Ако е имало съмнение , че сме бананова държава защото имаме АЕЦ и това вече не е довод. След някоя година няма да имаме нищо високотехнологично на територията -България и с гордост ще станем първата маймунска "държава" в Европа.Честито на "спечелилите" , пътя към "екотуризма" и "скъпоплатените" развлечения -долнопробен алкохол и евтини курви е отворен широко.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщениеАко е имало съмнение , че сме бананова държава защото имаме АЕЦ и това вече не е довод. След някоя година няма да имаме нищо високотехнологично на територията -България и с гордост ще станем първата маймунска "държава" в Европа.Честито на "спечелилите" , пътя към "екотуризма" и "скъпоплатените" развлечения -долнопробен алкохол и евтини курви е отворен широко.
Само за това ставаме брат , щом има хора които са съгласни с тия подигравки , така ще е !!!!! Всички изведнъж станаха ядрени физици и почнаха да обсъждат минусите на атомната енергетика ................ Аз не съм толкова висококвалифициран специалист, но знам едно , като построиш нещо , ще го имаш , ако не няма да го имаш..... Но при нас винаги е по добре да не строим отколкото да строим , да не работим отколкото да свършим нещо , по добре да лижеш задника на някой за да ти хвърля по едно пърче , отколкото да вземеш нещата в своите ръце и да направиш нещо.... Щом възрастни хора спорят и ми обясняват колко било по добре под турците ... смятай за какво става думаОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Все пак трябва да си представим как би изглеждала една втора атомна ценрала в тази среда - като бисер сред прасетата и от този бисер, ще се възползват други, защото ние нямаме възможност да го ползваме - ще плащаме и ще поемаме само негативите.
Ако имахме друга среда, тогава нещата са съвсем различни и пределната полезност от нея ще е на други нива.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеТя полезността при нас винаги е на "други нива", но без АЕЦ ще стоим на завет под соларните панели, да не спираме вятъра за ветрогенераторите на Цеци и ще рупаме слонска трева.
За мен бомбата беше заложена далеч по-назад, когато се допусна по политически причини, затварянето на съществуващите реактори в първата централа, въпреки мнението на световните специалисти.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеЕдинственото с което бих се съгласил с теб е за зависимостта ни от Русия ако се продължи по същият път/проект. Но пред угрозата за тотално спиране на проекта и ако си изиграем правилно картите това е преодолимо според мен! Това че "материалът ни е калпав" сред политиците - ние си ги "избрахме".
Ако географски и икономически Белене е безсмислена - защо румънците работят за два нови блока в Черна Вода?
Перверзно ми се вижда да сравняваме България с Гърция и Австрия!
Пак казвам, че трябва да се мисли доста по-глобално (геополитически, стратегически, икономически и т.н.), а не само дали да има, или да няма АЕЦ!
България неможе да се сравнява с Румъния, по скоро със Сърбияex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" ≈ 140CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе си мисли, че тока ще стане по-евтин при наличието на тази централа - просто няма да го допуснат другите държави.
За мен бомбата беше заложена далеч по-назад, когато се допусна по политически причини, затварянето на съществуващите реактори в първата централа, въпреки мнението на световните специалисти.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДай да оправим първо предприятията, пък Централата ще я направим за около 5г.
2. АЕЦ за 5 години на мен до колкото ми е известно не се строи!
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе си мисли, че тока ще стане по-евтин при наличието на тази централа - просто няма да го допуснат другите държави.
За мен бомбата беше заложена далеч по-назад, когато се допусна по политически причини, затварянето на съществуващите реактори в първата централа, въпреки мнението на световните специалисти.
Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщениеМалко не те разбирам, защо сравняваш Румъния с България, а от друга страна казваш: "Перверзно ми се вижда да сравняваме България с Гърция и Австрия!"
България неможе да се сравнява с Румъния, по скоро със Сърбия
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИма смисъл от Централата, ако имаме индустрия - може би по-добре първо да си структурираме производството, да разберм имаме ли нужда от ел.енергия в по-големи количества, дори с риска да внасяме на първо време и тогава да се хвърлим към доизграждането на АЕЦ-а.
Когато наистина се разбере, че има необходимост от нея, тогава тя ще се изгради бързо и сравнително евтино и няма да се използва в този и вид, като средство за източване на държавни пари.Тя произвежда продукт.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСамата централа е индустрияТя произвежда продукт.
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеСам по себе си и той е продукт, но съпътстващ - ако няма кой да го ползва, може само да бием рибата с ток.
Как може изобщо да си мислиш, че е съпътстващ.
Това е реална суровина, с пазар, цена и т.н."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТози продукт е голяма част от износа на страната
Как може изобщо да си мислиш, че е съпътстващ.
Това е реална суровина, с пазар, цена и т.н.
Разбирам да изнасяш излишъците - да, но да я вдигаш тепърва за да произвежда ток за износ ми изглежда твърде откачено. Другите да не са толкова глупави, че да не си направят централа.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДоста налудничево е да правиш Ядрена Централа с цел - износ на ток.
Разбирам да изнасяш излишъците - да, но да я вдигаш тепърва за да произвежда ток за износ ми изглежда твърде откачено. Другите да не са толкова глупави, че да не си направят централа.
АЕЦ е индустриален обект от стратегическа значимост.
Създайвайки наличие на излишен ток ще имаш какво да продаваш на съседите ти, които от своя страна ще предпочетат да избегнат инвестицията за построяването на нови мощности при наличието на такива наблизо и изгодно.
За благоприятния външно-политически климат в отношенията между въпросните страни, който ще се създаде като последствие няма да говорим.
А за работните места, които съпътстващата инфраструктура ще създаде - все стабилни работни места, които ще функционират всички тези години, в които функционира и АЕЦ-а ?????Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 10:29.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТи знаеш ли колко струва мегават от Козлодуй?
А знаеш ли колко струва той от ТЕЦ Марица изток 2?
А знаеш ли колко ще струва от Белене?
Намери ги тези данни и заповядай пак, че аз не искам да ги поствам
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениетука пък пък нищо не каза, честноAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment