Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ето го:
    http://www.google.bg/publicdata/expl...l=bg&ind=false
    Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:51.

Comment

• Ми и него не мога да отворя, може при мен да е проблема нека някои друг да пробва. Но не ми отговори на въпроса за разликите.

Comment

• http://www.google.bg/publicdata/expl...l=bg&ind=false
        Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:01.

Comment

• Селянин отива да кандидатства в ГЕРБ. Връща се от изпит пред комисия - не го приели. Съседите му го питат:
          - Какво стана?
          - Заставам пред комисията, а председателят ме пита - ти бил ли си член на БКП? И аз казвам - да… И не ме приеха.
          - А защо не каза "не"?
          - Как да кажа "не", като сам партийния секретар ме пита…
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Селянин отива да кандидатства в ГЕРБ. Връща се от изпит пред комисия - не го приели. Съседите му го питат:
            - Какво стана?
            - Заставам пред комисията, а председателят ме пита - ти бил ли си член на БКП? И аз казвам - да… И не ме приеха.
            - А защо не каза "не"?
            - Как да кажа "не", като сам партийния секретар ме пита…
            Народа винаги уцелва!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Кво ти дреме за лустрация, аз ти давам примери с техните синове и дъщери!
              ......крушата не пада по-далеч от ябълката.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Гошка, пак ли не довиждаш мойто момче, или нарочно се правиш на кьорав, като режеш бъди принципен, или принципността не е от качествата, които новите "демократи" притежавате?
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Да, но Станишев стана председател на европейските социалисти.
                  Факт, та се чудех, "демократите" от ЕС ли реабилитираха комунизма или той притежава управленски качества?
                  Не знам какво "управлява" там, ама трябва да ти кажа, че беше единственият кандитат......прави сметка каква битка и какъв интерес има за тоя "пост"
                  http://www.extremecentrepoint.com/?p=5312
                  Та такива са качествата и на останалите, дето ги размахваш за управленци, те се видяха и у нас де, а сега на хоризонта се пръкна и нова звезда-поредната червена кукувица, Кунева, по мъж Пръмова
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    Ок така се отваря, да вземем тези данни и какво виждаме че от 89г до 97г БВП по постоянни Щ.Д. пада и после започва постоянно да се качва. Та още от 89г при 75-то правителство на БКП започва срив. И така при 76-то правителство вече БСП начело с Луканов. после 77-мо пак БСП с Луканов, 78-мо експертно с 90% БСП, 79-то СДС, 80-то пак експертно с подкрепата на БСП и ДПС, 81-во служебно, 82-ро БСП и след този срив идва 83-ро служебно, 84-то Костов които всички мразят но всъщност е превратна точка и започва постоянен растеж.
                    Та така всички стари кадри явно "оправят" каквото могат като за последно и съвсем довършват държавата. Аз това виждам може да не съм прав обори ме. Незнам дали някои е чувал, но Луканов и Нора Ананиева имат един списък 103 от които тръгват и червените куфарчета.

Как да е, не ми отговори защо от 70г до 90г ръста на "капиталистическите" европейски държави е многократно по голям спрямо този на комунистическите??

Crusader - шефе, ако от мен се оплачеш че не съм принципен......мой пропуск не съм цъкнал чавката явно, ма бий рапорт вместо да мрънкаш тука кат ощипана мома.

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                      Crusader - шефе, ако от мен се оплачеш че не съм принципен......мой пропуск не съм цъкнал чавката явно, ма бий рапорт вместо да мрънкаш тука кат ощипана мома.

Не вееее, аз просто съм загрижен за репутацията ти ...
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Ок така се отваря, да вземем тези данни и какво виждаме че от 89г до 97г БВП по постоянни Щ.Д. пада и после започва постоянно да се качва. Та още от 89г при 75-то правителство на БКП започва срив. И така при 76-то правителство вече БСП начело с Луканов. после 77-мо пак БСП с Луканов, 78-мо експертно с 90% БСП, 79-то СДС, 80-то пак експертно с подкрепата на БСП и ДПС, 81-во служебно, 82-ро БСП и след този срив идва 83-ро служебно, 84-то Костов които всички мразят но всъщност е превратна точка и започва постоянен растеж.
                        Та така всички стари кадри явно "оправят" каквото могат като за последно и съвсем довършват държавата. Аз това виждам може да не съм прав обори ме. Незнам дали някои е чувал, но Луканов и Нора Ананиева имат един списък 103 от които тръгват и червените куфарчета.

Как да е, не ми отговори защо от 70г до 90г ръста на "капиталистическите" европейски държави е многократно по голям спрямо този на комунистическите??

Виж колко трилиона в заеми са оползотворила тези западни държави и колко са задлъжняли сега.

---------- Post added 04-02-2013 at 00:06 ---------- Previous post was 03-02-2013 at 23:59 ----------

Ето малко инфо:
                        http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cac...2012-AP-EN.PDF

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Точно такива бяха тия дето завършиха училища, езикови гимнази, където обикновен човек почти не се допускаше в ония времена, благодарение на факта (и условието!!), че родители им бяха висши членове в БКП или внуци на активни борци.Ето го и примерът със Сергей Станишев-нито един ден трудов стаж (освен в центрлата на БСП) преди да стане министър-предесател.
                          Да не ти говоря, как в университета, след като бяхме приеха, колко навлека с такива роднини се появиха след това, как учиха отделно, на индивидуален протокол и т.н.На бригади не ходеха, или дремеха в щабовете.Като завършиха един ден, мама и тате ги пращаха (с наште пари, които всички плащахме, за така наречените "правоимащи") да се поизучат и порабятят и в странство, та така
                          А къде ще ходим си е наша работа Но след като човек защитава социалистическите възгледи, редно да иска да живее в такива държави, макар че почти не останаха.Аз и да емигрирам, няма да е в Северна Корея или Куба определено.
                          ПП Чудно ли ти е че милеем за Родината или мислиш, че няма такива хора?
                          ОК де. Преди '89 са били такива като Сергей, а след това? А сега кои/какви са? Разликата е само че преди са родителите са били виши партийни функционер, а сега родителите са с дълбоки джобове пълни със съмнителни капитали.

