Известие

Collapse
No announcement yet.

Компютърната индустрия в България, минало и настояще.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Доводите са в твоя коментар.

По-важно е какво са купили а не на кого са го продали.

Първо беше любопитна теория, после стана много интересен исторически факт. Ей това са ви доводите и доказателствата по всички въпроси. Една лъжа повторена 100 пъти става истина.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Такива сравнения само невежи могат да правят. 180 тона злато могат да създадат и 10 млрд. БВП и 100 млр. БВП.
      Ами не могат-в СССР бая злато и сребро имаха и от царско време и след края на Втората световна война, отмъкнато от цяла Европа, а отделно и ресурси имат бол (и злато и скъпоценни камъни и нефт и какво ли не) и пак са гола вода-държава, която се крепи на разхищението на ресурсите, а не на тяхното високо технологично използване.
      Та невежия си ти явно и не за първи път ти личи.Та като гледаш гредата в окото на ближния си, първо виж гредата в собственото си око, па после плямпай простотии...

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      И но кой са го продали златото? На марсианците? Какво изобщо обсъждаме тая измислена история. Фактите- 13 милиарда долара изплатени като репарации до 1958 година! Икономическа сила от първата тройка! Неграмотност под 1%! Безработица под 5% (2011 год.), една от най-добрите образователни системи в света..........много може да се пише.
      Е как на кой-на руснаците разбира се и са ги загробили

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:24 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
      Ами аз доколкото знам ( не претендирам че съм прав ама едно 80% съм сигурен) икономиката и златото (тогава) са били много тясно свързани , в смисъл парите на една държава е трябвало да имат златно покритие (или как се казва там не знам), та ти ,който си човек занимаващ се с икономика (доколкото разбрах от поста ти , не си историк а икономист, нямам причина да не ти вярвам) ще кажеш така ли е било или не.... Точно по тази причина аз смятам че ако по онова време такова количество злато се окаже в техните ръце , то това определено би дало силен тласък на икономиката. (това е мое , непрофесионално мнение)

А за темата с руснаците. Ето ти няколко факта:
      1) Първите потърпевши от строя са - Руснаците
      2) Всички по времето на онзи строй смятаха капитализма за зло , а онази бълвоч за светлото бъдеще .... забележи приликите , сега всички смятат обратното и никой не се замисля ....
      3) Преброй моля те жертвите на "демокрацията" на НАТО и на СССР май НАТО печели надпреварата( днеска между другото , пак даваха как по погрешка са бомбардирали сватба - замисли се само един от най светлите дни при тях , а и при нас също, после тези араби идват и взривяват нашите деца, колкото и нелепо да звучи - ЗАСЛУЖЕНО, защото хилядите убити техни деца не се отличават от нашите с нищо , просто деца. P.S слава богу още не са се сетили за нас )
      4) И още нещо , може ли да ми кажеш , като сме пълноправни членки на ЕС , с колко закона не сме се съгласили и сме наложили вето????
      Колкото да броя жертвите на демокрацията, не мога да докарам и до 1/1 000 000 000 от милионите избити от комунистите.
      При това говорим за целенасочена политика при един строй, а ти говориш за жертви вследствие на грешки.
      Не знам дали знаеш, ама на всяко военно учение по времето на комунизма, особено тия в рамките на СИВ имаше % на планирани смъртни случаи по най различни поводи, а ти ми говориш за случаи по време на военни действия.
      Не знам какво вето в ЕС трябва да налагаме.Това е все едно в класа най тъпия и слаб ученик да дава акъл на отличниците, защото ние сме наистина малкия Иванчо на ЕС. Държава, която е в състоянието на нашето би трябвало да се оправя по бързо проблемите, а не само да ни подръчкват с остена от ЕС за всяко нещо.
      А по темата за златото-нито една икономика не може да се съживи, ако не работи по икономическите закони.Затова и тоя строй си умря за нула време от историческа гледна точка.И със злато и с нефт и каквото се сетиш-всичко отива в бездънната каца на неработещата социалистическа икономика.
      Last edited by fred; d.m.y г., 20:43.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        Първо беше любопитна теория, после стана много интересен исторически факт. Ей това са ви доводите и доказателствата по всички въпроси. Една лъжа повторена 100 пъти става истина.
        Специално за особено надарени съм почертал че факт е не че е в Япония а че е загубено!!!

---------- Post added at 17:42 ---------- Previous post was at 17:39 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Ами не могат-в СССР бая злато и сребро имаха и от царско време и след края на Втората световна война, отмъкнато от цяла Европа, а отделно и ресурси имат бол (и злато и скъпоценни камъни и нефт и какво ли не) и пак са гола вода-държава, която се крепи на разхищението на ресурсите, а не на тяхното високо технологично използване.
        Та невежия си ти явно и не за първи път ти личи.Та като гледаш гредата в окото на ближния си, първо виж гредата в собственото си око, па после плямпай простотии...

Е как на кой-на руснаците разбира се и са ги загробили

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:24 ----------

Колкото да броя жертвите на демокрацията, не мога да докарам и до 1/100 от милионите избити от комунистите.
        При това говорим за целенасочена политика при един строй, а ти говориш за жертви вследствие на грешки.
        Не знам дали знаеш, ама на всяко военно учение по времето на комунизма, особено тия в рамките на СИВ имаше % на планирани смъртни случаи по най различни поводи, а ти ми говориш за случаи по време на военни действия.
        Не знам какво вето в ЕС трябва да налагаме.Това е все едно в класа най тъпия и слаб ученик да дава акъл на отличниците, защото ние сме наистина малкия Иванчо на ЕС. Държава, която е в състоянието на нашето би трябвало да се оправя по бързо проблемите, а не само да ни подръчкват с остена от ЕС за всяко нещо.
        А по темата за златото-нито една икономика не може да се съживи, ако не работи по икономическите закони.Затова и тоя строй си умря за нула време от историческа гледна точка.И със злато и с нефт и каквото се сетиш-всичко отива в бездънната каца на неработещата социалистическа икономика.
        Май лееееекичко преувеличаваш!!!!! Човек ще каже че лично си провеждал преброяването !!!! И един такъв въпрос , ако не дай си боже , някой хвърли случайно една бомба върху твоето дете , пак ли ще го отнесеш към косвени жертви или зависи какъв цвят ще е бомбата ???(извинявам се за примера , но не виждам как по друг начин да ти задам този въпрос)
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение

---------- Post added at 17:42 ---------- Previous post was at 17:39 ----------
          Май лееееекичко преувеличаваш!!!!! Човек ще каже че лично си провеждал преброяването !!!! И един такъв въпрос , ако не дай си боже , някой хвърли случайно една бомба върху твоето дете , пак ли ще го отнесеш към косвени жертви или зависи какъв цвят ще е бомбата ???(извинявам се за примера , но не виждам как по друг начин да ти задам този въпрос)
          Никак не преувеличава!
          Ти как би обяснил в дневник на основно училище в България,едно дете в 4-ти клас,тоест на 10 години да се води опасно за социалистическото общество?

За бомбите питай сърбите,ручаха бомби от Сащ,сега се кинат да ручат в МкДоналдс.......
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Взимате жертвите от сайгон, виетнам, афганистан, ирак, сърбия, либия , сирия и почваме да смятаме....
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• По тая логика и жертвите от 2СВ са жертви за налагане на демокрация. Въпросът обаче е некоректен, защото тези които са умрели за демокрацията са дали живота си за нещо хубаво и смислено. Затова и не е важно дали са повече или по-малко.
              Съжалявам партизаните, ятаците и активните борци, които са се жертвали за едната глупост, наречена социализъм. Ако не се бяха жертвали сега внуците им щяха да живеят далеч по-добре.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Не преувеличавам за жертвите на комунизма-цифрите са фрапиращи, виж сам в нета.
                Само един дребен пример-народния съд у нас избива хиляди, а на Нюрнбергския процес в края на Втората световна война има десетина смъртни присъди.
                Ами кажи колко жертви имаше при освобождаването на пленените заложници от чеченци в руски театър преди няколко години?
                Та да оставим случайните смъртни случаи, които са трагедия особено в рамките на частния случай и да не спекулираме с нея, както правят популистите.
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Не преувеличавам за жертвите на комунизма-цифрите са фрапиращи, виж сам в нета.
                  Само един дребен пример-народния съд у нас избива хиляди, а на Нюрнбергския процес в края на Втората световна война има десетина смъртни присъди.
                  Ами кажи колко жертви имаше при освобождаването на пленените заложници от чеченци в руски театър преди няколко години?
                  Та да оставим случайните смъртни случаи, които са трагедия особено в рамките на частния случай и да не спекулираме с нея, както правят популистите.
                  Я дай , аналог на тази случка.... 30 въоръжени чеченци 5-6 камикадзета .....и 600заложници......
                  Защото ако не намериш аналог то излиза че това е най успешната операция по освобождаване на заложници в историята
                  Last edited by Orm; d.m.y г., 10:41.

