Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• С какво Козлодуй е по-опасната АЕЦ в случая?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Колев, пак бяга по тъч линията и не отговаря на въпроси.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Колев, пак бяга по тъч линията и не отговаря на въпроси.
        ти си голям пумпал. питаш тъпотии и като не ти е удобна истината се правиш на дръж ми шапката. цените и сам можеш да си ги намериш.

аец козлодуй- 15,30лв/мвтч
        тец - 63 - 83

дотираните веи до 10мв

вятърни в зависимост- 137 - 191
        биомаса в зависимост - 119 - 437

белене в най-добрия случай -150 !!!

и кво излиза. дотираните веи в момента произвеждат по-евтина енергия с тенденция да поевтинява.

http://www.dker.bg/pagebg.php?P=401&SP=402
        точка

Comment

• Защо да са тъпи въпроси бе Колев, напротив внасят малко конкретика. За Белене не си прав че е най-малко 150. Тези ТЕЦ където си ги дал са май държавните, я пусни цените на ТЕЦ Гълъбово. Слънчевите пък направо си ги забравил.
          Ами като влезнат емисиите за въглерод какво правим.
          Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:52.

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
            Ей това е проблема на всички като Морфея и Колев.

Щом не харесва Костов значи е:
            - гаден комунист
            - тъпанар
            - нищо не разбира а само знае да хленчи
            - ченге
            - и т.н.

Повтарям се! Темата не е за управленията и решенията които са вземат или са били взети от предишни или сегашни управници. Нека да не я цапаме с излишни залитания. Ако искате направете тема в която да си чешем езиците за политика, икономика и индустрия и там ще си "лаем" на воля. Ама ще трябва да се научите да приемате и да се примирите, че има и различно от вашето мнение, което не е задължително грешно!
            А ти приемаш, ли че има мнение различно от твоето и на Павлин примерно?
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              А ти приемаш, ли че има мнение различно от твоето и на Павлин примерно?

OOOOOO ДА!

Аргументи, обаче не виждам! И Павлин в случая защитава моята позиция, но като цяло не го харесвам понеже е емигрирал в USA и се опитва оттам да дава акъл, което е меко казано перверзно. Но пък според мен от друга страна има правилна гледна точка за някои фундаментални въпроси. Така че Павлин колкото "плюсове" толкова и "минуси".
              Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Защо да са тъпи въпроси бе Колев, напротив внасят малко конкретика. За Белене не си прав че е най-малко 150. Тези ТЕЦ където си ги дал са май държавните, я пусни цените на ТЕЦ Гълъбово. Слънчевите пък направо си ги забравил.
                По-добре да пусне ТЕЦ Варна
                Тоя Колев тотално обезумя.
                Горкичкият, а беше що годе адекватно момче.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

• Суска, когато се пускат анкети се правят явни. Социализъма свърши. Сега не се влиза в затвора за слушане на западни радиостанции и непосещение на манифестации.
                  Всяка седмица има по 1-2 гласа за Белене, докато другите не мърдат. Струва ми се, че има мъртви души в анкетата. От какъв зор не си я пуснал явна да видим по колко мнения имат гласуващите?!
                  Освен това съм на мнение, че трябва да оправиш заглавието на "Спряха строителството...", а не спират. Колев го предложи първо и е прав. Спират строителството е в сегашно време, а то вече спря.
                  2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    Суска, когато се пускат анкети се правят явни. Социализъма свърши. Сега не се влиза в затвора за слушане на западни радиостанции и непосещение на манифестации.
                    Всяка седмица има по 1-2 гласа за Белене, докато другите не мърдат. Струва ми се, че има мъртви души в анкетата. От какъв зор не си я пуснал явна да видим по колко мнения имат гласуващите?!
                    Освен това съм на мнение, че трябва да оправиш заглавието на "Спряха строителството...", а не спират. Колев го предложи първо и е прав. Спират строителството е в сегашно време, а то вече спря.
                    Пуснах анкетата в деня, в който решаваха за строителството. Ако помниш един министър излезе след заседанието и обяви нещата по-рано, ама ти нали си неосведомен и объркан винаги.
                    Мъртвите души са само в твоята параноична тиква.
                    Пълна със ББ буболечки.
                    Кой те управлява сега бе мишкин?
                    Никога родителите ми не са ходили на манифестация, а не са влизали в затвора, кръстен съм на 8 месеца и никога никакви проблеми не е имал никой.
                    Тези истории не на мен.
                    И на мен да са ми взели фабриката за компоти на дЕдо ми и аз сега щях да квича, че съм репресиран, но не съм.
                    Тоталитарният режим има съвсем други, доста по важни вини към нашето общество.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Защо да са тъпи въпроси бе Колев, напротив внасят малко конкретика. За Белене не си прав че е най-малко 150. Тези ТЕЦ където си ги дал са май държавните, я пусни цените на ТЕЦ Гълъбово. Слънчевите пък направо си ги забравил.
                      абе на крива ракета и космоса и пречи ти си просто трол и това си е.
                      знаеш ли кое е най-смешното
                      излизате с номера че турция строяла руска аец, но за останалите факти мълчите като партизани.
                      ето ги и тях
                      http://www.world-nuclear-news.org/NN...u-1305107.html

