Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно данък върху лихвите по депозитите.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Не е така. За да имаш тротоар и улица, по които да отидеш да си свършиш работата, то трябва да плащаш данъци.
    Аз по тоя тротоар и улици ходя до местата за харчене на парите си, 20% от който от всяка моя покупка отиват у държавата, миналия месец съм заредил горива за 420 лв, поне 120 лв то тия пари също са отишли в държавата......
    Твърде много излиза някак си от джоба ми за едно тротоарно право и улица нали?????
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Аз по тоя тротоар и улици ходя до местата за харчене на парите си, 20% от който от всяка моя покупка отиват у държавата, миналия месец съм заредил горива за 420 лв, поне 120 лв то тия пари също са отишли в държавата......
      Твърде много излиза някак си от джоба ми за едно тротоарно право и улица нали?????
      Ми ходи живей в гората, като не искаш да плащаш. ДДС-то отива в държавния бюджет, а общините се грижат за инфраструктурата. Всъщност не ми се обяснява. Ще дойде време тарикатите ще си намерят майстора. Справка- Ал Капоне.
      Lexus IS200

Comment

Не си прав тук. Просто фактите са други. В бюджета не отиват 20% от всяка твоя покупка. Виж от горивото по груби сметки може и повече да е, понеже там има много акциз.
        Освен тротоара обаче държавата има да плаща за здравеопазване, образование, сигурност - армия и полиция, администрация, спорт и какво ли още не. Няма как да не се плащат данъци. В Бг данъците като % са много ниски. Лошото е, че и доходите са ниски, но трябва да се работи по-ефективно и интелигентно.
        2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Ми ходи живей в гората, като не искаш да плащаш. ДДС-то отива в държавния бюджет, а общините се грижат за инфраструктурата. Всъщност не ми се обяснява. Ще дойде време тарикатите ще си намерят майстора. Справка- Ал Капоне.
          Аз не те съветвам да ходиш да довнесеш още веднъж данъци за да се пооправи още повече тая държава, ще е адекватно и ти да не ме съветваш къде да ходя да живея......
          Едното отивало в държавата, другото отивало в общината.......все тая, парите от един джоб излизат......народа не живее половин година в държавата, другата половина в общината......
          Мне - времето няма да дойде когато тарикатите да си намерят майстора в смисъла в който го споменаваш, Капоне е слаб пример, той е бил корпоративен данъкоплатец, разликата е голяма.......аз съм човек вадещ сам с труда си парите си за прехрана и може да си сигурен че времето което споменаваш няма да дойде.......просто системата е устроена така......

---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:48 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Няма как да не се плащат данъци.
          Е да - няма.......ама не чак толкова много, и не по толкова много начини, наименувани как ли не за по голямо разнообразие и заблуда......
          Макар че доста икономисти писаха статии за това че една мъдро харчеща държава може да се издържа без капчица данъци от хората на заплата в нея, но ся за тва не ми се спори....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Не си прав тук. Просто фактите са други. В бюджета не отиват 20% от всяка твоя покупка. Виж от горивото по груби сметки може и повече да е, понеже там има много акциз.
            Освен тротоара обаче държавата има да плаща за здравеопазване, образование, сигурност - армия и полиция, администрация, спорт и какво ли още не. Няма как да не се плащат данъци. В Бг данъците като % са много ниски. Лошото е, че и доходите са ниски, но трябва да се работи по-ефективно и интелигентно.
            Ето една сметка - не съм я правил аз, но на първо четене е вярна. Няма да коментирам - то си е ясно. Но е факт, че дори и според правителството общото данъчно облагане на физически лица е около 45-47%, а на юридически - около 35%. На практика обаче е повече - в някои случаи до 100%

Колко пари трябва да заработиш в България ако искаш да си купиш стока за 100 лева

Стока за 100 лв. + ДДС =120 лв. + неизвестен брой акцизи, еко-такси и така нататък = ??? Но да се спрем само на 120 лв.

За да получиш 120 лв. заплата чисто, ти трябват 133.33 лв за да си платиш плоския данък, само че преди това трябва да си изкарал за обществено осигуряване (пенсия) както следва:
            Ако си роден преди 1960 г. 20.5% отгоре-> 167.72 лв.
            Ако си роден след 1960 г. 15.5% отгоре -> 157.72 лв.
            И това за 3-та категория труд, за първа и втора цифрите са:
            Ако си роден преди 1960 г. 23.5% или трябва да изкараш 174.28 лв. След 1960 та 18.5% и съответно 163.59 лв.
            Ако си мислите, че обира е приключил, лъжете се, все още не сме пресметнали колко дължите за здраве.
            Вноската е 8 %, тоест за 133.33 лв. (сумата преди данъчното облагане) тя е 10.67 лв. и като я прибавим към предните суми получаваме:
            за трета категория труд: 178.38 лв. за родени преди 1960 г. и 168.39 лв. за родени след 1960 г.
            за 1-ва и 2-ра категория труд: 184.95 лв за родени преди 1960 г. и 174.26 лв за родени след 1960 г.

И как мислите, дали приключихме? Приключихме, ама друг път... Обръщайте джобовете:

Фонд ДЗПО (Допълнителното задължително пенсионно осигуряване) също иска да лапа, само 5% нищо работа - 5лв. и 33 ст. за него, от Държавата да мине ще удържим само на родените след 1960 г.
            3-та категория труд родени след 1960 г. - 173.72 лв.
            И да не забравяме и фонд ДОО (държавното обществено осигуряване), там внасят само първа и втора категория труд – внася работодателят, но понеже парите ги изкарва работника ги смятаме тук.
            Още 7% за 2-ра категория труд и стават:
            194.28 лв. за родени преди 1960 г. и 188.92 лв. за родени след 1960 г.
            За 1ва категория труд ставката е 12% и сумата става:
            200.94 лв. за родени преди 1960 г. и 195.58 лв. родени след 1960 г.

За да си купиш нещо струващо 100 лв., трябва да заработиш в най добрия случай 173.72 лв.
            а в най-лошия 200.94 лв. И както споменах в тази сума не влизат акцизите – на всяка стока (дори без-акцизната) има акциз заради енергията и горивата, “еко” – такси, други такси и данъци. Толкова за уж най-ниското данъчно бреме в Европа ..... А какво прави администрацията с толкова чудовищно много ваши пари, сами си отговорете на този въпрос.
            Volvo XC90 D5 '06
            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Е да - няма.......ама не чак толкова много, и не по толкова много начини, наименувани как ли не за по голямо разнообразие и заблуда......
              Макар че доста икономисти писаха статии за това че една мъдро харчеща държава може да се издържа без капчица данъци от хората на заплата в нея, но ся за тва не ми се спори....
              Точно това е важният въпрос. Дали данъците да останат относително ниски и държавата да харчи разумно и пресметливо или по логиката на БСП и Суската държавата да бъде инвеститор в икономически проекти, като язовир Цанков Камък и Белене. Аз съм твърдо ЗА това, че държавата трябва да отговаря единствено за инфраструктурата и изброените в миналия пост неща. Това, което го предлагат левите партии и в частност БСП, че държавата трябва да контролира директно икономиката и да участва в нея като инвеститор за мен е тотално погрешно. За да стане това трябва да се вдигнат данъците, понеже няма откъде да дойдат тези пари за инвестиции. За Цанков Камък НЕК взе кредити и сега едва ги плаща. Ако стане и Белене не ми се мисли какви данъци ще измислят. Хем ще вдигат пенсиите, за да се стимулирало търсенето, хем ще строят Белене. Е откъде ще дойдат тия пари?
              2014: Deutschland über alles

Comment

Е то отговора е ясен, краденето е на воля и със гъзовете... но на тоя данък последния определено му губя смисъла.
                120 мил. ми се чинят твърде малко да си ритат така рейтинга.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Интересен документ е приходния за една държава, демек за една година колко пари откъде са дошли - досега само през 2010 успях да видя такъв, на жената нейн роднина е някакъв в едно министерство, и да речем че успях да видя един що годе официален документ, а не някаква си фърчаща медийна извадка или прост цитат......
                  Нямате си и на идея къде в дъното беше класиран прихода от данъчното облагане на физическите лица.......не говоря за корпоративния, а за този на физ лица......
                  Но пък от друга страна поне по мое мнение доколкото можех да преценя, 50 - 60% МИНИМУМ от останалите приходи зависеха по пряк или косвен начин от същите тия физически лица.......
                  Просто найстина съществуват безброй начини държавата да мине и без тия пари, който взима директно като ДОД.....щото все пак народа пак косвено ще ги вкара обратно.......
                  Знаете ли например колко и от кой приходи в държавата се плаща да речем външния ни дълг който МВФ и прочее частни банки ни отпускат вежливо години наред......не знаете, малко хора знаят, цитират само тва дето са чули отнякъде.......
                  Мислите че нещо се е променило за 15 - 20 години мъдро управление - мне - чуството е измамно ако го имате и си мислите че нещо се е променило......народа не е станал по богат, народа не работи по - малко или пак толкова са същите пари - народа работи два пъти повече.......
                  Измамното чуство че нещо се е променило и че нещо "става" дават единствено и само технологиите.......
                  Преди сте имали соц кола, сега ви рита айбиеса и гледате брояча на светофара през шибедах.....
                  Преди сте имали черно бяло тиви, ся почти всеки е окичил малка или по голяма ейчди плазва, че и с дистанционно......
                  Ся докато се редите в данъчното за да платите ДОД мое да си поствате през китайския смартфон у фейса, а преди време не сте си го и помисляли.....
                  И прочее нещица който дават на обикновенния човечец измамното усещане че той може да има все по малко пари, но някак си, незнайно защо той сякаш живее по добре.......нищо че на година харчи по малко спрямо предната, въпреки безмилостната намеса на инфлацията.......
                  В моето съзнание не присъства втълпената информация че държавата има нужда от моя пряк данък за да пребъде, аз не асоциирам думата данък с нещо от което държавата има нужда за да ми осигури вякакви благини или дори елементарното право да живея в нея.......Аз нямам нужда от държавата, тя има нужда от мен - и поради това тя трябва да полага всички необходими усилия аз да съм добре, за да е добре и тя.......звучи кощунствено за тия дето не могат да се отърсят от втълпеното им "на държавата трябва да се плаща данък", но колкото повече променят това, толкова повече държавата ще почне да се страхува от поданниците си.....а не както сега обратното......
                  Айде лек ден че трябва да ходя да харча пари и да пълня бюджета......

