Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стига де, запазете добрия тон, това че не сме на едно мнение не значи че спора не може да бъде приятен.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Извинявам се! Просто се афектирах, защото това изобщо не е вярно. Познавам фирма, която си взе китайски машини с програмите. Нови естествено. Човекът има огромен опит, ходи лично до Китай да си избере оборудването. На всеки 3 машини, беше взел четвърта за части. Оборудва цял цех с такива китайски машини и работи по-малко от 2 години и затвори. Толкова издържаха. Още не ги бива за сложни неща.
      В същото време 40 годишните немски машини си работят чудесно. Слага им се само проста електроника и съвременни инструменти и са ОК.
      Друга малка при това фирма!!! си взе немска машина за над 150к евро с ЦПУ. Сега работят с удължено раб. време. Даже и ние им даваме работа за нея. Благодарение на това, че изобщо има такава машина в София, взехме поръчка за 35к евро на година. На машината се извършва само една уж проста операция, но като не можеш да я направиш, не взимаш цялата поръчка.
      Много се отплеснах. Трудно е да разбереш нещо, с което не си се сблъсквал, но е ясно едно - евро-програмите са невероятен подарък за България. Има и корупция някъде, но тя си е чисто български дефект, а не на ЕС. Лека нощ!
      2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Прочети пак какво си написал. Прочети го отново и тогава прави предполужения.
        Трябва повече пипе за да разбереш някои работи.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Колко по вече, и какви работи?
          Обясни, моля те.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Това е така. Нали не мислите че ЕС ще дава на някого "джобни". Идеята е накрая да имате действащо произвидство. Това се и получава по програмите.
            Ние кредитни милионери сами си сьздадохме. За тая цел сьюз ни не трябва.
            Така и не получих отговор - каква е врьзката м/у написаното от вас, и липсата на логика в написаното от Павлин?
            В края на краищата - внасяш х и получаваш оборудване за х, + 50 процента от сумата х.
            Последното изречение от поста ми беше опит за хумор(черен може би).
            Не колега, мисля че не сте разбрал. Хайде по простичко:
            С едната ръка дават и с другата вземат.
            Всъщност принудата да купуваш машини от тях е точно това. Това пък ако е пазарна практика, здраве му кажи.
            Къде отиде пазарният дух и честната конкуренция?
            Повечето от фирмите които се занимават с консултантска дейност и ти предлагат да ти подготвят документите за кандидатстване са вързани или като дистрибутори на машините, някой от тях пък продават и консумативите за тия машини и така се връткат едни схеми в които не се произвежда нищо, а само се трупа една принадена стойност и се създават корупционни практики. Почити 100% съм сигурен, че за въпросните италиански машини излишно беше поставено като предварително условие машините да са произведени в ЕС и то в документацията която бяха дали на моят познат да подготвя! Казвам го защото когато замисляше цялото приключение коментирахме какво ще му трябва като екипировка и имахме някакви планове за корейски машини. И след това той ме потърси пак, за да се оглеждаме за някаква машина от ЕС.
            Мисля че Павлин е имал в предвид, точно това:
            С едната ръка дава, а с другата взема.
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

Няма какво да се разбира, освен че пак си чел тъпи сайтове.
              Айде сега виж тука и после пак пиши по въпроса колко сме платили и колко взели.
              http://sdw.ecb.europa.eu/browse.do?node=9485602
              Тия глупости, където Болен ги разправя са абсолютна простотия. България до момента е нетен получател на около 5млрд. лв. а има още за получаване от стария програмен период.
              А по горната измишлъотина на колегата fade, за "процедурата" даже няма да я коментирам. Само ще кажа че имаше един от тия баш бизнесмените, които описваше нещата по същия начин и как щял сам да се оправи, но конкурента му взе 500х. евро пък невярващия фалира.
              Интересно е за мене че повечето сте умни хора и имате доста знания, но някои неща си ги говорите ей тъй.

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                ...
                А по горната измишлъотина на колегата fade, за "процедурата" даже няма да я коментирам. Само ще кажа че имаше един от тия баш бизнесмените, които описваше нещата по същия начин и как щял сам да се оправи, но конкурента му взе 500х. евро пък невярващия фалира.
                Интересно е за мене че повечето сте умни хора и имате доста знания, но някои неща си ги говорите ей тъй.
                Аз пък познавам един дето не взе Европейски пари, ами си се финансира с обикновен кредит и още си работи. Пък тоя дето си взе машини с Евросубсидия фалира!
                Айде де... да се чуди човек!
                Аз си мисля, че тука нещата са толкова субективни... ако ще и да ти ги подарят машините като не ставаш за тази работа си фалираш. Примери такива колкото щеш... хора дето вземаха едни заводи за без пари и ги фалираха и то поради некадърност а не щото са искали да ги фалират.
                Така че колега примера Ви мисля, че е неуместен!
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                []=о===о=[]

Comment

„За 7 години - сме на плюс 4 млрд от Брюксел - внесли сме 5,3 млрд, получили сме 9,3 млрд - като Брюксел, обаче, досега е възстановил малко над половината средства по оперативните програми за периода 2007-2013 г. или 51,29% от сумата."

Това значи че за 7 години България се явява нетен донор на ЕС. Внесли сме 5.3 млрд. Пък реално сме получили 4.76 млрд.
                  Ето това имам пред вид.
                  Last edited by pavlin; d.m.y г., 03:34.

