Известие

Collapse
No announcement yet.

Напрежението в северна Африка и арабските страни.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Ами по добре е да го гръмнат директно, голяма гадина е тоя, ще свърши като събрата си Саддам.
    Чакай сега защо го обявяваш за гадина. Може би на базата на писаното от западните агенции. В същност работата в Либия и в цяла Северна Африка е доста по-различна
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• На базата, на това, което знам за режима му.То не е от вчера.Имам познати живеят там.
      Писания за неговия режим, както и този на Саддам се появиха у нас още по времето на Горбачов, в руските вестници, които се продаваха и у нас.В днешно време за всеки един лидер има информация, всеки може да я чете и третира, според възгледите си.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

На базата, на това, което знам за режима му.То не е от вчера.Имам познати живеят там.
        Писания за неговия режим, както и този на Саддам се появиха у нас още по времето на Горбачов, в руските вестници, които се продаваха и у нас.В днешно време за всеки един лидер има информация, всеки може да я чете и третира, според възгледите си.
        И викаш дай да го утепаме.
        Е така, да го отстреляме кат заек, пък после пак ще се правим на демократични.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• Ами да видим аз как аз виждам нещата:
          Един ловък човек който успя доста години да удържа в една държава голям сбор от различни племена които в повечето случаи са отколешни врагове. Икономически Либия беше държава в чудесно положение. Големи вложения в Европа на името на Либия а не на Кадафи. Самите "бунтовници" намериха над 35 милиарда в централната банка. Либийците в повечето случаи не работеха а ползваха бели специалисти и доктори + черни нискокфалифицирани работници. За образование и здравеопазване те естествено нищо не плащаха. Либия има чудесна инфраструктура и десетки километри подземни водопроводи през пустинята.
          Отделно Кадафи не понасяше всякакъв вид ислямисти и ги преследваше безмилостно. Другото което малко хора знаят е че Кадафи е имал идеята да се създаде обединена банка на Африка и единна африканска валута която да измести щатския долар от разплащанията. Даже са били заделени пари за тази цел. Друг "гаден тирански ход" е било финансирането на комуникационни спътници които да направят африканците независими от американските и европейски такива.
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            И викаш дай да го утепаме.
            Е така, да го отстреляме кат заек, пък после пак ще се правим на демократични.
            Демокрацията не трябва да се прилага към диктатори, убили хиляди хора и воюващи до последно за властта си.

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:29 ----------

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
            Ами да видим аз как аз виждам нещата:
            Един ловък човек който успя доста години да удържа в една държава голям сбор от различни племена които в повечето случаи са отколешни врагове. Икономически Либия беше държава в чудесно положение. Големи вложения в Европа на името на Либия а не на Кадафи. Самите "бунтовници" намериха над 35 милиарда в централната банка. Либийците в повечето случаи не работеха а ползваха бели специалисти и доктори + черни нискокфалифицирани работници. За образование и здравеопазване те естествено нищо не плащаха. Либия има чудесна инфраструктура и десетки километри подземни водопроводи през пустинята.
            Отделно Кадафи не понасяше всякакъв вид ислямисти и ги преследваше безмилостно. Другото което малко хора знаят е че Кадафи е имал идеята да се създаде обединена банка на Африка и единна африканска валута която да измести щатския долар от разплащанията. Даже са били заделени пари за тази цел. Друг "гаден тирански ход" е било финансирането на комуникационни спътници които да направят африканците независими от американските и европейски такива.
            Мда, за ислямистите съм съгласен, просто те му пречеха на абслютната власт обаче.
            Другото са доста неверни неща-Либия имаше икономика, отслабена поради ембаргото наложено след атентата от Локърби, да, пари Либия все пак има, защото има петрол.А колко са личните "спестявания" на Кадафи и шаката му?Даже в някъде се писа за 40 млд, колкото и да са-всичко е на гърба на народа му.
            А тия бъртвежи за "единна валута" може да ги говори някой, който не разбира и грам икономика, чиста проба фантазии.
            sigpic

Comment

Демокрацията не трябва да се прилага към диктатори, убили хиляди хора и воюващи до последно за властта си.

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:29 ----------

Мда, за ислямистите съм съгласен, просто те му пречеха на абслютната власт обаче.
              Другото са доста неверни неща-Либия имаше икономика, отслабена поради ембаргото наложено след атентата от Локърби, да, пари Либия все пак има, защото има петрол.А колко са личните "спестявания" на Кадафи и шаката му?Даже в някъде се писа за 40 млд, колкото и да са-всичко е на гърба на народа му.
              А тия бъртвежи за "единна валута" може да ги говори някой, който не разбира и грам икономика, чиста проба фантазии.
              Не ме убеди нещо.
              Не беше убедителен.
              Ако някой оределя себе си за демократичен, то той трябва да прилага тези принципи към всички.
              Както правят европейските лидери, касапин или не отива на съд в Хага, а за смъртно наказание и дума не може да се обели.
              Либия беше една добре устроена и добре функционираща държава. С много по-добра инфраструктура от нас.
              К.М.

