Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Можеше, ама не стана. Защо Р.Овч. не договори 100% руска инвестиция?! Щото ако няма харчене на държавни пари, няма далавера. Плюс това на руснаците им е пределно ясно, че при положение, че България няма нужда от допълнителни мощности до 2035 г. няма какво да прави произведения ток, за да си избие инвестицията. Те затова и не се намериха и други инвеститори. В Турция случаят очевидно е друг.
    Както и да е. Важното е, че щом Турция ще строи реактори за 4,8 мгвт., Белене става още по-безсмислен проект.

---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Боли ме шмайзера на колко месеца си кръстен. Явно сте били привилегировани, щом не сте имали никакви проблеми. Ние простосмъртните не бяхме така, но ти няма откъде да знаеш.
    Не ми отговори защо пускаш анонимни анкети. Нищо в тая тема не налага да се гласува скрито. Заглавието може да се променя по всяко време. Все пак трябва да отговаря на фактите, а те са, че Белене спря
    Дядо ми беше земеделец, дори майка ми имаше проблеми заради това
    Взеха ни къщата в Х. Димитър и ни набиха в апартамент
    Но не се сърдя на никой и не мразя никой.
    Живеехме спокойно, сега родителите ми живеят в пъти по-добре, но само материално.
    Не желая да ти се обяснявам повече,твърде ограничено е мисленето ти
    Всеки има право на вот, при това таен, право да гласува без да е необходимо да дава разяснения на тесногърди и ограничени теснолинейки................за своя вот.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Дядо ми беше земеделец, дори майка ми имаше проблеми заради това
      Взеха ни къщата в Х. Димитър и ни набиха в апартамент
      Но не се сърдя на никой и не мразя никой.
      Живеехме спокойно, сега родителите ми живеят в пъти по-добре, но само материално.
      Не желая да ти се обяснявам повече,твърде ограничено е мисленето ти
      Всеки има право на вот, при това таен, право да гласува без да е необходимо да дава разяснения на тесногърди и ограничени теснолинейки................за своя вот.
      Да не искаш да ми кажеш, че при социализма цареше духовност и интелигентност случайно? Защото настояещото е заченото в нашето близко минало.Точно хората, които обезглавиха интелигенцията и свободомислието у нас (комунистите), след 1970 флиртуваха и създаваха обаче собствена, послушна, придворна ПСЕВДО интелигенция
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение

Да не искаш да ми кажеш, че при социализма цареше духовност и интелигентност случайно? Защото настояещото е заченото в нашето близко минало.Точно хората, които обезглавиха интелигенцията и свободомислието у нас (комунистите), след 1970 флиртуваха и създаваха обаче собствена, послушна, придворна ПСЕВДО интелигенция
        Не, говоря за по-спокойния и по-сигурен живот.
        Разбира се, че това си е имало цена
        Аз не изпитвам носталгия
        К.М.

Comment

Не, говоря за по-спокойния и по-сигурен живот.
          Разбира се, че това си е имало цена
          Аз не изпитвам носталгия
          Спокен и сигурен от днешна гледна точка, тоест спомените на базата на настоящето, пречупено през делника миналото най често е розово.Защото сме били деца, млади и т.н. Или просто защото е зад гърбът ни, а утре предстои...
          sigpic

Comment

Спокен и сигурен от днешна гледна точка, тоест спомените на базата на настоящето, пречупено през делника миналото най често е розово.Защото сме били деца, млади и т.н. Или просто защото е зад гърбът ни, а утре предстои...
            Имаше по-голяма сигурност, стига да си кротуваш, независимо на какви тъпотии и тъпаци си свидетел.
            К.М.

Comment

Имаше по-голяма сигурност, стига да си кротуваш, независимо на какви тъпотии и тъпаци си свидетел.
              Мда, това съм съгласен-но и сигурността на робът е по голяма, отколко освободен човек, без господар.
              Свободата изисква и отговорност, а робът трябва да е послушен най вече и няма защо да мисли.Свободата е осъзната необходимост, както бе казал Енгелс май, правилно е това и други дефиниции.
              Но принципно се разбрахме де
              sigpic

Comment

Мда, това съм съгласен-но и сигурността на робът е по голяма, отколко освободен човек, без господар.
                Свободата изисква и отговорност, а робът трябва да е послушен най вече и няма защо да мисли.Свободата е осъзната необходимост, както бе казал Енгелс май, правилно е това и други дефиниции.
                Но принципно се разбрахме де
                Колкото и да се чувствам зле да пиша подобни неща, с теб не е трудно да се разбере човек.
                К.М.

Comment

• Е, взаимно е - въпросът е, че може би мислим еднакво, но гледните точки понякога се разминават - умерено,
                  sigpic

Comment

• Никалай, пак нищо не каза. Не на Румен Овчаров а на Бойко руснаците предлагаха 100% финансиране обаче той и неговите хора трябваше да мъдруват и накрая измъдриха една голяма глупост. Румен Овчаров беше договорил 51% българско и 49% чуждо участие провалено пак заради мъдрите действия на определени умни глави.

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Сега освен че си свидетел на по-големи тъпотии и тъпаци и сигурност няма никаква.

