Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Ами това определение ме навежда, че са голяма работа тия, а за мен голямата работа има други изисквания и качества.
    Умен, образован и адаптивен не са морални категории.

Морални категории са честност, хуманност, свободолюбие и т.н.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Няма глупак, който да тръгне да се бори за трети лица, нито пък да не е адаптивен и тн.
      Но в твоя пост прозира, как ДС е обрало каймака едва ли не на обществото-това се опитвам да ти кажа. То обра боклука, а боклука можа да прави само престъпления, това са фактите.
      Last edited by fred; d.m.y г., 21:09.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• http://www.plovdivchanin.com/2013-01...?стов.html
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Преди него червените окрадоха от държавата милиарди, чрез банковата система и чрез държавните предприятия.На входа и изхода стояха техните частни фирми, кредитите се отпуската често пъти от държавни банки (както и от частни, ама с основен акционер държавни средства) на частни фирми, които пък ги предоставяха на държавните, след това пък продукцията им се продаваше пак чрез частни фирми, като печалбата отиваше за частната фирма, а загубата за държавната.
          Наклая Костов им спря крана и още не могат да прежалят това.
          Last edited by fred; d.m.y г., 19:19.
          sigpic

Comment

• Е той Костов син... та чак червенее.

Comment

• Честно казано, за мен е единствения свестен политик у нас
              Last edited by fred; d.m.y г., 19:26.
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Честно казано, за мен е единствения свестен политик у нас
                Нормално, изпълнил е мечтата ти, разсипване на всичко свързано със соца, без оглед на това, добро ли е то или не.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

• Всеки си пише каквото му изнася. Но за да се каже дали наистина тези предприятия са продадени за без пари трябва да се видят някакви достоверни финансови документи. Баланси ОПР-та и т.н. Защото всичко може да се твърди, но докато нямаш правилната и точна информация, твърденията са неверни. А аз доказани твърдения на анти Костовисти досега не съм видял, само прах в очите на вярващите. Не може да се обяснява как всичко в тия предприятия вървяло по мед и масло, като всичко в държавата беше пропаднало. Половината твърдения са на база някои служител казал, как всичко било супер и изведнъж аууу, да де ама то предприятието с 20-30млн. задължения, но служителя от къде да знае. То и БДЖ-то още държавно, возите ли се??? Дали някои ще го купи и модернизира или ще иде на скрап??
                  Как до 97г БВП, износ и т.н са на трагични нива, а Костов ги удвоява?? Нали е разпродал почти всичко и е затрил "велики" производства?? Костов спря много схеми и прецака много от старите кръгове. И естествено прецаканите измислиха как да манипулират мнението на хората, и за по сигурно докараха и Царя, щото работата отиваше на 2-ри мандат. А пък Симеончо, между впрочем обеща да ни направи Швейцария за 800 дни и нищо не направи, но не чувам постоянно някои да говори за него, от него нищо не зависи и хората са го забравили, но от Костов още ги е страх и за това постоянно се бълват смехории.
                  За мене хора които твърдят че Костов е "виновен за всичко" нищо не разбират от икономика, политика и какво точно е ставало в тая държава.

Comment

• Документи ще видиш колкото и фактура от наркодилър.

Comment

• За себе си мога да кажа, че не виждам за кого друг да гласувам освен за Костов на тези избори.
                      Другият вариант е да не гласувам, което не е добре.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ваша работа, може пък да е станал патриот.Знае ли човек.

