Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много знаеш ти, Павлинчо, какво е имало, колко е струвало и как се е купувало!

Вие се побъркахте да лъжете бре!

Ето за теб и за онзи мишок Етрополски делово предложение:

Копирам от поста на Етрополски:

"Цена на бензин:
    При социализма: 1988 год. един литър бензин струва 40 ст."

Ако eдин литър бензин на бензиностанция в България е струвал, колкото пише по-горе, аз ще ви дам по 1000 лв на двамата.

Ако това не е вярно, вие ще ми дадете по 1000 лв.

Стиска ли ви да се обзаложим?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Какво като курса на долара към лева според БНБ бил лев и нещо си. Можеше ли да отидеш и да си купиш калкото искаш долари по този курс. Не. Е, тогава какво ме интересува курса на БНБ, когато той не е пазарен и по него не може да се търгува. Това беше само една куха цифра. При положение, че по този курс не можеше да се обмени валута, няма и никакво значение каква е била цифрата.
      Черният курс, по който виетнамците продаваха доларите беше 4 лева по средата на 80-те, но към 87-88 г. стана 7 лева за долар, а не 4,50 както пишат другарите от БКП в копипейста на Етрополе-то. Не, че съм му чел всичките писания, това би било загуба на време.
      2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Много знаеш ти, Павлинчо, какво е имало, колко е струвало и как се е купувало!

"Цена на бензин:

Ако eдин литър бензин на бензиностанция в България е струвал, колкото пише по-горе, аз ще ви дам по 1000 лв на двамата.

Мисля че ако видиш мишока на живо ще се наакаш,извинявам се за лафа ама като не можеш да си мериш онази работа не обиждай на мишоци мееенИ нека ако има контрол в този сайт ти нахлузи една лека почивка,защото вече излизаш от контрол,злобата те смазва.Наверно има грешка някаде,ела щети дам 1000 лева за мене не са проблем,живея в Бургас и карам алфа 159 0808 буквите ги знаеш наверно.
        Last edited by etrovskii; d.m.y г., 23:17.
        Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
          Мисля че ако видиш мишока на живо ще се наакаш,извинявам се за лафа ама като не можеш да си мериш онази работа не обиждай на мишоци мееенИ нека ако има контрол в този сайт ти нахлузи една лека почивка,защото вече излизаш от контрол,злобата те смазва
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Много знаеш ти, Павлинчо, какво е имало, колко е струвало и как се е купувало!

"Цена на бензин:

Около 80-90 ст. беше литъра през 1988г. и както казах и преди потреблението беше в пъти по-високо защото имаше много по-голяма заетост един вид много повече хора работеха и с една средна заплата можеше да се купи много повече от колкото сега.

Comment

Мисля че ако видиш мишока на живо ще се наакаш,извинявам се за лафа ама като не можеш да си мериш онази работа не обиждай на мишоци мееенИ нека ако има контрол в този сайт ти нахлузи една лека почивка,защото вече излизаш от контрол,злобата те смазва.Наверно има грешка някаде,ела щети дам 1000 лева за мене не са проблем,живея в Бургас и карам алфа 159 0808 буквите ги знаеш наверно.
              Може ли и за мен 2х1000 лв. Не за друго, ами да използвам докато си в щедро настроение..
              Lexus IS200

Comment

Всеки може сам да прецени това, кой и как злобее. Но това не е толкова важно.
                По-важното е, че ТИ не спираш да сипеш обиди спрямо всички нас.
                Не спираш и да аргументираш твърденията си с лъжи. Волно или неволно.

Като си толкова сигурен в това, което копираш насляпо, приемаш или не облога, който предложих?

За мен не са важни някакви 1000 лв. Важно е това да се говорят истини.

---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:02 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                Около 80-90 ст. беше литъра през 1988г. и както казах и преди потреблението беше в пъти по-високо защото имаше много по-голяма заетост един вид много повече хора работеха и с една средна заплата можеше да се купи много повече от колкото сега.
                Не ме интересуват кухи статистики относно размера на средната работна заплата.

Личната ми преценка сочи, че една средна заплата през 1980 та беше 200 лв. Една средна заплата днес е 1000 лв.

Сам си сметни, колко литра бензин на цена от 80 ст. могат да се купят с 200 лв и колко на цена от 2,60 с 1000 лв.

Това за цигарите също е лъжа.

Българските цигари през 1980 та струваха:

"Стюардеса" - 60 ст.
                "Феникс пакет" - 80 ст.
                "БТ - пакет" - 90 ст.
                "БТ - кутия" - 1,20 лв.

Вносни цигари рядко се срещаха и хубавите такива се продаваха "под масата"

Пакет "Marlboro 100" вървеше по 2,80 лв.

Едно кафе струваше 23 ст.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Всеки може сам да прецени това, кой и как злобее. Но това не е толкова важно.
                  По-важното е, че ТИ не спираш да сипеш обиди спрямо всички нас.
                  Не спираш и да аргументираш твърденията си с лъжи. Волно или неволно.

