Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    А как след купоните се появиха стоки с стари етикети.Май умирането от глад е било планирано със пълни складове.А колко то до предприятията, ами как така примерно Елпром Варна беше затворен и продаден като непечелившо предприятие а после се появи Елдом със същото производство на метри от старото предприятие.Започнаха от там където свършиха.Ми само те ли са.
    А! Искаш да сравняваш продукцията на Елдом и Елпром ли?
    Нищо общо! Нито по качество, нито по количество на производството.
    Странно ми е да обяснявам, че едно предприятие, за да произвежда, то трябва да има пазар за продукцията си. А за да има такьв, то продукцията трябва да се тьрси.
    Трябва ли да ти напомням че след срива на СИВ, вьв Вамо готови за продан мотори се трупаха на всякьде дето имаше място. Ако трябва да обясня и защо стана така(вярвам не е нужно).
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      То нямаше и как да стане по друг начин. Добре е известно, че в държавните предприятия щатът беше невероятно раздут и производственият процес безкрайно неефективен.
      Кой частник щеше да продължи да търпи 10 човека за дадена работа, която можеше да се върши от един?
      Затова всеки предпочиташе да вземе някоя и друга машина и да започне настрани със ноу-хауто, което вече имаше.
      Примери колкото щеш.

---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

Ми не това беше начин да се направят бързи пари от някои хора, за сметка на други хора.Никакъв проблем нямаше да реорганизира работата и да продължи производството.Само че тези които ги купиха с обещанията че ще работят ги фалираха и си пробраха парите.Не че нямаше неефективни предприятия ама не го пробутвайте това за всички предприятия.Твоите знания и умения са ноухау което трябва да продаваш на добра цена а не да го подаряваш.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Работя в институция, която след влизането ни в ЕС се оказа ДЛЪЖНА да възприеме европейските стандарти и изисквания.

Какво беше преди:

Кърпене, кръжочна дейност, липса на каквато и да било синхронизация между отделните звена, реализиране на смешни проектчета за много парички.

Какво стана след:

Стриктно спазване на правилата. Проекти, гледани под лупа. Недопускане на никакви компромиси с това, което е утвърдено и разписано като правилници.

Нещо лошо ли трябва да търся в това?
        А може ли без да давате подробности и да ставате обстоятелствен да ми кажете, как точно беше наложен контрола след влизането в ЕС? Какво според вас се промени че нещата са започнали да се случват?
        А започнахте ли да получавате, по високо възнаграждения на труда свързано с повишаване на производителността на вашето звено, и адекватно ли беше това увеличение на увеличената производителност?
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

То нямаше и как да стане по друг начин. Добре е известно, че в държавните предприятия щатът беше невероятно раздут и производственият процес безкрайно неефективен.
          Кой частник щеше да продължи да търпи 10 човека за дадена работа, която можеше да се върши от един?
          Затова всеки предпочиташе да вземе някоя и друга машина и да започне настрани със ноу-хауто, което вече имаше.
          Примери колкото щеш.

---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

Да, радвам се. Но не защото работата ми е станала по-лека или по-добре платена.

Радвам се, защото виждам смисъл от нея, защото изисква подържане на ниво на квалификация.

Защото съм убеден, че това е пътят, който води където трябва.
          Аз не ти говоря за пари. Ако си достатъчно голяма гад, ще изчукаш кинти, но навит ли си да си потърпевшия пациент
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            А! Искаш да сравняваш продукцията на Елдом и Елпром ли?
            Нищо общо! Нито по качество, нито по количество на производството.
            Странно ми е да обяснявам, че едно предприятие, за да произвежда, то трябва да има пазар за продукцията си. А за да има такьв, то продукцията трябва да се тьрси.
            Трябва ли да ти напомням че след срива на СИВ, вьв Вамо готови за продан мотори се трупаха на всякьде дето имаше място. Ако трябва да обясня и защо стана така(вярвам не е нужно).
            Съдиш за това от днешна гледна точко в която Елдом е със съвремени технологии а Елпром е заспал във времето.Гимнастиката беше излишна но печеливша за ТИМ и другите в схемата.

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:18 ----------

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
            А може ли без да давате подробности и да ставате обстоятелствен да ми кажете, как точно беше наложен контрола след влизането в ЕС? Какво според вас се промени че нещата са започнали да се случват?
            А започнахте ли да получавате, по високо възнаграждения на труда свързано с повишаване на производителността на вашето звено, и адекватно ли беше това увеличение на увеличената производителност?
            Ша получат друг път,ако не се въведе изискване за единна минимална заплата в ЕС.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Аз не ти говоря за пари. Ако си достатъчно голяма гад, ще изчукаш кинти, но навит ли си да си потърпевшия пациент
              Моля да "не бьркаме щатите". Вие говорите за една друга област, дето само привидно има аналогия. Вьв вашата "сфера" нещата са далеч по сложни, тинята е мноооого по дьлбока.

