Стига де, запазете добрия тон, това че не сме на едно мнение не значи че спора не може да бъде приятен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Армия от платени тролове брани БСП в мрежата
Collapse
X
-
Извинявам се! Просто се афектирах, защото това изобщо не е вярно. Познавам фирма, която си взе китайски машини с програмите. Нови естествено. Човекът има огромен опит, ходи лично до Китай да си избере оборудването. На всеки 3 машини, беше взел четвърта за части. Оборудва цял цех с такива китайски машини и работи по-малко от 2 години и затвори. Толкова издържаха. Още не ги бива за сложни неща.
В същото време 40 годишните немски машини си работят чудесно. Слага им се само проста електроника и съвременни инструменти и са ОК.
Друга малка при това фирма!!! си взе немска машина за над 150к евро с ЦПУ. Сега работят с удължено раб. време. Даже и ние им даваме работа за нея. Благодарение на това, че изобщо има такава машина в София, взехме поръчка за 35к евро на година. На машината се извършва само една уж проста операция, но като не можеш да я направиш, не взимаш цялата поръчка.
Много се отплеснах. Трудно е да разбереш нещо, с което не си се сблъсквал, но е ясно едно - евро-програмите са невероятен подарък за България. Има и корупция някъде, но тя си е чисто български дефект, а не на ЕС. Лека нощ!
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеПрочети пак какво си написал. Прочети го отново и тогава прави предполужения.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеТрябва повече пипе за да разбереш някои работи.
Обясни, моля те.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеТова е така. Нали не мислите че ЕС ще дава на някого "джобни". Идеята е накрая да имате действащо произвидство. Това се и получава по програмите.
Ние кредитни милионери сами си сьздадохме. За тая цел сьюз ни не трябва.
Така и не получих отговор - каква е врьзката м/у написаното от вас, и липсата на логика в написаното от Павлин?
В края на краищата - внасяш х и получаваш оборудване за х, + 50 процента от сумата х.
Последното изречение от поста ми беше опит за хумор(черен може би).
С едната ръка дават и с другата вземат.
Всъщност принудата да купуваш машини от тях е точно това. Това пък ако е пазарна практика, здраве му кажи.
Къде отиде пазарният дух и честната конкуренция?
Повечето от фирмите които се занимават с консултантска дейност и ти предлагат да ти подготвят документите за кандидатстване са вързани или като дистрибутори на машините, някой от тях пък продават и консумативите за тия машини и така се връткат едни схеми в които не се произвежда нищо, а само се трупа една принадена стойност и се създават корупционни практики. Почити 100% съм сигурен, че за въпросните италиански машини излишно беше поставено като предварително условие машините да са произведени в ЕС и то в документацията която бяха дали на моят познат да подготвя! Казвам го защото когато замисляше цялото приключение коментирахме какво ще му трябва като екипировка и имахме някакви планове за корейски машини. И след това той ме потърси пак, за да се оглеждаме за някаква машина от ЕС.
Мисля че Павлин е имал в предвид, точно това:
С едната ръка дава, а с другата взема.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеТрябва повече пипе за да разбереш някои работи.
Айде сега виж тука и после пак пиши по въпроса колко сме платили и колко взели.
http://sdw.ecb.europa.eu/browse.do?node=9485602
Тия глупости, където Болен ги разправя са абсолютна простотия. България до момента е нетен получател на около 5млрд. лв. а има още за получаване от стария програмен период.
А по горната измишлъотина на колегата fade, за "процедурата" даже няма да я коментирам. Само ще кажа че имаше един от тия баш бизнесмените, които описваше нещата по същия начин и как щял сам да се оправи, но конкурента му взе 500х. евро пък невярващия фалира.
Интересно е за мене че повечето сте умни хора и имате доста знания, но някои неща си ги говорите ей тъй.
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение...
А по горната измишлъотина на колегата fade, за "процедурата" даже няма да я коментирам. Само ще кажа че имаше един от тия баш бизнесмените, които описваше нещата по същия начин и как щял сам да се оправи, но конкурента му взе 500х. евро пък невярващия фалира.
Интересно е за мене че повечето сте умни хора и имате доста знания, но някои неща си ги говорите ей тъй.
Айде де... да се чуди човек!
Аз си мисля, че тука нещата са толкова субективни... ако ще и да ти ги подарят машините като не ставаш за тази работа си фалираш. Примери такива колкото щеш... хора дето вземаха едни заводи за без пари и ги фалираха и то поради некадърност а не щото са искали да ги фалират.
Така че колега примера Ви мисля, че е неуместен!
