Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ДТИванов Покажи съобщение
    Дядо Гошо, на 75г., електорална единица на БСП, споделя във Фейсбук: демокрацията ми отне много - отне ми ерекцията. Те такива ми ти работи.
    Мордохай (предполагам така се произнася), защо на социалистическата младеж милицията й режеше косите, слагаше печати по краката (за по-младите или непаметливи, за носене на минижуп са слагали печати по краката на момичетата и са режели косите на дългокосите младежи). Защо спираха тока или направо забраняваха концерти на Щурците и Сигнал, тез проводници на злото? Къде им е бил комсомолския дух на тез хаймани?
    Абе, Иванов, това баба ти ли ти го каза или си чел пак свободни съчинения. Не ми казвай само че си специалист и по коси, минижупи, тесни панталони и сценични ефекти.

---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение

Между другото, в наше село нямаше печати по баджаците на мацкити. Моя милост беше с пирги до раменете. Пиех и пушех в "кръчмите" на "чершията" по ученическа униформа. А по концертите на Щурците и Сигнал висях на първи ред и се дерях до пресипване.
    И аз правех същото. Даже Щурци, Сигнали, Розови Течности, Развратените Сестри и т.н. Си ги слушахме в училище през междучасието на преносими касетофончета полско производство. Даже един нахалник имаше руско марка " Тон". Голяма веселба беше, но учителите си ги уважавахме въпреки всичко.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Абе, Иванов, това баба ти ли ти го каза или си чел пак свободни съчинения. Не ми казвай само че си специалист и по коси, минижупи, тесни панталони и сценични ефекти.
      Да не би да твърдиш, че казаното е измислица?

Просто си имал щастието да живуркаш в по-късен етап от милиционерския социализъм.

Аз също не съм живял по времето, когато са слагали печати и рязали коси, но това не значи, че не го е имало. За Щурците не знам, но Сигнал ги свалиха от сцена тъкмо когато бях завълшил гимназия.
      Виждал съм и как милиционери духат свещите на хората (в центъра на София), които се връщаха от църква на Великден.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:01.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Просто си имал щастието да живуркаш в по-късен етап от милиционерския социализъм.
        А ти знаеш ли че по времето на ранния социализъм в САЩ като отидеш на ресторант е имало отделни тоалетни за бели и черни. Демокрацията не е била такава каквато си я мислиш.

Comment

А ти знаеш ли че по времето на ранния социализъм в САЩ като отидеш на ресторант е имало отделни тоалетни за бели и черни. Демокрацията не е била такава каквато си я мислиш.
          Да, знам. Знам също и, че демокрацията не се спуска с кошничка от небето. Тя се извоюва с цената на много жертви, несгоди и това отнема ужасно много време.

А това е вече добър повод за да я ценим.

PS:

Умният човек не базира твърдения върху това, което си мисли, че си мислят другите, защото той няма, как да знае, какво те си мислят.

Но това за умния човек.
          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:09.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз също не съм живял по времето, когато са слагали печати и рязали коси, но това не значи, че не го е имало. За Щурците не знам, но Сигнал ги свалиха от сцена тъкмо когато бях завълшил гимназия.
            Виждал съм и как милиционери духат свещите на хората (в центъра на София), които се връщаха от църква на Великден.
            Не е измислица, но едва ли някой, от тук пишещите го е живял.
            И много други гадости не са измислица, но живелите ги не търсиха реванш. От "Войнишкото възстание" до 1946г. България е във фактическа гражданска война. "Диктатурата на пролетариата" поставя края и, разбира се по нелицеприятен начин.
            Сега отново "воюваме" помежду си. В това време ни яздят и довършват като нация, основно местни сатрапи.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              И много други гадости не са измислица, но живелите ги не търсиха реванш. От "Войнишкото възстание" до 1946г. България е във фактическа гражданска война. "Диктатурата на пролетариата" поставя края и, разбира се по нелицеприятен начин.
              Сега отново "воюваме" помежду си. В това време ни яздят и довършват като нация, основно местни сатрапи.
              Няма нищо лошо да си ги говорим тия неща. А когато го правим, това не означава, че сме непременно реваншисти.

Просто би било добре, ако не настъпваме мотиката по няколко пъти.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

И аз правех същото. Даже Щурци, Сигнали, Розови Течности, Развратените Сестри и т.н. Си ги слушахме в училище през междучасието на преносими касетофончета полско производство. Даже един нахалник имаше руско марка " Тон". Голяма веселба беше, но учителите си ги уважавахме въпреки всичко.
                Щурците и Сигнал си пееха за нашия свят,а розовите и дъртите курви за техния.Нещо обаче посланията кажи-речи еднакви ми се виждат,може би аз щото съм леко тъп и не намирам десетте разлики.Абе тия що не си пеят само за птичките и пчеличките ,ами се целят в портмонетата на бълъците дет нямат кинти за розови цайси,да ги е.а.....и хората си дават кинтите и се кефят. Ама до там.Гоуем смех.
                Last edited by 546; d.m.y г., 22:51.

