Известие

Collapse
No announcement yet.

БДЖ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• БДЖ...

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Какво може да се крепи точно пък на БДЖ, която работи на загуба и се субсидира от бюджета, демек от другите фирми. Лукойл също работи на загуба последните години и не внася корп. данък. Същото беше с Кремиковци, добре че го затвориха.
    В повечето развити икономики, 3/4 от БВП идва от сектора на услугите. Това е огромен дял, а в този сектор фирмите по правило са малки и средни - хотели, транспортни фирми, софтуер, търговия и ред неща. Това, че БДЖ оперира с големи средства не означава нищо.
    Хаиде малко по спокоино просто го дадох като пример.БДЖ тръгна още по надолу точно след като ликвидираха Кремиковци.На загуба са пътническите превози,международни товари има,вътрешни изобщо.
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

бдж е на загуба и пред разпад просто защото не е конкурентоспособно . също като кремиковци и всички останали от тоя род.
    точка

Comment

вината е на бдж щото услугата им не е нито бърза, нито евтина, нито сигурна , а и са единствените железници без онлайн резервации в европа.ама да не се отклоняваме от темата.
      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        бдж е на загуба и пред разпад просто защото не е конкурентоспособно ....
        Колега, това въобще не е вярно. БДЖ са клиент на фирмата за която работя и имам повечко вътрешно инфо... Та, това което казваш въобще не е вярно
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

кое не е вярно
          -че непрекъснато съкращават персонала
          -че всичката крадена нафта на далавера идва от там
          -че за да минеш 300 км ти трябва почти денонощие
          -че пътническите им вагони са в окаяно състояние и имат склонност към самозапалване.
          -че ако не си пенсионер или студент, цената е същата като на автобусния транспорт.
          -че са единствената железница в европа, от която не можеш да си купиш билет онлайн, а разписанията са нещо относително
          -че служителите са изключително немотивирани и във влаковете е пълно с мангали без билети
          -че бдж притежава уникални вагони, които вместо да се изложат като колекция, гният в някое незнайно депо.
          -че поддръжката на инфраструктурата нещо я е хванала липсата

но .... ще поживеем и ще видим
          точка

Comment

кое не е вярно
            -че непрекъснато съкращават персонала
            -че всичката крадена нафта на далавера идва от там
            -че за да минеш 300 км ти трябва почти денонощие
            -че пътническите им вагони са в окаяно състояние и имат склонност към самозапалване.
            -че ако не си пенсионер или студент, цената е същата като на автобусния транспорт.
            -че са единствената железница в европа, от която не можеш да си купиш билет онлайн, а разписанията са нещо относително
            -че служителите са изключително немотивирани и във влаковете е пълно с мангали без билети
            -че бдж притежава уникални вагони, които вместо да се изложат като колекция, гният в някое незнайно депо.
            -че поддръжката на инфраструктурата нещо я е хванала липсата

но .... ще поживеем и ще видим
            Виж сега какво ще ти кажа аз съм деистващ машинист във системата на БДЖ и някои от нещата които написа са абсолютни глупости и ще те замоля някои работи които не са ти ясни изобщо да не ги коментираш ама изобщо.

Comment

и мойте впечатления за БДЖ са такива от доста години на сам но най зависи дестинацията от къде минава ако е за северозападна България мислим че важи написаното нагоре към Видин Лом Монтана маршрутите е чудо верно е неприятно с влак или само 1 ва класа и се затваряш това е варианта.

Comment

кое не е вярно....
                Не е вярно, че БДЖ е на загуба и пред разпад, защото не е конкурентоспособна компания. БДЖ може да бъде много конкуретноспособна, но в последните години, на някой му изнасяше да се правят супер неизгодни сделки...
                А както каза и колегата BillyBoy`, някои от нещата които си написал, меко казано, не са верни. Хубаво е човек да си отстоява убежденията с жар и плам, но също така е хубаво преди това да провери фактите. Но в едно съм съгласен с теб - ще поживеем и ще видим, дали това което прави новият министър, след новата реорганизация, ще има ефект.
                145, 1.6 boxer
                156, 2.4 JTD - ex
                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                  Виж сега какво ще ти кажа аз съм деистващ машинист във системата на БДЖ и някои от нещата които написа са абсолютни глупости и ще те замоля някои работи които не са ти ясни изобщо да не ги коментираш ама изобщо.
                  дай факти. кажи ми примерно влака от велико търново до хасково колко време и как пътува. на едно място не се ли извозват хората с чавдари и от колко време се случва това.
                  от русе до софия колко време пътува влака и колко е нормалния билет.
                  точка

Comment

дай факти. кажи ми примерно влака от велико търново до хасково колко време и как пътува...
                    Тука не си прав, колега, защото това е относително. Ти сам знаеш колко време се пътува от Търново до Габрово с влак, въпреки че са някакви мижави 45-50 км.
                    145, 1.6 boxer
                    156, 2.4 JTD - ex
                    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

дай факти. кажи ми примерно влака от велико търново до хасково колко време и как пътува. на едно място не се ли извозват хората с чавдари и от колко време се случва това.
                      от русе до софия колко време пътува влака и колко е нормалния билет.
                      Виж сега пак ще ти кажа стреляш на посоки.Не съм билето продавачка че да ти давам цени на билети.Не пътувам във изброените от теб дестинации.Това как се извозват пътниците дали със чавдари или със космически совалки тези въпроси може да ги зададеш към г-н Недев новия ни шеф не на мен.И пак ще те замоля недеи да дрънкаш глупости.Недеи да се правиш че разбираш нещата.
                      Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 15:29.

Comment

какво да стрелям. аз бдж съм ги отсвирил като начин на транспорт отдавна. не ми е дизелова колата така че нито ме интересува кой ви е шефа нито какви са схемите . само ми кажи за 7 часа колко километра изминаваш, щото за талкова време автобус,камион или кола без напъване взима държавата от граница до граница.
                        точка

Comment

какво да стрелям. аз бдж съм ги отсвирил като начин на транспорт отдавна. не ми е дизелова колата така че нито ме интересува кой ви е шефа нито какви са схемите . само ми кажи за 7 часа колко километра изминаваш, щото за талкова време автобус,камион или кола без напъване взима държавата от граница до граница.
                          Eми щом не те интересува тогава караи си колата и не ръси излишен мозък наляво и дясно относно БДЖ-то.Има си хора които ще се занимават със него хора които ще го изкарат от калта или ще го забият още по надалбоко.Смятам темата за приключена.
                          Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 17:57.

Comment

В автомобилни държави, като Германия, Франция и Италия, ЖП транспорта е страхотно организиран и много използван, а в България естествено е друго, в наши дни..., щото сме много умни де, не за друго, а и стандарта ни е къде къде по висок от разни там шваби и жабари примерно
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                              Eми щом не те интересува тогава караи си колата и не ръси излишен мозък наляво и дясно относно БДЖ-то.Има си хора които ще се занимават със него хора които ще го изкарат от калта или ще го забият още по надалбоко.Смятам темата за приключена.
                              http://bdz.bg/files/2010/aboutstats/...-travelers.gif
                              http://bdz.bg/files/2010/aboutstats/tp-stat-goods.gif

ща замолъ да са държиш нормално и успех с новия шеф, да не почне и той да ви съкращава.
                              точка

Comment

Working...
                              X