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:41 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение

Много стойностни произведения на изкуството и културата бяха създадени точно по това време. Образованието също беше на по-високо ниво. Сегашната чалга култура както си личи и по името я създаде чалгата. А кое време създаде чалгата. Така е много лесно за всичко да се извиняваме със миналото и миналите поколения.
                    Last edited by pavlin; d.m.y г., 21:52.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Много стойностни произведения на изкуството и културата бяха създадени точно по това време. Образованието също беше на по-високо ниво. Сегашната чалга култура както си личи и по името я създаде чалгата. А кое време създаде чалгата. Така е много лесно за всичко да се извиняваме със миналото и миналите поколения.
                      Чалга имаше и през соц-а. По селата само това се слушаше. Ти просто не си разбрал и за това.
                      Панелните комплекси са един типичен пример за стойностни архитектурни произведения. Не разбирам защо на чужденците, като ги видят все им се повръща. Толкова са красиви.
                      Образованието беше по-добро до 7-ми клас. След това вече си е до училище и ученици, а не толкова до система.
                      За висшето зависи. Аз съм завършил икономика и там нещата сега са милион пъти по-добре, отколкото преди. В библиотеката на УНСС по мое време 3/4 от учебниците бяха още от соц-а и имам идея какво са "учили". Имали са едва няколко изпита за цялото следване по "... на капиталистическите държави". Всичко останало е било Маркс, конгреси и пропаганда. То затова и Р.Овч. разбира от икономика колкото аз от ракетостроене. Той е типичен възпитаник на ВИИ "Карл Маркс".
                      2014: Deutschland über alles

Comment

• Като се сетя за филмите, някак си не мога да не се съглася с Павлин.
                        К.М.

Comment

Не на Румен Овчаров а на Бойко руснаците предлагаха 100% финансиране обаче той и неговите хора трябваше да мъдруват и накрая измъдриха една голяма глупост.
                          На нас предложиха кредит, а не да инвестират 100% от проекта, както в Турция. Турция не дава една стотинка за реакторите. Задължава се само да купува 50% от тока, който и без това й трябва. При нас трябваше да платим 100% от стойността на АЕЦ, а после да се чудим какво да правим тока.

---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:51 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Като се сетя за филмите, някак си не мога да не се съглася с Павлин.
                          И сега могат да се правят филми, но още си караме по инерция. За какво се дават пари за БНТ?! С техния бюджет могат да се правят по няколко филма годишно, вместо да се дублира продукт, който и без това се осигурява от другите тв.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            .................................................. ...........................
                            .................................................. ........
                            - очевидно братушките не са ни никакви братушки или са по-братушки с турците щото там инвестират 20 милиарда долара техни пари, а на нас искат да ни дадат едно "супер изгодно заемче" със "супер изгодна лихва" и целия аец белене да се пише на държавна сметка.

- очевидно турските политици са много над нивото на българските или българските в случая са търсили не държавния интерес а някой друг.

- найш кви прости хора има, брааат......
                            Браво колев,един път и ти да напишеш нещо дет да ми хареса!
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Никалай, НДК кога е строено, комплексът Етъра, реставрацията на хълма Царевец и т.н. Така като те гледам нищо не разбираш от икономика и със сигурност много по-малко от Румен Овчаров. Панелни блокове има колкото искаш и във Флорида.
                              Къде видя подробностите за това какво са ни предлагали руснаците или ей така си приказваш. Абе пази боже от такива икономисти специалисти като теб. Между другото сегашните експерти на правителството са точно такива, арогантни и нищо не разбиращи като започнем с Московски и свършим с Валентин Николов а някъде посредата сложим Трайков и Добрев.
                              Българска чалга през социализма нямаше, слушаше се сръбска и гръцка музика в някои среди. Наред с това българската естрада и рок музика бяха много по-широко застъпени. Слушаше се свободно западен рок прогресивни стилове, хеви метал и никого не вкарваха в затвора за това.
                              Last edited by pavlin; d.m.y г., 03:11.

Comment

Никалай, НДК кога е строено, комплексът Етъра, реставрацията на хълма Царевец и т.н. Така като те гледам нищо не разбираш от икономика и със сигурност много по-малко от Румен Овчаров. Панелни блокове има колкото искаш и във Флорида.
                                Къде видя подробностите за това какво са ни предлагали руснаците или ей така си приказваш. Абе пази боже от такива икономисти специалисти като теб. Между другото сегашните експерти на правителството са точно такива, арогантни и нищо не разбиращи като започнем с Московски и свършим с Валентин Николов а някъде посредата сложим Трайков и Добрев.
                                Българска чалга през социализма нямаше, слушаше се сръбска и гръцка музика в някои среди. Наред с това българската естрада и рок музика бяха много по-широко застъпени. Слушаше се свободно западен рок прогресивни стилове, хеви метал и никого не вкарваха в затвора за това.

пий си хапчетата момче, че прекаляваш с лъжите.ще вземеш да си повярваш.

та за аеца твоите хора излъгаха
                                -за цената на белене - няколко пъти
                                -за инвестициите - няколко пъти
                                -за цената на електроенергията която щеше да произвежда
                                -за нуждата от белене
                                -а сега лъжат и колко пари сме щели да спечелим
                                естествено ти винаги ще им вярваш. в това не се съмнявам.

чакам да обясниш как и защо твоите братушки ще направят на турция аец без пари , а тя се задължава да купува само 50% от енергията.
                                точка

Comment

Working...
                                X