If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз пък казвам друго:
Колкото и да си лаят кучетата, кервана ще продължи да си върви!
Който разбрал разбрал, който не разбрал ... също няма да разбере!
Аз предлагам да чуем какво казва израелски експерт от разузнаването, макар и в оставка. Пък който не знае руски или пък няма акъл в главата да мисли и да прави заключения... нека да си лае!
Преди време бях гледал откъси от филма, а може и целият филм да съм гледал.
Да, сравнително безпристрастна оценка, макар, че драматизма е в повече от страна на французите, според мен!
Но какво да се прави, особености на руският характер, там човешкият живот понякога не се оценява много високо. Другият извод е че не е лесно да си ядрена сила, и отговорностите които поемаш в голямата политика могат да имат много голяма и горчива цена.
А иначе изобщо не ме учудва факта че американските каубои са способни на такова нещо. При тях пръста на спусъка, винаги е изпреварвал мисълта! То не им е за първи път между другото да провокират подобни неща.
Макар че и руснаците се славят с подобни подвизи... бяха изплували до един самолетоносач в Средиземно море през 80 те и поискали помощ за човек с апендицит
А имаше и разни градски легенди, че са правили подобни провокации с подводници и пред Американското крайбрежие.
Обама каза в Брюксел че Косово се отцепил след демократичен референдум ......
От гледна точка на международното право, Косово и Крим си приличат, както вече писах.
Но не забравяйте, че в Косово имаше провеждане на етническо прочистване, къде с гонене, къде с куршум, то си беше факт.
В Крим нямахме такива събития.
За пореден път аз влизам в бой.
Последният истински сега предстои.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Преди време бях гледал откъси от филма, а може и целият филм да съм гледал.
Да, сравнително безпристрастна оценка, макар, че драматизма е в повече от страна на французите, според мен!
Но какво да се прави, особености на руският характер, там човешкият живот понякога не се оценява много високо. Другият извод е че не е лесно да си ядрена сила, и отговорностите които поемаш в голямата политика могат да имат много голяма и горчива цена.
А иначе изобщо не ме учудва факта че американските каубои са способни на такова нещо. При тях пръста на спусъка, винаги е изпреварвал мисълта! То не им е за първи път между другото да провокират подобни неща.
Макар че и руснаците се славят с подобни подвизи... бяха изплували до един самолетоносач в Средиземно море през 80 те и поискали помощ за човек с апендицит
А имаше и разни градски легенди, че са правили подобни провокации с подводници и пред Американското крайбрежие.
Изложеното във филма е само една хипотеза, "qui tient debout", както самите французи казват.
За мен лично е необяснима пробойната, която се вижда малко преди отрязаната част - равномерен отвор с относително правилна кръгла форма и избушен навътре.
Със сигурност руснаците са правили много експертизи и прекрасно знаят истината.
Изобщо - ако хипотезата е вярна, какви са били залозите?
Накратко - поредното доказателство затова, че играта между големите е много по-сложна и дълбока, отколкото ние я виждаме.
Има изказвания на некви големи "професори" в коментарите, аз ги попрегледах. Един твърди, че това е отвора на предното кормило на подводницата. Обаче сте прав де, че със сигурност са ясни причините за това какво точно се е случило.
По принцип тия същите интернет "професори" твърдят че дори при 4 запълнени отсека, лодката би трябвало да може да само изплува с аварийната си спасителна система за продухване...
Абе мръсна работа е геополитиката, и лошото е, че разплащателната единица там много често е човешка кръв, и страдания на хора попаднали на неподходящо място в неподходящо време!
Накратко - поредното доказателство затова, че играта между големите е много по-сложна и дълбока, отколкото ние я виждаме.
А баш де.Всичко останало е за пред света.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment