Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    Както сме бедна държава ще видиш как след година две ще се появи нов супер изгоден европейски проект , който ще струва в пъти повече ....... поне аз имам такива подозрения
    Има си начини за залъгване на населението ... като с бензина примерно от 2,35 стана 2,70 всички почнаха да негодуват и те го свалиха на 2,58 и всички са доволни .... и това го правят всеки път като вдигат бензина и всеки път народа налапва въдицата
    Тогава ще я отворят да пооткраднат някой и друг лев и след това ще я затворят.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Тогава ще я отворят да пооткраднат някой и друг лев и след това ще я затворят.
      От всеки проект се краде, важното е той да бъде добър и обществената полза да е голяма.
      Ти да не мислиш, че на запад не крадат от проекти, че нали те ни научиха как се прави това, нали техните експерти висят постоянно по нашите министерства. Друг е въпросът, че балканския ни манталитет се развихри на макс.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Tи като малко дете ги четеш тези неща.
        Не виждам с какво дезинформирах.
        А ти ми даваш данни за СТАРИТЕ блокове
        Нищо лично ама само със статии апендикс не се оперира, нали знаеш?
        Руските технологии в областта на металознанието са широко известни, но реакторите за Белене са почти същите като тези в Козлодуй. Нали знаеш кога започва да се строи площадката и кога реактора.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          От всеки проект се краде, важното е той да бъде добър и обществената полза да е голяма.
          Този проект е напълно безперспективен. Идеята за него идва преди близо 40 години, а площадката започва да се строи през 80-те. През 70-те може и да е имало логика да почват втори АЕЦ. Никой не знае. Това е било преди цяла вечност. 20 години след старта царят се сети да го "размрази", за да изкара някой лев от "строителството". Сп. мен и на него и на всички правителства им е било пределно ясно, че Белене няма да се строи, но не са спрели проекта, за да могат да усвояват пари за експертни оценки, консултации, ремонти, строежи че и демонтажи.
          За разрушаване и демонтаж на "старото" оборудване са похарчени невероятни пари и това оборудване е подарено на руснаците.
          Анексът – допълнение, касаещ дейностите и плащанията за демонтаж на съществуващите строителни конструкции и за подготовка на площадката за новото строителство, е подписан между НЕК и „Атомстройекспорт” на 10 юни 2008 г., като част от споразумението от 29 ноември 2006 г. за изграждане на АЕЦ „Белене”. Той е влязъл в сила от 31.07.2008г. с откриването на строителната площадка на АЕЦ-а, като общата му стойност е ? 109 004 179.

Към края на юни 2009г. са извършени около 80% от работите по демонтаж на съществуващите конструкции. Извършени са и 57% от изкопните работи. За посочените по-горе дейности до момента на “Атомстройекспорт” са изплатени – ? 77 847 351, тоест 71% от общата стойност.

Възлагането и отчитането на дейностите по АЕЦ „Белене” се извършва от „Атомстройекспорт”, а не от НЕК, от Българския енергиен холдинг или от Министерството на икономиката.

Цялата статия тук

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Руските технологии в областта на металознанието са широко известни, но реакторите за Белене са почти същите като тези в Козлодуй. Нали знаеш кога започва да се строи площадката и кога реактора.
            E, това не е вярно, този за белене не е като работещите два в Козлодуй, но не ми се пише, има разлика там в последните цифри на модела, но си е ВВЕР
            Намери си го сам в нета.

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:29 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Този проект е напълно безперспективен. Идеята за него идва преди близо 40 D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B2-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%BD%D 0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B5%D1%86-%D0%B1%D0%B5/"]тук [/URL]
            Виж сега, недей да четеш статии. В днешно време всеки експерт получава пари отнякъде, за да напише статия с определен "наклон". И аз съм участвал в писането на такива глупости. Днес никъде в нета не можеш да прочетеш истината.
            А и това, което си постнал не виждам какво доказва, нито какво показва.
            За мен проектът е добър и не само за мен.
            Безперспективна АЕЦ , наистина много ме разсмивате понякога
            Кое те притесни? 100 те милиона ли? Та това не са пари, когато говорим за енергетика, камо ли пък за АЕЦ.
            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 22:46.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              Най-старата АЕЦ е работила 44 години преди да я затворят. Това е най-старата. Средният живот на АЕЦ е доста под 40 години. Фукушима е отворена 1971-1979 г. и естествено затвори окончателно 2011г. Виж ако прибавим и 40-те години, необходими за окончателното й обезопасяване, тогава може и 80 години да стигне "животът" й. Инфо тук

П.С. Тва, че спориш за всичко си е твоя работа, нема лошо. Ма недей да пускаш откровени дезинформации, моля те.