Comment

• Щом е руско, за теб е най доброто Не съм се занимавал да правя статистики на подобни теми и не мога да кажа веднага, но мога да ти кажа пък, че например взривяването на блоково в Русия преди няколко години се приписваше на руските тайни служби-с цел създаване на непоносимост към чеченците...
                    Аз ти говоря друго-че когато има оръжие и реални действия ще има и невинни жертви.
                    По горе ти писах, че на големи военни учения се планираха по 10 тина жертви, какво остава когато тия действия са реални.
                    Но специално в руската история винаги човекът е бил жертван в полза на идеите на "бащицата", бил той цар или комунистически вожд-все тая.
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Щом е руско, за теб е най доброто Не съм се занимавал да правя статистики на подобни теми и не мога да кажа веднага, но мога да ти кажа пък, че например взривяването на блоково в Русия преди няколко години се приписваше на руските тайни служби-с цел създаване на непоносимост към чеченците...
                      Аз ти говоря друго-че когато има оръжие и реални действия ще има и невинни жертви.
                      По горе ти писах, че на големи военни учения се планираха по 10 тина жертви, какво остава когато тия действия са реални.
                      Но специално в руската история винаги човекът е бил жертван в полза на идеите на "бащицата", бил той цар или комунистически вожд-все тая.
                      1) Не ти се занимава щото знаеш че подобно нещо никъде никога не се е случвало и за сега по добре от руските службите не се е справял никой в подобна ситуация - това важи и за театъра и за училището ..
                      2) 11.09 се преписва на американските служби за създаване на непоносимост към арабите и мюсюлманите.
                      3) Като е имало допустим % на жертви (в което не съм сигурен не ми се проверява) не значи че задължително са се стремили да го изпълнят и не значи също че сега на големи учения не загива никой (че при нас без да има учения гърмят складове със снаряди)
                      4) За съжаление си прав за кървавата история на Русия - което е така си е така
                      5) ТИ ми говориш че когато има оръжия , ще има жертви - така е , но аз ти говоря че всички тези жертви са невинни хора (мнозинството) , и че те умират за да пълнят джобовете на други , а на целия свят това се представя за някакви патриотически булшити , и вие се връзвате , в момента ( от 20 години насам) единствения агресор и порвокатор е САЩ и НАТО!!!!
                      Last edited by Orm; d.m.y г., 13:15.

Comment

1) Не ти се занимава щото знаеш че подобно нещо никъде никога не се е случвало и за сега по добре от руските службите не се е справял никой в подобна ситуация - това важи и за театъра и за училището ..
                        Абсолютно си прав!!! Никъде никога подобно нещо не се е случвало. На никоя нормална държава специалните служби не са допуснали да се случи.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Абсолютно си прав!!! Никъде никога подобно нещо не се е случвало. На никоя нормална държава специалните служби не са допуснали да се случи.
                          Ню йорк - По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2 974 души

На 11 март 2004 г. серия от мощни взривове избухват в 4 влака в Мадрид, Испания.
                          Загиват 192 души, а близо 2 050 са ранени. 30 чужденци от 13 националности са сред жертвите на атентатите в Мадрид.

Лондон - Според официалните съобщения до момента загиналите са най-малко 50 души, а пострадалите са над 700, някои от които са в тежко състояние.
                          \

Мога да продължа ама няма смисъл...не знам защо изобщо ти отговорям на абсурдите
                          Last edited by Orm; d.m.y г., 23:53.

Comment

Ню йорк - По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2 974 души

На 11 март 2004 г. серия от мощни взривове избухват в 4 влака в Мадрид, Испания.
                            Загиват 192 души, а близо 2 050 са ранени. 30 чужденци от 13 националности са сред жертвите на атентатите в Мадрид.

Лондон - Според официалните съобщения до момента загиналите са най-малко 50 души, а пострадалите са над 700, някои от които са в тежко състояние.
                            \

Мога да продължа ама няма смисъл...не знам защо изобщо ти отговорям на абсурдите

Така си и знаех, че ще отговориш!!! Манипулатор!!! Не ми пиши за бомбени атентати, а ми дай примери за взети стотици заложници от терористи! 1977 година е отвлечен самолет на Луфтханза с 91 души на борда. В Могадишо са освободени всички без нито една жертва с помощта на германски специални части и местните военни.
                            Last edited by BLUE1; d.m.y г., 00:42.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Така си и знаех, че ще отговориш!!! Манипулатор!!! Не ми пиши за бомбени атентати, а ми дай примери за взети стотици заложници от терористи! 1977 година е отвлечен самолет на Луфтханза с 91 души на борда. В Могадишо са освободени всички без нито една жертва с помощта на германски специални части и местните военни.
                              Ти каза че спец службите не допускат подобни атентати , дадох ти пример че допускат и не са спасили нито един човек. А за самолета .... едно е 4 души в самолет да се елиминират , друго е 30-40 (от които и 5-6 камикадзета опасани с бомби) в цяла сграда ... това е ясно и на 14 годишно хлапе ...... не продължавай с глупостите , излагаш се!!! или продължавай - сам решаваш....

Comment

Ти каза че спец службите не допускат подобни атентати , дадох ти пример че допускат и не са спасили нито един човек. А за самолета .... едно е 4 души в самолет да се елиминират , друго е 30-40 (от които и 5-6 камикадзета опасани с бомби) в цяла сграда ... това е ясно и на 14 годишно хлапе ...... не продължавай с глупостите , излагаш се!!! или продължавай - сам решаваш....
                                Казах и продължавам да го твърдя, няма друг пример от бяла държава където спец службите да допуснат терористи да вземат стотици невинни хора за заложници!!! Каквито си искаш квалификации ми прави, но ти си нечестен и нямаш достойнство да си признаеш грешката. Прочети си собственият пост отново и моят отговор под него.

Ето ти цитата ако се затрудняваш да го откриеш:
                                Цитат:
                                Първоначално публикувано от Orm

SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X