If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тука си прав, не вървят добре, вървят бавно, но все пак вървят въпреки всичките социалистически правителства.ОТ тия 20 години 4 беше Костов, 2 някъде ФД и едно на ББ.Всички останали бяха или на БСП или покрепяни от БСП (служебни на ДПС и т.н).
Абсолютно си прав. Само малка поправка. ФД беше премиер 1 година и 1 месец (от 8 ноември 1991 до 30 декември 1992). За сегашното правителство не е ясно колко против интересите на БСП работи. Според мен приказките им са повече, но това е друга тема.
Останаха общо 5 години от 23 в които БСП е извън изпълнителната власт.
За съжаление даже по време на правителството на Костов в различните министерства на ръководни длъжности (от началник отдел на горе) работят 19 души сътрудници на бившата ДС или на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА. Без да броим тези които са били на дипломатически мисии . А в агенция "Митници" до сега са установени 63-ма агенти, 27 от който са назначени по времето на Костов. Даже в момента шефа на митниците- онзи който звънеше на ЕГН е агент на ДС. Та се чудя другаря Павлин как не вижда старите курви в уж новият бардак след 1989 година.
За съжаление даже по време на правителството на Костов в различните министерства на ръководни длъжности (от началник отдел на горе) работят 19 души сътрудници на бившата ДС или на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА. Без да броим тези които са били на дипломатически мисии . А в агенция "Митници" до сега са установени 63-ма агенти, 27 от който са назначени по времето на Костов. Даже в момента шефа на митниците- онзи който звънеше на ЕГН е агент на ДС. Та се чудя другаря Павлин как не вижда старите курви в уж новият бардак след 1989 година.
Знаеш ли какво означава - партийна аристокрация?
Аз не съм учил английски онези години, нито съм четял литературата, която те са чели, нито съм имал техния стандарт на живот, оказал силно влияние върху самочувствието им. Забравих и пътуванията зад граница.
Та в този ред на мисли, ми се струва логично те и техните деца да ни управляват през тези години.
Няма кой друг.
Знам, че може и да не съм прав, но така ми дойде в главата сега и го споделих.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Знаеш ли какво означава - партийна аристокрация?
Аз не съм учил английски онези години, нито съм четял литературата, която те са чели, нито съм имал техния стандарт на живот, оказал силно влияние върху самочувствието им. Забравих и пътуванията зад граница.
Та в този ред на мисли, ми се струва логично те и техните деца да ни управляват през тези години.
Няма кой друг.
Знам, че може и да не съм прав, но така ми дойде в главата сега и го споделих.
Лустрация! Това трябваше да стане, както е казал Вацлав Хавел: „Предпочитам временна неопитност, отколкото постоянен саботаж.“
Защо като ви се изчерпат доводите и скачате къде бил емигрирал Павлин? Завист? Ами като сте толкова кадърни, като са отворени границите, като е демокрация навсякъде защо не се мятате на самолета?
АААААААААА! Забравих! Вие "милеете за Родината"!
Аман от индивиди, които преди 1989 с едната ръка са държали тате за ръката , а с другата на мама цицата сега да ми дават наклон на живота, вижданията и възгледите! И да ми казват на кого да вярвам и на кого не.
Лустрация! Това трябваше да стане, както е казал Вацлав Хавел: „Предпочитам временна неопитност, отколкото постоянен саботаж.“
На 11 ноември сутринта се събудих препил, от шума на хеликотпер.Направи около 20 курса поне (от сградата на МВР-6 ти Септември).Там не може да се каца, явно нещо товариха.
Какво ли са товарили, не знам, но досиетата с най голям интерес и значение са били прикрити някъде още в първите месеци.
Но така или иначе, лустрация трябва.Само ние от бившия СИВ сме без такъв закон.
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Защо като ви се изчерпат доводите и скачате къде бил емигрирал Павлин? Завист? Ами като сте толкова кадърни, като са отворени границите, като е демокрация навсякъде защо не се мятате на самолета?
Аман от индивиди, които преди 1989 с едната ръка са държали тате за ръката , а с другата на мама цицата сега да ми дават наклон на живота, вижданията и възгледите! И да ми казват на кого да вярвам и на кого не.
