Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Изпадате в една много тежка заблуда относно това, че едно ноу-хау от военната индустрия може току така с магическа пръчка да стане цивилно.

Ще ви дам най-простия пример:

Строиш балистична ракета. Трябват ти пари, познания в редица области, но необходимото време време и ресурси остават на заден план.

Когато строиш автомобили, освен качествата на крайния продукт, от съществено значение е неговата себестойност.

Ниската себестойност зависи в много голяма степен от 2 неща:

1 - Автоматизация на производството.
    2 - Оптимизация на производството

Всички са чували за японските заводи, които работят на тъмно (без осветление). И това не е от вчера.

Русия има ракети, но няма такива технологии и скоро няма да има, ако не ги получи от запада.

Това са много сериозни материи, които изискват дългогодишно развитие, като се започне от развитието на теоретичната платформа и се свърши с елементната база.

Русия в тези 2 направления е вече на светлинни години изостанала!

Вервайте ми!

Погледнете класацията на 100 -те най-иновативни производства и ми посочете де е Русия?
    Едно мога да ти кажа със сигурност.
    На "Вярвайте ми" не вярвам.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Прав си че в тези две неща е изостанала.Обаче не четеш какво казва Путин.А той казва че именно тези грешки ще се отстранят и няма да чакат вече на запада.Отчитат го като грешка и вече се работи в това направление.А това означава че много пазарни ниши ще са затворени вече за запада.Осъзнали са досегашните грешки и няма да повтарят.Освен това щеат не щат ще мислят и за бита вече, ако искат да няма революция.
      Процесори Байкал,Елбрус ...един път почнат ли не се знае какво ще измислят.

"Китайска батарея открила огън по мирно орящ съветски трактор. Тракторът отвърнал на огъня, унищожил китайската батарея, а след това мирно отлетял. След този инцидент, Министерството на земеделието на СССР предупредило китайската страна, че при следваща провокация ще им изпратят комбайн!"
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:24.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Едно мога да ти кажа със сигурност.
        На "Вярвайте ми" не вярвам.
        Дали ще вярвате или не, това си е ваш избор.

Аз съм завършил автоматизация на производството и от 32 години се балтавя с тези неща. Та имам що годе изградена представа относно това, кой, къде, какво и как произвежда.

Т.е - това, което твърдя е в резултат от личните ми дългогодишни наблюдения.

Интересно ми е например, ти като медик, с каква апаратура работиш? Колко от нея е руска?

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Прав си че в тези две неща е изостанала.Обаче не четеш какво казва Путин.А той казва че именно тези грешки ще се отстранят и няма да чакат вече на запада.Отчитат го като грешка и вече се работи в това направление.А това означава че много пазарни ниши ще са затворени вече за запада.Осъзнали са досегашните грешки и няма да повтарят.Освен това щеат не щат ще мислят и за бита вече, ако искат да няма революция.
        Процесори Байкал,Елбрус ...един път почнат ли не се знае какво ще измислят.

"Китайска батарея открила огън по мирно орящ съветски трактор. Тракторът отвърнал на огъня, унищожил китайската батарея, а след това мирно отлетял. След този инцидент, Министерството на земеделието на СССР предупредило китайската страна, че при следваща провокация ще им изпратят комбайн!"
        Това за забуления в мистерия руския трактор си го говорехме докато си карахме москвичите. Помниш ли?

Добре че се отворихме към запада за да се качим и ние от магаре на кон, макар и дърт.
        Пък той иначе онзи трактор сигурно пак си оре нейде там из тайгата, ма мен това, какво ме топли?

