Известие

Collapse
No announcement yet.

Ако изборите бяха днес - АНКЕТА

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
    Като гледам резултатите от анкетата и водещата партия с най-много гласове се чудя кой път да хващам.
    Явно БГ няма да я бъде с толкова "умни" избиратели..., а преди десетина години алфа караха ще годе интелигентни и мислещи хора, сега явно не е така!
    По-долу пускам две мнения (курсив), с които съм напълно съгласен, все едно аз съм ги писал. Просто в момента съм затрупан от работа и не ми остава време, иначе нещо подобно щях да напиша. Накратко - лично за мен управлението на ББ беше обида. беше ме срам, че съм българин - и все понвече ме е срам, като гледам резултатите от анкетата. Лична и патриотична - преди 3 месеца на един тест в Германия колегите ме питаха: "Абе вашия премиер нали е от мафията, защо го търпите още?"

Цитатите са по повод това мнение:

Хората не могат да си обяснят в рамките на разумни категории нито ставащото, нито това, което искат.

Тази психотерапия, която Борисов четири години прилагаше, нейното махане води до абстиненция. Хората имат абстинентен глад за Борисов. Това, което виждат социолозите - че популярността на Борисов расте, се дължи на простия факт, че на хората им липсва гласът, който им формира света.

Когато демокрацията не работи, трябва да търсим консенсус. Вместо това наблюдаваме двете страни: едната, докато напуска кораба, псува противниците си за нещата, които сама е докарала, а от другата е ирационалната надежда на опозицията да вземе властта. Проблемът не е да се вземе властта, проблемът е да се удържи България, без да потъне и без да нарушим базовото условие – гражданския мир и проливането на кръв.

Една от ключовите потребности на всеки човек е да разбира света, в който живее. За една част от хората това разбиране идва от собствения им опит, собствените им познания и мисли.

За друг част обаче, за тези които си нямат вяра нито на себе си като личности, нито на акъла си, им трябва външна причина. нещо отвън да им организира света в разбираеми схеми. За предпочитане прости - за да ги разберат. И черно-бели - за да не се напъват сами да различават какво е добро и какво е лошо.

Та на тези им липсва Борисов, на аутсайдерите. И то на аутсайдери дори и в собствените си очи. Никой себеуважаващ се човек не би приел един простак да му дава схема на света. Само човек който смята че е на дъното, че няма как сам да разбере и създаде нещо може да иска подобна външна картина.

За голямо съжаление очевидно комплексарите и аутсайдерите са достатъчно че да създават проблеми с изборите си и на всички останали.

kai

И най-реалното е, че опука 22 милиарда повече от тройните. Само за три години.
    След такова плюскане, ще остави след себе си 500 000 безработни в повече, напълно разнебитена държава, залята от омраза, стотина километри асфалт, една зала и гърчещи се в бедност и безнадеждност "граждани", палещи се пред общините.
    За няма седмица трима си драснаха клечката....

Graf
    Last edited by pinko; d.m.y г., 16:24.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от code
      ....
      Не ми отговаряш, от какво конкретно си доволен в последните години?
      За новата кола ясно, ама друго... ?!
      Защото аз мога да ти изброя към стотина точки на недоволство в моето обкръжение

Не ме разбирай погрешно - не се заяждам, просто ми е интересно, какво съм пропуснал през годините управление на ГЕРБ
      sigpic

Comment

• В.Левски

Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме. — до Филип Тотю, 18.IV.1871 г

Който не е чист, убивам го. И работа трябва, работа! — до Д. Хр. Попов и Централния комитет в Букурещ, 16.IX.1872 г.

Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате

За отечеството работим — кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим. — до Ив.П.Кръшковски, 20.VI.1871 г.

