Здравейте колега ecotronic, знам, че ви дразни начинът по който отговарям, на всяко изречение но въпреки всичко ще го направя отново така, защото според мен е много по прегледно, подредено и лесно смилаемо за четящите.
Наистина доста трудоемко е но пък нашите постове в тази тема започнаха далеч да надхвърлят обичайните размери, на един постинг в обикновен форум. Какво да се прави темите са обширни, многостранни и поне според мен интересни и усещам как започвам да губя много повече време в тази материя отколкото трябва.
Искам да попитам, вие това откъде го разбрахте че са забранени? Фьодоров е депутат! Своите тези ги заявява направо от трибуната в руската Дума!
Относно това дали някой ги чува... до преди няколко години никой не го чуваше, и той и Стариков говорят много на тези теми, но едва сега когато конфликта започна да става, горещ, и започват да се прилагат все по твърди мерки за контрол в управлението на завладяната територия които хората започват да усещат, започва да има чуваемост. Всички рейтинги вкл и този на Руският президент показват именно тази тенденция.
Както казах в един предишен мой пост Русия е в мобилизационен режим. Там си имат поговорка относно руският манталитет:
"Бавно запрегает, но бьiстро едит!
Дано да съм разбрал правилно въпроса Ви, но ще ви отговоря както съм разбрал. Това е голямата битка в руското политическо пространство и в частност, битката на Путин и последователите му с бюрократичната машина която е изградена в завоюваната територия Русия в началото на 90 те с цел управление и източване на ресурси от всякакво естество, като се започне от природни и се стигне до човешки. Ако наистина сте гледали цялата лекция, би трябвало да сте видели че Путин е загубил няколко "битки", в някой от битките е стигнал до паритет и т.н. Всичко беше споменато с конкретни факти и дати. Борбата просто продължава и е най обикновена борба за оцеляване и запазване на идентичността на руската нация и руският цивилизационен модел! Няма значение дали този модел се харесва на останалият свят или не. На някой се харесва на някой не! Тук просто става въпрос за борба за оцеляване!
Колега, изброените от вас държави са със съвсем друг статус в световното политическо пространство. Те са да кажем Васални държави без Великобритания. Нали не мислите че са напълно независими? Докато златният резерв на тези държави лежи във федералният резерв на Америка, тези държави не са напълно суверенни. Мисля че бях публикувал линк за това какво се е случило когато Германия е поискал да изтегли златото си от федералният резерв. И нека да видим какви бях последствията когато Германия и Франция решиха да водят независима политика и да защитят своите граждани, като не ги изпращат във военни действия от които самите те като държави нямаха никаква полза и не подкрепиха, американската инвазия в Ирак... помните ли?
Шрьодер и Ширак бяха просто сменени!
Разбира се че не може, тези страни от втората световна война насам са страна в пространството на метрополията, там управлението е много меко и работи лесно като добре смазан механизъм, както казах и по горе те са "васални" страни... това е
Колега не разбирам къде чухте, силен негативизъм. Именно това имах аз предвид, когато писах че в големите държави, населението разсъждава по друг начин, разбирате ли го това. Русия е имперска държава и е сринали поне 5 империи въпреки, че винаги са ги смятали, за изостанали и втора ръка хора, или по точно са ги представяли за такива! Това да водиш в продължение на 200 -250 годни 5 или 6 май бяха войните с Турската империя и в края на краищата да наложиш своята воля за какво Ви говори това? Това не е ли силен ген и воля за оцеляване като култура и цивилизациона експанзионистична политика. И от тук въпросът ми, как мислите дали такава нация може да се примири с положението на окупирана територия на която източват ресурсите?
Колега несправедливо е личното Ви мнение и ако питате мен е продиктувано единствено от факта, че не искате да приемете фактите, в световната геополитика такива каквито са и процесите които се развиват в момента в света. В момента тече борба за премахване на статуквото, на еднополюсният модел, и за хайде да го наречем въздигане на националното достойнство на една държава която беше победена във войната. Реваншизъм от страна на Русия- ДА. Но коя нация и то голяма с чувство на лично достойнство и себеуважение не би направила същото? Разбирате ли това са нормални неща и ние като малка държава трябва да ги приемаме като нормални и вовреме да се ориентираме в тези тенденции и да внимаваме много за нашата външна политика с кого се коалираме и кого подкрепяме. За да не се случи това което се е случило през WWII където без да сме изстреляли нито един изстрел срещу когото и да било да ни сринат столицата.
А иначе кой е неудачника като нация мисля, че на всички е ясно в тази дискусия, но за по сигурно аз ще го напиша:
Неудачницитие в цялата тази голяма шахматна игра са обектите или иначе казано малките и слабите държави каквато е и нашата!
Значи ако визирате, Русия не съм съгласен, вижте по горе... Ако визирате Б-я съм съгласен, само с едно уточнение, че удачата и неудачата тук нямат нищо общо! Въпросът е дали си обект или субект в играта. Надявам се, че никой не е толкова наивен да смята, че територията наречена България с прилежащото и население е, или може да бъде, субект на геополитиката.
Нямаме нито генетичният, нито ресурсният, нито икономическият потенциал!
Наистина доста трудоемко е но пък нашите постове в тази тема започнаха далеч да надхвърлят обичайните размери, на един постинг в обикновен форум. Какво да се прави темите са обширни, многостранни и поне според мен интересни и усещам как започвам да губя много повече време в тази материя отколкото трябва.

Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Относно това дали някой ги чува... до преди няколко години никой не го чуваше, и той и Стариков говорят много на тези теми, но едва сега когато конфликта започна да става, горещ, и започват да се прилагат все по твърди мерки за контрол в управлението на завладяната територия които хората започват да усещат, започва да има чуваемост. Всички рейтинги вкл и този на Руският президент показват именно тази тенденция.
Както казах в един предишен мой пост Русия е в мобилизационен режим. Там си имат поговорка относно руският манталитет:
"Бавно запрегает, но бьiстро едит!
Покажи съобщение
Покажи съобщение
Шрьодер и Ширак бяха просто сменени!
Покажи съобщение
Покажи съобщение
Покажи съобщение
А иначе кой е неудачника като нация мисля, че на всички е ясно в тази дискусия, но за по сигурно аз ще го напиша:
Неудачницитие в цялата тази голяма шахматна игра са обектите или иначе казано малките и слабите държави каквато е и нашата!
Покажи съобщение
Нямаме нито генетичният, нито ресурсният, нито икономическият потенциал!
Comment