Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пак сте дремали в час. Всичко направено тук е продукт на родни гъзолизци. Дядовците и бащите на днешните. Никой зорлем не ни е карал да правим простотии. А за това, че сме попаднали в съветската зона, можете да цункате Чърчил, дето е искал "благородно" да ни заличи.
    Сега сте в същата "херметична" система, с мизерни квоти и без желаещи да ни купуват скромната продукция.
    Дояждате "трохите" от "социализма" и разливате интернационални маглявини.
    "Омразните" ви "комунисти" са първи "капиталисти" и ви пълнят главите с глупости като, колко са негодни, тъпи, прости и "неинициативни" "неуспелите".
    Същевремено, "социалните" държави на запад, стават все по-"асоциални". За жалост там текат и други пагубни процеси, а политкоректната им сган запушва устата на здравия разум и слага розови очила на хората.
    Сегашните "социални" системи развъждат точно "човешки отпадък", който се възпитава в отсъствие на трудови навици и други съпътстващи "красоти".
    Истинският проблем са бедните работещи.
    А за здравеопазване, по-добре да не говорим, защото нямате никаква реална представа, какво в същност ви се случва. Просто чистосърдечно ви пожелавам, вие и близките ви да са здрави.
    Колкото до връзките и партийните секветари, нещата си вървят както някога, че и по-уродливо.
    А дали съм безродник, има кой обективно да прецени. Поде езикът ми не мирише на ничий задник.
    Между другото, работя в частния сектор и изкарвам повече от прилични доходи, дори за "софийски" стандарт, така че ви предлагам да пропускате някои изтъркани лозунги. Тях може да ги пробутвате на някой, дето не е живял в онова време.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Пак сте дремали в час. Всичко направено тук е продукт на родни гъзолизци. Дядовците и бащите на днешните. Никой зорлем не ни е карал да правим простотии. А за това, че сме попаднали в съветската зона, можете да цункате Чърчил, дето е искал "благородно" да ни заличи.
      Сега сте в същата "херметична" система, с мизерни квоти и без желаещи да ни купуват скромната продукция.
      Дояждате "трохите" от "социализма" и разливате интернационални маглявини.
      "Омразните" ви "комунисти" са първи "капиталисти" и ви пълнят главите с глупости като, колко са негодни, тъпи, прости и "неинициативни" "неуспелите".
      Същевремено, "социалните" държави на запад, стават все по-"асоциални". За жалост там текат и други пагубни процеси, а политкоректната им сган запушва устата на здравия разум и слага розови очила на хората.
      Сегашните "социални" системи развъждат точно "човешки отпадък", който се възпитава в отсъствие на трудови навици и други съпътстващи "красоти".
      Истинският проблем са бедните работещи.
      А за здравеопазване, по-добре да не говорим, защото нямате никаква реална представа, какво в същност ви се случва. Просто чистосърдечно ви пожелавам, вие и близките ви да са здрави.
      Колкото до връзките и партийните секветари, нещата си вървят както някога, че и по-уродливо.
      А дали съм безродник, има кой обективно да прецени. Поде езикът ми не мирише на ничий задник.
      Между другото, работя в частния сектор и изкарвам повече от прилични доходи, дори за "софийски" стандарт, така че ви предлагам да пропускате някои изтъркани лозунги. Тях може да ги пробутвате на някой, дето не е живял в онова време.
      Долавям силно объркани мисли.

Говориш за асоциалност на запад, а примери някакви да дадеш?

Защо една Франция има една от най-добрите здравни системи в света? Може би, защото във Франция има и голям брой потомствени руснаци?

Докторе, очаквах доста повече от теб

За да не продължавам да те пренатоварвам умствено, ще ти задам следния елементарен въпрос:

Как мислиш - ако след края на ВСВ бяхме останали под западно вместо под източно влияние, сега на какъв хал щяхме да сме?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Долавям силно объркани мисли.

Говориш за асоциалност на запад, а примери някакви да дадеш?

Защо една Франция има една от най-добрите здравни системи в света? Може би, защото във Франция има и голям брой потомствени руснаци?

Докторе, очаквах доста повече от теб

За да не продължавам да те пренатоварвам умствено, ще ти задам следния елементарен въпрос:

Как мислиш - ако след края на ВСВ бяхме останали под западно вместо под източно влияние, сега на какъв хал щяхме да сме?
        Когато си объркан,може да решиш, че някой друг е такъв. Елементарно пренасяне.
        Примерите ще ги откриеш навсякъде. Пресата е пълна с такива.
        Ползвал ли си френското здравеопазване?
        Аз пък нямам никакви очаквания от никой, така може да ме изненадат само приятно.
        На въпросът ти би могла да отговори само някоя врачка.

