Известие

Collapse
No announcement yet.

Напрежението в северна Африка и арабските страни.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е ти какво предлагаш?Да се остави Кадафи да води гражднаска война, вследствие на което примерно 1 млн бежанци залеят Европа?А Кадафи да запали и кладенците и тъ.н., цената на петрода да скочи до 200 долара и т.н.Защото всеки такив идиот ще направи всичко, за да оцелее.
    Разбира се, че е много по добре там да имат влияние запада, като най силно влияние в тоя регион има Франция.Целта и на САЩ и на всеки друг нормален политик е да има правителство, коетода провежда нормална външна, а и вътрешна политика.Каквато е тази на Кувейт, Бахрейн, Египет преди време, ОАЕ и прочее.И аз съм за това.
    Last edited by fred; d.m.y г., 09:29.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Идеше реч за това от кой, как, на чий гръб и по какви причини се палят такъв тип конфликти. Нормална външна политика и влияние са две съвсем различни неща. Иначе, всички сме за нормални отношения - то е ясно. В никакъв случай не подкрепям идиотските изпълнения на Кадафи.
      Иначе, кой каквото е дробил... продължението си го знаем. Що ли се сетих за кулите близнаци.
      btw, предполагам, че тези дни си зареждал гориво
      Last edited by Pepo; d.m.y г., 09:34.
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Ще има маи световен бунт ми се струва.Всеки народ вече има достъп до интернет и е много трудно да го манипулираш .В една държава работиш като роб за хляб а в друга лежи и пърдиш и си богаташ.Разни интереси на оправляващти и бизнезмени налагат разни омрази сред хората.Ама хората мои започват да проглеждат за кво става на въпрос

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Е ти какво предлагаш?Да се остави Кадафи да води гражднаска война, вследствие на което примерно 1 млн бежанци залеят Европа?А Кадафи да запали и кладенците и тъ.н., цената на петрода да скочи до 200 долара и т.н.Защото всеки такив идиот ще направи всичко, за да оцелее.
          Разбира се, че е много по добре там да имат влияние запада, като най силно влияние в тоя регион има Франция.Целта и на САЩ и на всеки друг нормален политик е да има правителство, коетода провежда нормална външна, а и вътрешна политика.Каквато е тази на Кувейт, Бахрейн, Египет преди време, ОАЕ и прочее.И аз съм за това.
          Абсолютно!!! На същото мнение съм!

Първоначално публикувано от tre Покажи съобщение
          Ще има маи световен бунт ми се струва.Всеки народ вече има достъп до интернет и е много трудно да го манипулираш .В една държава работиш като роб за хляб а в друга лежи и пърдиш и си богаташ.Разни интереси на оправляващти и бизнезмени налагат разни омрази сред хората.Ама хората мои започват да проглеждат за кво става на въпрос
          Ами айде да стане това в С.Корея и тогава ще е якото мазало...
          Хората там не са НА , а са ПОД ръба на бедността, но С.Корея си прави каквото си иска. Там ако станат бунтове, ще има наистина многоооо жертви! Но едва ли имат смелостта да се намесят EU и САЩ там.

Честно Ви казвам, не знам кой може да защити Кадафи! Тоя си е жив престъпник! Според мен трябва да има военен удар срещу него! Защото само Триполи му остана, и ще завлече с него сигурно още 1000 - 2000 човека, пък били те Араби, Мисюлмани и т.н. ХОРА са преди всичко.

Военни самолети срещу пръчки... хм...

edit:
          НАТО свиква извънредна среща заради ситуацията в Либия
          25 февруари 2011 | 09:53 | Агенция "Фокус"

Годоло. Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен свиква извънредна среща на Алианса заради ситуацията в Либия, предаде АФП.
          Расмусен обяви, че Северноатлантическият алианс е готов да бъде „упълномощител и координатор”, ако страните от НАТО предприемат действия.
          „Свиквам извънредна среща днес, за да обсъдим Либия. Сериозно сме обезпокоени от ситуацията в Либия. НАТО може да бъде упълномощител и координатор, ако страните от Алианса поискат да предприемат действия”, съобщава Расмусен в „Туитър” преди днешната среща на министрите на отбраната на ЕС в Годоло, Унгария.
          http://focus-news.net/?id=n1496292

Ами чакайте.... тъпаци!
          Last edited by alfasysop; d.m.y г., 10:22.
          Alfa 156 1.6TS '01

Comment

Първоначално публикувано от tre Покажи съобщение
            Ако това е започнало да се случва (което е според теорията на Збигнев Бжежински, за трите етапа на човечеството), то ще бъде много дълъг и труден процес, който ще се проточи много години наред.

После не се чудете що Гугъл напусна Китай - те ония милиард изисквания за цензура и ограничения им налагаха, познайте що.
            А то китайците, осъзнаят ли че ядат само гарнитурата и бъхтят като мравуняк за центове, те тогава ще видим криза и световен глад...
            Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 10:26.
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              Идеше реч за това от кой, как, на чий гръб и по какви причини се палят такъв тип конфликти. Нормална външна политика и влияние са две съвсем различни неща. Иначе, всички сме за нормални отношения - то е ясно. В никакъв случай не подкрепям идиотските изпълнения на Кадафи.
              Иначе, кой каквото е дробил... продължението си го знаем. Що ли се сетих за кулите близнаци.
              btw, предполагам, че тези дни си зареждал гориво
              Още не съм, ама не ми се мисли /относно горивото/.Но относно запалването не съм сигурен-например Русия има най голям интерес от висока цена на петрола, защото това е основно перо и от нения износ.За ислямистите казах, Франция, Италия и те имат интереси, американците не че и те нямат, ама не мисля, че искат да водят нова война и в Либия.Та по скоро смятам, че в дъното са най вече ислямистите, а вече по верегита всеки гледа да намаже и той.
              sigpic

