Първоначално публикувано от Orm
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТогава ще я отворят да пооткраднат някой и друг лев и след това ще я затворят.
Ти да не мислиш, че на запад не крадат от проекти, че нали те ни научиха как се прави това, нали техните експерти висят постоянно по нашите министерства. Друг е въпросът, че балканския ни манталитет се развихри на макс.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеTи като малко дете ги четеш тези неща.
Не виждам с какво дезинформирах.
А ти ми даваш данни за СТАРИТЕ блокове
Нищо лично ама само със статии апендикс не се оперира, нали знаеш?
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеОт всеки проект се краде, важното е той да бъде добър и обществената полза да е голяма.
За разрушаване и демонтаж на "старото" оборудване са похарчени невероятни пари и това оборудване е подарено на руснаците.
Анексът – допълнение, касаещ дейностите и плащанията за демонтаж на съществуващите строителни конструкции и за подготовка на площадката за новото строителство, е подписан между НЕК и „Атомстройекспорт” на 10 юни 2008 г., като част от споразумението от 29 ноември 2006 г. за изграждане на АЕЦ „Белене”. Той е влязъл в сила от 31.07.2008г. с откриването на строителната площадка на АЕЦ-а, като общата му стойност е ? 109 004 179.
Към края на юни 2009г. са извършени около 80% от работите по демонтаж на съществуващите конструкции. Извършени са и 57% от изкопните работи. За посочените по-горе дейности до момента на “Атомстройекспорт” са изплатени – ? 77 847 351, тоест 71% от общата стойност.
Възлагането и отчитането на дейностите по АЕЦ „Белене” се извършва от „Атомстройекспорт”, а не от НЕК, от Българския енергиен холдинг или от Министерството на икономиката.
Цялата статия тук
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеРуските технологии в областта на металознанието са широко известни, но реакторите за Белене са почти същите като тези в Козлодуй. Нали знаеш кога започва да се строи площадката и кога реактора.
Намери си го сам в нета.
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:29 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТози проект е напълно безперспективен. Идеята за него идва преди близо 40 D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B2-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%BD%D 0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B5%D1%86-%D0%B1%D0%B5/"]тук [/URL]
А и това, което си постнал не виждам какво доказва, нито какво показва.
За мен проектът е добър и не само за мен.
Безперспективна АЕЦ, наистина много ме разсмивате понякога
Кое те притесни? 100 те милиона ли? Та това не са пари, когато говорим за енергетика, камо ли пък за АЕЦ.Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 22:46."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНай-старата АЕЦ е работила 44 години преди да я затворят. Това е най-старата. Средният живот на АЕЦ е доста под 40 години. Фукушима е отворена 1971-1979 г. и естествено затвори окончателно 2011г. Виж ако прибавим и 40-те години, необходими за окончателното й обезопасяване, тогава може и 80 години да стигне "животът" й. Инфо тук
П.С. Тва, че спориш за всичко си е твоя работа, нема лошо. Ма недей да пускаш откровени дезинформации, моля те.
---------- Post added at 14:27 ---------- Previous post was at 14:18 ----------
Съгласен съм. Ако имаме голям дефицит на ток може да се замислим за ядрени мощности, и да продаваме излишъците. Да дадем обаче едни 20 млрд. и да се надяваме, че съседите ще купуват ток десетки години напред е меко казано тъпо. Никой не знае какво ще реши Турция утре. Може да си построят техни централи или да купуват от другаде, може и да въведат по-ефективни технологии и просто да не им трябва. Най-тъпото е в ролята на инвеститор да влиза държавата. Аз държавно предприятие, което да не е брутално източвано не знам да има.точка
Comment
-
Ако искат да направят нещо, икономически ефективно и изцяло българско, що не реализират в промишлен мащаб ето това : http://money.bg/news/id_311741764/Бъ...ка_в_газ
Само колко боклуци(в пряк и преносен смисъл) ще свършат най-накрая нещо полезно.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеАко искат да направят нещо, икономически ефективно и изцяло българско, що не реализират в промишлен мащаб ето това : http://money.bg/news/id_311741764/Бъ...ка_в_газ
Само колко боклуци(в пряк и преносен смисъл) ще свършат най-накрая нещо полезно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
За мен ядрената енергетика е абсолютно смисленна, надявам се в бъдеще и под други форми, но когато се отказваш от нещо, няма смисъл да изграждаш поредната глупост, която те прави още по-зависим.Ако искаме истинска енергийна независимост, да заложим на нещо, което имаме в неограничени мащаби, а именно боклуци.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Аз например не съм против ядрената енергетика.НО съм против да се заробват поколения наред да изплащат на Русия или на когото и да е било някакъв тъп реактор, който ще се изплати евентуално след 20 години, а пък чак след това ще се мисли, пак евентуално за някаква печалба.
Значи, да го кажа по друг начин-щом нещо е толкова изгодно-да се намерят частни инвеститори,които да изградят тоя АЕЦ, но забележете:
1.Без държавни средства
2. Без задължение държавата да изкупува ток.Last edited by fred; d.m.y г., 11:44.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Това добе, но защо тогава трябва да е гарантирано изкопуването на ел.енергията от соларни паркове,ветрогенератори и тем подобни и то на левче?Нали и те са "честни часници"?
Нямам желание да ме скубят като "банатска гъска", без значение наши или чужди.Last edited by myato; d.m.y г., 11:51.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Аз също не съм против ядрената енергетика - говоря за конкретния случай.
А, другите алтернативни източници са привилегировани с цел стимулиране на това производство, което не е лошо.
Няма енергийна политика, в която да има баланс на различните енергоизточници.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАз например не съм против ядрената енергетика.НО съм против да се заробват поколения наред да изплащат на Русия или на когото и да е било някакъв тъп реактор, който ще се изплати евентуално след 20 години, а пък чак след това ще се мисли, пак евентуално за някаква печалба.
Значи, да го кажа по друг начин-щом нещо е толкова изгодно-да се намерят частни инвеститори,които да изградят тоя АЕЦ, но забележете:
1.Без държавни средства
2. Без задължение държавата да изкупува ток.
А за ефективноста - добре че е нашия форум да всели малко мозък в главите на всички тези глупаци АЕЦ-ове , я ги виж например тия французи .... строят ли , строят тия неефективни централи ... абе ужасОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеТова да не е баничарница бе брат !?!?!?!?
А за ефективноста - добре че е нашия форум да всели малко мозък в главите на всички тези глупаци АЕЦ-ове , я ги виж например тия французи .... строят ли , строят тия неефективни централи ... абе ужас
Германия пък се отказа от всичките си АЕЦ и ще ги затвори до една без никой да ги кара да го правят.
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеАз също не съм против ядрената енергетика - говоря за конкретния случай.
А, другите алтернативни източници са привилегировани с цел стимулиране на това производство, което не е лошо.
Няма енергийна политика, в която да има баланс на различните енергоизточници.
Поинтересувай се за подготовката преди монтиране на фотоволтаик, както и от КПД-то му.
Подобни изпълнения водят до унищожаване на големи територии.
Ако зависеше от мен, щях да разреша монтажа на подобни изпълнения, само върху покривите на сгради.
Това обаче е неизгодно за "инвеститорите", тъй като ще им се наложи да плащат наем.
В същтост опитай да монтираш собствен фотоволтаик или друга подобна мощност и поискай да я включиш в мрежата.Като видиш, какво ще ти се случи, тогава ще разбереш и другата причина за несъгласието ми.Last edited by myato; d.m.y г., 12:07.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment