Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Самата частна инициатива никога не е умирала от естествена смърт.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Наскоро, във връзка, че някои люде се хвалят, че говорят на чужд език, но не какъв да е, а този на поробителя си, като поляците на немски, нашите и гръцките помаци на турски, както и гърци на турски, кипърските гърци на английски, срещнах една мисъл:
      "Само коленичелият роб си мечтае за величието на господаря си".
      Интересна мисъл нали?
      Така и доста хора тук въпреки, че са наемни работници, люто защитават крайно десни възгледи!
      Момчетаааааа!
      Колкото и да си мечтаете, няма да станете като тия, които са ви поставили на колене.
      Аристократ се става по рождение и по наследство. Останалото си е парвенющина.
      Огледайте се в огледалото и защитавайте собствените си интереси, а не тия на господарите си.
      Хич не ме интересува, кой ще ме управлява, стига да имам работа, да мога после да се пенсионирам, след като отгледам и изуча децата си.
      А сега какво?!
      Въпреки, че трябваше да се пенсионирам преди пет години, в обозримо бъдеще, поне още 16 трябва да работя. Трябва да плащам за образованието на децата си, както и независимо от осигуровките и за лекарска помощ. Държавата е опасана в картели и няма нито една институция, която поне на половина да си гледа работата като по времето на тоталитаризма.
      Единственият напредък, ако можем така да го наречем е, че може почти спокойно да си псуваме правителството.
      То обаче като римският скъперник:
      На вън народът ме освирква
      но в къщи сам си ръкопляскам,
      като същевременно се наслаждавам
      на парите си в съндъка
      За робът може да се каже обаче и че не смее да излезе от пещерата, в която е работил завързан, след като са му скъсали веригата. И че робът не може да измисли друг начин на обществено устройство, освен това, в което е живял.
      А ако можеше да наваксаме за 20 години еволюционен път,това, което комунизмът налижи за 50 (чрез диктатура) нямаше и да го плюем толкова.Много често давам за пример как все още източна Германия е по изостанала от Западна, въпреки че от 20 години са заедно.
      Та когато дядовците ми са работили, бабите са ми седяли в къщи, спойкойни и осигурени.По времето на соца всички работихме, а полза никаква, което се пренесе и в наши дни.
      Та ние искаме, това което България е била и щеше да бъде, ако тук не беше влязъл азиатския комунизъм-което постигна всяка една държава в Европа, без всички от СИВ.
      Last edited by fred; d.m.y г., 20:29.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Кой в България е потомствен аристократ.А тези дето са си съчинили автобиаграфия много ме забавляват.Все пак сите идваме голи и дрисливи на тоя свят.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Потомствен аристократ беше царя например, не е българин.Но рядко нагъл и безскрупулен човек.А и сред много други подобни нему е пълно с идиоти и всякакви.
          Всички сме хора и делението ни по разни признаци е само и единствено поради суета ни.
          Принципно разбирам, какво иска да каже Мордохай, но всъщност не е така.
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Потомствен аристократ беше царя например, не е българин.Но рядко нагъл и безскрупулен човек.А и сред много други подобни нему е пълно с идиоти и всякакви.
            Всички сме хора и делението ни по разни признаци е само и единствено поради суета ни.
            Принципно разбирам, какво иска да каже Мордохай, но всъщност не е така.
            Щом толкова време се занимавате с неправилните ми възгледи, значи са си съвсем правилни или поне поста ми ви е засегнал някоя струна в душите ви.
            И преди девети са ни ограбвали, както сега и едиствено Звенарите твърдо са защитавали националния интерес.