Comment

Още не съм, ама не ми се мисли /относно горивото/.Но относно запалването не съм сигурен-например Русия има най голям интерес от висока цена на петрола, защото това е основно перо и от нения износ.За ислямистите казах, Франция, Италия и те имат интереси, американците не че и те нямат, ама не мисля, че искат да водят нова война и в Либия.Та по скоро смятам, че в дъното са най вече ислямистите, а вече по верегита всеки гледа да намаже и той.
                С интерес чакам да видя как ще реагира Путин, макар и там да е що-годе предвидимо.
                Макар и невъзможно, искаше ми се първите реакции да са от ЕС.
                Интересно изказване на Кристиан Вулф:

German President Christian Wulff on Thursday called Gadhafi a "psychopath," comparing the violence to "terrorism by the state."

Wulff, who was speaking at the end of talks with visiting Italian President Giorgio Napolitano, said Europe must be ready to "seize the opportunity" to enforce democracy and human rights in North Africa.
                156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Както и да реагират величията и каквото и да казват е ясно, че за хората никой не го интересува, кви две хиляди ще изтрепе - той само за десетина дни е изтрепал много повече. ООН, НАТО, ЕС, Америка, всеки си кротува и чака да бере плодовете. Ще си побъбрят малко помежду си и ще вдигнат малко пушилка, през това време Кадафи ще си парави каквото иска. Тоя младеж е с голямо влияние и въпреки, че не ми се вярва да остане на власт не си мисля, че ще го убият или, че ще има военен удар срещу Либия. По света няма демокрация има само контролирана такава, не ми е ясно как може да си мислите, че точно там ще има.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

По света няма нищо в някакакъв чист вид, та и идеална ддемокрация няма, но факта, че Кадафи е на власт от 1968 някъде, въпреки нежеланието на Запада, говори че все пак има някаква демокрация-никой не е повел война за свалянето му.Така беше и в Ирак, Саддам можеше да бъде свален още след инвазията си в Кувейт, но САЩ решиха, че няма да създава повече проблеми и го оставиха, той обаче не си взе бележка, както се казва...
                    Та всеки, който сее ветрове, един ден ще пожъне бури-няма диктатор, който е бил тираничен и жесток, да не е платил за делата си още тук.Та има някакво възмездие.Такива свършват когато и собственият им народ се обърне срещу тях.
                    sigpic

Comment

Европа като не го харесва защо търгува усилено с него, защо му продава оръжия, защо купува нефт от Либия, защо Либия има участие в Европейски банки и предприятия. Занае се за част от зулумите на Моамърчо знае се, че няма права на човека и т.н. Парите му в английска банка. Европейски ценности - дрън, дрън.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Щото интереса клати феса. Останалото е популизъм.
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Абе то е така, даже когато чича ви Рейгън, май беше, удари Кадафи, се наложи самолетите да летат от Англия /винаги най верен съюзник на САЩ/покрай крайбрежието на Европа, да се презареждат във въздуха няколко пъти, защото Италия,Франця и Испания не дадоха коридор.Имаше интересен филм по Дискавъри за това.
                          А за клатенето на феса се подсетете като заспорим след няколко дни защо ни е освободила от турско Русия , да използвам случая да си кажа
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Grigor Покажи съобщение
                            За съжаление преди тези "естествени" събития не следях какво става в африка и не знам каква е идеята на чичо Сам... Либия има петрол, но другите ? И защо янките предадоха своя приятел и подръжник Мубарак ?
                            За камуфлаж.......когато гониш крайна цел да събориш дадена държава, дестабилизираш района, когато изгърмят 2-3-4 държави наоколо, като изгърми и крайната цел, всеки ще го отдаде да развоя на събитията, а не на това че може би това е било целта.....

---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

Така беше и в Ирак, Саддам можеше да бъде свален още след инвазията си в Кувейт, но САЩ решиха, че няма да създава повече проблеми и го оставиха, той обаче не си взе бележка, както се казва...
                            На САЩ ич не им дреме дали Садам бил слушал или не, чисто теоретично те нямат файда от някой дето не създава проблеми, щото войната е нещото от което се вадят най - много пари, просто в тоя момент война и там не им беше нужна.......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              На САЩ ич не им дреме дали Садам бил слушал или не, чисто теоретично те нямат файда от някой дето не създава проблеми, щото войната е нещото от което се вадят най - много пари, просто в тоя момент война и там не им беше нужна.......
                              Е не е точно така, защото, проблемите пречат на движението на капиталите.Отделно цената на петрола е фактор за всяка икономика, вкл. и американската.А преди това пък САЩ наливаха пари на Садам, защото той пък се биеше с фанатиците от Иран.От война печели да, ама предимно военнопромишления комплекс, а мнго други губят, борсови инедкси падат и т.н.
                              За Ирак имаше ембарго, от цялото ООН даже.А в ембаргото е като на борсата, може и да спечелиш много, но риска е голям и губещите са много.Та като цяло-капитализма се интересува основно от печалба, а за да има такава, трябва да има търговия, ред и сигурност-предимно.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 20:15.
                              sigpic

Comment

Всичките му там диктатори ще се опитат да се оттеглят мирно и тихо за да могат спокойно да си харчат парите.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X