Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно данък върху лихвите по депозитите.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    ЕС няма интерес Гърция да излезе от Еврозоната, защото това ще срине цялата идея за евроинтеграция. Ще има непредвидими последици за европейската икономика и в частност за нас. Затова и дано останат. Ако излязат от еврото загубите може да са много повече отколкото самият дълг на Гърция защото пазарите реагират психологически, а не рационално. Всички ще кажат, че Европа потъва, а това не е вярно. Някъде четох, че изчислили загуби при евентуално напускане на Гърция на 2 трилиона евро. Това са съвсем други мащаби.
    Дългът на Гърция не е толкова значителен, за да им пука за него. Много по-евтино е да им опростят част от дълга и да им наложат стриктна финансова дисциплина, както и правят.
    Според мен Гърция е малка и ще я задържат на всяка цена, но ако Италия тръгне да фалира тогава не знам дали ще успеят да овладеят положението.

---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:08 ----------

Я
    За самите гърци и за държавата ще е по лесно да бъде обявен фалит.
    Дългът е към частни банки!
    Всяко опрощаване води до влошаване на банковия рейтинг.
    Не се харесва държавната подкрепа.

Защо се учудваш толкова, че се съгласих с нещо?
    Просто ще стане смешно да опонирам на написаното от теб.
    И все пак не е лошо да разгледаме този БВП с каква структура е./нашия тогава и гръцкия сега/
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

И все пак не е лошо да разгледаме този БВП с каква структура е./нашия тогава и гръцкия сега/
      Дали ще се опрости или ще се обяви фалит пак се влошава кредитния рейтинг. Все тая е. То в ситуацията позитивни неща няма. Просто това е доста по-малко зло от напускане на Еврозоната. А и обявяване на фалит не означава директно, че Гърция няма да си плати дълговете никога.
      За гърците според мен най-доброто е това, което имат в момента. Като пуснат нова драхма и надуят инфлацията да не мислиш, че икономиката им ще цъфне автоматично. това е вървяло навремето, но сега времената са други. Никой няма да си помисли да инвестира там с години докато не види какво ще стане.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Не знам дали ще е добре, след като трябва да уволнят половината си армия, полиция, държавни служители и прочее там, което пък ще повлече и частния сектор...
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Педерастията на управляващите ни...
          http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...46908463_n.jpg

...смешно и тъжно...
          И въпреки всичко има още идиоти, които се напъват да докажат колко добре си живеем при сегашните управници...я си извадете главите от задниците и вижте реалността в очите...
          30% нарастване на безработицата
          35% отлив на чужди инвестиции
          50% намаляване на реалните доходи
          прецакана здравна и образователна система, затворени болници и училища
          съсипана пътна инфраструктура по второкласната и третокласната пътна мрежа
          Господа идиоти имате ли представа колко е реалната данъчна тежест върху доходите - повече от 50%
          съкращения в полицията и армията, имате ли представа каква бомба е заложена със съкращаване на щатовете в криминална полиция...след 2 години ще пищите от нарастването на престъпността...
          данъци, върху данъците, върху данъците...
          ....
          и това срещу 100 км магистрала и облицовка на метрото което социализма построи - пълна душевна педерастия, по некадърни и корумпирани управници в бг. е имало само при И. Костов и господин 10% - продавачите на държавата, менторите на масовата "приебатизация"...
          Дрънкате глупости по адрес на Станишев, да там има много трески за дялане, но доходите нарастваха с по 10% годишно, имаше засилена социална програма....и да не ме е срам да кажа че по убеждение съм социалист, не фен на БСП /те нямат много общо със социализма, не и след въвеждането на плоския данък/ а социалист с разбирания за социална справедливост!
          ....и това ми било "демокрация" и "европейски път"....обаче вече се усеща как "фурнаджийските лопати" почват лека-полека да дават заден ход...след 4 години кой ще ти помни Бройко...пак ще се пребоядисат и пак ще пеят "осанна" на следващия "месия" а после "распни го..."...

Глупав народ - глупави управници!
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

• Тиквоний беше надеждата на народа, но се оказа една илюзия, както всяка надежда през последните години.
            Моя скромен принос беше да не гласувам, за което си спомням, че бях охулван тук, но за кой да гласува човек - няма качествен материал ставащ за управление.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Ще си позволя да цитирам Бойко по памет от една Панорама преди няколко седмици:
              "Огледайте се наоколо - София никога не е била толкова приятна за живеене, толкова чиста и толкова подредена.
              Искахте метро - дадох ви метро. Искахте спортна зала - дадох ви спортна зала. Искахте околовръстно - дадох ви околовръстно. Паркове, градинки, музеи....
              Ами магистралите - една почти завършихме, а другите се строят или ще започват да се строят. Ами Дунав мост?! -Утре ще се разходим с еди-кой-си по него. И всичко това в период на финансова криза. Ми те доста по-развити страни не могат да се похвалят с подобни постижения в близките година-две....."
              Веднага го превключих, че не издържах повече да слушам.

Днес пък чета съвсем случайно заглавие "Борисов към Евродесницата - Ние сме за пример, стегнете останалите."
              Европа може би ввярва, а малко по малко ще започне да вярва и народа, че всичко е цветя и рози
              sigpic

Comment

• А, ми естествено, че ще го хвалят в Европа - де що европейска директива има, нашия е първия който я прилага, без изобщо да му пука какво струва това.
                Това, че народа живее във финансово стабилна бедност, със сринато здравеопазване и царяща умело прикрита корупция, това изобщо не му дреме - за него е важно да трупа дивидентите си, изразени в явно одобрение от Европа, както и скритите му икономически, за които ще се разбере когато слезе от власт.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• За Трайчо много интересни подробности излязоха пък нали той се правеше на света вода ненапита и все държавните интереси защитаваше и икономиката с бурни темпове развиваше.

Comment

• Мда, но алтернативата е добрата, стара, корумпирана и некадърна левица, прекръстена на БСП и творението й от ДС кадри ДПС...
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• радвай се народе - затварят кръвния център във Варна, ма кво като ще мре народа, по малко пенсионери, повече пари за "финансова дисциплина"
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                        радвай се народе - затварят кръвния център във Варна, ма кво като ще мре народа, по малко пенсионери, повече пари за "финансова дисциплина"
                        Все едно изродщините в здравната ни система не са дело на дедите/чичата на червените ботушки дето възхваляваш.
                        По-вредно за медицината нещо от развития социализъм няма!
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          Все едно изродщините в здравната ни система не са дело на дедите/чичата на червените ботушки дето възхваляваш.
                          По-вредно за медицината нещо от развития социализъм няма!
                          Ай стига с тези клишета.
                          Докога ще се оправдаваме с несъществуващи неща?
                          К.М.

Comment

Ай стига с тези клишета.
                            Докога ще се оправдаваме с несъществуващи неща?
                            Иди кажи, че са несъществуващи на някой от по-старите лекари... ама си вземи тапи за уши, че повечето са доста цинични.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Иди кажи, че са несъществуващи на някой от по-старите лекари... ама си вземи тапи за уши, че повечето са доста цинични.
                              Еми майка ми, брат ми, баба ми и чичо ми са все доктори.
                              Не съм чул за ДС заговор в здравната каса.
                              Твърде голяма тежест придаваш на ДС, радвам се, че отвориха досиетата и се видя, че хората с картонче участват, но дори нямат мнозинство.
                              К.М.

Comment

Еми майка ми, брат ми, баба ми и чичо ми са все доктори.
                                Не съм чул за ДС заговор в здравната каса.
                                Твърде голяма тежест придаваш на ДС, радвам се, че отвориха досиетата и се видя, че хората с картонче участват, но дори нямат мнозинство.
                                Къде видя ДС в думите ми?
                                Що ли се занимавам... с теб е тотално безсмислено.
                                И не само ти имаш лекари в рода и обкръжението.

Comment

Working...
                                X