Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Да, ако мислим по балкански.
    Глупости. Нещата на балканите стоят по балкански. Трябва да се съобразяваме с реалностите.

Ако си принуден да се возиш при шофьор, на когото нямаш особено доверие, ще искаш поне да кара по-бавно, нали?
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      [/COLOR]

Хайде сега ми обясни, магистралите защо ги строим, там какво очакваме?
      Очакваме да ги завършат с държавни пари и после да дойде някои да ги експлоатира и да сложи такси на входа и на изхода. Дано да не съм прав, иначе казано полза от добри пътища има.

Comment

Очакваме да ги завършат с държавни пари и после да дойде някои да ги експлоатира и да сложи такси на входа и на изхода. Дано да не съм прав, иначе казано полза от добри пътища има.
        А може ли тези, които карат по пътищата в други държави да не ми определят аз по какви пътища искам да карам?
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
          А може ли тези, които карат по пътищата в други държави да не ми определят аз по какви пътища искам да карам?
          Винаги съм оставал с усещането, че си балансиран човек и водиш спор само с аргументи, но днес нещо се пропука сериозно.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Винаги съм оставал с усещането, че си балансиран човек и водиш спор само с аргументи, но днес нещо се пропука сериозно.
            Не съм се пропукал, понякога и аз мога да изразя някакво пристрастие Все пак сме шофьори.

Не ми се навлиза в темата за магистралите, а и ще отидем в офф-топик.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
              Не съм се пропукал, понякога и аз мога да изразя някакво пристрастие Все пак сме шофьори.

Не ми се навлиза в темата за магистралите, а и ще отидем в офф-топик.
              Така го приемам.
              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Слушах днес ББ как обясняваше разширяването на Козлодуй, ама се сетих, че някой беше споменал как оптималния модел за подобни реактори бил да работят по двойки, че да си захранват един на друг дублиращите системи при нужда.
                ББ ли изръси поредния бисер или това е остаряла схема?
                Имаме познал правилния резултат, ма то тук от пишман експерти и икономисти и от мъглавите им икономико-политико-технически анализи, не можеш да му хванеш края...
                Ся господа, някой от Вас бил ли е в Козлодуй, имате ли идея има ли терен за нова двойка реактори....именно двойка, господа идиоти, макар обяснението на Морфи да е на ниво неспециалист е доста точно, но пък може ББ да изкара нова схема...ма по вероятно е да стне друго, ще продадат реактора /вече готовия/ ще залъгват глупаците още година-две, че ще се строи някъде нещо, колкото да ги преизберат и после нищо няма да стане...а бедните български глупаци ще стават повече и ще дрънкат "компетентно" по форумите...
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                  Имаме познал правилния резултат, ма то тук от пишман експерти и икономисти и от мъглавите им икономико-политико-технически анализи, не можеш да му хванеш края...
                  Ся господа, някой от Вас бил ли е в Козлодуй, имате ли идея има ли терен за нова двойка реактори....именно двойка, господа идиоти, макар обяснението на Морфи да е на ниво неспециалист е доста точно, но пък може ББ да изкара нова схема...ма по вероятно е да стне друго, ще продадат реактора /вече готовия/ ще залъгват глупаците още година-две, че ще се строи някъде нещо, колкото да ги преизберат и после нищо няма да стане...а бедните български глупаци ще стават повече и ще дрънкат "компетентно" по форумите...
                  Кой нормален човек вярва, че ще сложат този реактор в Козлодуй? Има ли такива?
                  Ама ББ, вчера каза, че България разполага с огромни газови залежи, но нямало да каже къде са те, хахахахахаха.
                  Е това вече е върха.
                  Очаквам есента да каже, че ГЕРБ са построили подземна АЕЦ, но ще я пускат само при криза с тока.
                  К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                    Така и предполагах... ББ пак е ръсил бисери.
                    Белене като проект ми е притеснителен (от към надуване на цената, че да лапнат наши хора предимно, макар да има и притеснения около геополитическата игра), но безумията на ББ са още по-притеснителни.
                    С такова управление не ни трябва трагедия като Фукошима, че и без АЕЦ да се затриваме ежедневно.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ако почнем да навлизаме в техническите подробности на ядрените централи има сериозен риск да изпишем куп глупости по простата причина, че тук няма ядрени специалисти.
                      Фактите обаче са съвсем ясни. Блок 5 влиза в експлоатация през 1987г, а блок 6 тръгва през 1991г. Ясно е, че Блок 5 не е работил 4 години на късмет и аварийните му системи са били подсигурени или от блокове 1-4 или от електропреносната система на България. Щом като тогава е можело Блок 5 да работи без Блок 6, значи и Блок 7 може да работи без Блок 8. Нали и без това новият реактор е от супер-дупер якото руско 2+ поколение, проектирано за 12 петилетки здрав комсомолски труд.
                      Вие сте тръгнали да се притеснявате за дублиращите системи на реактора. Споко, тва е руска технология. Тука 6-5 НЕма.

