Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Цялата не, но придибиване на половината собственост е по-вероятно.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Цялата не, но придибиване на половината собственост е по-вероятно.
      Имах предвид всичко, което е възможно по закон да вземат като собственост.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Говорех за преди 89.
        И все пак пред тъп и корумпиран, предпочитам умен и корумпиран.
        Е защо?! Умен и корумпиран ще открадне повече и ще го преизбират 5 пъти, като герой. Например Софиянски.
        Най-добре е корумпирания да е тъп, даже по-добре вдлъбнат. Тогава може евентуално да го осъдят.
        2014: Deutschland über alles

Comment

Имах предвид всичко, което е възможно по закон да вземат като собственост.
          Нямам нищо против централата да е на който и да е, стига да ДАДЕ парите за строжа и подръжката.Ако ще да е занзибарска, китайска, руска, американска и так дале.
          Руснаците, забележи, даваха пари, но под формата на заем.Но нито лев инвестиция от страна на Русия.
          Та ако американците е финансират, да са живи и здрави и на 100% да си я имат.
          Last edited by fred; d.m.y г., 22:28.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Аз пък съм готов да е обзаложа, че сега с "присаждането" на седми реактор в Козлодуй ще се занимват само американски компании, които в един момент, в средносрочна перспектива, ще придобият собственот върху цялата централа.
            Ами че хората си мислят че Бойко е взел решение, че ние сме демократична държава , избираме на изборите и решаваме съдбата си ... смехотворна и наивна работа , решението е взето отдавна и бъдете сигурни не от ББ
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              Нямам нищо против централата да е на който и да е, стига да ДАДЕ парите за строжа и подръжката.Ако ще да е занзибарска, китайска, руска, американска и так дале.
              Руснаците, забележи, даваха пари, но под формата на заем.Но нито лев инвестиция от страна на Русия.
              Та ако американците е финансират, да са живи и здрави и на 100% да си я имат.
              Руснаците бяха готови да участват с 49% а заема който щяха да дадат беше за да се финансира българското участие.
              Ако някой си я има тази централа на 100% тогава наистина ще има зависимост и извиване на пръсти.
              Last edited by pavlin; d.m.y г., 13:23.

Comment

Руснаците бяха готови да участват с 49% а заема който щяха да дадат беше за да се финансира българското участие.
                Ако някой си я има тази централа на 100% тогава наистина ще има зависимост и извиване на пръсти.
                абе другарю, дай да ти продам една руска кола. няма да я плащаш на момента естествено а ще вземеш едно заемче от мене с много изгодна лихвичка. горивото и частите само от мен ще ги купуваш. старото масло и гуми ще ги дадеш на съхранение при мен за което ще си платиш естествено, а по някое време ще ти ги върна да си ги правиш каквото си искаш.а като и вземеш живота ще си платиш за да ти я рециклирам.
                супер яка далавера. "евтино" щи излезе /през гъза/
                точка

Comment

• Колев, пак се излагаш. Заем можем да си вземем от всякъде, това беше само една от възможностите. Все при заема най-важно са условията.

Comment

Колев, пак се излагаш. Заем можем да си вземем от всякъде, това беше само една от възможностите. Все при заема най-важно са условията.
                    абе драги ми смехурко, кой друг ще даде заем на изпаднала източноевропейска държава да си построи руски реактор, при силно съмнителни обстоятелства.
                    забележи че предложението за заем не дойде дори от руска банка, а точно от атомстройекпорт.
                    между другото, руснаците смятат и винаги са смятали РБМК /от типа в чернобил/ за по-добри реактори от ВВЕР. техните реактори са точно като колите им -с 20 години закъснение откриват сервото на спирачките и това е хай-тек за тях, а целия свят говори за активна безопасност през това време примерно.
                    след експлозията в чернобил, нашите другари искали да боднат още 2 блока РБМК там на площадката, ама в крайна сметка се отказали представи си щото замърсяването било повечко и пречило на работата. дори в момента строят РБМК и от 17 произведени, 11 работят в момента. ама докато те могат да си позволят риска, ние сополите неможем /е, ти можеш щото си на другия край на света/ щото от 6 милиона 1 милион е мангал и 2 милиона - пенсионери.
                    и като тия руските реактори са ебати авантата що аджеба румъния се набутва да строи CANDU. ама по тоя въпрос всички комуняги мълчите като партизани.
                    тоя рев за белене е щото е руска, не за друго, ма не се притеснявай. като изместят ВВЕР-ите в козлодуй и парите и реакторите и всичко пак ще е руско щото няма толкова тъпи европейци или американци че да се набутат в "мега якия проект"
                    точка

Comment

• Колев, пак ставаш смешен, Росатом не е банка че да раздава заеми. Освен това как френската банка даде целеви заем на НЕК да започне проекта. Този същия заем заради некъдърноста на сегашните управляващи трябва да бъде преструктуриран.
                      Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:23.

Comment

И как ще се извиват пръсти по-точно? Ако някой построи 2 реактора по 1000 мгвт. и предлага тока от тях на НЕК по какъв начин ще ни извива пръстите?! И кой на кого ще извива пръстите, щото ние от АЕЦ можем да купуваме ток, но можем и от други централи да го произвеждаме. Тогава кой е по-зависим, ние или собственикът на централата?! Проблемът е само един. Няма никой, който да иска да притежава АЕЦ в България.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

Е, ясно е за 100%, аз говоря образно.Но въпросът е, че парите, реално никой не искаше да даде.Да, Русия беше казала, че може да участва /аз съм чувал за заявки 30-40%/, но едно е заявено, друго е осъществено, а най вече има куп други въпроси.Но цената, на практика щеше да бъде платена най вече от нас, а другото са разни недомлъвки и т.н.
                          Ето малко по темата, нищо ново де:
                          малко видео:
                          http://www.youtube.com/watch?v=ntVW9Afj_jI

а и текст:
                          http://dnes.dir.bg/temite/tag/golemi...-proekti-70196

И пак казвам-ако нещо е печелившо, тичат всичка, а като не е - остава само стрителят (Русия)
                          Last edited by fred; d.m.y г., 20:10.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

• Реално Трайков и Дянков спъваха проекта още от както дойдоха на власт. Наскоро в едно интервю Трайков каза че основната му задача като министър през миналите три години била да се бори срещу Белене. Така прогониха и инвеститорите, харчеха пари на вятъра, подписваха анекси към 10 на брой и лобираха за ВЕИ които ще излезнат през носа на българския данъкоплатец.
                            Клипа които си посочил е пример за говорене на празни приказки от разни съмнителни специалисти.

Ето и някои от фактите:
                            http://m.dnevnik.bg/biznes/2010/11/3...aha_za_belene/
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 02:46.

Comment

Росатом не е банка че да раздава заеми.
                              е , значи не си бил толкова глупав и най-накрая успя да стигнеш до нещо. и как аджеба искаха да дадат 2 милиарда заем като не са банка. и на серджо и на биби точно тия им бяха "стратегическите инвеститори". други желаещи нямаше

а за евтиния ток от белене нали се разбрахме. 75евро ли беше в най-добрия случай по-скоро биха били 130 минимум

ПП
                              а Трайков беше единствения министър на гербаджиите който ставаше за нещо.
                              точка

Comment

• Чудесен пример!

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                                абе другарю, дай да ти продам една руска кола. няма да я плащаш на момента естествено а ще вземеш едно заемче от мене с много изгодна лихвичка. горивото и частите само от мен ще ги купуваш. старото масло и гуми ще ги дадеш на съхранение при мен за което ще си платиш естествено, а по някое време ще ти ги върна да си ги правиш каквото си искаш.а като и вземеш живота ще си платиш за да ти я рециклирам.
                                супер яка далавера. "евтино" щи излезе /през гъза/
                                абе колев,дай да ми продадеш една нова руска кола/лада да речем/, няма да ти я плащам естествено/защото си градски-братушка/,а за изгодното заемче,колко изгодно?/ми да речем 5%лихва...ок/.Горивото съм съгласен-долар за литър,колкото е в Русия!Частите са ви супер евтини-ок!Маслото и гумите ти ги подарявам,аз и без това ги хвърлям.Аз ще я карам като такси да речем 10 години-толкова дават!Абе няма да ми е "голяма" далаверата,щото ще си сложа в джоба по груби сметки, около 15хилки/чисто,без другите физиологични екстри/,ама за една година,така че до десетата си направи сметка дали не мога да си докарам един мерджан/с нов атомен двигател/, че даже ще ти подаря ладата да си я рециклираш и да си я караш още 20 години!Те руските машини са супер издръжливи! Съгласен съм да ми излезе такава далавера и през ануса...И щом даваш този пример и ако си държиш на думите-давай да подписваме Господин колев...Ако не, то тогава сравнявай сравними величини!!!
                                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Working...
                                X