Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Никалай пак говори глупости, един цветен телевизор не е струвал 1600 лв. Сега като можеш да си купиш БМВ 95% от хората като влязат в автосалона пак само си преглъщат.
    Телевизор "София 81" с белгийски кинескоп (61 см диагонал) струваше 1500 лв в началото на 80 - те години и хората се трепеха за да си го набавят.

Телевизор "Велико Търново 84" с кинескоп Toshiba (42 см диагонал), струваше 950 лв в средата на 80 - те и трябвха връзки с Господ, за да го имаш.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:11.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Последните изследвания сочат че в момента в България около 49% от населението живеят на прага на бедността което значи че едвам се прехранват. За какъв по-добър стандарт говориш.

Comment

• В България в момента няма кадърен и работлив човек, който да живее под прага на бедността. Или поне аз не познавам такъв.
        За разлика от това, по времето на социализма познавах мното такива хора (кадърни и работливи), които живееха бедно. Единственият сигурен залог за просперитет в живота в ония години, беше членуването в БКП.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Последните изследвания сочат че в момента в България около 49% от населението живеят на прага на бедността което значи че едвам се прехранват. За какъв по-добър стандарт говориш.

Ами Павлине, те през 24 години преход от 89 година до сега като изключим правителството на Костов те под една или друга форма на власт са все същите от преди 9 ноември. Ти забрави ли правителствата на Луканов, на Виденов.......другите подкрепени от БСП, Тройната коалиция???????
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Ето едно сравнение на цените.

http://www.konzertfilmer.de/alice/Al...communism.html

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            В България в момента няма кадърен и работлив човек, който да живее под прага на бедността. Или поне аз не познавам такъв.
            За разлика от това, по времето на социализма познавах мното такива хора (кадърни и работливи), които живееха бедно. Единственият сигурен залог за просперитет в живота в ония години, беше членуването в БКП.
            Много кадърни и работни хора не могат въобще да си намерят работа. При 12% официална безработица и при 400000 загубени работни места през последните 3 години как ги виждаш тези проспериращи хора. Преводите на работещите в чужбина българи доколкото знам са повече от чуждите инвестиции в страната .

Comment

Ето едно сравнение на цените.

Дай по-сериозно. Пак ти казвам аз бях достатъчно голяма тогава за да помня, не пробутвай тия евтини номера.......
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Всичко това си е напълно сериозно.

Comment

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

Много кадърни и работни хора не могат въобще да си намерят работа. При 12% официална безработица и при 400000 загубени работни места през последните 3 години как ги виждаш тези проспериращи хора. Преводите на работещите в чужбина българи доколкото знам са повече от чуждите инвестиции в страната .
                  Ако човек търси чиста, приятна и добре платена работа, която точно да съответства на образователния му ценз, сигурно трудно ще намери такава.
                  Но тази ситуация е присъща за момента и за доста по-развити страни.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    С връзки или заплащане под масата.И пак не всичко.
                    Днес хората може да си позволят много неща и всичко се намира.
                    И аз съм живял и повечето хора живееха много оскъдно.Не знам какво можеха да си позволят, след като парите не стигаха за нищо, а отделно имаше повсеместен дефицит.
                    Или както казва Синия, може да си бил от ония "правоимащите" дето има даваха всичко за без пари.
                    И преди,и сега съм сигурен че пак си бил беден като цървул,и затова ти е виновен соца,другия път като се жалваш гледай повече да ме спрът.По онова време имаше много доносници,и сега е така
                    Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Етровски, нещо ме бъркаш със себе си и себеподбните, като статут и поведение.
                      Не съм се и оплаквал, но подкрепям, ако са ти били шута.Подкрепям всякакви действия срещу простотията във всичките и прояви.

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение

http://www.konzertfilmer.de/alice/Al...communism.html[COLOR="Silver"]
                      Тоя "сериозен" сайт внушава предимно глупости на базата евтини изводи.Ниски цени имаше, защото имаше дефицит-най елементарни стоки свършваха бързо.Затова имаше опашки за всичко.Защо германците от ГФР не тичаха при тия в ГДР, а източните даже се оградиха, да не бяга населението му.То целия ни "лагер" беше ограден...
                      И пак ти казвам-защо, като беше уж толкова добре, това "чудо" рухна?
                      Last edited by fred; d.m.y г., 10:50.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Етровски, нещо ме бъркаш със себе си и себеподбните, като статут и поведение.
                        Не съм се и оплаквал, но подкрепям, ако са ти били шута.Подкрепям всякакви действия срещу простотията във всичките и прояви.

