Отивам където Си искам и причината беше че ми омръзна да ги чакам промените ама така като гледам твоя монталитет да търсиш под вола теле няма да се промени.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За социализма
Collapse
X
-
Голям смях с тия комуняги станаПавлине пиша ти тия неща съвсем сериозно братко,дядо ми е първият на област Михайловград полит комисар,бит,измъчван с изтръгвани нокти,отвличан затварян и изтезаван,има убит брат при Септемврийското възстание 1923 г,другата ми рода от Чипровци там знаеш какви са чешити хората е същтото нещо,та този мой дядо стреляли са по него през 1962 ра са го причакали пред селската къща защото не е бил доволен от това за което се е борил,умря през 1984 болен прегърбен и беден с 9 ордена и 2 значки и нищо друго,той се интересуваше само от вестник Работническо дело и от кошери с пчели-може да ми е дядо но чакай такива хора да развият нещо,няма да се оправиме защото всеки идва гладен на пост,забележи че още старите държавни партийни служители дърпат конците-Любен Гоцев-полицай,Илия Павлов-полицай,Стойл Славов -полицай,Маргена-бивш милиционер,Маджо-полицай,Бойко Борисов от охрана на Тодор Живков пое властта,чудно защо преди да стане не я пое още тогава,Луканов е най-сериозната руска подлога и само той и Ахмед Доган са найверните хора на партията а Доган е най интересният човек в тая държава за момента ако щеш вярвай,той излъга турците и ги поведе още през 1980 по сценарий разигран от партията а това продължава и до днес-горките хора,Доган знае 6 езика и стреля отлично с всичко и още през 1982ра са го засичали по стайте на" 6ти септември'...сам се сети по поръчка на кой са бомбените атентати в България през и защо се разкриха извършителите а не поръчителите,Фармахим за 3 дена преди Нова Година са на зад с плана за годината и изведнъж прас-премия-плана е прейзпълнен с Каптагон-анфетамин,българските калашници от нашите заводи са по-добри заради сглобката си студеното заваряване и се сети щом е на въоражение в 55 страни колко ли бройки е произвела България и защо не ни дадоха да правиме навремето РЕНО,от арабските страни пращаха араби да се учат в България и ние за това имаме най силното лоби до ден днешен в Арабският свят,а нашите червени мозъци ги пращаха в СССР да изучат как да мачкат като се завърнат,просто при нас има само Партийно наследство на червените ботуши,кажи ми един канал за наркотици който да не се държи от МИЛИЦИЯТА ОЩЕ?на кой са каналите за цигари от едно време?-КИНТЕКС,всичко е една игра измислена от мозъци и то дълголетни и ние сме пионки в нея щото си обичаме държавицата,едно време е имало възстания срещу Царската власт явно и сега трябва някой да подкара влака и всичко да се изрине.
---
Не се чете! Правописните правила са лесни и прости. Всички ние ги спазваме. Започни и ти.
Old FoxLast edited by Old Fox; d.m.y г., 08:52.
Comment
-
Колега аз не съм комунист и никога не съм бил, дори в комсомола ме приеха един от послените въпреки че бях един от най-силните ученици. Родителите ми никога не са били комунисти също. На единият ми дядо са му затворили рестоланта, длугият е бил кмет преди 1944 на малко градче. Тезата ми, както съм казвал и преди е против пълното отричане и наслагването на омраза. Ако направим хронология на този спор ще видим че всичко започна от едно мое твърдение че по време на бригадирското движение са били изградени множество важни инфраструктурни обекти и това е било в голямата си част на доброволен принцип. Нищо не съм си измислил, даже го подкрепих с факти. Какво последва, хора които иначе претендират да са обективни, ме обвиниха че лъжа, последваха обиди, заплахи, интерпретации къде вярни къде невярни и т.н. Някои хора доказаха пак че не могат да водят нормален спор. Ами сами си създаваме драмата, сами си измисляме жертвите и сами си изпълняваме присъдите. Това се получава накрая, типичен нашенски сценарий.Last edited by pavlin; d.m.y г., 06:53.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеТочно това казвам и аз, не може да променим историята си и трябва да я примем такава каквато е да отсеем доброто от злото и да продъжаваме напред. За мен последните 20 са връщане назад в икономическо отношение заради целия тоз лов на вещици които така и не можахме да заловим ами даже им предложихме условия да подсигурят поколенията си.
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеНа мен пък дядо ми беше втори секретар, имал съм роднини партийни членове, имал съм и репресирани (ако си спомняте историята с паметника и фитила) ма тва не променя факта, че твърденията за социализма са абсолютно погрешни. Безплатни неща няма! Може да са били общоплатени или както е в нашия случай - с отложено плащане, т.е. плащаме ги ние сега. Истинска храна е имало и тогава и сега, просто трябва да знаеш какво да купуваш. За чужбина ... сега всеки човек с доход около 1000 че и по-малко лева примерно може да си позволи екскурзия до Холандия, Италия, до Гърция си ходим като едно време до село. Сериозно ли твърдиш, че по време на режима е можело ей така да си купиш билет и да тръгнеш? За "почти нулевата престъпност" - без коментар ...
