Известие

Collapse
No announcement yet.

Цената на тока може да падне с 50%

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
    ....Да не говорим, че цифровизацията е новия начин за ограбване на хората с по едни 50-60 лева за декодери.....
    Цифровизацията само може да се разглежда и в аспекта за който говориш.
    Но аз смятям, че основният мотив не е това.
    Просто защото идеята за цифровизацията на TV ефира не е възникнала у нас, не е възникнала сега и се прави от съвсем други съображения - чисто технико - икономически. А именно пестене на радио-честотен спектър.

---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:06 ----------

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
    Искаш да кажеш, че бб ще го гледаме пак с ножицата 4 години ли?
    Натам отиват нещата.......за съжаление.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Цифровизацията само може да се разглежда и в аспекта за който говориш.
      Но аз смятям, че основният мотив не е това.
      Просто защото идеята за цифровизацията на TV ефира не е възникнала у нас, не е възникнала сега и се прави от съвсем други съображения - чисто технико - икономически. А именно пестене на радио-честотен спектър.

---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:06 ----------

Натам отиват нещата.......за съжаление.
      За цифровизацията се изказах не против нея, а защото декодерите са 10 пъти по-скъпи, отколкото струват реално.
      За второто пупупупуппупу пепел ти на устата.
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

За цифровизацията се изказах не против нея, а защото декодерите са 10 пъти по-скъпи, отколкото струват реално.
        Прав си. Почти няма разлика в цената на TV с или без DVBT тунер. Да не говорим, че такива без почти не се срещат вече. Но както с всяка масова акция, (смяна на водомери, регистрационни табели, документи за самоличност.............), някой трябва да се нагуши а пенсионерите да инжектират средства в умрялата ни икономика.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Прав си. Почти няма разлика в цената на TV с или без DVBT тунер. Да не говорим, че такива без почти не се срещат вече. Но както с всяка масова акция, (смяна на водомери, регистрационни табели, документи за самоличност.............), някой трябва да се нагуши а пенсионерите да инжектират средства в умрялата ни икономика.
          .... то това си е чисто мародерство.
          господ да ги убие!
          Alfa 155 2.0TS 8V '93
          sigpic
          VW LADAVAGEN '81
          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            То протестите тръгнаха спонтанно, а после се появиха режисьорите, та ги имаше всякакви, донякъде.А па и тоя сайт, като го гледам, нещо ми е съмнителен, червенее ярко.
            Фактите са си факти, заснетото видео и то ли червенее. Все пак на мен ми е интересно как ще сравниш две кандидатури за премиер като тази на Борисов и тази на Орешарски.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Фактите са си факти, заснетото видео и то ли червенее. Все пак на мен ми е интересно как ще сравниш две кандидатури за премиер като тази на Борисов и тази на Орешарски.
              Недей така бе младеж! То с тия двамата си е жив фашизъм!
              Иначе казано - национал-социализъм, ама само за тях
              Alfa 155 2.0TS 8V '93
              sigpic
              VW LADAVAGEN '81
              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Недей така бе младеж! То с тия двамата си е жив фашизъм!
                Иначе казано - национал-социализъм, ама само за тях
                Не разбирам какво искаш да кажеш.

Comment

• Ето още за манипулациите на Герб. Сега сигурно ще кажат че нямат нищо общо с това:

http://novanews.bg/news/view/2013/04...ampaign=accent

Comment

• Я да ви върна малко на тока, че темата залитна . Преди няколко страници написах, че дела на ВЕИ е около 4%. Е, грешал съм: Докато през март 2012 г. зелените централи имат дял от 3,1% в общото производство на ток, година по-късно той нараства на 6,34%, съобщават от ЕСО.. Данните, които съм написал са били за миналата година. За тази както се вижда са 6.34%, което пак е много далече от твърденията на Павлин. Ето и сайта на Електроенергиен Системен Оператор. Странно, но не можах да намеря актуални данни на него. Имат хубав годишен отчет за 2011 г., ако някой успее да намери актуалната информация да пише, че не ми се рови Имат си и хубави графики за потреблението, че даже и прогнозни.