Тоя "сериозен" сайт внушава предимно глупости на базата евтини изводи.Ниски цени имаше, защото имаше дефицит-най елементарни стоки свършваха бързо.Затова имаше опашки за всичко.
                        И пак ти казвам-защо, като беше уж толкова добре, това "чудо" рухна?
                        Защото САЩ похарчеха стотици милиарди долара за да подкопаят с сринат най-човеколюбивата политическа и икономическа система в Света
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Та накрая и Павлин отиде да пребори отвътре гнилата мушмула на капитализма
                          А, като се замисля, що пари хвърли СССР и всичките му присъединени държави за подкрепа на всякакви терористични групировки и движения.Това Робърт Мугабе, Чакала, Никарагуа, Кадафито и какви ли още не негри и араби, всуе.
                          Е тук излезе прав Ленин, ако социализмът не постигне по висока произвотиленост от тази на капитализъма, той ще загине.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 11:20.
                          sigpic

Comment

Та накрая и Павлин отиде да пребори отвътре гнилата мушмула на капитализма
                            А, като се замисля, що пари хвърли СССР и всичките му присъединени държави за подкрепа на всякакви терористични групировки и движения.Това Робърт Мугабе, Чакала, Никарагуа, Кадафито и какви ли още не негри и араби, всуе.
                            Е тук излезе прав Ленин, ако социализмът не постигне по висока произвотиленост от тази на капитализъма, той ще загине.
                            Да бе да,дъра бъра,затова гледаме какво стана в Сирия,големия господар финансира терористични организаций,щото не може да свали режима,нещо хептен почна да пишеш прес просото

---------- Post added at 11:29 ---------- Previous post was at 11:24 ----------

. Сирийската правителствена армия е разгромила крупна група екстремисти в околностите на Дамаск, като е ликвидиран ръководителят на групировката „Джебхат ан-Нусра”( Фронт на победата), Аднан ал-Хадж Али, известен с прозвището Абу Мухамад ал-Джулани, съобщава ИТАР-ТАСС.
                            Заедно с ал-Джулани е ликвидиран и неговият сподвижник Омар Мустафа ал-Бадави, занимавал се с рекрутирането на бойци за групировката.
                            Военните анализатори смятат, че „Джебхат ан-Нусра”е тясно свързана с подразделението на „Ал Кайда” в Ирак.

За това ли говориш?

---------- Post added at 11:31 ---------- Previous post was at 11:29 ----------

Апък за донуса си ти,здаве да е ,то всичко рано или късно се връща под някаква форма.

Comment

• Ами то тоя режим в Сирия (там от 50 години има военно положение) дойде с преврат, а в момента го подкрепя май само Русия, Иран и още една две държави, защо ли всички други са против него?
                              Говоря за това:
                              http://novanews.bg/news/view/2012/10...6%D0%B8%D1%8F/
                              sigpic

Comment

Ами то тоя режим в Сирия (там от 50 години има военно положение) дойде с преврат, а в момента го подкрепя май само Русия, Иран и още една две държави, защо ли всички други са против него?
                                Говоря за това:
                                http://novanews.bg/news/view/2012/10...6%D0%B8%D1%8F/
                                Командването на израелската армия изрази безпокойство, относно нарастването на силата на терористичните групировки, борещи се срещу режима на Башар Асад в Сирия
                                Ситуацията в Сирия се превръща в особено застрашителна. Терористичните организации стават по силни. Днес те се борят срещу Асад, но в бъдеще може да се обърнат срещу нас”
                                „Сирийската правителствена армия разполага с много важен арсенал, който може да попадне в ръцете на терористичните организации”
                                Няколко радикални ислямистки групировки са се присъединили към силите на въоръжената опозиция в Сирия по време на близо двугодишния конфликт, като най-влиятелната сред тях е „Фронт Ал-Нусра”.
                                Нещо пак се обърка а?

Comment

Working...
                                X