Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Не отговори на въпроса на колегата с какво лявата политика спира картелите и монополизма. Как държавата ще възпрепятства тези неща като участва в икономиката със собствени предприятия.
    Със същите, с които и дясната.

В западна Европа няма ли държавни предприятия, я пак помисли. И защо точно това да не може да бъде инструмент срещу картелите???????

---------- Post added at 18:21 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
    забавляваш ме.
    на всичко, което не ти харесва му лепваш етикета-"клише" или"популизъм" и то престава да съществува.

поне си хепи!
    Аз съм писал достатъчно.
    Това за десните популисти не го пиша за пръв път.
    Когато някой пише клишета, аз какво да правя?
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Говорим за участие на държавата като играч в икономиката, не за разпределение на ресурси.
      Топлофикация е общинско дружество. С какво допринася за социалната справедливост?
      За да разпределяш ресурси трябва и да си играч. Държавата трябва да контролира концесиите и структоропредящите производства и инфраструктурата им.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Със същите, с които и дясната.

В западна Европа няма ли държавни предприятия, я пак помисли. И защо точно това да не може да бъде инструмент срещу картелите???????[COLOR="Silver"]
        Държавните предприятия винаги са били монополисти. Те не създават конкурентна среда, а я убиват. В Зап. Европа е друго, пък и държавите, където държавните фирми имат значителен дял обикновено сега имат проблеми.
        Регулаторните функции на държавата са едно, а пряката икономическа дейност на държавата е друго. Дясната политика изключва прякото участие на държавата в икономически начинания, докато регулаторните функции естествено са задължителни.

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        За да разпределяш ресурси трябва и да си играч. Държавата трябва да контролира концесиите и структоропредящите производства и инфраструктурата им.
        Държавата беше играч и резултата от това може да го видиш в подписа ми.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Резултата от това че държавата не е играч се вижда сега.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Държавните предприятия винаги са били монополисти. Те не създават конкурентна среда, а я убиват. В Зап. Европа е друго, пък и държавите, където държавните фирми имат значителен дял обикновено сега имат проблеми.
            Регулаторните функции на държавата са едно, а пряката икономическа дейност на държавата е друго. Дясната политика изключва прякото участие на държавата в икономически начинания, докато регулаторните функции естествено са задължителни.

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

Държавата беше играч и резултата от това може да го видиш в подписа ми.
            O, затова ли Холандия скоро национализира цяла банка.
            Затова ли в ГБ сега се чудят дали да не си одържавят, чрез изкупуване ВИК дружества.
            Знам и за общински почистващи фирми доста неща.
            Знам и за доста държавни или общински заводи за преработка на отпадъци. Хайде стига дрънка тъпни как в западна Европа било друго.
            Държавата твърдо трябва да запази собствеността върху стратегически предприятия, ВиК, Енергетика, Част от телекомуникациите, БДЖ, и т.н.
            Вече ти казах: държавния монопол поне веднъж на 4години можем да го мачкаме, докато частния е вечен и е доста кофти.
            К.М.

Comment

• Ох , добре че поне въпроса с тока се реши бързо ...... друго си е демокрацията....
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Вече ти казах: държавния монопол поне веднъж на 4години можем да го мачкаме,
                Мухахахахахахахахаха
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Венци, чадо мое, защо се занимаваш с глупости. Не си живял никога в социализма и не знаеш какъв к*р е и дано да не разбереш. Но ако толкова много ти се иска отивай в Северна Корея.
                  Alfa 155 2.0TS 8V '93
                  sigpic
                  VW LADAVAGEN '81
                  CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    Ох , добре че поне въпроса с тока се реши бързо ...... друго си е демокрацията....
                    Нищо не се е решило с тока, това си е жива подигравка с гражданите. Последното му повишение всъщност трябваше да е понижение, съобразно състоянието на народа и падналата му под кота нула покупателна способност. Това сега е като досегашното им "Те искат повишение с 15%, но ние им отпускаме само ... 12%". Или след всичките протести - си остава повишение на цената в сравнение с цената от преди последното повишение.
                    Тива ежедневни самоубийства и самозапалвания говорят само за едно-пълно отчаяние от безизходицата, в която е завлечен народа. Не може една държава да няма никаква социална политика по отношение на трайно безработните, може ли един безработен да няма абсолютно никакви доходи и то с години?! На какво е обречен тогава, освен на ровене по кофите и гладна смърт...
                    Само вчера във варненско има 3 самоубийства, това ли е искала Европа за нас, сега, в 21 век, след създаването на ЕС?
                    БГ правителствата трябва да посочат безизходицата, в която е страната и да искат повече помощи за страната, така, както правят гърците, иначе самоубийствата ще са като епидемия, не всеки успява да се реализира, не всеки е с късмет и не всеки може да понесе кучешкото отношение на голямата част от работодателите, а всеки, който засега закърпва двата края може да остане безработен, ако не завинаги, то за дълго.
                    Безработицата е толкова голяма, че вече трябва да има улици на нейно име, нда, след години управление на самовлюбени болни хора - за съжаление и паметници...
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                      Нищо не се е решило с тока, това си е жива подигравка с гражданите. Последното му повишение всъщност трябваше да е понижение, съобразно състоянието на народа и падналата му под кота нула покупателна способност. Това сега е като досегашното им "Те искат повишение с 15%, но ние им отпускаме само ... 12%". Или след всичките протести - си остава повишение на цената в сравнение с цената от преди последното повишение.
                      Тива ежедневни самоубийства и самозапалвания говорят само за едно-пълно отчаяние от безизходицата, в която е завлечен народа. Не може една държава да няма никаква социална политика по отношение на трайно безработните, може ли един безработен да няма абсолютно никакви доходи и то с години?! На какво е обречен тогава, освен на ровене по кофите и гладна смърт...
                      Само вчера във варненско има 3 самоубийства, това ли е искала Европа за нас, сега, в 21 век, след създаването на ЕС?
                      БГ правителствата трябва да посочат безизходицата, в която е страната и да искат повече помощи за страната, така, както правят гърците, иначе самоубийствата ще са като епидемия, не всеки успява да се реализира, не всеки е с късмет и не всеки може да понесе кучешкото отношение на голямата част от работодателите, а всеки, който засега закърпва двата края може да остане безработен, ако не завинаги, то за дълго.
                      Безработицата е толкова голяма, че вече трябва да има улици на нейно име, нда, след години управление на самовлюбени болни хора - за съжаление и паметници...
                      ++++++
                      Alfa 155 2.0TS 8V '93
                      sigpic
                      VW LADAVAGEN '81
                      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

O, затова ли Холандия скоро национализира цяла банка.
                        Затова ли в ГБ сега се чудят дали да не си одържавят, чрез изкупуване ВИК дружества.
                        Знам и за общински почистващи фирми доста неща.
                        Знам и за доста държавни или общински заводи за преработка на отпадъци. Хайде стига дрънка тъпни как в западна Европа било друго.
                        Държавата твърдо трябва да запази собствеността върху стратегически предприятия, ВиК, Енергетика, Част от телекомуникациите, БДЖ, и т.н.
                        Вече ти казах: държавния монопол поне веднъж на 4години можем да го мачкаме, докато частния е вечен и е доста кофти.
                        Ти самия каза че не ходиш по митинги и мероприятия ,кво ше мачкаш,имам чувството че четеш от някаде и после драскаш,отиди в Холандия и живей там .пък за държавата,тя отдавна продаде всичко и чака ти да ги национализираш смешникИ в западна европа е друго,това е верно а не като тебе да дрънкаш простотий и да се правиш на велик разбирач,поне замълчи като не разбираш от някой работи,стой си в кочината и яж кмбиниран фураж
                        Last edited by etrovskii; d.m.y г., 08:23.
                        Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
                          Ти самия каза че не ходиш по митинги и мероприятия ,кво ше мачкаш,имам чувството че четеш от някаде и после драскаш,отиди в Холандия и живей там .пък за държавата,тя отдавна продаде всичко и чака ти да ги национализираш смешникИ в западна европа е друго,това е верно а не като тебе да дрънкаш простотий и да се правиш на велик разбирач,поне замълчи като не разбираш от някой работи,стой си в кочината и яж кмбиниран фураж
                          Виж сега, не те знам руснак ли си, арменец ли си, турчин ли си, сърбин ли си или някакво друго производно на СРЮ, но както вече ти казах все ми е тая.
                          Точно в Холандия съм живял. Но там градовете са адски различни. Достатъчно е да усетиш духа на Амстердам и след това на Хага и ще разбереш за какво ти говоря. Холандия е върха в развитието на съвременната демократична цивилизация. Там дори имаше опит да бъде регистрирана партия на педофилите, при това съвсем официално. Това е съвременния демократичен модел. Натам отиваме и ние, но докато стигнем, той ще се самоунищожи, защото няма как свят ръководен само и единствено от финансови и парични потоци да съществува дълго.
                          Да, чел съм доста, но тук в този форум съм срещал хора чели повече и от мен. Понякога ме мързи да пиша много и дълго, и просто провокирам с кратки изречения, но това е част от воденето на всякакъв вид диалог.
                          С определението "смешник" няма да ме засегнеш нито обидиш. Няма нужда да се Абиш, иностранецо.

