Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно данък върху лихвите по депозитите.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Тогава кажи на родителите си да внимават с тези фактури, да не вземат да изреват по някое време.
    За тази работа си има счетоводители.
    Не знам за какво биха изревали.
    Аз дори не ти написах какъв е предметът на дейност
    При тях става дума основно за офис консумативи, там няма с какво да се издъниш.
    Но ти така и не ми отговори за боята и връзките за обувки
    Та да те светна, че фирмите не си плащат ДДС като краен потребител.
    Освен, ако управителя не си купува чушки за зимнина.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      За тази работа си има счетоводители.
      Не знам за какво биха изревали.
      Аз дори не ти написах какъв е предметът на дейност
      При тях става дума основно за офис консумативи, там няма с какво да се издъниш.
      Но ти така и не ми отговори за боята и връзките за обувки
      Та да те светна, че фирмите не си плащат ДДС като краен потребител.
      Освен, ако управителя не си купува чушки за зимнина.
      Както винаги приказваш напред-назад, много добре написах преди малко - краен потребител като физическо лице, а за връзките си отговори сам, да потренираш малко.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Хахаха
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Хахаха
          Кво се смееш, да не си счетоводител, а? хахаха

---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:32 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Както винаги приказваш напред-назад, много добре написах преди малко - краен потребител като физическо лице, а за връзките си отговори сам, да потренираш малко.
          Нямам нужда от тренировки.
          Фирмата може ли да си купи нещо като краен потребител и да си върне ДДС-то после?

Пиши по-ясно.
          К.М.

Comment

Тук навлизаш в сферата на данъчните измами, не съм счетоводител, както и темата е друга - изобщо откъдето и да го погледна не става да ти отговоря на този въпрос.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Предпочитам да съм комунист от прехода отколкото тъпак от прехода.
              Да де, ама то е едно и също. Недей да правиш разлика между двете неща.
              Навсякъде по света данъчните постъпления идват предимно от средната класа. Най-бедните няма какво да платят, а милионерите не са достатъчно много, за да могат да напълнят бюджета.
              Данъкът си е съвсем адекватен. Единствено би могло да се въведе минимален праг за депозити до 3 000 лв. примерно да не плащат.

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

Фирмата може ли да си купи нещо като краен потребител и да си върне ДДС-то после?
              Разбира се, че може. И за това ли си против Ти да не си данъчен?
              Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 17:49.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Така бюджет прави баба Вуна на село.
                А ти като не си тотална невежа, не си представител на тиквичките, по-способен си от Дянков, по-добри бюджети правиш и имаш по-голяма пишка и съответно не ставаш за смях с коментарите си, можеш ли да обясниш какво имаш предвид с това:
                "Растежът дори и положителен не може да надхвърли инфлацията.
                Правиш растеж от 1%, а тя инфлацията ти е 2-3
                Няма пишка да рискува, ама защо му е, като така е удобно на умниците в ЕК."

Щото аз нещо не ти схващам логиката. Не знам някой да прави бюджет по номинален ръст без да отчита инфлацията. Може Р.Овч. да ги прави тия фокуси, но специално в бюджет 2013 е заложен 1,2% реален ръст на БВП и 4,9% номинален при инфлация 3,4%.

П.С. Преди да кажеш пак, че съм фен на ББ да си кажа, че не гласувам за Герб по избори.

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  А ти като не си тотална невежа, не си представител на тиквичките, по-способен си от Дянков, по-добри бюджети правиш и имаш по-голяма пишка и съответно не ставаш за смях с коментарите си, можеш ли да обясниш какво имаш предвид с това:
                  "Растежът дори и положителен не може да надхвърли инфлацията.
                  Правиш растеж от 1%, а тя инфлацията ти е 2-3
                  Няма пишка да рискува, ама защо му е, като така е удобно на умниците в ЕК."

Щото аз нещо не ти схващам логиката. Не знам някой да прави бюджет по номинален ръст без да отчита инфлацията. Може Р.Овч. да ги прави тия фокуси, но специално в бюджет 2013 е заложен 1,2% реален ръст на БВП и 4,9% номинален при инфлация 3,4%.

П.С. Преди да кажеш пак, че съм фен на ББ да си кажа, че не гласувам за Герб по избори.
                  Р. Овч. никога не е правил бюджети, ама ти си толкова зле, че дори и това не знаеш
                  Кое от бюджет 2012 се изпълни та ми цитираш бюджет 2013, хаха. Какъв ръст бе, то е тотална мизерия на всички нива.
                  Щом се докарахме до там военните да протестират, мани.
                  Тъпакът си е тъпак, независимо какъв е. Ти познаваш добре това състояние на духа.

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

Да де, ама то е едно и също. Недей да правиш разлика между двете неща.
                  Навсякъде по света данъчните постъпления идват предимно от средната класа. Най-бедните няма какво да платят, а милионерите не са достатъчно много, за да могат да напълнят бюджета.
                  Данъкът си е съвсем адекватен. Единствено би могло да се въведе минимален праг за депозити до 3 000 лв. примерно да не плащат.

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

Разбира се, че може. И за това ли си против Ти да не си данъчен?
                  В БГ има ли средна класа бе умен.
                  Когато създадеш средната класа може и да ти пълни бюджета.
                  Горе казах, че подкрепям този данък, не ми се обяснявай,
                  К.М.

Comment

Тия яко са закъсали за пари, чудят се откъде да закъшат......
                    С тоя ЕС вече оправдават абсолютно всичко.......
                    Противник съм на наказателното гласуване, предпочитам да не гласувам като нямам алтернатива, но взех да се замислям дали да не пусна за най - близкия конкурент на тия на изборите.......
                    Иначе аз пари в банка държа само толкова колкото съм склонен да загубя, имам дебитна сметка за онлайн алъш - вериш - колкото ми трябва внасям и така.......
                    Данък плащам само тоя ежедневния дето ми е калкулиран в ДДС-то, акциза и прочее таксички дето уж не били данък, а били друго нещо.......
                    Моя труд си е моя собственост и няма да позволя на никоя скапана държава да взима пряк данък върху средствата ми за преживяване.......
                    Ако съм фирма, корпорация и или живея от труда на други хора как да е съгласен съм че едно облагане може да се преглътне.......но да се облага с данък труда на обикновенния човек е все едно да му се взима данък че е жив - тва което той изкарва служи за прехрана на него и семейството му, за да си плати сметките, и да си почине от всичко това понякога в годината.......
                    Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 21:52.
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Р. Овч. никога не е правил бюджети, ама ти си толкова зле, че дори и това не знаеш

В БГ има ли средна класа бе умен.
                      Когато създадеш средната класа може и да ти пълни бюджета.
                      Прасчо, ако ти събера всичките неадекватни постове в тоя форум ще мога да напиша книга.
                      В тая тема по-горе писа, че си се загрижил за "...средната класа с 25 - 30 000 депозити...". После писа, че средната класа била "пренатоварена с данъци", за да завършиш сега, че няма средна класа.
                      За ръста на БВП и инфлацията вече го коментирах. Ти си мислиш, че при ръст 1% и инфлация 3% имаме намаление на БВП с 2%. Определено не си внимавал много в час, щом не правиш разлика между реален и номинален ръст.
                      За протеста на военните пак се изказваш неподготвен. Вдигането на пенсионната възраст е неизбежна мярка във всички страни в Европа, понеже населението застарява с опасни темпове. Нормално е на хората да не им харесва това, но няма друг изход.
                      За сивата икономика, че била 40-50% е доста оптимистично. Ако беше така, то БВП на глава от населението щеше да е към 15к долара и при тия цени щяхме да си живеем перфектно. Жалко, че си далече от истината.
                      А Р.Овч, че не може да прави бюджети това не го вярвам. Това е кадър завършил икономика във ВИИ "Карл Маркс". Не го подценявай така.