- четири ввер
                      - 100% руска инвестиция - тоест всички разходи са за тяхна сметка. по-късно отварят 49% за инвеститори
                      -турция от своя страна гарантира изкупуването на 70% от енергията на първите 2 реактора и 30% от вторите два за срок от 15 години при цена 12,35 щатски цента на киловат което е към 180лв на мегават. останалата енергия си е грижа на руснаците
                      - цена на проекта - 20 милиарда щатски долара

какви са изводите

- доклада на HSBC за белене изглежда е доста точен. 10милиарда евро за 2 реактора в белене при ~20милиарда долара за 4 в турция. минимална цена на мегават - 150лв при ~180 в турската аец

- очевидно братушките не са ни никакви братушки или са по-братушки с турците щото там инвестират 20 милиарда долара техни пари, а на нас искат да ни дадат едно "супер изгодно заемче" със "супер изгодна лихва" и целия аец белене да се пише на държавна сметка.

- очевидно турските политици са много над нивото на българските или българските в случая са търсили не държавния интерес а някой друг.

- найш кви прости хора има, брааат......
                      точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        абе на крива ракета и космоса и пречи ти си просто трол и това си е.
                        знаеш ли кое е най-смешното
                        излизате с номера че турция строяла руска аец, но за останалите факти мълчите като партизани.
                        ето ги и тях
                        http://www.world-nuclear-news.org/NN...u-1305107.html

- четири ввер
                        - 100% руска инвестиция - тоест всички разходи са за тяхна сметка. по-късно отварят 49% за инвеститори
                        -турция от своя страна гарантира изкупуването на 70% от енергията на първите 2 реактора и 30% от вторите два за срок от 15 години при цена 12,35 щатски цента на киловат което е към 180лв на мегават. останалата енергия си е грижа на руснаците
                        - цена на проекта - 20 милиарда щатски долара

какви са изводите

- доклада на HSBC за белене изглежда е доста точен. 10милиарда евро за 2 реактора в белене при ~20милиарда долара за 4 в турция. минимална цена на мегават - 150лв при ~180 в турската аец

- очевидно братушките не са ни никакви братушки или са по-братушки с турците щото там инвестират 20 милиарда долара техни пари, а на нас искат да ни дадат едно "супер изгодно заемче" със "супер изгодна лихва" и целия аец белене да се пише на държавна сметка.

- очевидно турските политици са много над нивото на българските или българските в случая са търсили не държавния интерес а някой друг.

- найш кви прости хора има, брааат......
                        Павлин с 900 мнения ти с малко над 3000 и го обвиняваш в тролене ?

С този ограничен манталитет никога няма да разберете каква е реалната сметка/стойност за Белене.

Когато всичките тия дето скачате като ужилени с/у Белене асимилирате, че Белене е и работни места, интелектуален и умствен капацитет, кадри, които ги имаме подготвени и които ще загубим с течение на времето, стратегическа инвестиция с национално значение за сигурността. Като преглътнете факта, че проекта до момента е бил една огромна далавера, но е по добре да се завърши понеже така и така има нещо изградено и достигнато до определен етап и да се опитаме да накажем тия дето са крали. И не на последно място когато дойде времето на недостига на ел. енергия някоя хубава, студена зима. Тогава ми е интересно каква песен ще пеете.

Приказките че "модерният запад" се отказвал от атомната енергетика са доста перверзни и лицемерни в стил "Ситият на гладният не вярва."
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                          Павлин с 900 мнения ти с малко над 3000 и го обвиняваш в тролене ?

С този ограничен манталитет никога няма да разберете каква е реалната сметка/стойност за Белене.

Когато всичките тия дето скачате като ужилени с/у Белене асимилирате, че Белене е и работни места, интелектуален и умствен капацитет, кадри, които ги имаме подготвени и които ще загубим с течение на времето, стратегическа инвестиция с национално значение за сигурността. Като преглътнете факта, че проекта до момента е бил една огромна далавера, но е по добре да се завърши понеже така и така има нещо изградено и достигнато до определен етап и да се опитаме да накажем тия дето са крали. И не на последно място когато дойде времето на недостига на ел. енергия някоя хубава, студена зима. Тогава ми е интересно каква песен ще пеете.

Приказките че "модерният запад" се отказвал от атомната енергетика са доста перверзни и лицемерни в стил "Ситият на гладният не вярва."
                          къв си ти,че да ми броиш мненията. ако искаш пиши в техническите раздели щото в блатото не се броят
                          отварянето на работни места в белене автоматично означава затваряне на такива някъде другаде.
                          проучванията на нек бан и всички други показват че няма да имаме нужда да внасяме ток до 2035 при положение че не откриваме никакви нови мощности.
                          стратегическа инвестиция в сигурността - ХА ХА
                          а що турция не плаща нито стотинка за руския АЕЦ ?
                          точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            а що турция не плаща нито стотинка за руския АЕЦ ?
                            Щото правят бизнес, а не гнезденца за съветски подлоги.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Колев, абсолютно не си в час. Твоята работа е " Къде го чукаш, къде се пука" Ами и Белене можеше да се финансира 100% от Русия. Всичко е въпрос на договаряне само че както ти казах и преди някои министри дойдоха със задачата си да се борят срещу проекта. Е тогава договаряне няма и постигане на взаимни изгоди няма и ползи за българската икономика няма. Има най-вече приказване на празни приказки и преливане от пусто в празно. Сега преместването на реактора в Козлодуй по-евтино ли ще бъде и този ли проект ще затвори работни места.

Comment

Ами и Белене можеше да се финансира 100% от Русия.
                                Можеше, ама не стана. Защо Р.Овч. не договори 100% руска инвестиция?! Щото ако няма харчене на държавни пари, няма далавера. Плюс това на руснаците им е пределно ясно, че при положение, че България няма нужда от допълнителни мощности до 2035 г. няма какво да прави произведения ток, за да си избие инвестицията. Те затова и не се намериха и други инвеститори. В Турция случаят очевидно е друг.
                                Както и да е. Важното е, че щом Турция ще строи реактори за 4,8 мгвт., Белене става още по-безсмислен проект.

---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Пуснах анкетата в деня, в който решаваха за строителството. Ако помниш един министър излезе след заседанието и обяви нещата по-рано, ама ти нали си неосведомен и объркан винаги.
                                Мъртвите души са само в твоята параноична тиква.
                                Пълна със ББ буболечки.
                                Кой те управлява сега бе мишкин?
                                Никога родителите ми не са ходили на манифестация, а не са влизали в затвора, кръстен съм на 8 месеца и никога никакви проблеми не е имал никой.
                                Тези истории не на мен.
                                И на мен да са ми взели фабриката за компоти на дЕдо ми и аз сега щях да квича, че съм репресиран, но не съм.
                                Тоталитарният режим има съвсем други, доста по важни вини към нашето общество.
                                Боли ме шмайзера на колко месеца си кръстен. Явно сте били привилегировани, щом не сте имали никакви проблеми. Ние простосмъртните не бяхме така, но ти няма откъде да знаеш.
                                Не ми отговори защо пускаш анонимни анкети. Нищо в тая тема не налага да се гласува скрито. Заглавието може да се променя по всяко време. Все пак трябва да отговаря на фактите, а те са, че Белене спря
                                Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 19:44.
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X