п.п. За твое сведение парламентарните избори в Р. България се провежат на всеки 4 години, прсто гласуваш, няма нужда да ходиш на митинги.

---------- Post added at 06:45 ---------- Previous post was at 06:41 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Мухахахахахахахахаха
                          Световната практика е доказала, че от държавния монопол по лош вариант е само частният.
                          Това не съм го измислил аз.
                          За опит за регулация на държавен монопол няма да бъдеш международно пресиран.
                          Докато при частния, всеки опит за регулация може да бъде свързан с международни санкции и присъди или просто сериозен натиск.
                          К.М.

Comment

Виж сега, не те знам руснак ли си, арменец ли си, турчин ли си, сърбин ли си или някакво друго производно на СРЮ, но както вече ти казах все ми е тая.
                            Точно в Холандия съм живял. Но там градовете са адски различни. Достатъчно е да усетиш духа на Амстердам и след това на Хага и ще разбереш за какво ти говоря. Холандия е върха в развитието на съвременната демократична цивилизация. Там дори имаше опит да бъде регистрирана партия на педофилите, при това съвсем официално. Това е съвременния демократичен модел. Натам отиваме и ние, но докато стигнем, той ще се самоунищожи, защото няма как свят ръководен само и единствено от финансови и парични потоци да съществува дълго.
                            Да, чел съм доста, но тук в този форум съм срещал хора чели повече и от мен. Понякога ме мързи да пиша много и дълго, и просто провокирам с кратки изречения, но това е част от воденето на всякакъв вид диалог.
                            С определението "смешник" няма да ме засегнеш нито обидиш. Няма нужда да се Абиш, иностранецо.

п.п. За твое сведение парламентарните избори в Р. България се провежат на всеки 4 години, прсто гласуваш, няма нужда да ходиш на митинги.

---------- Post added at 06:45 ---------- Previous post was at 06:41 ----------

Световната практика е доказала, че от държавния монопол по лош вариант е само частният.
                            Това не съм го измислил аз.
                            За опит за регулация на държавен монопол няма да бъдеш международно пресиран.
                            Докато при частния, всеки опит за регулация може да бъде свързан с международни санкции и присъди или просто сериозен натиск.
                            Ясно сега разбрах защо холандците като дойдат в България немогат да различът българина от циганина

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
                              Ясно сега разбрах защо холандците като дойдат в България немогат да различът българина от циганина
                              Това твърдение е твое.
                              Аз не мисля така.
                              К.М.

Comment

Това твърдение е твое.
                                Аз не мисля така.
                                Всички ама всички холандци като дойдат на почивка в българия си поръчват най грозната циганка,питам ги защо,и те ме гледът като извън земен,сигурен съм че когато си бил там сто процента не са знаели какъв си

Comment

Working...
                                X