            Те пък в следващите десетилетия ги обявихме за фашисти.
            Частната инициатива не е панацея за едно общество.
            Напротив!
            Безконтролната частна инициатива е гангрена за всяко общество.
            Не сте съгласни?!
            Я да видим!
            Развихрената частна инициатива имаме в арабските и част от индокитайските държави.
            Там тя е навсякъде. Всеки произвежда или търгува с нещо.
            Проблема на тия общества, е че живеят в родовообщинния строй.
            Да вземем на другия полюс Германия.
            Какво би представлявала тя без Луфтханза, Мерцедес, БМВ, Волксваген, Байсеф, Металургичната си промишленост, Електроника, Военна промишленост, корабостроене....
            Да изброявам ли?
            Там обаче работят хора, които дори и не се замислят за частна инициатива. Не защото някой чак толкова ги спира явно, а защото обществото отдавна има норми и мярка за свобода и законност.
            Частна инициатива, като застрояването на Черноморието, Пампорово, Банско и какво ли още не, изобщо не ми е по вкуса.
            Тая часна инициатива ни докара срутването на БДС, промяна в кодекса на труда и тепърва ще имаме превъртели служители, които са си утрепали началниците. Това е неизбежно.
            Та какво искате!
            Технократно , индустриално мощно общество или дюкяните на Капалъ чарши.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Аз искам производство и индустрия, които обаче са ни по мярка. Не Плама и Кремиковци.
              Както го правят хората в Унгария, Словакия, Словения.
              Заводът за сглобяване на китайски коли в Ловеч е добро начало.
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Безконтролната частна инициатива е гангрена за всяко общество.
                Не сте съгласни?!
                Я да видим!
                Развихрената частна инициатива имаме в арабските и част от индокитайските държави.
                Там тя е навсякъде. Всеки произвежда или търгува с нещо.
                Проблема на тия общества, е че живеят в родовообщинния строй.
                Да вземем на другия полюс Германия.
                Какво би представлявала тя без Луфтханза, Мерцедес, БМВ, Волксваген, Байсеф, Металургичната си промишленост, Електроника, Военна промишленост, корабостроене....
                Да изброявам ли?
                Там обаче работят хора, които дори и не се замислят за частна инициатива. Не защото някой чак толкова ги спира явно, а защото обществото отдавна има норми и мярка за свобода и законност.
                Частна инициатива, като застрояването на Черноморието, Пампорово, Банско и какво ли още не, изобщо не ми е по вкуса.
                Тая часна инициатива ни докара срутването на БДС, промяна в кодекса на труда и тепърва ще имаме превъртели служители, които са си утрепали началниците. Това е неизбежно.
                Та какво искате!
                Технократно , индустриално мощно общество или дюкяните на Капалъ чарши.
                Е кой е казал че трябва да е безконтролна?!Контрол и политика да, но разумни.
                Аз искам частна инициатива и общество, подчинено на ценностите, на които е изградена ЕВропа.И България беше част от тоя свят, до 1944 г. и затова писах, че най бедните държави сега са бившите соц страни.
                Искам държава, която се развива не на базата на доктрини и идеологии, а на базата на природните си и икономически дадености.
                Ако България беше продължила по пътя си след края на втората световна война (тоя и на останалата свободна Европа) сега ситуацията щеше да е много по различна.Ето едно малко матерялче, което казва много в няколко реда:
                http://www.economynews.bg/%D0%BF%D1%...news37776.html