Да! През '84, '85, '86, '88, '89 и '91 лятото родителите ни водеха на почивка в чужбина колега! Ей така! Не си купувахме билети, а се купуваха едни пътнически чекове от клуба на СБА за страните, които си обявил, че ще посетиш, натоварваш се в автомобила си и потегляш! Даже '89 бяхме в Унгария когато унгарците премахнаха митническият режим по границата си с Австрия и докато бяхме на ГКПП Дунав мост по радиото съобщиха че Берлинската стена пада!
Относно престъпността я мини покрай едно училище да видиш колко от хлапетата се ходят или се прибират сами, замисли се дали пак така беше преди '89 и ако можеш да бъдеш обективен кажи си думата.
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеСтефане ще ме триеш бе мама?
Трябва ли в прав текст да напиша, че тия дето фаресват соца са кретени?
И че единственото оправдание да харесваш тоя идиотски човеконенавистен лежим е ако си бил пряко облагодетелстван от него? Както разни тукашни форумни герои?
Мога и поименно ма то нема смисъл.
За безплатното трябва ли да обяснявам защо нито при соца нито при комунизма нито при който и да е строй може да има нещо безплатно?
Еми не знам, писна ми да се обясняват азбучни истини, щото имало некой неразбрал.
Аре , лево бе.
Дружно да се изнасят в Корея. Ама не - тука ще си седим щото е гот да се прави бизнес с парите на дедо откраднати от българския народ ...
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеОт кои благини по-точно се възползвам аз сега, без да съм имал нещо общо и да знам от пряк опит какво е било това комунизъм? Благината да живея във последната по всичко държава в развития "западен" свят ли?
Гледам пишеш за преди 89-та и за след. Ами всичко след 89-та е резултат от това преди 89-та. Една абсолютно неконкурентно способна държава с безумни и безкрайни ЗАВОДИ за глупости и милиони хора, чиито живот се осмисля с да работиш у заводо и да имаш за сирене и кремвирши.
От друга страна както казваш нацията е предимно затъпяваща, простотията е повсеместна и е пълно със "селяци" и чалгари, нали? И кой по-точно ги е отгледал и възпитал всички тези хубавци? Може би аз след 89-та? Или всички отогворни за сегашната ситуация са на по 20 години...
Младежо, за 24-те ти години би ли ми казал някакъв твой личен смислен спомен от времето преди '89, че да правиш сравнение? Я ми отговори на един простичък въпрос: Компютъра ти ел. енергия ползва ли за да работи или е на дърва и въглища? Тая ел. енергия по какъв начин достига до теб? Ел. преносната мрежа, кога и от кого е изградена в тая държава? За 22 години демокрация някакви генерални подобрения по нея да са правени? Като отидеш до мивката и завъртиш кранчето вода потича ли? Същите въпроси както за тока са актуални и за водата!
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеТука 2 та върли фена на комуноидния строй да застават като матросовци пред амбразурите и да обясняват, какво добро и велико дело е да изтровиш с радиоактивни отрови собствения си народ ... и после да ми лялят за негативизми и плюене.
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеВ тая насока винаги ми е харесвало изказването на Й.Бродски, който казва, че не може да има интелигентен човек, който да харесва соца /комунизма/, това един тест за интелигентност,
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеТука сме две групи: едната е нямала проблеми с комунизма и комунистите и вижда тук-там по някоя положителна страна на бившия строй, другата група е крайно негативна към близкото ни минало и е затворена към идеята, че е имало положителни неща. Оказва се, че първата група е простовата сякаш, пък другите интелигентни и разбиращи.
Както казах дискусията е безкрайна.Last edited by CBET; d.m.y г., 09:58.
Comment
-
Комунистите винаги са мразили интелигенцията, както и фашистите, затова първата работа след взимането на властта, както в Русия, така и във всички соц страни, естественно и у нас след септември 1944, е да избият най-видните и будни представители на интелигенцията, останалите да се наплашат, а в последствие да си завъдят псевдо интелигенти, които да ги хвалят и славословят. Та ако човек е прочел достатъчно в дествотто си и юношеството си, израсъл е в културна среда, винаги ще има възможността да преценява политическата обстановка, не може да бъде превърнат в папагал, който повтаря клишета и да хвали един полуфеодален строй, с мумии и фарони, наречен комунизъм.Last edited by fred; d.m.y г., 10:26.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеКомунистите винаги са мразили интелигенцията, както и фашистите, затова първата работа след взимането на властта, както в Русия, така и във всички соц страни, естественно и у нас след септември 1944, е да избият най-видните и будни представители на интелигенцията, останалите да се наплашат, а в последствие да си завъдят псевдо интелигенти, които да ги хвалят и славословят. Та ако човек е прочел достатъчно в дествотто си и юношеството си, израсъл е в културна среда, винаги ще има възможността да преценява политическата обстановка, не може да бъде превърнат в папагал, който повтаря клишета и да хвали един полуфеодален строй, с мумии и фарони, наречен комунизъм.