Comment

Това са били по-скоро изключения.

Comment

• Ето това ви е реалността: http://pogled.info/avtorski/Valentin...arketing.84842

Comment

Ето това ви е реалността: http://pogled.info/avtorski/Valentin...arketing.84842
                      Мда. И този, както и останалите 99,999999999999% в държавата добре знае, кое и как не трябва, но не знае, кое и как трябва.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Това е твоята реалност. Не ми я натрапвай, моля.
                        Не се опитвай, да ми доказваш че голяма част от населението, мисли като теб. Няма нужда от доказателства просто, видно е.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Мда. И този, както и останалите 99,999999999999% в държавата добре знае, кое и как не трябва, но не знае, кое и как трябва.
                          Това е ситуационен анализ. А и човекът ти е предложил варианти.
                          Тези, дето твърдо "знаят" днес се конституираха.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          Това е твоята реалност. Не ми я натрапвай, моля.
                          Не се опитвай, да ми доказваш че голяма част от населението, мисли като теб. Няма нужда от доказателства просто, видно е.
                          Ми, "моята" е. Живея в България.
                          Ти къде живееш?
                          Ако не си в България, извинявай. Ако пък си във въпросната територия, видно е, че не мислиш като мен.
                          Нямам спомен да съм натрапвал нещо на някого, за разлика от вашата "оптимистична" групичка. Също така е видно, че масата от населението не мисли като мен, поради което и не съм се опитвал да "доказвам" каквото и да било. Безсмислено е да се бориш е "ефекта на Дънинг-Крюгер".

Comment

Ми като не борави с кинти,няма как да се научи завалията. Той кат нас,не го съди .

Comment

Абе Иванов, разбра се че нищо не знаеш, ами поне престани да се излагаш. Няма нужда и да се пенявиш, това няма да те направи по-убедителен. Вземи да си починеш малко и не се опитвай да ме убеждаваш в глупавите си теории. Не може да сравняваш икономиката на България с тази на Гърция, когато в Гърция има хипер инфлация и да обясняваш че това значело че България била някаква си супер икономика на Балканите че даже мерила ръст и с големите икономики в Европа.
                              Влиянието на Голямата депресия отшумява чак след ВСВ.
                              Между другото, освен че си специалист по ракети, не знаех че си и полиглот.
                              Живели са го доста, включително и такива от форума. Всеки около и над 50 го е живял това време, просто е бил дете. Никъде, никога не съм говорил за никакъв реванш. Всичко, което съм написал в темата е било продиктувано от желанието ми да не се спъваме като народ два пъти в един и същи камък (или както Екотроник го каза, да не настъпваме мотиката по два пъти). Не се ли вземем в ръце за да изградим България, такава каквато вярвам, всички искаме да бъде - СИЛНА И БОГАТА, нито някой от Запад, още по-малко някой от изток ще ни я направи такава. А това смятам, става с много работа, търпение, хъс и акъл.

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:52 ----------

А конкретно за автора на статията в този руски сайт, да не забравяме, че това е Сивия кардинал на Виденовото правителство. Иначе не отричам, че за много неща е прав, но точно той да размахва пръст и да морализаторства е меко казано неморално.

Comment

• Първоначално публикувано от ДТИванов Покажи съобщение
                                Живели са го доста, включително и такива от форума. Всеки около и над 50 го е живял това време, просто е бил дете. Никъде, никога не съм говорил за никакъв реванш. Всичко, което съм написал в темата е било продиктувано от желанието ми да не се спъваме като народ два пъти в един и същи камък (или както Екотроник го каза, да не настъпваме мотиката по два пъти). Не се ли вземем в ръце за да изградим България, такава каквато вярвам, всички искаме да бъде - СИЛНА И БОГАТА, нито някой от Запад, още по-малко някой от изток ще ни я направи такава. А това смятам, става с много работа, търпение, хъс и акъл.

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:52 ----------

А конкретно за автора на статията в този руски сайт, да не забравяме, че това е Сивия кардинал на Виденовото правителство. Иначе не отричам, че за много неща е прав, но точно той да размахва пръст и да морализаторства е меко казано неморално.
                                И аз искам "да не настъпваме мотиката" постоянно, но "упражненията" продължават.
                                Вацев го уважавам, за това, че никога не е крил кой е. Точно за обратното не уважавам останалата "политическа" сган.
                                А сайта не съм забелязал да е .ru

Comment

Working...
                                X