---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                      а бедните български глупаци ще стават повече и ще дрънкат "компетентно" по форумите...
                      Ние тук нямаме претенции да сме компетентни. Просто си обсъждаме разни неща. Ма, виж колко разнообразни мнения има. Все някой трябва да е прав.
                      Иначе според мен най-тъпите са тия дето са "инвестирали" в ливадите около площадката с надеждата един ден държавата да ги изкупи на баснословни цени, за да опъне жици към АЕЦ-а.

---------- Post added 11-04-2012 at 00:07 ---------- Previous post was 10-04-2012 at 23:58 ----------

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                      ще залъгват глупаците още година-две, че ще се строи някъде нещо, колкото да ги преизберат и после нищо няма да стане...
                      Аз не съм гласувал за това мнозинство (освен на балотажа за Плевнелиев) и няма да гласувам за Герб на следващите избори, но това правителство построи повече реални неща от всички останали правителства на прехода взети заедно. Не казвам, че е най-успешното, но правителството в момента е далеч по-добро и полезно за България от управлението на тройната коалиция. Това е факт.
                      А, иначе Белене няма да стане.
                      Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 00:11.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

• И какво по-точно построи това правителство.

Comment

• Правителството не трябва да строи толкова, колкото да прави реформи.Най слабите правителства на България са тия на БСП и коалициите им.Това пак свърши нещо.
                          Трябва политика на подобряване условията на инвестиции, усвояване на срества от ЕС, реформи, които да променят обликата на корумпирана и изостанала посткомунистическа държава.
                          Да, това правителство не е добро, но е по добро от това на тройната коалиция например.БСП правителства единствено и само рушат и крадат-това е факта.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 09:20.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            Ако почнем да навлизаме в техническите подробности на ядрените централи има сериозен риск да изпишем куп глупости по простата причина, че тук няма ядрени специалисти.
                            Фактите обаче са съвсем ясни. Блок 5 влиза в експлоатация през 1987г, а блок 6 тръгва през 1991г. Ясно е, че Блок 5 не е работил 4 години на късмет и аварийните му системи са били подсигурени или от блокове 1-4 или от електропреносната система на България. Щом като тогава е можело Блок 5 да работи без Блок 6, значи и Блок 7 може да работи без Блок 8. Нали и без това новият реактор е от супер-дупер якото руско 2+ поколение, проектирано за 12 петилетки здрав комсомолски труд.
                            Вие сте тръгнали да се притеснявате за дублиращите системи на реактора. Споко, тва е руска технология. Тука 6-5 НЕма.

---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Ние тук нямаме претенции да сме компетентни. Просто си обсъждаме разни неща. Ма, виж колко разнообразни мнения има. Все някой трябва да е прав.
                            Иначе според мен най-тъпите са тия дето са "инвестирали" в ливадите около площадката с надеждата един ден държавата да ги изкупи на баснословни цени, за да опъне жици към АЕЦ-а.

---------- Post added 11-04-2012 at 00:07 ---------- Previous post was 10-04-2012 at 23:58 ----------

Аз не съм гласувал за това мнозинство (освен на балотажа за Плевнелиев) и няма да гласувам за Герб на следващите избори, но това правителство построи повече реални неща от всички останали правителства на прехода взети заедно. Не казвам, че е най-успешното, но правителството в момента е далеч по-добро и полезно за България от управлението на тройната коалиция. Това е факт.
                            А, иначе Белене няма да стане.
                            Електропреносната мрежа служи за пренос на ток, Ники.
                            1;2,3;4,5;6 са комплекс. Дори по двойки ги извеждат, дори по двойки ги обсъждаха когато ни приемаха в ЕС, знаеш ли защо е така? Не знаеш
                            Но да оставим това на ядрените ЕНЕРГЕТИЦИ, защото, ако не знаеш от добрия химик не винаги става добър инженер химик, както и ядрения физик, не е ядрен енергетик.
                            Я сега ми кажи какво остави това правителство:
                            Наполовина изяден фиск!
                            Желание да изядат и сребърния фонд!
                            Тотален провал на здравната реформа!
                            Това, Ники, е политика, а довършването на започнати от времето на соца проекти, при това напълно прибързано и задължително некачествено изпълнени е нищо.
                            Забележи кой е флагманът на строителството: Зала Армеец. Зрелища и лЕб. Гладиаторски битки.
                            Мисли, момче, млад си.
                            К.М.

Comment

И какво по-точно построи това правителство.
                              "... построи живота нов,
                              гордно знаме им е Ботев
                              пръв учител Димитров."

Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение

това са инвестиции в обслужващия сектор - "кални бани & SPA Белене"
                                точка

Comment

Working...
                                X