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                    Аз си мисля, че тука нещата са толкова субективни... ако ще и да ти ги подарят машините като не ставаш за тази работа си фалираш.
                    Тук сьм сьгласен. Сьгласен сьм и с факта че сьюзьт и дава и взема. Вьпросьт е че малките подробности са важни.
                    Малка подробност се явява че ние сме част от тоя сьюз. Така че е неуместно да говорите за него така, както говорите за щатите. Вижда Ви се странно че ЕС не желае да спонсорира пряко азиатската икономика ли? Е, ами то скоро и по неприятни действия са належащи. Все пак е ЕС, не азиатски. С продукцията от тия машини, вярвам не се е целяло наводняване на азиатски пазар.
                    И пак - няма изискване на сьюза, задьлжаващо ползването на посредници, при подготовка и представяне на документацията.
                    Да роптаеш,когато ти се предоставя вьзможност, да закупиш средства за производство на половин цена, за мен е непонятно.

Ако сте недоволен от местната бюрокрация, ще се сьглася безусловно. Тя обаче си е наше недоразумение, за което м/у другото не спират да мрьнкат "лошите те".

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    Ето това имам пред вид.
                    Хубаво щеше да е да вземеш предвид и това че някой проекти все още не са завьршени, а други са забавени поради нарушения.
                    Дори да допуснем че нещата останат така, както са по твоите сметки, пак "сме на далавера".
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 04:58.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Хубаво щеше да е да вземеш предвид и това че някой проекти все още не са завьршени, а други са забавени поради нарушения.
                      Дори да допуснем че нещата останат така, както са по твоите сметки, пак "сме на далавера".
                      Ето какво казват хората, а далаверата от сметките е на около минус 540 млн. за първият 7 годишен период.

В европейските бюджети няма перо - неплатени задължения за минали периоди - програмите просто не се преливат и не се натрупват, те започват отново за следващия седемгодишен период. Кой каквото взел, взел и край! Бюджетът за следващия нов седемгодишен период започва без задължения към предишния. Това е правилото. Смешни са такива лъжи, като тези, каквито сега тихичко се прави опит да се пробутват изотзад – ама, те щели били да продължат да плащат. Откъде – от следващия бюджет, нали? Защото няма такива правила за запазване на средства от стария бюджет за предишните 7 години към новия бюджет за следващите 7 години. Точно обратното е, за съжаление.

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                        Не колега, мисля че не сте разбрал. Хайде по простичко:
                        С едната ръка дават и с другата вземат.
                        ..........
                        И аз имам чувството, че реализирането на редица проекти, свързани с интеграцията ни в ЕС е свързано с разходи, които или нямат реална обективна обоснованост, или аз не разбирам добре утвърдените концепции. Оставам с усещането, че под предлог да се постигнат някакви стандарти, всъщност се цели това да се въртят едни пари с цел съживяването на икономиката.

Наскоро станах свидетел на това, как се подменя едно оборудване на относително голяма стойност, без реална нужда от това и само заради разписани правила.

Това се случи по едно и също време в още 27 държави и така сумата става внушителна.

Свикнал съм да мисля и действам рационално и това действие, макар и съответстващо на правилата, ми се видя странно.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ето какво казват американците за собствената си политика.

http://m.youtube.com/watch?v=re807ZpwiKg

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            А как след купоните се появиха стоки с стари етикети.Май умирането от глад е било планирано със пълни складове.А колко то до предприятията, ами как така примерно Елпром Варна беше затворен и продаден като непечелившо предприятие а после се появи Елдом със същото производство на метри от старото предприятие.Започнаха от там където свършиха.Ми само те ли са.
                            Горе долу същото стана и със "Светлина"- Стара Загора. Само че това което се появи след това "Техносвет" беше жалко подобие и имитация на "Светлина". Дупката в пазара се запълни от внос с не по-добро качество и разбира се загубихме пазари извън България. На мой приятел баща му беше технолог в "Светлина" а аз лично съм работил в Техносвет.
                            А купоните си бяха чиста манипулация свързана с шоковото освобождаване на цените.

Comment

• Големи майстори на късия разказ сме се събрали тук ей....
                              Ако отворим една тема за "брачния период и размножаването" на охлювите ние ще минем през комунизма
                              и демокрацията след това ще обсъдим техниките за доене на крави и съвременните технологии и ще приключим с качествата на българския маргарин и най добрите места за почивка в България

P.S Ще разгледаме и някоя друга таблица за БВП от Николай
                              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

...

В европейските бюджети няма перо - неплатени задължения за минали периоди - програмите просто не се преливат и не се натрупват, те започват отново за следващия седемгодишен период. Кой каквото взел, взел и край! Бюджетът за следващия нов седемгодишен период започва без задължения към предишния. Това е правилото. Смешни са такива лъжи, като тези, каквито сега тихичко се прави опит да се пробутват изотзад – ама, те щели били да продължат да плащат. Откъде – от следващия бюджет, нали? Защото няма такива правила за запазване на средства от стария бюджет за предишните 7 години към новия бюджет за следващите 7 години. Точно обратното е, за съжаление.
                                Ето, вече е официално май:
                                Заради проблеми от 2011 и 2012 г.: Брюксел ни реже 423 млн. лв. за земеделие
                                Ама така е то, хак да ни е... като избираме разни примитиви да ни управляват, дето си кадруват министерствата по разни бензиностанции и кръстовища, това е резултата. Какво да се прави, какъвто "материала" такива и политиците!
                                Have A Nice Day
                                o/_______\o
                                []=о===о=[]

Comment

Working...
                                X