Ти с руско масло ли си караш колата?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз не мога да разбера пък за какво спорим.Задайте си въпроса защо Русия е на това дередже.Не щото са прости и не могат , а защото нямат време за мислят за удобства.Е сега им се отдава възможност да наваксат и какво, нямат право ли.Ми тогава какво да кажем за Етиопия и Судан, да вземем да ги изтровим като мишки.А ми говорите за принципи на демокрацията.Едва ли не съдбата и съществуването на Русия зависят от благоволението на САЩ и ЕС.За нас може и да важи ама те не са ний.Изконна българска черта да гледаме в чуждо канче.Еми тва е положението Русия ще се развива както намери за добре незамисимо на нас дали ни харесва или не.Абсолютно губене на време е тоя спор.

Comment

• За вас не знам, но аз споря, защото защитавам следната теза:

За да стане Русия нормална държава с висок жизнен стандарт, тя трябва да спре да насочва безумни ресурси за въоръжаване а трябва да ги ориентира към мирни цели.

Днешната война, за пореден път казвам, е война на парите.

Май ще се окаже вярна онази идиотска приказка, че за да съществува Русия са и жизнено необходими 2 неща:

1 - Вътрешен враг.
            2 - Външен враг.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:50.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз викам да си оправим първо нашата кочинка.

п.п.Отивам да ръзоръжавам въртолета да ти намеря малко работа.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Дали ще вярвате или не, това си е ваш избор.

Аз съм завършил автоматизация на производството и от 32 години се балтавя с тези неща. Та имам що годе изградена представа относно това, кой, къде, какво и как произвежда.

Т.е - това, което твърдя е в резултат от личните ми дългогодишни наблюдения.

Интересно ми е например, ти като медик, с каква апаратура работиш? Колко от нея е руска?

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Това за забуления в мистерия руския трактор си го говорехме докато си карахме москвичите. Помниш ли?

Добре че се отворихме към запада за да се качим и ние от магаре на кон, макар и дърт.
                Пък той иначе онзи трактор сигурно пак си оре нейде там из тайгата, ма мен това, какво ме топли?

Ти с руско масло ли си караш колата?
                Ми повечето е произведена в ГДР, защото когато е оборудвана "лечебничката", това е бил основния производител на такава техника в СИВ. Има малко железор на Сименс,GE и Кодак, както и един френско-канадски минет. Познай от три пъти, коя апаратура ни изоставя последно.

Иначе горното ми изказване беше в кръга на шегата, но тук явно яко сте се впрегнали.

И да ви кажа, че мир в Близкия изток няма да има, защото е неизгоден на любимите ви демократи.
                Навремето от СССР организираха демонстрации за мир, когато не им оттърваше. Сега се организират "протести" за "демокрация", когато на феодалите не им оттърва.

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                За вас не знам, но аз споря, защото защитавам следната теза:

За да стане Русия нормална държава с висок жизнен стандарт, тя трябва да спре да насочва безумни ресурси за въоръжаване а трябва да ги ориентира към мирни цели.

Днешната война, за пореден път казвам, е война на парите.

Май ще се окаже вярна онази идиотска приказка, че за да съществува Русия са и жизнено необходими 2 неща:

1 - Вътрешен враг.
                2 - Външен враг.
                Това последното важи за ФАЩ.
                Русия си е самодостатъчна.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Интересен факт като говорим за стени - след войната Сталин е предлагал да не се разделя Германия а само да остане неутрална само че съюзниците не са се съгласили....... Интересно нали ?!?!?!?
                  Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Ето как са се опитвали да ги приобщават руснаците.

http://www.duma.bg/node/89243

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Ето как са се опитвали да ги приобщават руснаците.

http://www.duma.bg/node/89243

Доколкото съм запознат с личността на Чърчил, това не би ме учудило, но все пак държа да видя въпросния разсекретен документ на някой си неизвестен ФБР агент.

На този етап не намирам нищо по въпроса освен:

......according to the memo written by an FBI agent, Churchill asked a Right-wing Republican senator, Styles Bridges, to help persuade then-President Harry Truman to launch a nuclear attack which would make the former USSR easy to deal with.

......The book containing the secret FBI memo is to be published next month.

Да не вземе да се окаже, че това е поредната журналистическа сензация, подобна на прословутите дневници на Хитлер.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        ...