Точно такива бяха тия дето завършиха училища, езикови гимнази, където обикновен човек почти не се допускаше в ония времена, благодарение на факта (и условието!!), че родители им бяха висши членове в БКП или внуци на активни борци.Ето го и примерът със Сергей Станишев-нито един ден трудов стаж (освен в центрлата на БСП) преди да стане министър-предесател.
Да не ти говоря, как в университета, след като бяхме приеха, колко навлека с такива роднини се появиха след това, как учиха отделно, на индивидуален протокол и т.н.На бригади не ходеха, или дремеха в щабовете.Като завършиха един ден, мама и тате ги пращаха (с наште пари, които всички плащахме, за така наречените "правоимащи") да се поизучат и порабятят и в странство, та така
А къде ще ходим си е наша работа Но след като човек защитава социалистическите възгледи, редно да иска да живее в такива държави, макар че почти не останаха.Аз и да емигрирам, няма да е в Северна Корея или Куба определено.
ПП Чудно ли ти е че милеем за Родината или мислиш, че няма такива хора?
Продължавай да си вярваш. То е ясно че нищо не разбираш.
А не съм казвал че разбирам. Обаче ти твърдиш, че преди НРБ сме били много зле, по време на НРБ супер. Аз гледам как изглеждат цифрите по който и да е метод и излиза едно и също, ние и другите социалистически държави сме си удвоили БВП а гадните капиталистически европейски държави са го учетворили и упетворили. Айде обясни защо е станало така та да не вярвам на това което виждам а да повярвам на тебе /защото както уточнихме аз не разбирам а ти явно си наясно/.
---------- Post added at 19:31 ---------- Previous post was at 19:13 ----------
Нещо бъркаш нещата. На мене тука си ми е добре, обаче като на тебе не ти е и милееш за социализма ти си за самолета, ама към Куба например иначе ще станеш като Павлин, хем било супер при бай Тошо, хем отишъл в пробитата Америка а не в КНДР - просто е смешно. Свиквай с наклона защото твоя строи няма да се върне. А както изглежда, ако с тебе преди 89г са се занимавали ваще с мене мойте родители не са, защото се налагаше да работят на по 3-места за да изработват и това на тия които нищо не правеха и крадяха.
А не съм казвал че разбирам. Обаче ти твърдиш, че преди НРБ сме били много зле, по време на НРБ супер. Аз гледам как изглеждат цифрите по който и да е метод и излиза едно и също, ние и другите социалистически държави сме си удвоили БВП а гадните капиталистически европейски държави са го учетворили и упетворили. Айде обясни защо е станало така та да не вярвам на това което виждам а да повярвам на тебе /защото както уточнихме аз не разбирам а ти явно си наясно/.
Не си копирал добре линка и не ми го отваря. Но ок БВП нараства многократно, а защо на капиталистическите държави нараства 4 пъти по това многократно??
Точно такива бяха тия дето завършиха училища, езикови гимнази, където обикновен човек почти не се допускаше в ония времена, благодарение на факта (и условието!!), че родители им бяха висши членове в БКП или внуци на активни борци.Ето го и примерът със Сергей Станишев-нито един ден трудов стаж (освен в центрлата на БСП) преди да стане министър-предесател.
Да не ти говоря, как в университета, след като бяхме приеха, колко навлека с такива роднини се появиха след това, как учиха отделно, на индивидуален протокол и т.н.На бригади не ходеха, или дремеха в щабовете.Като завършиха един ден, мама и тате ги пращаха (с наште пари, които всички плащахме, за така наречените "правоимащи") да се поизучат и порабятят и в странство, та така
А къде ще ходим си е наша работа Но след като човек защитава социалистическите възгледи, редно да иска да живее в такива държави, макар че почти не останаха.Аз и да емигрирам, няма да е в Северна Корея или Куба определено.
ПП Чудно ли ти е че милеем за Родината или мислиш, че няма такива хора?
Да, но Станишев стана председател на европейските социалисти.
Факт, та се чудех, "демократите" от ЕС ли реабилитираха комунизма или той притежава управленски качества?
---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
Comment