Всичко имам и си гледам когато си искам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Само БСП казва истината ей(може ли например чича ви Р.Овч. да излъже, неееееее, той ще си даде и последната риза на гърба за България).А другите са платени слуги на световния империализъм и се борят само и само да унищожат България, мамка им и прасе-не визирам форумното такова.
Last edited by fred; d.m.y г., 21:26.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение"София. Целият проект „Белене” като сума излиза 10 милиарда евро. Това каза Булат Нигматулин, бивш заместник-министър на ядрената енергетика в Русия, на заседанието на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” от 2002 г. до края на месец март 2012 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. Преди месец беше подписан договорът за „Южен поток”, това са доставки на газ за съседните на България страни. Тези страни ще постигнат електрическа енергийна независимост. Цената на газа ще бъде по-ниска от цената на електричеството в „Белене” в периода, когато трябва да бъдат върнати инвестициите, посочи Нигматулин. Той добави, че е добре запознат с темата „Белене”. Ако се окаже, че проектът „Белене” не е ефективен за периода, който се предвижда – 50-60 години, когато този проект се окаже неефективен за едната от страните, дори в кратък период, такъв проект не може да бъде устойчив и това води до разваляне на отношенията. „Не сме против самата атомна електроцентрала като обект. Нашите руски атомни реактори са сигурни, ефективни и проектът е добър”, каза още Булат Нигматулин. Днес и за следващите 20 години България е осигурена с електроенергия, която дори е в излишък. На глава от населението в България се произвежда 1,5-2 пъти повече, отколкото в съседните страни. Проектът „Белене” предлага определени предимства, предлага работни места за около 5000-6000 души за около седем-осем години, но после се получава обърната Хеопсова пирамида. „Българската електроенергетика е много добре балансирана. Пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй” дават електроенергия при цена 2,2 процента за киловат. Ако сравним с продукцията на електроцентралите в другите страни, там става дума за 4,5-5 процента. Експлоатацията на тези блокове може да бъде удължена за следващите 15-20 години – същото се прави в електроцентралите в Украйна и Русия. В следващите години консумацията на енергия в България няма да с е увеличава. Ако възникне необходимост от повече енергия, вие така или иначе разполагате с газопровода по „Южен поток”, каза Нигматулин."
Яница ТАНЕВА
http://www.focus-news.net/?id=n1740724
P.S. Това май дава конкретен отговор на въпроса "да бъде или да не бъде"...алфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение"София. Целият проект „Белене” като сума излиза 10 милиарда евро. Това каза Булат Нигматулин, бивш заместник-министър на ядрената енергетика в Русия, на заседанието на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” от 2002 г. до края на месец март 2012 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. Преди месец беше подписан договорът за „Южен поток”, това са доставки на газ за съседните на България страни. Тези страни ще постигнат електрическа енергийна независимост. Цената на газа ще бъде по-ниска от цената на електричеството в „Белене” в периода, когато трябва да бъдат върнати инвестициите, посочи Нигматулин. Той добави, че е добре запознат с темата „Белене”. Ако се окаже, че проектът „Белене” не е ефективен за периода, който се предвижда – 50-60 години, когато този проект се окаже неефективен за едната от страните, дори в кратък период, такъв проект не може да бъде устойчив и това води до разваляне на отношенията. „Не сме против самата атомна електроцентрала като обект. Нашите руски атомни реактори са сигурни, ефективни и проектът е добър”, каза още Булат Нигматулин. Днес и за следващите 20 години България е осигурена с електроенергия, която дори е в излишък. На глава от населението в България се произвежда 1,5-2 пъти повече, отколкото в съседните страни. Проектът „Белене” предлага определени предимства, предлага работни места за около 5000-6000 души за около седем-осем години, но после се получава обърната Хеопсова пирамида. „Българската електроенергетика е много добре балансирана. Пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй” дават електроенергия при цена 2,2 процента за киловат. Ако сравним с продукцията на електроцентралите в другите страни, там става дума за 4,5-5 процента. Експлоатацията на тези блокове може да бъде удължена за следващите 15-20 години – същото се прави в електроцентралите в Украйна и Русия. В следващите години консумацията на енергия в България няма да с е увеличава. Ако възникне необходимост от повече енергия, вие така или иначе разполагате с газопровода по „Южен поток”, каза Нигматулин."
Яница ТАНЕВА
http://www.focus-news.net/?id=n1740724
P.S. Това май дава конкретен отговор на въпроса "да бъде или да не бъде"...
---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеСамо БСП казва истината ей(може ли например чича ви Р.Овч. да излъже, неееееее, той ще си даде и последната риза на гърба за България).А другите са платени слуги на световния империализъм и се борят само и само да унищожат България, мамка им и прасе-не визирам форумното такова.
---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:21 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеАма ти къде го гледаш това, бе човек? И телевизия ли имаш в офиса? Вие сте си построили комунизма във Флорида-та."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение..........
Абе Овч. може да е всякакъв, но поне е компетентен.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеВ контекста на темата това няма значение, защото това, че разбира обслужва само партийни и лични интереси, а не тези на обществото.
Светът не е черно и бяло.
Ти знаеш ли, кой държи бизнеса с ВЕИ, особено фотосоларите в БГ"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеАбе Овч. може да е всякакъв, но е компетентен.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе съм съгласен.
Светът не е черно и бяло.
Ти знаеш ли, кой държи бизнеса с ВЕИ, особено фотосоларите в БГ
А кой държи бизнеса с фотосоларите не знам, ама явно не е Павлин.., той е за АЕЦ, остава кака Бориславова...
Last edited by fred; d.m.y г., 23:32.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВ кражбите със сигурност. В енергетиката - може би. Обаче в икономиката е гола вОда.
Поне има добро семейство и три деца, а не е обикалял софийските нощни клубове с кожен балтон.
---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:31 ----------
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЕ, всичко е относително, да, ама въпросът опира затова да дадем ли милиарди или не (па и немалко)
А кой държи бизнеса с фотосоларите не знам, ама явно не е Павлин.., той е за АЕЦ, остава кака Бориславова...
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЗвучиш, като човек, който никога не е излизал в чужбина.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТи можеш ли сам да мислиш?
Ако питаш преподавателите ми в университета по математика и програмиране - Да.
А иначе и аз самият не знам, ама пред вид че се връткат некакви биохимични процеси у мен, би следвало да има нещо...
А това го постнах, защото най-накрая се чу и човек от руската страна, па макар и бивш зам. министър на ядрената енергетика или "дисидент" според другарят Овчаров...
Странното е, че той е "против" руските интереси...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе съм съд, за да определям кой е крадец.
Поне има добро семейство и три деца, а не е обикалял софийските нощни клубове с кожен балтон.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеИзлизам и то по фирми разни ходя, ама никъде не съм виждал да има тв в офиса или на раб. място. Затова ми е интересно какво работи Павката, та може да следи и диспутите, които са баш в разгара на щатския работен ден.
Аз го харесвам, но малко е странно всичко около него.
---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:44 ----------
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеАко питаш моите приятели - Не, щото си взех алфа.
Ако питаш преподавателите ми в университета по математика и програмиране - Да.
А иначе и аз самият не знам, ама пред вид че се връткат некакви биохимични процеси у мен, би следвало да има нещо...
А това го постнах, защото най-накрая се чу и човек от руската страна, па макар и бивш зам. министър на ядрената енергетика или "дисидент" според другарят Овчаров...
Странното е, че той е "против" руските интереси...
Абе аз се уморих, майната и на тая централа. Никога не съм харесвал ядрените централи."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение....
Е, именно, удобният експерт.
Абе аз се уморих, майната и на тая централа. Никога не съм харесвал ядрените централи.
То няма нищо лошо в ядрените централи, ама при нас идва малко като чифте пищови на гол тумбак...
P.S. Ама не се отказвай от темата... има няма, още 5 дена ще е актуална самоLast edited by pa4ito; d.m.y г., 00:00.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
Comment