Има два пътя — кой ще изберете? — до Л. Каравелов
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
          Това е типично българската нагласа "на гол тумбак чифте пищови", но не съм съгласен, че някой може да фалира само защото си е купил нова кола, да кажем. Причините са по-дълбоки, и в случая с ГЕРБ се изразяваха в брутално манипулиране на обществени поръчки в полза на тесен кръг "наши фирми", които да снесат комисионата на "Цезаря" (нали знаеш, че Котараците така му викат), като по този начин създадоха нездравословен бизнес климат в цялата страна. Пример мога да ти дам с "Трейс" и техният лот на АМ Тракия, който още след месец експлоатация стана целият на вълни, защо ли? Ами хората трябва да платят комисионата на ББ, да построят участъка, да имат някаква печалба и да се вместят отпуснатият от еврофондовете бюджет - познай откъде са икономисали
          При Тройната коалиция също имаше подобни изцепки, но на принципа 3/5/8 те се дебнеха някой да не краде повече от другия и така имаше хляб и за много други хора, като почнеш от търговете на Държавният резерв, минеш през ВЕИ-тата и стигнеш до хранително-вкусовата промишленост. Не вярвам да си стартирал бизнеса си по време на Бойковото управление, нали? Щеше да ти е доста трудно, вярвай ми.
          Що да не фалираш имаш фирма и примерно като си покриеш всички разходи за месеца ти остават 2000лв
          Купуваш си на лизинг един хубав джип(щото че му дръпнем ДДС-то) и на жената една джипка да не е капо и след 1г се оказва, че работата ти е паднала наполовина!? Накъде? За широко тиражираните злоупотреби от Бойко нищо не мога да кажа щото няма нищо черно на бяло. 2 милиарда имал 5 милиарда имал - черно на бяло нищо - кръгла нула. Парите от Европа си идват въпреки "крупните злоупотреби" а бяха спрени. Защо? Нали се сещаш, че ни гледат под лупа. В тази криза с кеф ще ни спрат парите по най-малкия повод. По последния ти въпрос никой не почва бизнес по време на криза - за справка виж влоговете в банките, всеки гледа само да устиска. Нормално - какъв бизнес като нищо никъде не върви. Дянков има голяма вина по това перо, управляваше хазната като собствена фирма и си гледаше само бюджета. Нищо социално нямаше в този министър, никакъв диалог с никой, пълен аутсайдер. По мое мнение отдавна трябваше да му бият шута. А нямаше да пиша романи ..
          Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Не ми отговаряш, от какво конкретно си доволен в последните години?
          За новата кола ясно, ама друго... ?!
          Защото аз мога да ти изброя към стотина точки на недоволство в моето обкръжение

Не ме разбирай погрешно - не се заяждам, просто ми е интересно, какво съм пропуснал през годините управление на ГЕРБ
          Аз съм от най-недоволните, но съм реалист, чакам да мине кризата и не вярвам в чудеса.
          Last edited by code; d.m.y г., 16:36.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            Що да не фалираш имаш фирма и примерно като си покриеш всички разходи за месеца ти остават 2000лв
            Купуваш си на лизинг един хубав джип(щото че му дръпнем ДДС-то) и на жената една джипка да не е капо и след 1г се оказва, че работата ти е паднала наполовина!? Накъде? За широко тиражираните злоупотреби от Бойко нищо не мога да кажа щото няма нищо черно на бяло. 2 милиарда имал 5 милиарда имал - черно на бяло нищо - кръгла нула. Парите от Европа си идват въпреки "крупните злоупотреби" а бяха спрени. Защо? Нали се сещаш, че ни гледат под лупа. В тази криза с кеф ще ни спрат парите по най-малкия повод. По последния ти въпрос никой не почва бизнес по време на криза - за справка виж влоговете в банките, всеки гледа само да устиска. Нормално - какъв бизнес като нищо никъде не върви. Дянков има голяма вина по това перо, управляваше хазната като собствена фирма и си гледаше само бюджета. Нищо социално нямаше в този министър, никакъв диалог с никой, пълен аутсайдер. По мое мнение отдавна трябваше да му бият шута. А нямаше да пиша романи ..

Аз съм от най-недоволните, но съм реалист, чакам да мине кризата и не вярвам в чудеса.
            Викаш лошият Дянков ги правил тези неща зад гърба на добрият Борисов България е в криза от 1990 година насам, но сегашното положение има много малко общо с т.нар. дългова криза в САЩ и ЕС, тя си е Бойкова криза.
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Точно от там идва объркването на масите - всички казват, че то станало така, защото света е в криза и по злощастно стечение на обстоятелствата, точно по това време се паднал ББ на власт в България.
              Хубуу де, ама фактите са маааааалко по-различни - не е ли очеизвадно
              sigpic

Comment

• Ей ся разбрах, че имаме нови осигурителни прагове от тази година, и съответно плащаме по високи осигуровки. На мен работата ми не върви и пари няма, но за сметка на това ще трябва да внасяме повече в държавната хазна. Е няма такова правителство, гласувайте пак за него.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

• Да се обзаложим ли, че в момента в който в държавите от ЕС се почувства някакъв подем(дано да не е след 5г.) ще ни повлекат след себе си? Според мен голямата грешка е точно в отричането на световната криза в Бг и разглеждането на държавата като нещо отделно, нямащо общо с останалия свят. Помните ли СС как повтаряше до средата на 2009г, че криза няма да усетим щото едва ли не нямаме вземане даване с никой и за нас не важало. Да бе да - ще продължаваме да строим по 3 хотела на ден .. Реалността се оказа друга. Неподготвена беше и държавата и бизнеса и хората. На никой не му се вярваше какво следва и себе си слагам в това число.
                  sigpic

Comment

• code ще го подкрепи, той е реалист и очаква кризата да отмине.

Когато човек е направил всичко, каквото може, не го хокайте за неуспеха.
                    Джордж Вашингтон
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Да се обзаложим ли, че в момента в който в държавите от ЕС се почувства някакъв подем(дано да не е след 5г.) ще ни повлекат след себе си? Според мен голямата грешка е точно в отричането на световната криза в Бг и разглеждането на държавата като нещо отделно, нямащо общо с останалия свят. Помните ли СС как повтаряше до средата на 2009г, че криза няма да усетим щото едва ли не нямаме вземане даване с никой и за нас не важало. Да бе да - ще продължаваме да строим по 3 хотела на ден .. Реалността се оказа друга. Неподготвена беше и държавата и бизнеса и хората. На никой не му се вярваше какво следва и себе си слагам в това число.
                      В най-големият ни външнотърговски партньор Германия оживлението е факт отдавна, както и в страните от северна Европа, например една Полша, но можеш да бъдеш сигурен, че с ченгесарската партийка на власт то ще ни подмине.
                      Както си говорим за икономика, не е лошо да обърнем внимание и на институционалната криза, която ББ предизвика. Той превърна Народното събрание, Президентството и общините, където кметовете са от ГЕРБ в безмълвен придатък към величайшето му его. Изобщо получи се "вся власт советом" - то не бяха спиране на тиражи на вестници докато се печатат ("Труд"), то не бяха смс-и до главни редактори, че ако не бил той нямало за какво да пишат - тотална и болшевишка ЦЕНЗУРА. Ако си спомняш, само Канал 3, в-к "Труд" и ТВ Скат, ако не се лъжа, се осмелиха да отразят освиркването от 14 000 души на премиера - слънце в зала "Армеец" на мотошоуто миналата година, почти като в славните времена на другаря Тодор Живков...
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• То това сякаш му е най-големия проблем - навсякъде все е ТОЙ и всичко останало губи тежест

Добре де, Коде, а в този ред на мисли, по време на световна финансова (а в България и 20-годишна икономическа) криза, магистралата, спортната зала и метрото ли са приоритет за държавата?
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                          То това сякаш му е най-големия проблем - навсякъде все е ТОЙ и всичко останало губи тежест

Добре де, Коде, а в този ред на мисли, по време на световна финансова (а в България и 20-годишна икономическа) криза, магистралата, спортната зала и метрото ли са приоритет за държавата?
                          Ти ако изкарваш годината с 5000лв и ти кажат "избутай я с 3хилки, към останалите 2 ще добавим 8хилки и ще ти санираме къщата" какво ще направиш? То е същото. Хората са различни - едни ще ореват орталъка и ще си изпукат 5-те бона, други ще ядат хляб и меродия обаче ще си оправят къщичката пък те ползите няма да закъснеят. Ето го нагледно:
                          http://www.ted.com/talks/joachim_de_...allow_yet.html
                          В политиката това е един вид самоубийство, щото е точно обратното на това което иска народът, на народът не му пука дали тече покрива(виж 1стр.) той е свикнал да мисли от днес за утре. Като добавим и една щипка финансов министър с налудничаво и дразнещо поведение, тоталната криза, тежкото наследство и т.н и т.н. положението става взривоопасно. Ако ГЕРБ вземе втори мандат това няма да е защото ББ направил магистрали, а защото е като някаква рокзвезда в политиката - смешно, но е истина, без него няма ГЕРБ
                          sigpic

Comment

• А тия 8 хилки с какво ще ги изплащаш, щото няма да ти ги дадът безвъзмездно.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              А тия 8 хилки с какво ще ги изплащаш, щото няма да ти ги дадът безвъзмездно.

Ми как с какво?!?Ще си ипотекираш къщата.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                                А тия 8 хилки с какво ще ги изплащаш, щото няма да ти ги дадът безвъзмездно.
                                Абсолютно безвъзмездно са и са си една огромна сума.
                                http://inews.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D..._i.260851.html
                                sigpic

Comment

Working...
                                X