Първоначално публикувано от morfius
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Къде бяхме и накъде сме тръгнали?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТова, кой го е писал?
http://ivoberov.blog.bg/politika/201...-vechen.808099Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТо и аз карам с един потник.
Фреди, радвай се, че руснаците дадоха нЕкой лев, та да построим това онова, че тия сега дават само за магистрали и пречиствателни станции за отпадъчни води.
Прасчоо, мислех те за по разумен, ама и ти си "улево" и с капаците на очите.....
---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНяма бе, защо не коментираш линковете които дадох.Май няма смисъл, тук стана като женския пазар.Last edited by fred; d.m.y г., 19:22.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНе се радвам, защото без руснаците бяхме нормална европейска държава, а с някой лев, дето си го платихме с лихвите нищо не постигнахме.Дядовците са ми работили и бабите са си стояли в къщи и пак са имали всичко.Не знма защо мисилш, че руснаците са ни дали нещо, след като без пари всичко отиваше при тях, а ние им купувахме и руските боклуци, с които оболрудвахме изостаналата си промишленост-която накрая изгърмя разбира се, още преди разпада на СССР.Да пряко и пари са давали, ама даже и по техните разчети излезе че ни дължат, пари ако знаеш разбирасе.Та въпросният дълг се редуцира и накрая още не са платили някакви кирливи 50 милиона долара.А по неофициалини сигурно ни дължат поне 5 милиарда..
Прасчоо, мислех те за по разумен, ама и ти си "улево" и с капаците на очите.....
---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
А то отдвана сме така-всеки си говори за неговото и не слуша нищо май)))
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЧе то сега един такъв нефтен руски боклук генерира огромна част от БВП, а като добавим и руските боклуци, които произвеждат ток и то май само това остана като промишленост.)))
И след като не сме имали руски боклуци защо левът ни е бил конвервтируем до 1944, а след 1944 освен че никога не е бил, имаше ограничение на западната валута и курсът и спрямо лева бе изкуствено фиксиран на база непазарното й (ограниченото) предлагане в страната.
А и да ти кажа, че и изостаналата Гърция има 8-10 пъти по голяма производителност от България, без руски боклуци, като до 1944 винаги е била по-назад от нас в икономическо развите, а Гърция бе най бедната страна в ЕС, докато не дойдохме ние с руските боклуци.
Та сме бедни като въшки, защото сме устроени по Съветски образец и ще се оправим, като го сринем окончателноLast edited by fred; d.m.y г., 20:26.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеЛевът е бил конвентируем преди 1944г. защото имаше златен стандарт. Гърция никога не е произвеждала повече от България преди 1990г. Дори и след това може само по селско стопанска продукция да ни е превъзхождала.
Гърция изпреварва България след приемането и в Ес, а горе долу по същото врему нас вече се чувства упадъка на съветското стопанство, частност и нашето-нараства вътрешният ни и външен дълг и т.н.
Не ме интересува по каква продукция, а това, че бюджетът и е около 200 милиарда долара, а нашия 20 , а от какво е формиран не ме интересува просто, както и жителите на двете държави.
България, като и Гърция е имала добре развита лека промишленост и селско стопанство, съчетано с туризми би могла да бъде много по добре, отколкото с наложената нерентабилна, морално и технически остаряла съвестска икономика, основана на висок разход на продукти и енергия, ниска производителност и т.н.
[Last edited by fred; d.m.y г., 21:20.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Ето една графика да сравниш енергопотреблението, защото продукт се прави с консумация на енергия. Иначе както се казва за Гърция след като ги приемат в ЕС използвали парите не за инвестиции ами за консумация. Резултата го виждаме сега.
http://www.google.bg/publicdata/expl...ry&hl=bg&dl=bg
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеКолев, какви туристи бе, говорим за промишленост.
---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 12:00 ----------
Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщениеСтроило се е през социализЪма, ама... сега си плащаме... че дори и за децата ни ще останат сметки за плащане.
Какво ще плащаш като задлъжнялостта ни като държава е една от най-нискоте в световен мащаб.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеКолев, какви туристи бе, говорим за промишленост.
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКолев пак не е в час.
дай да ти дам нещо комунистическо. гумите не ги искаш, салама и него. пуснали са какино тане отново. да ти пратя няколко пакета в щатите.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКакво ще плащаш като задлъжнялостта ни като държава е една от най-нискоте в световен мащаб.
Грандоманските мераци на бившите партийни величия. И какво трябва да ми говори, това че задлъжнялостта ни е сред най-ниските в света ?!? Би ли ми обяснил какво дължахме преди 20 г. и какво дължим сега ?bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщениеГрандоманските мераци на бившите партийни величия. И какво трябва да ми говори, това че задлъжнялостта ни е сред най-ниските в света ?!? Би ли ми обяснил какво дължахме преди 20 г. и какво дължим сега ?))))))
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment