Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Всичко имам и си гледам когато си искам.

Comment

• Само БСП казва истината ей(може ли например чича ви Р.Овч. да излъже, неееееее, той ще си даде и последната риза на гърба за България).А другите са платени слуги на световния империализъм и се борят само и само да унищожат България, мамка им и прасе-не визирам форумното такова .
      Last edited by fred; d.m.y г., 21:26.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
        "София. Целият проект „Белене” като сума излиза 10 милиарда евро. Това каза Булат Нигматулин, бивш заместник-министър на ядрената енергетика в Русия, на заседанието на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” от 2002 г. до края на месец март 2012 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. Преди месец беше подписан договорът за „Южен поток”, това са доставки на газ за съседните на България страни. Тези страни ще постигнат електрическа енергийна независимост. Цената на газа ще бъде по-ниска от цената на електричеството в „Белене” в периода, когато трябва да бъдат върнати инвестициите, посочи Нигматулин. Той добави, че е добре запознат с темата „Белене”. Ако се окаже, че проектът „Белене” не е ефективен за периода, който се предвижда – 50-60 години, когато този проект се окаже неефективен за едната от страните, дори в кратък период, такъв проект не може да бъде устойчив и това води до разваляне на отношенията. „Не сме против самата атомна електроцентрала като обект. Нашите руски атомни реактори са сигурни, ефективни и проектът е добър”, каза още Булат Нигматулин. Днес и за следващите 20 години България е осигурена с електроенергия, която дори е в излишък. На глава от населението в България се произвежда 1,5-2 пъти повече, отколкото в съседните страни. Проектът „Белене” предлага определени предимства, предлага работни места за около 5000-6000 души за около седем-осем години, но после се получава обърната Хеопсова пирамида. „Българската електроенергетика е много добре балансирана. Пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй” дават електроенергия при цена 2,2 процента за киловат. Ако сравним с продукцията на електроцентралите в другите страни, там става дума за 4,5-5 процента. Експлоатацията на тези блокове може да бъде удължена за следващите 15-20 години – същото се прави в електроцентралите в Украйна и Русия. В следващите години консумацията на енергия в България няма да с е увеличава. Ако възникне необходимост от повече енергия, вие така или иначе разполагате с газопровода по „Южен поток”, каза Нигматулин."
        Яница ТАНЕВА
        http://www.focus-news.net/?id=n1740724

P.S. Това май дава конкретен отговор на въпроса "да бъде или да не бъде"...
        алфа ромео 156 1.8 тс -на части
        алфа ромео 164 2.0тс -на части
        нисан примера п10 1,6 16в хечбек
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
          "София. Целият проект „Белене” като сума излиза 10 милиарда евро. Това каза Булат Нигматулин, бивш заместник-министър на ядрената енергетика в Русия, на заседанието на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” от 2002 г. до края на месец март 2012 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. Преди месец беше подписан договорът за „Южен поток”, това са доставки на газ за съседните на България страни. Тези страни ще постигнат електрическа енергийна независимост. Цената на газа ще бъде по-ниска от цената на електричеството в „Белене” в периода, когато трябва да бъдат върнати инвестициите, посочи Нигматулин. Той добави, че е добре запознат с темата „Белене”. Ако се окаже, че проектът „Белене” не е ефективен за периода, който се предвижда – 50-60 години, когато този проект се окаже неефективен за едната от страните, дори в кратък период, такъв проект не може да бъде устойчив и това води до разваляне на отношенията. „Не сме против самата атомна електроцентрала като обект. Нашите руски атомни реактори са сигурни, ефективни и проектът е добър”, каза още Булат Нигматулин. Днес и за следващите 20 години България е осигурена с електроенергия, която дори е в излишък. На глава от населението в България се произвежда 1,5-2 пъти повече, отколкото в съседните страни. Проектът „Белене” предлага определени предимства, предлага работни места за около 5000-6000 души за около седем-осем години, но после се получава обърната Хеопсова пирамида. „Българската електроенергетика е много добре балансирана. Пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй” дават електроенергия при цена 2,2 процента за киловат. Ако сравним с продукцията на електроцентралите в другите страни, там става дума за 4,5-5 процента. Експлоатацията на тези блокове може да бъде удължена за следващите 15-20 години – същото се прави в електроцентралите в Украйна и Русия. В следващите години консумацията на енергия в България няма да с е увеличава. Ако възникне необходимост от повече енергия, вие така или иначе разполагате с газопровода по „Южен поток”, каза Нигматулин."
          Яница ТАНЕВА
          http://www.focus-news.net/?id=n1740724

P.S. Това май дава конкретен отговор на въпроса "да бъде или да не бъде"...
          Ти можеш ли сам да мислиш?

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:20 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Само БСП казва истината ей(може ли например чича ви Р.Овч. да излъже, неееееее, той ще си даде и последната риза на гърба за България).А другите са платени слуги на световния империализъм и се борят само и само да унищожат България, мамка им и прасе-не визирам форумното такова .
          Абе Овч. може да е всякакъв, но е компетентен.

---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:21 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Ама ти къде го гледаш това, бе човек? И телевизия ли имаш в офиса? Вие сте си построили комунизма във Флорида-та.
          Звучиш, като човек, който никога не е излизал в чужбина.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            ..........
            Абе Овч. може да е всякакъв, но поне е компетентен.
            В контекста на темата това няма значение, защото това, че разбира, обслужва само партийни и лични интереси, а не тези на обществото ни като цяло.
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              В контекста на темата това няма значение, защото това, че разбира обслужва само партийни и лични интереси, а не тези на обществото.
              Не съм съгласен.
              Светът не е черно и бяло.
              Ти знаеш ли, кой държи бизнеса с ВЕИ, особено фотосоларите в БГ
              К.М.

Comment

Абе Овч. може да е всякакъв, но е компетентен.
                В кражбите със сигурност. В енергетиката - може би. Обаче в икономиката е гола вОда.
                2014: Deutschland über alles

Comment

Не съм съгласен.
                  Светът не е черно и бяло.
                  Ти знаеш ли, кой държи бизнеса с ВЕИ, особено фотосоларите в БГ
                  Е, всичко е относително, да, ама въпросът опира затова да дадем ли милиарди или не (па и немалко)
                  А кой държи бизнеса с фотосоларите не знам, ама явно не е Павлин.., той е за АЕЦ, остава кака Бориславова...
                  Last edited by fred; d.m.y г., 23:32.
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    В кражбите със сигурност. В енергетиката - може би. Обаче в икономиката е гола вОда.
                    Не съм съд, за да определям кой е крадец.
                    Поне има добро семейство и три деца, а не е обикалял софийските нощни клубове с кожен балтон.

---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Е, всичко е относително, да, ама въпросът опира затова да дадем ли милиарди или не (па и немалко)
                    А кой държи бизнеса с фотосоларите не знам, ама явно не е Павлин.., той е за АЕЦ, остава кака Бориславова...
                    Всеки защитава нечие лоби, бъди убеден в това.
                    К.М.

Comment

Звучиш, като човек, който никога не е излизал в чужбина.
                      Излизам и то по фирми разни ходя, ама никъде не съм виждал да има тв в офиса или на раб. място. Затова ми е интересно какво работи Павката, та може да следи и диспутите, които са баш в разгара на щатския работен ден.

Comment

Ти можеш ли сам да мислиш?
                        Ако питаш моите приятели - Не, щото си взех алфа.
                        Ако питаш преподавателите ми в университета по математика и програмиране - Да.
                        А иначе и аз самият не знам, ама пред вид че се връткат некакви биохимични процеси у мен, би следвало да има нещо...
                        А това го постнах, защото най-накрая се чу и човек от руската страна, па макар и бивш зам. министър на ядрената енергетика или "дисидент" според другарят Овчаров...
                        Странното е, че той е "против" руските интереси...
                        145, 1.6 boxer
                        156, 2.4 JTD - ex
                        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Не съм съд, за да определям кой е крадец.
                          Поне има добро семейство и три деца, а не е обикалял софийските нощни клубове с кожен балтон.
                          Не си съд, ама решаваш на кой да дадеш властта да движи твоите пари и интереси и да решава за бъдещето на твоите деца. Трябва да отсъдиш. Ти ако чакаш съда - има да почакаш.
                          Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 23:42. Основание: .

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            Излизам и то по фирми разни ходя, ама никъде не съм виждал да има тв в офиса или на раб. място. Затова ми е интересно какво работи Павката, та може да следи и диспутите, които са баш в разгара на щатския работен ден.
                            Според мен Павката е ядрен физик, завършил в БГ и сега продава билети в някой лунапарк в САЩ, собственост на емигрирал руски "бизнесмен", а в кабинката му има телевизор предаващ пряко телевизия ББТ.

Аз го харесвам, но малко е странно всичко около него.

---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                            Ако питаш моите приятели - Не, щото си взех алфа.
                            Ако питаш преподавателите ми в университета по математика и програмиране - Да.
                            А иначе и аз самият не знам, ама пред вид че се връткат некакви биохимични процеси у мен, би следвало да има нещо...
                            А това го постнах, защото най-накрая се чу и човек от руската страна, па макар и бивш зам. министър на ядрената енергетика или "дисидент" според другарят Овчаров...
                            Странното е, че той е "против" руските интереси...
                            Е, именно, удобният експерт.
                            Абе аз се уморих, майната и на тая централа. Никога не съм харесвал ядрените централи.
                            К.М.

Comment

....
                              Е, именно, удобният експерт.
                              Абе аз се уморих, майната и на тая централа. Никога не съм харесвал ядрените централи.
                              Ба ли го, дали е удобният, ама е експерт. Може би повече и от Р.Овч....
                              То няма нищо лошо в ядрените централи, ама при нас идва малко като чифте пищови на гол тумбак...

P.S. Ама не се отказвай от темата... има няма, още 5 дена ще е актуална само
                              Last edited by pa4ito; d.m.y г., 00:00.
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Не знам що ама като го гледах някак си ме убеди че нямаме нужда.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X