Comment

Когато си объркан,може да решиш, че някой друг е такъв. Елементарно пренасяне.
          Примерите ще ги откриеш навсякъде. Пресата е пълна с такива.
          Ползвал ли си френското здравеопазване?
          Аз пък нямам никакви очаквания от никой, така може да ме изненадат само приятно.
          На въпросът ти би могла да отговори само някоя врачка.
          На този етап "имам честта" да ползвам само българско здравеопазване. И честно казано, не разбирам за какво ми отчисляват социални осигуровки.
          Лекарите у нас са се превърнали в бетер продавачи на зеленчуци на женски пазар.
          Искрено се надявам от обучението им да бъде премахната хипократовата клетва, за да си паснат нещата.

А за френското, можеш и сам да се осведомиш.

На някои хора наистина им трябват врачки.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

На този етап "имам честта" да ползвам само българско здравеопазване. И честно казано, не разбирам за какво ми отчисляват социални осигуровки.
            Лекарите у нас са се превърнали в бетер продавачи на зеленчуци на женски пазар.
            Искрено се надявам от обучението им да бъде премахната хипократовата клетва, за да си паснат нещата.

А за френското, можеш и сам да се осведомиш.

На някои хора наистина им трябват врачки.
            За социалните си осигуровки, питай "социалните". Здравните са отделно и за всички в системата е ясно кой се гуши с тях.
            След името на всяко "лечебно заведение", има едни буквички, които можеш да провериш в търговския закон за значението им. Така че, да, от законова гледна точка, там ти се продава услуга.
            В същност, така наречената "Хипократова клетва" не се изучата, а в съдържанието и е изрично казано, че лекарят трябва да получи за труда си достойно заплащане. Намери си я и я прочети, само че в пълния и вариант, а не услуливо редактираната.
            За френското здравеопазване съм детайлно информиран, понеже много колеги вече отдавна живеят и работят там, а аз постоянно отбивам оферти, щото не ми се учи и френски.

Ако смяташ, че фантазиите са реалност, врачка не ти трябва.

Comment

За социалните си осигуровки, питай "социалните". Здравните са отделно и за всички в системата е ясно кой се гуши с тях.
              След името на всяко "лечебно заведение", има едни буквички, които можеш да провериш в търговския закон за значението им. Така че, да, от законова гледна точка, там ти се продава услуга.
              В същност, така наречената "Хипократова клетва" не се изучата, а в съдържанието и е изрично казано, че лекарят трябва да получи за труда си достойно заплащане. Намери си я и я прочети, само че в пълния и вариант, а не услуливо редактираната.
              За френското здравеопазване съм детайлно информиран, понеже много колеги вече отдавна живеят и работят там, а аз постоянно отбивам оферти, щото не ми се учи и френски.

Ако смяташ, че фантазиите са реалност, врачка не ти трябва.
              Наскоро трябваше да търся читав невролог за преглед по направление. Реших да отида във ВМА, пради знанието ми, че там могат да се намерят такива.
              В самата ВМА отказаха да ме прегледат, защото работели само с военнослужащи. Не и с такива от запаса Тогава се огледах за десетките други мини-клиники обособени на територията на заведението. Половината от имената им започваха с "Био....." а останалата половина завършваха на "....Мед"
              Всички врати бяха плътно облепени с бележчици, телефонни номера, графици. Отнемаше ми по 10 минути пред една врата за да се ориентирам.
              Почувствах се, като пред сергия със зеленчуци на пазара.
              Тръгнах си силно разочарован. И отидох на свободен прием, където получих внимание и решение на проблема ми.

Бих искал, като на служител в държавна институция да ми се даде възможност да избирам измежду това дали да плащам здравни осигуровки или не.

В този си вид здравноосигурителната система в България ми напомня само едно:

"Орташката кобила и кучетата не я ядат".

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Всъщност и двамата сте прави.

Заплащането на лекарите е ниско в сравнение със западните стандарти.Ниско е и в сравнение с българските стандарти.

Сега се правят промени да се промени това.За мое съжаление не на 100%.

Но сега ще се знае Държавата ни има нужда от 1500 лекари годишно държавна поръчка, обучението на всеки един е ХХХХ пари.Той кандидатствам, влиза държавна поръчка, подписва договор с държавата, че за него образованоето ще е безплатно, финансирано от Българския народ посредством държавата, като той тези пари ще ги върне като работи еди колко си години след като завърши.Като не завърши или иска да отиде в друга държава да лекува друг народ= си заплаща парите вложени в неговото образованието от членовете на това общество...