---------- Post added at 14:27 ---------- Previous post was at 14:18 ----------

Съгласен съм. Ако имаме голям дефицит на ток може да се замислим за ядрени мощности, и да продаваме излишъците. Да дадем обаче едни 20 млрд. и да се надяваме, че съседите ще купуват ток десетки години напред е меко казано тъпо. Никой не знае какво ще реши Турция утре. Може да си построят техни централи или да купуват от другаде, може и да въведат по-ефективни технологии и просто да не им трябва. Най-тъпото е в ролята на инвеститор да влиза държавата. Аз държавно предприятие, което да не е брутално източвано не знам да има.
              мдаааа , много сме си глупавичи като си мислим че политиката съседните държави е да станат енергийно зависими от нас. тоя трап в белене отдавна трябваше да го заровят, попа да пее малко отгоре и да гледаме българския интерес, а не руския. ама някой кратуни трудно увират, други... никога
              точка

Comment

• Ако искат да направят нещо, икономически ефективно и изцяло българско, що не реализират в промишлен мащаб ето това : http://money.bg/news/id_311741764/Бъ...ка_в_газ

Само колко боклуци(в пряк и преносен смисъл) ще свършат най-накрая нещо полезно.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Ако искат да направят нещо, икономически ефективно и изцяло българско, що не реализират в промишлен мащаб ето това : http://money.bg/news/id_311741764/Бъ...ка_в_газ

Само колко боклуци(в пряк и преносен смисъл) ще свършат най-накрая нещо полезно.
                  За мен това е нещо значително по-смислено от един АЕЦ.
                  sigpic

Comment

• За мен ядрената енергетика е абсолютно смисленна, надявам се в бъдеще и под други форми, но когато се отказваш от нещо, няма смисъл да изграждаш поредната глупост, която те прави още по-зависим.Ако искаме истинска енергийна независимост, да заложим на нещо, което имаме в неограничени мащаби, а именно боклуци.

Comment

• Аз например не съм против ядрената енергетика.НО съм против да се заробват поколения наред да изплащат на Русия или на когото и да е било някакъв тъп реактор, който ще се изплати евентуално след 20 години, а пък чак след това ще се мисли, пак евентуално за някаква печалба.
                      Значи, да го кажа по друг начин-щом нещо е толкова изгодно-да се намерят частни инвеститори,които да изградят тоя АЕЦ, но забележете:
                      1.Без държавни средства
                      2. Без задължение държавата да изкупува ток.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 11:44.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Това добе, но защо тогава трябва да е гарантирано изкопуването на ел.енергията от соларни паркове,ветрогенератори и тем подобни и то на левче?Нали и те са "честни часници"?

Нямам желание да ме скубят като "банатска гъска", без значение наши или чужди.
                        Last edited by myato; d.m.y г., 11:51.

Comment

• Аз също не съм против ядрената енергетика - говоря за конкретния случай.
                          А, другите алтернативни източници са привилегировани с цел стимулиране на това производство, което не е лошо.
                          Няма енергийна политика, в която да има баланс на различните енергоизточници.
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Аз например не съм против ядрената енергетика.НО съм против да се заробват поколения наред да изплащат на Русия или на когото и да е било някакъв тъп реактор, който ще се изплати евентуално след 20 години, а пък чак след това ще се мисли, пак евентуално за някаква печалба.
                            Значи, да го кажа по друг начин-щом нещо е толкова изгодно-да се намерят частни инвеститори,които да изградят тоя АЕЦ, но забележете:
                            1.Без държавни средства
                            2. Без задължение държавата да изкупува ток.
                            Това да не е баничарница бе брат !?!?!?!?
                            А за ефективноста - добре че е нашия форум да всели малко мозък в главите на всички тези глупаци АЕЦ-ове , я ги виж например тия французи .... строят ли , строят тия неефективни централи ... абе ужас
                            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                              Това да не е баничарница бе брат !?!?!?!?
                              А за ефективноста - добре че е нашия форум да всели малко мозък в главите на всички тези глупаци АЕЦ-ове , я ги виж например тия французи .... строят ли , строят тия неефективни централи ... абе ужас
                              Кой е казал, че АЕЦ е неефективна технология? Ти откъде знаеш колко струват френските АЕЦ, колко ток произвеждат, какви са цените на ел. енергията там и кой и как ги управлява? То по тая логика дай да произвеждаме банани и да залеем Европа с тях. В Колумбия тва производство е супер рентабилно.

Германия пък се отказа от всичките си АЕЦ и ще ги затвори до една без никой да ги кара да го правят.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Аз също не съм против ядрената енергетика - говоря за конкретния случай.
                                А, другите алтернативни източници са привилегировани с цел стимулиране на това производство, което не е лошо.
                                Няма енергийна политика, в която да има баланс на различните енергоизточници.
                                Лошо е и причината за това ми твърдение е много проста и обективна.
                                Поинтересувай се за подготовката преди монтиране на фотоволтаик, както и от КПД-то му.
                                Подобни изпълнения водят до унищожаване на големи територии.
                                Ако зависеше от мен, щях да разреша монтажа на подобни изпълнения, само върху покривите на сгради.
                                Това обаче е неизгодно за "инвеститорите", тъй като ще им се наложи да плащат наем.
                                В същтост опитай да монтираш собствен фотоволтаик или друга подобна мощност и поискай да я включиш в мрежата.Като видиш, какво ще ти се случи, тогава ще разбереш и другата причина за несъгласието ми.
                                Last edited by myato; d.m.y г., 12:07.

Comment

Working...
                                X