Comment

• Ами който е демократичен, към личности, които не са такива си патят-примри бол
                Убиеца от скадинавските държави, не помня коя точно, убийствата в Холандия на режисьор, който направи филм за насилието в арабския срещу жените и какво ли не.
                Демократичната държва и общества, трябва имат и строги закони и действия, срещу тези, които грубо ги погазват.
                sigpic

Comment

Ами който е демократичен, към личности, които не са такива си патят-примри бол
                  Убиеца от скадинавските държави, не помня коя точно, убийствата в Холандия на режисьор, който направи филм за насилието в арабския срещу жените и какво ли не.
                  Демократичната държва и общества, трябва имат и строги закони и действия, срещу тези, които грубо ги погазват.
                  Съгласен съм, но всички строги наказания и противодействия не бива да излизат от рамките на демократичните ценности, защото в един момент няма да можем правим разлика между, "лошите" и "добрите".
                  К.М.

Comment

Ами който е демократичен, към личности, които не са такива си патят-примри бол
                    Ами в Саудитска Арабия бият жените които карат коли сами. Казваш ембарго. Ами нали ембаргото им го наложиха баш тези дето сега му викат че е тиранин. Апропо Саркози и Берлускони му се радваха докато им даваше пари. А дали е икономическа фантазия както ти сам каза всеки може да се порови и да почете.
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Съжалявам ако засягам някого, но последните мнения са на базата на лични симпатии и предразсъдъци. Положителните качества на личността и на политика далеч не се припокриват.

За повече информация - прочетете "Владетелят" на Николо Макиавели.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Не съм го чел, трябва да се наканя
                        А иначе, към Прасчо и Александър, искам да ги потитам, изразяват ли силно негУдование към незаконната окупация на Тибет и Чечения и борят ли се против китайските и руските демократи и човеколюбци??
                        sigpic

Comment

Не съм го чел, трябва да се наканя
                          А иначе, към Прасчо и Александър, искам да ги потитам, изразяват ли силно негУдование към незаконната окупация на Тибет и Чечения и борят ли се против китайските и руските демократи и човеколюбци??
                          Фред, недей с аргументи "вие що биете негрите", така спорът няма да доведе до нищо добро.
                          А иначе няма да сбъркаш ако се наканиш да прочетеш "Владетелят", книжката не е много дебела, ако я нямаш, мога да ти я дам.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Да, за биенето на негрите си прав, но подтекстта ми е ясен-но това наистина не е довод.
                            Благодаря за книгата-може с удоволствие, само трябва да се наканя да довтасам отново на някоя среща, че рядко сколасвам, но ще се разберем нещо.
                            А иначе-както Монголия не може да прескочи капитализма и да влезе в социализма, това беше едно време твърдението социалстическо, така и всяка нация или народ, не може да стане демократична, докато не е извървял пътя и това не се превърне в потребност на голяма част от тази група хора.Да се борят за истината, да я устояват и да я търсят.
                            Ей сега например гледам един филм с режисьор Клинт Истууд - "Подмяната", по действителен случай, не го бях гледал.Това, което е описано във филма, макар и художествено, у нас е почти невъзможно, да не говорим за една част от арабските страни, които на практика са все още в някакъв феодализъм, независимо от фасадата им.В Иран за един филм актриса бе осъдена на 1 година затвор и 90 удара с камшик наскоро, какво да говорим.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 23:13.
                            sigpic

Comment

Не съм го чел, трябва да се наканя
                              Веднага ще ти отговоря че първо държава Чечения никога е е имало (в този ред на мисли би трябвало да измислиш държави като Кюрдистан, Баския, Чукотка, Кажуния и Квебек) за негрите и индианците сам си знаеш. За Тибет нещата са малко по-други. Вярно Китай теоретично е окупатор но пък Тибет в момента е автономен район и освен един двама "борци" за права май никой не иска независимост. Вообще като говорим за Китай там никога совите не са това което са.
                              Аз не се бора за нищо но просто не съм съгласен някой със съмнителни намерения да прави "добрини" и да "демократизира" народи на които самата идея за демокрация е чужда. Не може да не се съгласиш например че демократичност на управление което залага законите на Шариата е нонсенс
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                                Веднага ще ти отговоря че първо държава Чечения никога е е имало (в този ред на мисли би трябвало да измислиш държави като Кюрдистан, Баския, Чукотка, Кажуния и Квебек) за негрите и индианците сам си знаеш. За Тибет нещата са малко по-други. Вярно Китай теоретично е окупатор но пък Тибет в момента е автономен район и освен един двама "борци" за права май никой не иска независимост. Вообще като говорим за Китай там никога совите не са това което са.
                                Аз не се бора за нищо но просто не съм съгласен някой със съмнителни намерения да прави "добрини" и да "демократизира" народи на които самата идея за демокрация е чужда. Не може да не се съгласиш например че демократичност на управление което залага законите на Шариата е нонсенс
                                Това имах предвид, когато споменах Чечения и Тибет-ее, там е друго
                                По голями смехории не бях чувал-не знам дали знаеш нещо за Тибет, ама явно нищо не знаеш - относно кой какво иска, така че разговора за това е безпредметен.Само да ти спомена, че като срещнат, някой от многобройните китайски патрули по пътя например, жителите на Тибет направо са прегазени ако не дадат път..., това е дреболия на фона на много други прояви и поведение на "братския Китай".
                                Колкото до Чечения, не съм запознат с подробности-тоест държава дали е имало или не, но въпросът е че те не искат да бъдат част от СССР, пърдон Русия, а Грузия - и такава ли държава не е имало, щото и там Русия се оказа "миротворец"
                                Значи моята идея е това-в света има различни сили и всички те се борят за влияние, аз съм на страната на САЩ и ЕС, колкото и това да е условно, а не на Китай, Русия, Иран, Сирия и прочее.
                                Last edited by fred; d.m.y г., 16:47.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X