Така е и в Щатите, така е на път да стане в повечето европейски държави, защото е много лесно един да плати сметката, а други да консумират на готово услугата...

Та затова сте и двамата прави- единият не получава адекватно заплащане, другият адекватна лекарска услуга...

Сега всеки ще е доволен- лекарят ще получва 3000-4000 лв, но 50-60% от тях ще отиват да си погаси "заемът" за образованието си което това общество му е дало, за да се образова.

Дали това ще става като го разпределят по назначение или като върне парите които с които е финансирано неговото образование е все едно.Важното е да има справедливост!

Тези които могат да си заплатят образованието ще могат да правят каквото си искат след това и да работят ако щат и на Северния полюс...
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Това с държавната поръчка не дава очаквания резултат. Какво става, когато 100% от завършилите по държавна поръчка се издължат и офейкат. Сметката е платена коректно но лекари пак няма.
                  Правилният подход е да се оправят недъзите на здравноосигурителната система. Да се спре източването на касата във всичките му разновидности и да сe повиши събираемостта на средствата.
                  Така ще могат да се формират атрактивни заплати и лекарите да работят за страната.

Аз например не мога да разбера, защо на лекарите, които не работят с НЗОК не им се превежда базовото заплащане от касата, а пациентът да си доплаща горницата.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:01.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Работи, работи и още как!

За 10-на 15-десет години докато изплатят парите, ще направят семейство, деца...това са "котви" който ги връзват...А и това което съм написал е вече работеща система в САЩ...

Там и специализацията се заплаща.Лекарят получава заплата 7-8000 долара, по време на специализацията, НО от тях му се удържат да кажем 3000-4000 хиляди.На практика той инвестира в себе си.Дори се теглят кредити за специалзацията от 150 000- 200 000 долара които изплащат години наред след това.

Така е лекарят е "вързан" към системата и държавата и едновременно с това има чувството че получава голяма заплата, от която си изплаща заемът...

Системата е проверена повече от 50 години и е действаща...

За кражбите отделно съм съгласен и това също се прави- "камъните се втвърдяват", ама някои все още не го разбират...

Ще го разберат, като им "дойде до главата" ...

В крайна сметка лекарската професия е основно призвание, а не някакъв занаят...

Парите са на второ място.

Сега в предаването "120 минути"(по БТВ или НОВА ТВ беше) ще дават за един доцент българин който е работил 12-15 години в Германия. Той казва - тукашната месечна заплата там я изкарвах за 5-8 часа работа, но парите не са основното...

Постепенно става както е било след освобождението-доста хора завършили и работили в чужбина се завръщат да помагат на родината си България.

И тогава след османско робство и сега след комунистическо робство не е имало завършили в чужбина и работили там.Тези 25 години свобода дадоха възможност на много българи да учат и работят в чужбина да "попият" от чуждото образование и опит и да го пренесат в родината си България...

То дори по време на османското робство който е искал е заминавал и работил в чужбина, а по време на комунистическото робство почти никой не можеше да учи в чужбина, освен в СССР и то ако майка му, баща му или дядо му са били на "отговорна партийна длъжност" в БКП...

Тоя бивш кмет и настоящ обвинен в изнасилване Евстатиев къде мислите е станал "доктор по право"- в Москва.

А знаете ли как е "стигнал до там"- тъст му е първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Пазарджик...

Да не казвам и как точно е "стигнал" дотам...

Преди няколко години Евстатиев се беше "самозастрелял" случайно и по невнимание 2 ПЪТИ ...

Единият в крака, вторият в корема...