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение„За 7 години - сме на плюс 4 млрд от Брюксел - внесли сме 5,3 млрд, получили сме 9,3 млрд - като Брюксел, обаче, досега е възстановил малко над половината средства по оперативните програми за периода 2007-2013 г. или 51,29% от сумата."
Това значи че за 7 години България се явява нетен донор на ЕС. Внесли сме 5.3 млрд. Пък реално сме получили 4.76 млрд.Last edited by pavlin; d.m.y г., 03:34.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеАз си мисля, че тука нещата са толкова субективни... ако ще и да ти ги подарят машините като не ставаш за тази работа си фалираш.
Малка подробност се явява че ние сме част от тоя сьюз. Така че е неуместно да говорите за него така, както говорите за щатите. Вижда Ви се странно че ЕС не желае да спонсорира пряко азиатската икономика ли? Е, ами то скоро и по неприятни действия са належащи. Все пак е ЕС, не азиатски. С продукцията от тия машини, вярвам не се е целяло наводняване на азиатски пазар.
И пак - няма изискване на сьюза, задьлжаващо ползването на посредници, при подготовка и представяне на документацията.
Да роптаеш,когато ти се предоставя вьзможност, да закупиш средства за производство на половин цена, за мен е непонятно.
Ако сте недоволен от местната бюрокрация, ще се сьглася безусловно. Тя обаче си е наше недоразумение, за което м/у другото не спират да мрьнкат "лошите те".
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеЕто това имам пред вид.
Дори да допуснем че нещата останат така, както са по твоите сметки, пак "сме на далавера".Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 04:58.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеХубаво щеше да е да вземеш предвид и това че някой проекти все още не са завьршени, а други са забавени поради нарушения.
Дори да допуснем че нещата останат така, както са по твоите сметки, пак "сме на далавера".
В европейските бюджети няма перо - неплатени задължения за минали периоди - програмите просто не се преливат и не се натрупват, те започват отново за следващия седемгодишен период. Кой каквото взел, взел и край! Бюджетът за следващия нов седемгодишен период започва без задължения към предишния. Това е правилото. Смешни са такива лъжи, като тези, каквито сега тихичко се прави опит да се пробутват изотзад – ама, те щели били да продължат да плащат. Откъде – от следващия бюджет, нали? Защото няма такива правила за запазване на средства от стария бюджет за предишните 7 години към новия бюджет за следващите 7 години. Точно обратното е, за съжаление.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеНе колега, мисля че не сте разбрал. Хайде по простичко:
С едната ръка дават и с другата вземат.
..........
Наскоро станах свидетел на това, как се подменя едно оборудване на относително голяма стойност, без реална нужда от това и само заради разписани правила.
Това се случи по едно и също време в още 27 държави и така сумата става внушителна.
Свикнал съм да мисля и действам рационално и това действие, макар и съответстващо на правилата, ми се видя странно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеА как след купоните се появиха стоки с стари етикети.Май умирането от глад е било планирано със пълни складове.А колко то до предприятията, ами как така примерно Елпром Варна беше затворен и продаден като непечелившо предприятие а после се появи Елдом със същото производство на метри от старото предприятие.Започнаха от там където свършиха.Ми само те ли са.
А купоните си бяха чиста манипулация свързана с шоковото освобождаване на цените.
Comment
-
Големи майстори на късия разказ сме се събрали тук ей....
Ако отворим една тема за "брачния период и размножаването" на охлювите ние ще минем през комунизма
и демокрацията след това ще обсъдим техниките за доене на крави и съвременните технологии и ще приключим с качествата на българския маргарин и най добрите места за почивка в България
P.S Ще разгледаме и някоя друга таблица за БВП от НиколайОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение...
В европейските бюджети няма перо - неплатени задължения за минали периоди - програмите просто не се преливат и не се натрупват, те започват отново за следващия седемгодишен период. Кой каквото взел, взел и край! Бюджетът за следващия нов седемгодишен период започва без задължения към предишния. Това е правилото. Смешни са такива лъжи, като тези, каквито сега тихичко се прави опит да се пробутват изотзад – ама, те щели били да продължат да плащат. Откъде – от следващия бюджет, нали? Защото няма такива правила за запазване на средства от стария бюджет за предишните 7 години към новия бюджет за следващите 7 години. Точно обратното е, за съжаление.
Заради проблеми от 2011 и 2012 г.: Брюксел ни реже 423 млн. лв. за земеделие
Ама така е то, хак да ни е... като избираме разни примитиви да ни управляват, дето си кадруват министерствата по разни бензиностанции и кръстовища, това е резултата. Какво да се прави, какъвто "материала" такива и политиците!
Comment
Comment