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                    Ето една сметка - не съм я правил аз, но на първо четене е вярна. Няма да коментирам - то си е ясно. Но е факт, че дори и според правителството общото данъчно облагане на физически лица е около 45-47%, а на юридически - около 35%. На практика обаче е повече - в някои случаи до 100%

Колко пари трябва да заработиш в България ако искаш да си купиш стока за 100 лева

Стока за 100 лв. + ДДС =120 лв. + неизвестен брой акцизи, еко-такси и така нататък = ??? Но да се спрем само на 120 лв.

За да получиш 120 лв. заплата чисто, ти трябват 133.33 лв за да си платиш плоския данък, само че преди това трябва да си изкарал за обществено осигуряване (пенсия) както следва:
                    Ако си роден преди 1960 г. 20.5% отгоре-> 167.72 лв.
                    Ако си роден след 1960 г. 15.5% отгоре -> 157.72 лв.
                    И това за 3-та категория труд, за първа и втора цифрите са:
                    Ако си роден преди 1960 г. 23.5% или трябва да изкараш 174.28 лв. След 1960 та 18.5% и съответно 163.59 лв.
                    Ако си мислите, че обира е приключил, лъжете се, все още не сме пресметнали колко дължите за здраве.
                    Вноската е 8 %, тоест за 133.33 лв. (сумата преди данъчното облагане) тя е 10.67 лв. и като я прибавим към предните суми получаваме:
                    за трета категория труд: 178.38 лв. за родени преди 1960 г. и 168.39 лв. за родени след 1960 г.
                    за 1-ва и 2-ра категория труд: 184.95 лв за родени преди 1960 г. и 174.26 лв за родени след 1960 г.

И как мислите, дали приключихме? Приключихме, ама друг път... Обръщайте джобовете:

Фонд ДЗПО (Допълнителното задължително пенсионно осигуряване) също иска да лапа, само 5% нищо работа - 5лв. и 33 ст. за него, от Държавата да мине ще удържим само на родените след 1960 г.
                    3-та категория труд родени след 1960 г. - 173.72 лв.
                    И да не забравяме и фонд ДОО (държавното обществено осигуряване), там внасят само първа и втора категория труд – внася работодателят, но понеже парите ги изкарва работника ги смятаме тук.
                    Още 7% за 2-ра категория труд и стават:
                    194.28 лв. за родени преди 1960 г. и 188.92 лв. за родени след 1960 г.
                    За 1ва категория труд ставката е 12% и сумата става:
                    200.94 лв. за родени преди 1960 г. и 195.58 лв. родени след 1960 г.

За да си купиш нещо струващо 100 лв., трябва да заработиш в най добрия случай 173.72 лв.
                    а в най-лошия 200.94 лв. И както споменах в тази сума не влизат акцизите – на всяка стока (дори без-акцизната) има акциз заради енергията и горивата, “еко” – такси, други такси и данъци. Толкова за уж най-ниското данъчно бреме в Европа ..... А какво прави администрацията с толкова чудовищно много ваши пари, сами си отговорете на този въпрос.
                    Примерът е тендензиозен и не е меродавен. Я сметни ако искаш да си купиш стока за 10 000 лв, как седят нещата. Освен това може да си приспаднеш и пенсията, която някога ще взимаш.

Това е все едно да дадеш пример, как за един хляб отиваш с колата до магазина. Ами хляба от 1 лв, веднага ще ти скочи на 5 минимум.
                    Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 10:15.
                    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                      За здравеопазване не плаща държавата, а всички ние, тъй като всички плащания се прехвърлиха на Здравната каса, която синковците вече обраха на два пъти.
                      За делегирани бюджети в образованието и къде в същност отиват парите, не ми се говори, а по-скоро ми се драйфа.
                      Pinko даде достатъчно нагледен пример, за "ниското" данъчно облагане и за съпътстващите държавни вземания.