Докато тесногръдо разсъждавате на принципа "щом не е с нас - значи е против нас", докато само споменаването на времената от '44 до '89 ви кара да се пенявите и сляпо да отричате всичко постигнато през този период никога няма да можете да направите една трезва преценка и изводи.

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                          Нещо бъркаш нещата. На мене тука си ми е добре, обаче като на тебе не ти е и милееш за социализма ти си за самолета, ама към Куба например иначе ще станеш като Павлин, хем било супер при бай Тошо, хем отишъл в пробитата Америка а не в КНДР - просто е смешно. Свиквай с наклона защото твоя строи няма да се върне. А както изглежда, ако с тебе преди 89г са се занимавали ваще с мене мойте родители не са, защото се налагаше да работят на по 3-места за да изработват и това на тия които нищо не правеха и крадяха.
                          Кой е моя строй? Кой се прави на такъв какъвто не е? За 77 годишен добре се справяш с интернет-а и РС-то. Браво!
                          Радвам се че най-накрая изплю камъчето! Явно ти не искаш да си като твоите родители и нямаш желание да работиш на 3 места и сигурно сега те е яд, че ти се налага да поработваш (освен ако не си някой "репресиран" реститут, който "демокрацията" е превърнала в рентиер).

В една друга тема помолих за един коментар на една статистика , отговор все още няма, но тука добре си мерите стаКмистическите данни.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Не знам какво "управлява" там, ама трябва да ти кажа, че беше единственият кандитат......прави сметка каква битка и какъв интерес има за тоя "пост"
                            http://www.extremecentrepoint.com/?p=5312
                            Та такива са качествата и на останалите, дето ги размахваш за управленци, те се видяха и у нас де, а сега на хоризонта се пръкна и нова звезда-поредната червена кукувица, Кунева, по мъж Пръмова
                            Кой се кандидатира когато усети, че другия предварително е избран,
                            Струва ми се, че подценяваш ЕП, както и интернационала.
                            Ако знаеше как функционира тази структура, щеше да разбереш, че там случайни хора трудно заемат такива постове.
                            Аз ти казвам, че тези "деца" на номенклатурата са учени и подготвяни да заемат ръководни постове, знаят и как да достигат до тях.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Има една книга - "Тайните фалити на комунизма", ако ви се чете документалистика. Там са публикувани изявленията на хората от кухнята.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Кой се кандидатира когато усети, че другия предварително е избран,
                                Струва ми се, че подценяваш ЕП, както и интернационала.
                                Ако знаеше как функционира тази структура, щеше да разбереш, че там случайни хора трудно заемат такива постове.
                                Аз ти казвам, че тези "деца" на номенклатурата са учени и подготвяни да заемат ръководни постове, знаят и как да достигат до тях.
                                "Децата" на номенклатурата са подготвяни единствено да манипулират обществото с цел да се докопат до властта и след това да източват ресурсите на страната. Начинът, по който говорят активистите на БСП и гравитиращите ако тях политици е поразително еднакъв. Как се постига такъв еднакъв изказ?! Просто са обучавани на едно и също място. За компетентни - изглеждат много компетентни, поне в очите на по-простите хора. Но дали са компетентни наистина?
                                През април 1990г. Андрей Луканов като министър-председател обявява едностранно прекратяване на плащанията по външния дълг на България, т.нар мораториум върху външния дълг. Вследствие на това всички банкови преводи от чужбина към България са блокирани. Кредитният рейтинг на страната се изпарява, а чуждите инвеститори естествено заобикалят страната. Кой ще инвестира в страна, която няма как да изнесе продукцията си и няма как да си поръча суровини или нови машини, щото не може да ги плати.
                                Споразумение с кредиторите на България е подписано едва от Стоян Александров, което става 93-94г. Същият ни беше преподавател по финанси и обясняваше в детайли как са се развили събитията. Казваше, че при преговорите са се фокусирали най-вече върху това да се вдигнат санкциите върху България час по-скоро, а не толкова върху условията за разсрочване на дълга. Вследствие на решението на Луканов България практически губи и малкото пазари, на които е добре приета. Възможностите за привличане на външни инвестиции са нулеви. Създават се условия за хиперинфлация. Същото не се случва в нито една постсоц. държава. Станалото в България е сценарии, осъществен от кръговете около днешната БСП с цел запазване на контрола върху държавата колкото може по-дълго след 1989.
                                За сравнение Гърция в момента има по-висок външен дълг спрямо БВП, но не обяви мораториум, а започна преговори за предоговаряне на дълга. Полша след 1990 направи същото и й бяха опростени над 100 млрд. тогавашни долари. Останалата част от дълга им беше разсрочен и страната сега има тамън 2 пъти по-висок БВП на глава от населението от България.
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X