Известие

Collapse
No announcement yet.

Напрежението в северна Африка и арабските страни.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Във всичко останало има много логика само това ... Лошо им е, да знаеш, с изключение на милиардерите, на останалите хич не им е хубаво.
    Да бе, лошо им е... на тия заетите, дето са много милиони, даже им е супер. До вчера живяли без медицински услуги и с 1$ на ден, а днес в жилище срещу фабриката, ядат месо всеки ден, че и заплата получават.
    За теб това може да е ултра мизерия, за тях това е гигантски растеж...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
      По либийската тема, днес се очаква да бъде обявен състава на временното правителство в Бенгази, под председателството на правосъдния министър в оставка от правителството на режима. Временното правителство е вече признато от посланика в САЩ.
      Прекрасен е света ръководен от стария еврейски принцип - "Разделяй и владей"......когато не можеш да командваш, малипулираш или извличаш полза от нещо което е единно(едно, еднолично или прочее според случая и използвания израз) единствения изход е да го разделиш, да го разбиеш на 2-3-4-5 различни части, и така да "командваш" новосформираните единици.....и съответно веднага да го признаеш за легитимно, като същевременно с елементарна пропаганда изразяваща се с кадри на стрелба от някакви улици, заснета с мобилни жесиемки за 20 долара, да насадиш у страничния наблюдател това което ти си искаш той да си мисли......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Не знам как е точно, не съм там. Но знам, че такава диктатура е непоносима. И че тези хора нямат избор. В едно от изказванията си, Кадафи натърти, че демострациите са забранени от либийските закони и се наказват със смърт.
        Медии не се допускат от режима на Кадафи, та съм по-склонен да вярвам, че мизериите си ги прави с пълна сила. Писах по-рано за издадената му заповед към секретните части да саботират петролните кладенци.
        Пак повтарям, аз съм изцяло с либийския народ.

ПП Либия няма да се разцепи, освен ако не бъде принудена от запада. Временното правителство се свиква за 3 месеца, за да намали пораженията и да скъси срока на възстановяване след окончателното падане на сегашната власт. Избори ще бъдат насрочени много скоро.
        Last edited by Pinky; d.m.y г., 13:47.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
          ...В едно от изказванията си, Кадафи натърти, че демострациите са забранени от либийските закони и се наказват със смърт.
          Медии не се допускат от режима на Кадафи, та съм по-склонен да вярвам, че мизериите си ги прави с пълна сила. Писах по-рано за издадената му заповед към секретните части да саботират петролните кладенци...

Колега Pinky, знаеш арабски и идваш от Либия ли?
          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Аз не мога да разбера, защо уж артик Либия, по всеобщото мнение диктатура, мизерия, беднотия и подтиснат народ, а маса чужди компании настанени там, чужденци от всякакви държави ходят да бачкат там, бащата има някакъв познат преди 30 години е бачкал 10на лета там, върна се, купи два апартамента на децата си, отиде пак там, изгуби четвърт от пръстите си, върнаха го с солидно обещетение......плати му го Либия, а не компанията към която е бачкал.....
            Някакси тва ми звучи все едно Судан или Сомалия да са атрактивна работна дестинация, и нашинци да одят да бачкат там.......така излиза.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да де, ама дългът на Либия към България замина на ползу роду..а в Либия има най вече петрол-от там идва и интересът на инвеститорите, покрай петрола се стори това и онова.За разлика от други държави, като Кувейт примерно или Дубай, където няма никакъв петрол вече стандарта е доста по нисък.А населението на Либия е по малко от това на България.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Ники, изнанадваш всички ни с информацията, че в Либия има пари от петрол и всеки се опита да вземе някакъв дял. Надявам се, правиш разлика между имане на пари и политически и човешки свободи.
                Знам, че я правиш. Онова със странните букви на съвременен език звучи като "с единия хляб не се живее". И далеч не е имал предвид плазма, изказалият го.
                Написах го и в началото. Либийският народ е сравнително образован (като за региона) и търси начин да изрази себе си, а в условията на диктатура, това бива пресичано особено жестоко. Знаете как изглежда това, да очакват всички да излизат като от един калъп. Този режим трябва и ЩЕ падне.
                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Някакси тва ми звучи все едно Судан или Сомалия да са атрактивна работна дестинация, и нашинци да одят да бачкат там.......така излиза.....
                  Ами и в Сомалия и в Судан има българи и заплатите им са МНОГО добри
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Този същия министър Мустафа Мохамед Абуд Ал Джелил потвърди преди няколко дни, че режимът на Кадафи е отговорен за инфектирането със СПИН на 400-те деца, за които бяха осъдили българските медицински сестри на смърт.
                    Ники, този режим ли поддържаш ти?
                    Roosevelt

Comment

А синът на Кадафи заявил /така наречения престолонаследник/, че са "скромно" семейство
                      sigpic

Comment

Живко подобно изявление на въпросният министър не е имало. Този човек никога не е давал пример с заразяването със спин на тези деца. Това са тълкувания на българските журналисти. Единствената конкретика беше за Локърби.