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Съдиш за това от днешна гледна точко в която Елдом е със съвремени технологии а Елпром е заспал във времето.
              Не бе човек! Пьрвият бойлер на Елдом беше ..... години напред от тия на Елпром.
              Проблемьт на по вечето заводи от соца беше тоя, бяха заспали вьв времето.
              Радиозаводьт все още работи, ако не знаеш. Верно е свит до 1/100 вероятно, но работят. И това е така щото все още има кой да купува това което произвеждат.
              Ще ти дам пример дето и мен ме боли от него-ВАМО. Нашият мотор, проектиран през 50-те години(сьс всички минуси от това) излизаше на цена на такьв, проектиран през 80-те на Дженерал Мотьрс. При доста по ниското заплащане на трудьт у нас и при зловещо по ниското качество. Защо? Ами защото докато ония се конкурираха, ние блажено изпьлнявахме петилитката за 2г. Пазарьт беше гарантиран от СИВ.
              Е, дойдоха други времена. За да се конкурираме с GM трябваше да предложим сьщото качество на много по ниска цена. Това обаче беше невьзможно. Нямахме ни технологията, нито оборудването, нито кадрите за да бьде постихнато.
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:46.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ми не това беше начин да се направят бързи пари от някои хора, за сметка на други хора.Никакъв проблем нямаше да реорганизира работата и да продължи производството.Само че тези които ги купиха с обещанията че ще работят ги фалираха и си пробраха парите.Не че нямаше неефективни предприятия ама не го пробутвайте това за всички предприятия.Твоите знания и умения са ноухау което трябва да продаваш на добра цена а не да го подаряваш.
                Колега защо се заблуждавате: Троцки е казал:
                "Не познавам някой който е участвал в преразпределението на капиталите и да не си е преразпределил на себе си най-тлъстото парче."
                Мисля, че няма смисъл да се дебатират тези теми с хора които са доказали с многократни постове че са маргинализирани и трогателно наивни да мислят и говорят това което им се свежда през тъй наречените СМИ които всъщност са си пропагандни канали за промиване мозъците на олигархичните кръгове в Б-я. Тия олигархични кръгове, нямат полза от смяна на статуквото, и ще продължим така да сменяме партии "КОМАНДИР", "ЦАР" "ГЕНРАЛ" сега "ПРЕЗИДЕНТ", докато се превърнем в територия. Отношението на тия олигархични структури и местни а и световни към нас е не по различно от това на животновъд към добитък. Така че нека бъдем реалисти...
                Last edited by fade; d.m.y г., 22:26.
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                []=о===о=[]

Comment

• Опитвам се да ги убедя че ако не бяха се случили някои работи сега щяхме да сме мнооого по-добре и вероятно щяхме да караме нови коли а не трошки.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Моля да "не бьркаме щатите". Вие говорите за една друга област, дето само привидно има аналогия. Вьв вашата "сфера" нещата са далеч по сложни, тинята е мноооого по дьлбока.
                    И кое и е толкова различното? Може би няма нужда от ред, повишаване на квалификацията и т.н. Между другото, не забравяй че сме търговци.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      И кое и е толкова различното? Може би няма нужда от ред, повишаване на квалификацията и т.н. Между другото, не забравяй че сме търговци.
                      Няма лошо, ама моля ви се продавайте качествена стока.Между другото един твой колега много възмутен беше че са му предложили да си избере екип монтьори за да му стане по-бързо колата.Щото приемчика избирал екип за баща си, след като го връщали няколко пъти, та му падна дюшеш тоя.И те са си търговци, ама не тъкат на два стана, имам пред вид и здравна каса под масатаПитай ма ще ти говоряя осем месеца, колкото продължава приключението на майка ми наречено бългърско здравеопазване.

Comment

Никакъв проблем нямаше да реорганизира работата и да продължи производството.
                        Трябва да те изберат за министър на икономиката, щом е толкова лесно да се реорганизира работата.
                        То по принцип и ядрен двигател за самолетоносач не е никакъв проблем да се направи. Трябва само да знаеш как и да имаш финансиране.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                          Не мога да обясня, както трябва без да навлизам в детайли.

Тъй, че вярвайте, ако искате.

Заплащането не се е увеличило. Един колега в Австрия с който вършим една и съща работа, и за което имаме една и съща квалификация получава 6 - 7 пъти повече от мен.

Може да ви прозвучи наивно, но за мен има неща в професионален аспект, които са по-важни от размера на заплатата.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            Трябва да те изберат за министър на икономиката, щом е толкова лесно да се реорганизира работата.
                            То по принцип и ядрен двигател за самолетоносач не е никакъв проблем да се направи. Трябва само да знаеш как и да имаш финансиране.
                            Мне, амбициите са ми по-големи - искам цялата и абсолютна власт.

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Не мога да обясня, както трябва без да навлизам в детайли.

Тъй, че вярвайте, ако искате.

Заплащането не се е увеличило. Един колега в Австрия с който вършим една и съща работа, и за което имаме една и съща квалификация получава 6 - 7 пъти повече от мен.

Може да ви прозвучи наивно, но за мен има неща в професионален аспект, които са по-важни от размера на заплатата.
                            Хоби и аз имам.

Comment

Няма лошо, ама моля ви се продавайте качествена стока.Между другото един твой колега много възмутен беше че са му предложили да си избере екип монтьори за да му стане по-бързо колата.Щото приемчика избирал екип за баща си, след като го връщали няколко пъти, та му падна дюшеш тоя.И те са си търговци, ама не тъкат на два стана, имам пред вид и здравна каса под масатаПитай ма ще ти говоряя осем месеца, колкото продължава приключението на майка ми наречено бългърско здравеопазване.
                              Аз за моята гарантирам, а от разкази нужда нямам, ми даже съм си стъпил на езика. ...

Comment

Мне, амбициите са ми по-големи - искам цялата и абсолютна власт.

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

Хоби и аз имам.
                                Когато от работата ти зависи работата на хиляди хора или некомпетентното и вършене може да доведе до загуба на огромни суми, то тя не се нарича "хоби".

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X