Присмял се хърбел на щърбел ...
Известие
Collapse
No announcement yet.
За социализма
Collapse
X
-
-
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
-
Ето малко спомени от социализма. Коментарът е на неизвестен автор:
23.03.2013 13:15 anonim440 България
Колко хубаво беше едно време.
Чаках веднъж 5 часа на опашка за банани, и тамън да ми дойде реда и щеше да спре тока (режим), продавачката вика "като спре тока затварям". Незабравимо.
За телевизор чакахме месец, но редът ни нещо не идваше и дадохме 100 лв. отгоре и така за 1600 лв. си имахме цветен телевизор. Заплатите бяха по 250 лв. Пенсиите 50 лв.
Не можеш да си покажеш носа от България.
Отиваш до някоя съветска република и виждаш, че имало и по-зле от нас и си доволен.
Гнилите капиталисти карат BMW, а ти чакаш 8 години да ти дойде реда за трабанта.
Като влезеш в Кореком и преглъщаш и си излизаш.
Източник тук
Comment
-
Ето тук има спомени, малко хумор и тн:
http://freeforum.politolozi.com/inde...ic=1846.0;wap2Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Цветен ТВ струваше различно сега не помня точно, зависи от модела-но определено помня едни ролкови магнетофони филипс - бяха си 1200 или 1500 някъде, имаше ги в ЦУМ на последния етаж.
Но това има ли някакво значение?
Да не забравяме, че нашето настояще все още е свързано основно с миналото ни и си носи отпечатъка на соца, това е един от най големите ни проблеми.Last edited by fred; d.m.y г., 17:31.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеСтерео касетофон двукасетъчен с откачащи се тонколони и куп екстри струваше около 700 лв.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеПродаваха ги в ЦНСМ може и на други места да ги е имало. В Кореком също можеше да се пазарува с долари, безмитни зони и т.н.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеЖивял съм и затова ти ги казвам тези неща. Може да е нямало такова голямо предлагане но хората можеха да си позволят много повече неща и всичко се намираше.
Павлине всичко се намираше с връзки. Или си забравил или си бил от облагодетелстваните. Тогава бяхме всички еднакво бедни и за това не правише впечатление......всъщност абсолютно безсмислено е да те убеждавам в неща които много добре знаеш, но по някакви причини в момента лъжеш. Аз съм на 42 години и има ясни спомени от средата на 70 те години на миналият век.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
С връзки или заплащане под масата.И пак не всичко.
Днес хората може да си позволят много неща и всичко се намира.
И аз съм живял и повечето хора живееха много оскъдно.Не знам какво можеха да си позволят, след като парите не стигаха за нищо, а отделно имаше повсеместен дефицит.
Или както казва Синия, може да си бил от ония "правоимащите" дето има даваха всичко за без пари.Last edited by fred; d.m.y г., 22:59.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
Comment