Comment
-
Tа това мразя трябва ли да е равно на убивам ?
А отсъствието на знания може и да класира индивида автоматично като глупав , но предполагам ще се съгласиш, че отсъствието им силно ограничава ... "мирогледа."
Ако погледнем днешната младеж , която обикновено се определя като необразована, невъзпитана и прочие.
Та въпроса е тази младеж кой я е възпитавал? Родителите и нали са израснали в соц. общество "гарантиращо" безплатно образУвание.Last edited by pr_00f; d.m.y г., 12:38.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Който "мрази" за щяло и нещяло, отдавна е загърбил пътеката на мъдростта (а може би и никога не е вървял по нея). Тъй като работя в сферата на образованието, съвсем спокойно мога да твърдя, че днешните изгубени поколения са пряк резултат от тоталното потъпкване на ценности и привички, състояло се в епохата на "светлия" "социализъм". Наскоро имах пряк контакт с иностранци, в иностранция (нейде в Западна Европа, в една бяла страна). Та просто се шашнах колко строго възпитание получават децата там. Шашнах се, честно! На момиченцето (деветгодишно) да се подаряват дрънкулки тип бижута е тотално табу, децата спортуват организирано задължително, децата помагат на майка си вкъщи до откат, децата (на 9 и 11 съответно) поздравяват възрастните на улицата, децата биват поощрявани да комуникират с чужденеца на английски език, макар че аз поназнайвам местния им език и ми се щеше да си го практикувам. Но не би! Сещай се, батьовотоМитьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДнешната младеж е точно резултат на тези безплодни 20 години когато ценностите в обществото падхнаха до минимум.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДнешната младеж е точно резултат на тези безплодни 20 години когато ценностите в обществото падхнаха до минимум.
Едно добре възпитано дете си остава такова, и ако някой чака на учители и възпитатели да му научи детето на ценностите в живота .... има да чака.
А родителите в каква среда са отраснали ? Сигурно при върл капитализъм.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Каскета и цървула просто мразят всичко що се подава извън стадото, за това соц режимите унищожават наред различните.
Последните 20 години са резултат от предните 45, ако не проумеем, че трябва да се промени нагласата към миналото от носталгия към отрицание, няма да имаме различни следващи 20 години... и докато другите потърпевши от извращенията на тоя строй общества ще вървят напред, ние ще потъваме в мизерията.
Павлин пак се опитва да ни излъже... не му се връзвайте, днешната младеж я възпитават родители възпитавани през "светлото соц минало".Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Факт е че образованието като база и като резултати беше по-добро през социизма. Децата в голяма степен се влияят от средата и господстващите ценности. Не случайно се казва че битието определя съзнанието. Но тук пак опираме до проблема че трябва да намерим някой друг да обвиним защото така е по-лесно.
---------- Post added at 12:33 ---------- Previous post was at 12:30 ----------
Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщениеКойто "мрази" за щяло и нещяло, отдавна е загърбил пътеката на мъдростта (а може би и никога не е вървял по нея). Тъй като работя в сферата на образованието, съвсем спокойно мога да твърдя, че днешните изгубени поколения са пряк резултат от тоталното потъпкване на ценности и привички, състояло се в епохата на "светлия" "социализъм". Наскоро имах пряк контакт с иностранци, в иностранция (нейде в Западна Европа, в една бяла страна). Та просто се шашнах колко строго възпитание получават децата там. Шашнах се, честно! На момиченцето (деветгодишно) да се подаряват дрънкулки тип бижута е тотално табу, децата спортуват организирано задължително, децата помагат на майка си вкъщи до откат, децата (на 9 и 11 съответно) поздравяват възрастните на улицата, децата биват поощрявани да комуникират с чужденеца на английски език, макар че аз поназнайвам местния им език и ми се щеше да си го практикувам. Но не би! Сещай се, батьовото
Comment
-
Стига лъга бре Павлине... факта не се доказва по никакъв начин... социализма възпитава овчедушие, сивота и доносничество, а соц. образованието - зубрачество, нагаждачество и всичкология.
Неща които се оказва, че са полезни точно толкова, колкото знанията как да наточиш кремъчно копие.
По-доброто образование беше всъщност резултат от все още неразпадналото се възпитание в следствие цървула и каскета... ти може и да не знаеш, но възпитанието се променя през поколение... за това и плодовете на соц. морала ги берем сега.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment