Известие

Collapse
No announcement yet.

Козлодуй и Белене в светлината на трагедията в Япония?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ето една извадка от статията:

".....При реалистичния сценарий за изискуема норма на възвръщаемост от 8% (облигациите на Росатом) минималната продажна цена трябва да бъде 9,54 евроцента на 1 KWh.
    За да се постигне норма на възвръщаемост 4% (два пъти по-малка от сегашната за Росатом), минималната продажна цена на 1 KWh трябва да бъде 6,27 евроцента, което значително превишава цената на 1 KWh от АЕЦ Козлодуй. Над тази цена ще е трудно да се намери външен пазар...."
    Та, само това е достатъчно да се запитаме, за какво ще дадем 20 и кусур милиарда, за да си имаме атомен източник на ел. енергия?
    Че с тия пари ще си внесем отвън и пак ще ни останат, ще развиме алтернативни източници, ще си развиваме инфраструктурата и каквото трябва.Просто АЕЦ е скъпа инвестиция и се прави от много големи икономики, които реализират и навън, някаква част.
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:38.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
      "....При реактори от типа ВВЕР, каквито са козлодуйските, тя е отрицателна, което ще рече, че при нарастване на температурата и топлината в ядрото, независимо от породилата я причина, в реактора настъпват промени, които довеждат до загуба на мощността...."
      Реакторите от тип РБМК (Чернобил) са разработени след първите реактори от тип ВВЕР (Козлодуй) и до инцидента в Чернобил са смятани за един от най-надеждните типове реактори строени на територията на СССР.

Според представителите на "Росатом" заложените системи за сигурност в АЕЦ "Белене" са абсолютно достатъчни и проектът отговаря на всички основни изисквания в сферата на сигурността.

Пак сме най-най... ама вярваме ли си?! цък
      2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        ...Пак сме най-най... ама вярваме ли си?! цък
        Така е колега, прав си. Но нали знаеш, че обикновено нещата се правят с цел прибиране на по-голяма комисионна, отколкото правилна преценка за ползите и негативите. Дори и Белене да бъде построена със завишени норми на осигуряване, винаги ще има сянка на съмнение, защото самите ние не си вярваме и очакваме да бъдем излъгани за всяко нещо, на принципа - парен, каша духа
        Затова или трябва да си изчакаме нашия Моисей, или да се научим да разпознаваме кога ни говорят вярно и кога ни водят за носа.
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
          Е докато мъдрите се намъдрували....

Утре, или след няколко дни /зависи кога ще кажат на журналистите/ ще научите...!
          Аз на шапката си приказвах, тва се знаеше още на 31.03, но естествено комедията се разиграва сякаш се е случила сега...
          ..., но поне си дойдохме на думата за Уестингхаус, най после и "широките народни маси" научиха за мераците им...е Морф, ко шъ кайш ся, МаЛтинчо и КостоФ на кой Господ слугуват?
          Last edited by Crusader; d.m.y г., 19:37.
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Е докато мъдрите се намъдрували....

Утре, или след няколко дни /зависи кога ще кажат на журналистите/ ще научите...!
            Незнам ама ако се върна назад в менията ти няма нито едно нещо дето си го познал Да не говориме, че нищо конкретно не казваш по принцип.

Аз съм готов да се обзаложа с теб, че и след 10 години Белене няма да е построена.
            Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 23:25.
            Lexus IS200

Comment

• Много хубави статии!
              Реално, пак идваме на старото... ако се построи ще имаме излишък, който няма на кой да продаваме...
              След като ще е скъпа електроенергията от АЕЦ Белене, няма на кой да продваме тази енергия, защо ни е тази централа?

Ако не се лъжа, Турция ще строи 3 АЕЦ-а.
              Alfa 156 1.6TS '01

Comment

Аз на шапката си приказвах, тва се знаеше още на 31.03, но естествено комедията се разиграва сякаш се е случила сега...
                ..., но поне си дойдохме на думата за Уестингхаус, най после и "широките народни маси" научиха за мераците им...е Морф, ко шъ кайш ся, МаЛтинчо и КостоФ на кой Господ слугуват?
                Оф-топика да му слагам ли картон, предния път помолих да не обръщаме случката на поредната тема против Костов!

А за това дето си го говорил на шапката си... чакам най-накрая нещо конкретно и реално, а не само жълт цирк за пред стадо.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Коалицията "Фукушима" и европейската принадлежност на България

Хубава статия
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Морф, не ме заплашвай, тези които са си позволили да го сторят, вече не са модове /по независещи от мен причини..../...обаче оня отгоре ме обича!
                    Някой от Вас помни ли потребителя Сфинкс - вероятно никой, повечето сте от скоро, та той беше едно много умно момче но му беше през кура, за мнението на съфорумците му/ то точно за това форума е свободна зона и всеки има право да изрази собствена позиция/ та Сфинкс беше баннат, и какво, да не му накривиха калпака, той вероятно си е ОК, но от липсата му загуби форума, та Морфи, ако ще правиш нещо прави го, не дрънкай /пищова и оная работа се вадят само ако ще се ползват/.
                    Вие пък като изписахте илядо страници, до какъв "мъдър" извод стигнахте и мислите ли че бръщолевенето Ви го чува някой? Позволявам си все още да пиша в тоя форум по сантиментални причини, не ми разваляйте кефа с глупости.
                    За другото..., кой не вярва да заповяда на место, показвам кое и къде се работи и дали въобще строежа някога е спирал, облога е хилядарка на калпак....тъкмо ме мъчи един Winchester SXR VULCAN в 300 Win Mag, че иде новият сезон пък на остров Персин ония радиоактивните мутанти са по 200 килца

P.S. Василий, заповядай като открием лова, имам нова джипка да я видим как ще е в калта
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

Морф, не ме заплашвай, тези които са си позволили да го сторят, вече не са модове /по независещи от мен причини..../...обаче оня отгоре ме обича!
                      Някой от Вас помни ли потребителя Сфинкс - вероятно никой, повечето сте от скоро, та той беше едно много умно момче но му беше през кура, за мнението на съфорумците му/ то точно за това форума е свободна зона и всеки има право да изрази собствена позиция/ та Сфинкс беше баннат, и какво, да не му накривиха калпака, той вероятно си е ОК, но от липсата му загуби форума, та Морфи, ако ще правиш нещо прави го, не дрънкай /пищова и оная работа се вадят само ако ще се ползват/.
                      Вие пък като изписахте илядо страници, до какъв "мъдър" извод стигнахте и мислите ли че бръщолевенето Ви го чува някой? Позволявам си все още да пиша в тоя форум по сантиментални причини, не ми разваляйте кефа с глупости.
                      За другото..., кой не вярва да заповяда на место, показвам кое и къде се работи и дали въобще строежа някога е спирал, облога е хилядарка на калпак....тъкмо ме мъчи един Winchester SXR VULCAN в 300 Win Mag, че иде новият сезон пък на остров Персин ония радиоактивните мутанти са по 200 килца

P.S. Василий, заповядай като открием лова, имам нова джипка да я видим как ще е в калта
                      Или ти хлопа дъската или си направил далаверата на живота си покрай Беляне. Като съпоставям мненията ти от преди 3-4 години и сега, тона им е съвсем различен.

Иначе, няма място за притеснение от земетръсна зона. АЕЦ-ите така ги строят, че не им е проблем и 9-та степен по рихтер. Във Фукошима и въобще в Япония проблемът не беше земетресението, а цунамито. Очевидно до Беляне цунами не може да стигне.
                      Lexus IS200

Comment

Морф, не ме заплашвай, тези които са си позволили да го сторят, вече не са модове /по независещи от мен причини..../...обаче оня отгоре ме обича!

Ти нещо май си пийнал или?
                        Предупреждение за офтопик го прие като заплаха, че се и разпени.
                        Хайде холан и по-спокойно де.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от alfasysop Покажи съобщение
                          Много хубави статии!
                          Реално, пак идваме на старото... ако се построи ще имаме излишък, който няма на кой да продаваме...
                          След като ще е скъпа електроенергията от АЕЦ Белене, няма на кой да продваме тази енергия, защо ни е тази централа?

Ако не се лъжа, Турция ще строи 3 АЕЦ-а.
                          Точно така в целия Балкански регион ще има излишък от енергия.На нас не трябва, ама на руснаците им трябват балами да спечелят 10-15 милиарда евро за следнащите 50 г., та това е работа.Тури и промитите мозъци у нас, ядреното лоби и работата е опечена.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

• Така е колега. Всичко е пари за сметка на кой е ясно
                            АЕЦ - не ни трябва!
                            Бургас - Александр. - най много да довърши туризма
                            Южен поток - също за мен е изгоден на някой, но не и на България.

К'ва е тая енергийна стратегия направо не знам!!!

http://www.blitz.bg/news/article/104942
                            http://www.blitz.bg/news/article/104948
                            Last edited by alfasysop; d.m.y г., 09:21.
                            Alfa 156 1.6TS '01

Comment

...че иде новият сезон пък на остров Персин ония радиоактивните мутанти са по 200 килца

Персина не е ли природен парк, защитена зона?
                              ----------------
                              Нов АЕЦ наистина не ни трябва.Два нови и модерни блока в Козлодуй биха покрили нуждата на нака нарочената за нарастваща наша икономика за 20-30 години напред.Като толкова са били набили пари в реактори и били готови - да ги пращат по Еконт и да ги бодем в Козлодуй на петорно по-ниска цена...
                              Alfa 156
                              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                              sigpic

Comment

• Абе Влади (Crusader) е пич, независимо че тук сме на коренно различни мнения и се поувличаме (аз също де) .
                                Аз съм "Против" , а той е "ЗА" АЕЦ Белене, но какво от това - не се палете толкова. Различните мнения не ми пречат да мина покрай Белене да пием по бира , ама Влади да нагласи нещо за мезене от дивеч

Вие ако знаете как се пеня като споря на тази тема с баща ми , защото и той е "ЗА".
                                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                                X