ЕС ли е по-богата на ресурси или Русия.Освен това Русия може без ЕС, тя не е на зор, има си БРИСК, който е много по-голям пазар.

ЕС и без Русия може да се противопостави на икономиката на САЩ, точно за това САЩ я вкараха в тая простотия с Русия, явно са им обещали голям пай....докато се свърши черната работа.Там на Запад вече почнаха да го осъзнават.Ся отвъд океана си блъскат главите защо Русия нищо не прави да удържи рублата, по техни сметки е трябвало да налее 200млрд рубли ама не е.То по техни сметки трябваше да се насадят и в Крим ама....
                        Митак, Русия няма нужда да прави каквото и да е за да стабилизира рублата. Финансовата система на САЩ страда не по малко от тази изкуствено свалена цена на петрола. Мисля, че в момента руснаците се опитват да ги ударят с тяхното оръжие, тъй като скъпият шихтов петрол който добиват в САЩ също е неконкурентно способен. Но САЩ за разлика от Русия нямат кой знае какъв асортимент от полезни изкопаеми. Ако Русия иска да стабилизира Рублата просто ще обяви, че всичко което се продава от Русия се продава срещу рубли. Това ще доведе до извънредно търсене на рублите и ще срине долара много лесно. Обаче от подобен трус на пазара няма да пострада само САЩ ще предизвика трус в цялата световна финансова система, а това не е изгодно за никого вкл и за Русия. Това е най-лесният начин за удар срещу мръсните игрички на финансовите кръгове в САЩ но това наистина би предизвикало нова студена война а може би и гореща.
                        Надявам се че помните, че Кадафи обяви точно такава политика, че ще продава петрол срещу либийска валута... е знаете как завърши Кадафи. Само че, Русия не е Либия и никой няма да посмее да прати един самолетоносач и да предизвика смяна на "неудобният режим". В момента си играят на нерви, ще видим колко време ОПЕК и техните кукловоди САЩ могат да поддържат тази ниска цена, засега прогнозите са до края на 2015 г Путин ясно каза във Валдай, имаме достатъчно резерв да поддържаме някакъв приемлив курс на рублата и то без това да е за сметка на орязване на социални програми. Той като управленец с доста голям стаж вече, знае, че никой друг не може да го свали освен собственият му народ т.е. суверена в Русия. Докато държи рейтинг над 60% и нагоре, никакви цветни революции, НПО, и борци за "дерьмокрация" нямат шансове да отклонят Русия от пътя.
                        А на колегата който смята, че АП на производството и управлението на качеството в Русия е изостанало само ще припомня, че в момента всеки втори ново продаден автомобил във Франция е произведен в Русия, като ако не ме лъже паметта до 2020 се очаква това съотношение да стане от всеки три два да са произведени в Русия.
                        Та такива ми ти работи... чудя се само още колко наивници на средна възраст има в този форум. Всъщност май не ми пука, той кервана на живота си продължава, колкото и старателно да лаят кучетата.
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                        []=о===о=[]

Comment

• Очевидно за някои хора е много трудно да асимилират факта, че ако на територията на една държава бъдат пуснати високотехнологични производства на чужди компании, като Рено или Хюндай, това обикновено се прави изцяло с ноу хау - то и технологиите, разработвани от самите тези компании а не от местните аборигени.

Накратко - такива производства биват обособявани основно заради благоприятни местни условия за производство, като евтина работна ръка, евтини суровини и енергия и пр.
                          Поради тази проста причина наличието на подобни производства изобщо не е мерило за степента на технологично развитие на въпросната държава.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• 1.Русия нищо не може да "обяви".Има международни договори за доставка на газ и петрол в които самата тя е определила цената в $ .Точка.

Срокът на тези договори е 10-15, та дори 30 години...

Русия сама е "сложила на пиедестал" долара, а не рублата.

Предоговаряне на валутата, означава и предоговаряне на формиране на цената на доставяния петрол и газ, защото никой няма да дава "сливи за смет"- всеки има интерес и ще си защити, освен разбира се ако не става въпрос за България и Р.Овч. не подписва договора ...

Само че България не Светът. Останалото потребление/купуване ще е в $ или €.

Та рублата е много далече от "закрепване" и прогнозите на самите руски икономисти са че ще продължи да пада, но са твърде оптимистични.

2.Отделно САЩ имат най-големият износ на и дял от БВП в света формиран от продукти резултат от интелектуална дейност- софтуер(Майкрософт, Епъли и др. ), медии(филми, предавания), високотехнологични компании - Боинг. ЕС също има такива компанни- консорциума ЕЪРБЪС.Русия уж произвежда самолети за граждански полети, но НИКОЙ НЕ ГИ КУПУВА.
                            Самолетните компании купуват БОИНГ и ЕЪРБЪС...

САЩ може да си позволи да намали цената на петрола и газа и дори да ги субсидира с приходи от несуровинни отрасли.Русия може ли и докога ще издържи?

Или вече "реве" от "санкциите от които нищо й няма" и които според нея се отразяват по-зле на САЩ и ЕС?

Ами да видим чия валута е в състояние на свободно падане?!!

Да не говорим, че от последните 48 часа в резултат на тоталната цензура в руските медии няма никакви коментари или статии по този въпрос.Дори в интерент няма, освен ако не са "успокоителни" или в стил "кашпировски" ...

С голяма мъка може да се намери какъвто и да е критичен анализ на ситуацията с рублата и как се е стигнало до тук: http://svpressa.ru/economy/article/103467/

Що се отнася до България Павлин е прав в един от предните си постове, но за съжаление ми се струва че по история е имал слаб 2.

Това с разни педерасти и други такива несъществени въпроси само отвлича вниманието от съществените проблеми които тази политическа върхушка е накадърна или не иска да реши и поради това създава "изкуствени проблеми" и ги раздухва...

Докато в БГ Конституцията пише че "Бракът е доброволен съюз между мъж и жена" проблем няма,Който за каквото си иска да бори, но промяна там едва ли ще има.Особено при един референдум .

А то комунягите имаме за съжаление това наследство: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/..._na_komunizma/

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:31 ----------

И едно филмче свързано със спора за автомобилите/линейките.

Автомобилостроенето и автомобилите в СИВ по време на комунизма: http://vbox7.com/play:602525d9
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Сигурно това http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/...cle1481321.ece е от положителния ефект на санкциите.
                              А рублата ще се оправят някак си - http://www.investor.bg/novini/130/a/...ublata-183513/ (на всякъде се тръби за това точно последните 48 часа, не знам къде намери тая цензура)
                              А САЩ просто имат най голямата пропагадна машина - http://ria.ru/world/20141111/1032734937.html
                              Ето ти и за това как Русия нищо не може - http://itar-tass.com/ekonomika/1560975
                              Last edited by Orm; d.m.y г., 12:37.
                              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Русия има и други договори за разплащане в национални валути, големият договор за газа с Китай е изчислен в долари но разплащането ще е в юани и рубли. Наскоро подписаха второ споразумение, подобни договори има с Индия, Иран и др.
                                Русия освен Рено, Нисан, Хюндай , Форд и т.н. произвежда и собствени автомобили като Газ, УАЗ , Камаз, Лада, автобуси, кораби, самолети и т.н. При високите технологии също има значителен напредък. В момента се инвестира в района на Владивосток и Далечния Изток.
                                Спадът на рублата до голяма степен се дължи на спекулации на финансовите пазари с цел да се удари Русия. Устройството на финансовата система и централната банка на Русия също пречат за решаването на проблема с рублата. Промените там по подобие на нашата БНБ са правени главно през 90те години от т.н. демократизатори. Сега се опитват да ги променят така че да работят в национален интерес.
                                Last edited by pavlin; d.m.y г., 13:58.

Comment

Working...
                                X