п.п. Естествено в статията има и глупости. Едната е, че фотоволтаиците ппроизвеждат най-много като е най-топло на обяд. Напротив високите температури не влияят положително на производството, ако светлината е със същия интензитет, но температурите са ниски, ще произвеждат повече.
                    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 08:28.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• По данни от НСИ през 2011г. ВЕИ са произвели 9.8% от общото производство на ел. енергия в страната. При условие че през 2012г. се присъединиха рекорден брой мощности, можем да предположим че делът им ще е още по-голям.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=30...3&a2=2394#cont

Comment

• По данни от Електроенергиен Системен Оператор, линк към сайта съм дал по-горе, за 2011 г. е 6.78%, като от тях 4.94% се падат на ВЕЦ. Можеш да си отвориш доклада им за 2011 г. А това е картинакта от този доклад:
                        Click image for larger version

Name:	dqlove.jpg
Views:	2
Size:	48.9 Килобайта
ID:	2326614
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Това което си дал е връзка към статия на Стандарт. Аз ти давам официални данни от статистиката. Ето още една статия която показва че инсталираните ВЕИ са над 2000 мвт.

http://btvnews.bg/bulgaria/politika/...a-sistema.html

Comment

• http://www.nsi.bg/ORPDOCS/Energy-5.1...ricity_RES.xls

2004-8,9
                            2005-11,8
                            2006-11,2
                            2007-7,5
                            2008-7,4
                            2009-9,8
                            2010-15,1
                            2011-9,8
                            реално "скъпите" централи не са повече от 3%. тока 2010 не мисля че беше по-скъп от сега и е смешно да се твърди че тия 3% са съборили енергийната система на страната. да не би фотоволтаиците да имат кпд 300%, да ходя да си купувам.

в световен мащаб енергията произведена от веи е 19% като 16% са от вец. средноаритметически пак сме зле.
                            точка

Comment

• 1000 мвт е инсталираната мощност само на слънчевите централи. Тази мощност като ти се появи по никое време при общо потребление от 3500 мвт/ч как ще я компенсираш и в следващите няколко часа като започне да пада и освен това трябва да си я подсигурил със заместващи мощности. Делът на ВЕИ е толкова голям че в определени моменти надвишава 20% от общото потребление. Освен че произвеждат скъп ток ами и допълнително оскъпяват балансирането на системата. В статията която посочих се вижда че делът на приоритетните за изкупуване мощности на скъпи цени е 2700 мвт включващо Тец Марица 1-3. При потребление 3500 мвт/ч това си е направо критично.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                                1000 мвт е инсталираната мощност само на слънчевите централи. Тази мощност като ти се появи по никое време при общо потребление от 3500 мвт/ч как ще я компенсираш и в следващите няколко часа като започне да пада и освен това трябва да си я подсигурил със заместващи мощности. Делът на ВЕИ е толкова голям че в определени моменти надвишава 20% от общото потребление. Освен че произвеждат скъп ток ами и допълнително оскъпяват балансирането на системата. В статията която посочих се вижда че делът на приоритетните за изкупуване мощности на скъпи цени е 2700 мвт включващо Тец Марица 1-3. При потребление 3500 мвт/ч това си е направо критично.
                                Това и да е вярно - не споря, не променя факта, че плащането за произведеното количество електроенергия от ВЕИ като цяло, е сранително малък процент в общата сметка на всеки човек. Това, че на моменти дела на ВЕИ е по-голям, е друг проблем и не е толкова директно свързан с високите сметки. Не може при дял от 10% /допускам за улеснение/ на ВЕИ това да увеличи сметките за енергия със 100%, което се случи януари. Просто математически няма как да се получи. В никакъв случай обаче не одобрявам огромните цени, които са договорени и за некои видове ВЕИ и за американските ТЕЦ-ве.

Comment

Working...
                                X