Точно това е важният въпрос. Дали данъците да останат относително ниски и държавата да харчи разумно и пресметливо или по логиката на БСП и Суската държавата да бъде инвеститор в икономически проекти, като язовир Цанков Камък и Белене. Аз съм твърдо ЗА това, че държавата трябва да отговаря единствено за инфраструктурата и изброените в миналия пост неща. Това, което го предлагат левите партии и в частност БСП, че държавата трябва да контролира директно икономиката и да участва в нея като инвеститор за мен е тотално погрешно. За да стане това трябва да се вдигнат данъците, понеже няма откъде да дойдат тези пари за инвестиции. За Цанков Камък НЕК взе кредити и сега едва ги плаща. Ако стане и Белене не ми се мисли какви данъци ще измислят. Хем ще вдигат пенсиите, за да се стимулирало търсенето, хем ще строят Белене. Е откъде ще дойдат тия пари?
                      С риск да ме обявиш и мен за комунист, държа да ти кажа, че не си прав и за да може да има една държава адекватна социална политика е необходимо да бъде и най-големия инвеститор и собственик в структуроопределящи отрасли. Иначе от къде пари?
                      Не бъркай краденето с управлението.

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Е то отговора е ясен, краденето е на воля и със гъзовете... но на тоя данък последния определено му губя смисъла.
                      120 мил. ми се чинят твърде малко да си ритат така рейтинга.
                      Еми шамар да е, на муфта да е.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Неефективно разпределяне на средствата, неефективно управление, неефективно производство, проблеми с приемственост, балкански манталитет на управление, народа все още не се е научил да работи качествено и др. - това са част от проблемите ни. Данъци трябва да има, за да може да съществува една държава и нашите данъци сравнени с тези на другите европейски държави са едни от най-ниските.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Неефективно разпределяне на средствата, неефективно управление, неефективно производство, проблеми с приемственост, балкански манталитет на управление, народа все още не се е научил да работи качествено и др. - това са част от проблемите ни. Данъци трябва да има, за да може да съществува една държава и нашите данъци сравнени с тези на другите европейски държави са едни от най-ниските.
                          Разпределението е ефективно, за някои. Управлението е ефективно, в същия смисъл.
                          Не е вярно, че не работим качествено, просто се полагат всички усилия да ни отучат от това.
                          Феодалният манталитет на управление не търпи инициативност.
                          Не отричам, че трябва да има данъци, но не съм съгласен с налаганите тук. И моля те не пробутвай това с най-ниските данъци. Може да е вярно за преките и то до някъде, но има и косвени и там нещата са драматични.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Разпределението е ефективно, за някои. Управлението е ефективно, в същия смисъл.
                            Не е вярно, че не работим качествено, просто се полагат всички усилия да ни отучат от това.
                            Феодалният манталитет на управление не търпи инициативност.
                            Не отричам, че трябва да има данъци, но не съм съгласен с налаганите тук. И моля те не пробутвай това с най-ниските данъци. Може да е вярно за преките и то до някъде, но има и косвени и там нещата са драматични.
                            Самия факт, че повечето тук пишем през работно време е достатъчно показателен и до голяма степен подкрепя това което казах.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Самия факт, че повечето тук пишем през работно време е достатъчно показателен и до голяма степен подкрепя това което казах.
                              И тук грешиш. В отпуск съм.

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                ..............Аз нямам нужда от държавата, тя има нужда от мен - и поради това тя трябва да полага всички необходими усилия аз да съм добре, за да е добре и тя.......звучи кощунствено за тия дето не могат да се отърсят от втълпеното им "на държавата трябва да се плаща данък", но колкото повече променят това, толкова повече държавата ще почне да се страхува от поданниците си.....а не както сега обратното......
                                Айде лек ден че трябва да ходя да харча пари и да пълня бюджета......

Ей това е истината!
                                Смея да твърдя, че ти си един кадърен човек, който е намерил начин с много труд и мисъл да изкарва хляба си, без същевременно да виси на нечий врат.
                                Проблемът в тази страна (и не само) се състои в това, че хората като теб са прекалено малко.
                                И тази шепа хора, които реално хрантутят огромното количество ПАРАЗИТИ вече изнемогва.
                                Все по-ясно става това, че този обществен модел е тотално сбъркан и това по един или друг начин трябва да се промени.
                                Ако изчезнат паразитите и тарикатите, със значително по-малки данъци, ще има достатъчно средства и за здравеопазване и за образование............и за всички сфери на обществения живот.

Но всичко това САМО, ако се премахнат паразитите.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X