Comment

• Лично на мен, не ми дреме дали е патриот или не. Единствено ме интересува дали има визия, какво аджеба и трябва на тая дьржава. И дали иска и може да го направи. Аз сьм от малкото болни мозьци дето гледат парламентарен контрол понякога. Оставам с убеждението че само Костов е последователен. Вероятно си спомняте какво беше преди него. Аз много добре помня групичките с черни шлифери, дето обикаляха де що има някой с частна практика. И как за 5-6 месеца изчезнаха.
                          Относно РМД-тата - ако някой може да каже как предприятие с технология от 40-те години може да просьществува извьн СИВ - да казва.
                          Митак, работил си вьв ВАМО, кажи имаш ли идея какво би го спасило. Аз редовно си получавах поканите за общите сьбрания на дружеството, и разбира се - не ги посещавах. Както и болшинството от останалите членове. Ясно беше че перспектива няма.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Ново производство.Жена ми беше там от 85г до последно технолог в монтажния.Би ли ми казал как подставения директор вземаше 38 000 лв заплата при положение че работниците вземаха по една заплата на два месеца с клизма сигурно - знаеш каква.И как едновременно с това беше в близо 40 борда на директори.Та милата беше и по оперативки и и казваха на кого, какво и за колко да разпродава.Случайно един от екипа на "приватизаторите" се оказа неин познат от сродно предприятие което по същия начин е било разпродадено..Та много му е благодарна че я предупреди какво ще се случва и навреме си намери работа.Предполагам знаеш че имаше оферти за сглобяване на трактори/даже сърбите бяха докарали един/ и двигатели на GM за руския пазар за ЗИЛ ако не се лъжа.Дошли са с парите си хората и били готови да сложат гаранции в трета банка.Познай кой е бил против.Защо ли?Нали знаеш как става - наши ваши на вход и изход, докарваш го до фалит, някой го купува евтино и го рапродава и препродава земята с печалба.Да знаеш някой "приватизатор " да си е изпълнил договора за приватизация и да си е платил неустойките по клаузите на договора.Пафката и Торофиев ги знаеш нали.Ако ги срещнеш питай ги.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Нормално, изпълнил е мечтата ти, разсипване на всичко свързано със соца, без оглед на това, добро ли е то или не.
                              До 1996г. държавната икономика вървеше по мед и масло, нямаше никаква инфлация, банките бяха стабилни, а мутри изобщо нямаше никакви. Малкият бизнес процъфтяваше, добре охраняван от добрите здрави момчета. В големите заводи нямаше никаква корупция и схемата с фирма /частна/ на входа и фирма /частна/ на изхода на държавния завод изобщо не беше позната в България. Заплатите бяха почти колкото във ФРГ, а по покупателна способност даже ги изпреварвахме.
                              И тогава дойде Костов и разсипа тази идилия. След него БВП се увеличи само 2 пъти и нещо при частната икономика. Ако БГА не беше продадено имаше всички шансове да стане авиационен лидер с нейните 18 броя ТУ154 и само стотина милиона долара дългове. Както знаем ТУ154 беше най-добре приетият самолет по западните летища, докато Путин не ги забрани тия машини. Даже и сега още питат за тях кога ще идват тия руски уникално тихи и надеждни самолети.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

• Кой директор имаш предвид? И ново производство на какво и с какво? Руснаците искаха да им правим мотокари, като купуваме Срьбски части за моторите, а те да ни плащат сьс скраб. Скраб, щото мострите отливки които пратиха за друго не ставаха.
                                Още помня как Лужков се вьзмущаваше че сделката не стана.
                                Тракторите бяха за Сирия(ония красиви сини Перкинзи) и от нас се искаха само мотори. Ама трябваше да ги продаваме на цената на ГМ за да останат пари и за заплати. Да им се чудиш на Сирийците - що след втората партида решиха да сменят доставчикьт. Все пак на техните мотори беше обьрнато специално внимание. Не по вече от десет процента от болтовете бяха забити, а не завити. Щом кака е била технолог в монтажния, сигурно го знаеш.
                                Адаша ми беше началник цех преди да стане тьрговски директор, да знам го.
                                Ново производство, с главен конструктор който не знае що е то ток на Фуко и технология на ниво 2-ра световна война. Мисията невьзможна. Льч надежда беше Роувьр, ама комунягите ги изгониха.
                                Цялата ни индустрия беше сьздадена и сьществуваше заради СИВ. СИВ си отиде, с него и цялата ни индустрия. Това е великото постижение на комунизма. Успя да обьрне потокьт на времето, докато на запад се развиваха, ние се завивахме.
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X