От редовите комунисти има много свестни, но средния апаратен състав и висшия им апаратен състав е пълен боклук...
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Ще започна с това, системата е "орташка", защото от нея безпрепядствено се краде. Ако имаше избор, едва ли би наливал в издънена каца.
                      Като държавен служител, би трябвало навсякъде да получаваш отказ за лечение по каса, защото държавата и стотинка не е внесла за тези хора, както за децата, пенсионерите и социално слабите.
                      Държавни поръчки отдавна няма, всичко се заплаща с малки разлики в ставките. Специализациите, доколкото ги има, също се заплащат или е обвързана с договор за определен брой години работа за работодателя, който я "поема". Лично аз съм вадил пари от джоба си за всяка придобита квалификация, а после държавната болница ползваше на готово това, без да благоволи да ми даде някоя стотинка отгоре.
                      Хабилитирани лица за "вътрешна употреба" се мотаха из отделението, не вършейки работа за пет пари и "обучавайки" в незнание студентите, но пък за добро заплащане. Същевременно охлювите трябваше да теглим каиша и на практика да живеем в смотаната лечебничка срещу смешни суми. Иначе голяма фирма - Университетска болница. Баси ташака.
                      Нужда то "вносни" лекари нямаме, нашите са достатъчно квалифицирани и ако не мислеха как да вържат двата края, стигане нямаше да имат. Не всичко е пари, когато ги имаш, защото иначе мислиш единствено как да ги "изчукаш", а това изкривява съзнанието.
                      То призванието си е призвание, но трябва и да се "яде". Сметките си вървят, а пък и се опитваме понякога и да се "размножим", което също иска ресурс, освен ако не си от катуна, където е инвестиция.
                      Това със заемите и "договорите" няма да стане, както не им се получава на янките. Те за това гледат да дърпат готови спициалисти, щото хората там не са навити да платят подобна цена, а и не им се чанчи с тежък, опасен и отговорен труд. За това и докторите им са с едни "изконно" англо-саксонски фамилии.
                      Няма нужда да се измислят простотии. Решението е просто и е в достойното заплащане за всеки труд.
                      Last edited by myato; d.m.y г., 19:03.

Comment

Ще започна с това, системата е "орташка", защото от нея безпрепядствено се краде. Ако имаше избор, едва ли би наливал в издънена каца.
                        Като държавен служител, би трябвало навсякъде да получаваш отказ за лечение по каса, защото държавата и стотинка не е внесла за тези хора, както за децата, пенсионерите и социално слабите.
                        Държавни поръчки отдавна няма, всичко се заплаща с малки разлики в ставките. Специализациите, доколкото ги има, също се заплащат или е обвързана с договор за определен брой години работа за работодателя, който я "поема". Лично аз съм вадил пари от джоба си за всяка придобита квалификация, а после държавната болница ползваше на готово това, без да благоволи да ми даде някоя стотинка отгоре.
                        Хабилитирани лица за "вътрешна употреба" се мотаха из отделението, не вършейки работа за пет пари и "обучавайки" в незнание студентите, но пък за добро заплащане. Същевременно охлювите трябваше да теглим каиша и на практика да живеем в смотаната лечебничка срещу смешни суми. Иначе голяма фирма - Университетска болница. Баси ташака.
                        Нужда то "вносни" лекари нямаме, нашите са достатъчно квалифицирани и ако не мислеха как да вържат двата края, стигане нямаше да имат. Не всичко е пари, когато ги имаш, защото иначе мислиш единствено как да ги "изчукаш", а това изкривява съзнанието.
                        То призванието си е призвание, но трябва и да се "яде". Сметките си вървят, а пък и се опитваме понякога и да се "размножим", което също иска ресурс, освен ако не си от катуна, където е инвестиция.
                        Това със заемите и "договорите" няма да стане, както не им се получава на янките. Те за това гледат да дърпат готови спициалисти, щото хората там не са навити да платят подобна цена, а и не им се чанчи с тежък, опасен и отговорен труд. За това и докторите им са с едни "изконно" англо-саксонски фамилии.
                        Няма нужда да се измислят простотии. Решението е просто и е в достойното заплащане за всеки труд.
                        На мен ми удържат (държавата) по около 100 лв. месечно за здравно осигуряване. Къде отиват тези пари?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

На мен ми удържат (държавата) по около 100 лв. месечно за здравно осигуряване. Къде отиват тези пари?
                          Дай да се изясним, ако ти удържат, не се държавен служител, ако си държавен служител, "плащаш" само ДОО.
                          Иначе един жокер, 80% от бюджета на касата е за "безплатни" лекарства.

Comment

• Еко .... смееш се ти за технологиите ама ето http://ria.ru/radio_brief/20160310/1387705783.html скоро ще можеш да си ползваш шлемофона вечно
                            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                              Еко .... смееш се ти за технологиите ама ето http://ria.ru/radio_brief/20160310/1387705783.html скоро ще можеш да си ползваш шлемофона вечно
                              Това е разновидност на така наречените бета-волтаици. Технология позната и ползвана от 70-те години на миналия век. Ма друго си е да го съобщи балалайка.RU. Руснаците пак са открили топлата вода

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Това е разновидност на така наречените бета-волтаици. Технология позната и ползвана от 70-те години на миналия век. Ма друго си е да го съобщи балалайка.RU. Руснаците пак са открили топлата вода
                                Ми , не съм срещал батерия с 50 години живот, та като я видях се сетих за твоя шлемофон , че трябва да си стоиш постоянно до контакта Ма на теб явно технологията ти е позната отдавна
                                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
                                X