България трпбва да си трае и да не се меси там дето не и е работата. Лесни и уязвими сме. Много лесно може да ни се напомни къде ни е мястото. Политиката на България е тип фурнаджииска лопата. Що милиони печелехме от Либия..

Кадафи е прав, това са платени провокации с ясна цел.Оня е изрод и колкото и да не ни се иска ще направи погроми.Много кръв ще се лее в тази държава.
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                          Живко подобно изявление на въпросният министър не е имало. Този човек никога не е давал пример с заразяването със спин на тези деца. Това са тълкувания на българските журналисти. Единствената конкретика беше за Локърби.

България трпбва да си трае и да не се меси там дето не и е работата. Лесни и уязвими сме. Много лесно може да ни се напомни къде ни е мястото. Политиката на България е тип фурнаджииска лопата. Що милиони печелехме от Либия..

Кадафи е прав, това са платени провокации с ясна цел.Оня е изрод и колкото и да не ни се иска ще направи погроми.Много кръв ще се лее в тази държава.
                          Само не ми е ясно, защо пък ние да се кротнем?Понеже си нямаме външна политика ли?Това е така, но-ние сме на загуба от Либия - 55 милиона долара някъде-те имаха дълг към нас, а не ние към тях.Не знам колко милиони сме пелечелили /те отидоха в бедънната и неработеща соц икономика/ но имат дългове към редица фирми от сорта Булгаргеомин и прочее, не помня точно фирмите, мога да се разровяще през 1992, когато бях млад и зелен специалист, в една банка, напразно работещите там чакаха постъпления на неплатени от Либия договори по различни строителни проекти.Тоя самовлюбен циганин, Кадафи, винаги е въртял безнприципна и мръснишка политика.Сега така или иначе ще си плати за гяволъка, както се казва.

Ако смяташ, че Георги Милков, който отразяваше процеса, от в-к 24 часа е излъгал, както и ТВ АЛ Джазира, моля да сезираш обществеността, ето публикацията:

Кадафи заразил децата в Бенгази със СПИН
                          Публикувана: Сряда, 23-ти Февруари 2011, автор(и): Гeорги Милков; прочитания: 14712; коментари: 37

Режимът на Кадафи е виновен за заразяването на децата в Бенгази с вируса на СПИН. Това обяви в сензационно интервю късно миналата вечер министърът на правосъдието на Либия Мустафа Мохамед Абделжалил. Изявлението бе дадено по телефона от джамахирията и излъчено на живо по арабския сателитен канал "Ал Джазира".

Абделджалил, който е дългогодишен съдия, даде случая със смъртоносната епидемия само като един от примерите за извършените от режима престъпления срещу собствения му народ.

Така той оневини морално българските медицински сестри, които получиха смъртни присъди по обвинение, че са заразили умишлено с вируса на СПИН повече от 400 либийски деца.

Най-сетне истината, която се опитвахме да докажем осем години в Либия, излезе наяве, коментира Пламен Ялнъзов, който бе адвокат на българите по време на дългогодишния процес в джамахирията.

Другият защитник на медиците Георги Гатев също коментира новината: "Винаги съм знаел, че тази истина рано или късно ще излезе, защото всичко беше инсценирано от начало до край. Съдебният процес беше пълен фарс, а цялата история с нашите сестри беше тотален рекет. Подобни режими са безскрупулни и наистина могат да затрият не само 400, а десетки хиляди души и после да хвърлят вината върху някой друг. Те и сега се оправдават, че някой отвън е виновен за бунтовете. Но аз си спомням, че по време на делата имаше либийци, и обикновени, и по-високопоставени, които се съмняваха, че цялата работа е нагласена."
                          Last edited by fred; d.m.y г., 19:48.
                          sigpic

Comment

Няма такова изказване!!! Ал Джазира нямат запис с такива думи от въпросният човек!

http://www.novatv.bg/bg/news/view/12...BB%D0%B8%D0%BB
                            Last edited by CBET; d.m.y г., 19:55.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Е аз цитирам, не гледам Ал Джазира, ма и ББ се произнесе по въпроса, тоест-би ли се произнесъл по нещо, което не е казано един премиер?
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                                Няма такова изказване!!! Ал Джазира нямат запис с такива думи от въпросният човек!
                                Техки араби?
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X