Като си толкова сигурен в това, което копираш насляпо, приемаш или не облога, който предложих?

За мен не са важни някакви 1000 лв. Важно е това да се говорят истини.

---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:02 ----------

Не ме интересуват кухи статистики относно размера на средната работна заплата.

Личната ми преценка сочи, че една средна заплата през 1980 та беше 200 лв. Една средна заплата днес е 1000 лв.

Сам си сметни, колко литра бензин на цена от 80 ст. могат да се купят с 200 лв и колко на цена от 2,60 с 1000 лв.

Това за цигарите също е лъжа.

Българските цигари през 1980 та струваха:

"Стюардеса" - 60 ст.
                  "Феникс пакет" - 80 ст.
                  "БТ - пакет" - 90 ст.
                  "БТ - кутия" - 1,20 лв.

Вносни цигари рядко се срещаха и хубавите такива се продаваха "под масата"

Пакет "Marlboro 100" вървеше по 2,80 лв.

Едно кафе струваше 23 ст.
                  То сега вече всичко ви е оргенале,барабар с васкарате бараките на европа и пушите оргенале менте,е поне имате свобода на словото,то затова сте на този хал

Comment

То сега вече всичко ви е оргенале,барабар с васкарате бараките на европа и пушите оргенале менте,е поне имате свобода на словото,то затова сте на този хал
                    Макар и старички, колите които сега караме са доста по-хубави от върховните постижения на съветската техника - космичи, лади и жигулки. Че и трябваше да се чака по 10 г. за да се "уредим" с тях.
                    Да говоря ли за телевизорите "електрон" от които ставаха чудесни аквариуми?

Ти защо караш АР ами не някоя Таврия?

А?

Иначе на теория много ги разбираш нещата

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Макар и старички, колите които сега караме са доста по-хубави от върховните постижения на съветската техника - космичи, лади и жигулки. Че и трябваше да се чака по 10 г. за да се "уредим" с тях.

А?

Такива като тебе като ги фана им го слагам отзад в десетката,ама такъв циганен като тебе не мога си позволя да те еба в газъ,по хубаво да ми го лапаш педерас грозенда ви еба смотания ибан форуммамати у мангала грозен да еба.Ти за мене си един долен и мръсен педерас.

Comment

А?

Кара той АР ?! Ближи си х.я за сол, неудачника комплексиран
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Такива като тебе като ги фана им го слагам отзад в десетката,ама такъв циганен като тебе не мога си позволя да те еба в газъ,по хубаво да ми го лапаш педерас грозенда ви еба смотания ибан форуммамати у мангала грозен да еба.Ти за мене си един долен и мръсен педерас.
                          Пий си хапчетата редовно, слушай съветите на лекарите а на нас във форума не ни обръщай внимание, какво си говорим.
                          То ти идва вповече и това не е добре за здравето ти.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Вие всичките руснаци ле сте толкова умни, възпитани и грамотни? Сега разбирам защо питая толкова добри чувства към този народ. Как да не се разтопиш от милите думи на този ерудит. Такива са си те братушките!

Сигурен съм, че Ранобудниче мисли същото относно твоя пост.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

• Умните руснаци са антикомунисти, ама много са малко
                              Тъпите са комунисти и си държат портрета на другото джудже - Йосиф Васирионович, който пък е избил най - много комунисти...какво да ги правиш.Тях след 1917 ги управляват джуджета само, много показателно, Елцин само не беше джудже.А Путин, Мечкаров, Ленин, Сталин...цялата плеяда са луди и с дребен ръст.Зимбици с големи амбиции и малки мозъци, с липса на решителност и държавност, каквито са имали някои от руските царе.

---------- Post added at 00:47 ---------- Previous post was at 00:45 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

А?

Или някой ИЖ-отпред москвич, отзад рено, по средата лайно
                              Last edited by fred; d.m.y г., 22:29.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

• Ето до къде я докарахме в образованието:

Българските деветокласници на възраст 15-16 г. заемат твърдо последното място в ЕС по ниво на образованието си в областта на математиката и четенето, а в природните науки след нас е само Румъния. Огромен процент българчета - 39,4, са на практика неграмотни. В областта на математиката напълно закъсали са 43,8% (при средно 23% в света); в четенето с разбиране неграмотността се шири сред 40,4% от тях; а в природните науки - сред 36,9%. Това показва PISA'2012 - поредното международно оценяване на резултатите след последния клас на задължителното образование в 65 държави в цял свят. Оценяването се прави на всеки три години от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Резултатите бяха обявени вчера в МОН. Оценяването по математика, четене и природни науки става по скала от 500 точки, разпределени на 6 нива, като попадналите под второ ниво са на практика напълно неграмотни. Има известен ръст спрямо 2009 г. в получените от българчетата точки и в трите области, но с 439 точки по математика при средно 494 те се нареждат на 47-о място. България е сред водещите страни по зависимост на образованието от социалния статус на родителите, т.е. по неефективна образователна система.

Comment

Working...
                                X