ПП-а в Германия никой не се замисля наистина за частната инициатива, защото никой никога не я е поставял под въпрос.
                Освен в бившата ГДР, пак го казвам-само 50 години разделение и още не може да се излекуват от тоя експеримент.
                Тук е и една от основните разлики на иначе еднаквите обществени устройства /фашизма или националсоциализма и комунизма/.
                ПП а както е отбелязъл по долу Митака, на мен единствено ми засегна републиканската струна
                Last edited by fred; d.m.y г., 23:02.
                sigpic

Comment

• Нищо не си ме подразнил или засегнал, просто се замислих има ли в Бг аристократи....ми няма.Нишката на болярите отдавна е прекъсната и няма начин да се роди аристократ.Но пък познавам една дама която си ходи с чаша шампанско около басейна и си вярва че има леля графиня.Аристократ се ражда в семейство на аристократи, възпитава се като такъв, жени се за такава и те така.Тука сме от добрутрото.Та затова.Всъщност, живота е много прост, човекът има някаква нужда да го усложнява.Лично на мен не ми дреме кой принц ,коя принцеса, гледам какво има у главата.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Митак, с Фреди се дърлим за едно и също.
                    Статистиката е хубаво нещо, но аз още повече вярвам на дядовците ми.
                    Единият не го споменавам, защото е малко вън от темата. просто е бил финансист, а по-точно банкер.
                    Другият обаче си е бил обикновен бачкатор.
                    Та какво казва бачкатора за трийсетте и до 44-та.
                    С една надница си взимал храната за цяла седмица за едно четиричленно семейство. Една надница на седмица или общо четри на месец за наем на жилище.
                    Една надница за ток, вода и други нужди на месец, включително и за автобус или влак.
                    Списъка му беше много подробен и вече не си го спомням, но важното е, че половината от заплатата му оставаше чисто да си ходят с баба ми по кръчми, курорти, театри, за пушки, барут и патрони и каквото още се сетиш. В месарниците карантията е била без пари, ама....
                    Та това не е ставало с частна инициатива, а с добре обмислен държавен протекторат и диктат.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Та това не е ставало с частна инициатива, а с добре обмислен държавен протекторат и диктат.

Човеко какво ти става? Ти боравише много добре с думите,но това изречение е абсолютно недомислие, няма никаква връзка нито протекторат с диктат, нито с горе написаното.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Е кой е казал че трябва да е безконтролна?!Контрол и политика да, но разумни.
                        Аз искам частна инициатива и общество, подчинено на ценностите, на които е изградена ЕВропа.И България беше част от тоя свят, до 1944 г. и затова писах, че най бедните държави сега са бившите соц страни.
                        Искам държава, която се развива не на базата на доктрини и идеологии, а на базата на природните си и икономически дадености.
                        Ако България беше продължила по пътя си след края на втората световна война (тоя и на останалата свободна Европа) сега ситуацията щеше да е много по различна.Ето едно малко матерялче, което казва много в няколко реда:
                        http://www.economynews.bg/%D0%BF%D1%...news37776.html

ПП-а в Германия никой не се замисля наистина за частната инициатива, защото никой никога не я е поставял под въпрос.
                        Освен в бившата ГДР, пак го казвам-само 50 години разделение и още не може да се излекуват от тоя експеримент.
                        Тук е и една от основните разлики на иначе еднаквите обществени устройства /фашизма или националсоциализма и комунизма/.
                        ПП а както е отбелязъл по долу Митака, на мен единствено ми засегна републиканската струна
                        Глупости на търкалета, България до 1944г. е била една много изостанала страна с натурално стопанство, ширеща се неграмотност, без инфраструктура претърпяла няколко национални катастрофи и т.н.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Глупости на търкалета, България до 1944г. е била една много изостанала страна с натурално стопанство, ширеща се неграмотност, без инфраструктура претърпяла няколко национални катастрофи и т.н.

Лъжа!
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Тук вече се изцепи яко.
                            Не е било цветя и рози, но като стандарт сме били на средно европейско ниво.

Comment

• Какъв европейски стандарт след три национални катастрофи смяна на правителствата през година, закон за забрана на партиите, купонна система, без електрификация канализация и т.н.

Comment

Какъв европейски стандарт след три национални катастрофи смяна на правителствата през година, закон за забрана на партиите, купонна система, без електрификация канализация и т.н.
                                И къде сме били преди войните? Щото сега сме на последно място по всичко.

А бе пич, що избра бъдещето на децата си да е в САЩ, а не в Русия, Северна Корея,Китай или Куба? Лицемер и лъжец си мен!
                                Last edited by BLUE1; d.m.y г., 00:45.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X