или както там са го казвали през годините Тато и приятели.

Затова всички сега стоят и се вайкат и се хвърлят на празни обещания от кого ли не и после сърбат супата. Затова скоро четох как някой си бил много зле с парите, играл на всички видове игри със СМС, държавата не му помагала и затова имал нужда от помощ.
                            Last edited by DerMeister; d.m.y г., 00:05.
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                              Добре, де ... Що не си остана тук и да ни покажеш как да си направим промените, ами ни даваш безплатни акъли от плажа на Miami Beach?!? Мохитото добре ли е охладено?!?
                              Айде, стига вече, колега!
                              Всеки може да си стегне багажа и да дойде в Щатите ако му стиска. Аз тук съм пристигнал с 600 долара и две торби с дрехи. Никой не ме е чакал, нямах и зелена карта. Спал съм по автогари където съм посрещал и изпращал пияниците по цяла нощ. Сега издържам семейство от 4 и не се оплаквам. Почти съч сигурен че тези които най-много мрънкат сега или нищо не помнят от соца или са се покривали и вървяли с конюктурата.

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:24 ----------

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                              Тука сме две групи: едната е нямала проблеми с комунизма и комунистите и вижда тук-там по някоя положителна страна на бившия строй, другата група е крайно негативна към близкото ни минало и е затворена към идеята, че е имало положителни неща. Оказва се, че първата група е простовата сякаш, пък другите интелигентни и разбиращи.
                              Да ама прогреса се водил винаги от малко по- широко скроените хора. Дано да има повече.

Comment

Павлине, ми що не отиде в Куба или в Корея да не спиш по автогарите. Там можеше да издържаш и по-голямо семейство. Наистина ли не се усещаш?
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X