Comment

А някой да се замисля, че подобен данък може да доведе и до нещо друго - повишаване на лихвите по кредитите?
                        И възможни нови фалити на фирми, изземано имущество на частни лица и т.н.
                        А щом лихвата от влога е доход, очаквам да ми признаят лихвите по кредитите за разход.
                        Ха де?
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Прасчо, ако ти събера всичките неадекватни постове в тоя форум ще мога да напиша книга.
                          В тая тема по-горе писа, че си се загрижил за "...средната класа с 25 - 30 000 депозити...". После писа, че средната класа била "пренатоварена с данъци", за да завършиш сега, че няма средна класа.
                          За ръста на БВП и инфлацията вече го коментирах. Ти си мислиш, че при ръст 1% и инфлация 3% имаме намаление на БВП с 2%. Определено не си внимавал много в час, щом не правиш разлика между реален и номинален ръст.
                          За протеста на военните пак се изказваш неподготвен. Вдигането на пенсионната възраст е неизбежна мярка във всички страни в Европа, понеже населението застарява с опасни темпове. Нормално е на хората да не им харесва това, но няма друг изход.
                          За сивата икономика, че била 40-50% е доста оптимистично. Ако беше така, то БВП на глава от населението щеше да е към 15к долара и при тия цени щяхме да си живеем перфектно. Жалко, че си далече от истината.
                          А Р.Овч, че не може да прави бюджети това не го вярвам. Това е кадър завършил икономика във ВИИ "Карл Маркс". Не го подценявай така.
                          Слушай ся.
                          Най-много мразя папагали отличници, които са далеч от реалността.
                          Адски добре знам разликата между номинален и релен ръст, но мен ме интересуват реални показатели.
                          Безработица и потребителска кошница, а те са в трагично положение, благодарение на финансовата политика сега.
                          Дай ми данни за сивата икономика? Хайде? Да видим какъв е делът и.
                          Средна класа беше започнала да се развива, и точно това ти обяснявам бре баст..., че настоящото правителство прави всичко възможно да я убие.
                          Бастуни като теб плюеха и по Масларова, за майчинството, но имаше бум на раждаемостта след приетите на миналото правителство промени за майчинството, а сега какво имаме, отново спад.
                          Не желая да слушам, че кризата е виновна.
                          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            А някой да се замисля, че подобен данък може да доведе и до нещо друго - повишаване на лихвите по кредитите?
                            И възможни нови фалити на фирми, изземано имущество на частни лица и т.н.
                            А щом лихвата от влога е доход, очаквам да ми признаят лихвите по кредитите за разход.
                            Ха де?
                            Не съм чел дали е коментирано, че зад този данък може да стои идеята да накарат хората да си изтеглят парите от банките и да купуват боклуци както беше до 2008 г. Защото сега хората са все още стреснати и не купуват. А както знаем ДДС е най-добрия пълнител за бюджета.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Е, тегленето на парите не е обвързано задължително с харченето им
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Тия яко са закъсали за пари, чудят се откъде да закъшат......
                                С тоя ЕС вече оправдават абсолютно всичко.......
                                Противник съм на наказателното гласуване, предпочитам да не гласувам като нямам алтернатива, но взех да се замислям дали да не пусна за най - близкия конкурент на тия на изборите.......
                                Иначе аз пари в банка държа само толкова колкото съм склонен да загубя, имам дебитна сметка за онлайн алъш - вериш - колкото ми трябва внасям и така.......
                                Данък плащам само тоя ежедневния дето ми е калкулиран в ДДС-то, акциза и прочее таксички дето уж не били данък, а били друго нещо.......
                                Моя труд си е моя собственост и няма да позволя на никоя скапана държава да взима пряк данък върху средствата ми за преживяване.......
                                Ако съм фирма, корпорация и или живея от труда на други хора как да е съгласен съм че едно облагане може да се преглътне.......но да се облага с данък труда на обикновенния човек е все едно да му се взима данък че е жив - тва което той изкарва служи за прехрана на него и семейството му, за да си плати сметките, и да си почине от всичко това понякога в годината.......
                                Не е така. За да имаш тротоар и улица, по които да отидеш да си свършиш работата, то трябва да плащаш данъци. Иначе ей я гората къде е.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X