Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    И как ти ще докажеш тези си твъедения!?
    Не ми отговори - щом като смяташ че в Сирия въоръжената опозиция
    са бандити, които във всяка държава е нормално да се унищожават, то какви са червените партизани в България по онова време? За твое сведение, Винету е бил коренен жител на Америка(според класиците) и няма връзка със ситуацията която коментираме. Не съм запознат с историята на Нова Гвинея, та не съм наясно - защо намвси и папуасите в "опитът си за отговор".
    А инак, ако имаш желание и възможност, заповядай тук, ще ти докажа примерно с останки от лимонадена фабрика, че си в грешка. Всъщност, има доста постройки, които все още пазят историята.
    Само дето точно "Опозиционният водач" в Сирия публично извади сърцето на един сирийски войник и го заръфа пред камерата. Цяла Германия и Франция се възмути, само кой знае защо вие не.
    Точнои пък Франция не може да бъде разорена от ВСВ, защото тя на практика не воюва, а е колаборационистки настроена. Освен това френски дивизии воюват на страната на Хитлер. Да не забравяме, че и Райхстага се защитава от френска СС дивизия, но кой знае защо се свените да го кажете.
    Какво ми споменавате южна Корея и Япония. Едната е противопоставена на северна Корея, а другата на Русия. Като източна и западна Германия. До като имаше противопоставяне и те бяха добре. Сега нямат тоя икономически растеж. И то не поради икономическата криза. Знам какво беше ФРГ и какво е сега.
    Темата не може никога да бъде добре развита в тоя формат. Сравняват се несъвместими неща. Старият строй се ьзащитава от хора, които поради неинициативността си сега са на прага на измирането, както и хора държащи на позабравени неща като чест, достонство, солидарност....
    И обратното. противниците му са главно хора, които тогава са били неудачници, лузери или просто дребни мошеници, които не вирееха в оная среда. И тогава и сега те се задушаваха в една национална държава.
    Сравнете ценностите, които се изповядваха тогава и сега.
    И не повтаряйте като папагали за Япония, Франция и Корея!
    Слезте малко на земята и се разходете до Гърция, Албания, Черна гора, Югославия......
    Тогава може и да разберете, какво се опитвам да ви кажа. Поинтересувайте се защо с многотонни бомби са бомбардирани Плоещ, села в Гърция, Албания.....
    Мечтаете си да сте като американците, французите и германците, но нас там просто не ни искат, освен за евтина работна ръка, пазар и проституция.
    Щях за малко да кажа женска проституция, но слушайки някои хора ще си я оставя така.
    Всъщност, я ми кажете, как виждате просперираща България.
    Опишете ми я де!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Абе Иванов, данните не са от БАН ами от някакъв си историк който работил за БАН. Правил си някакви свободни съчинения от пристрастно избрани източници. Това въобще не е официално изследване на БАН. Същият този историк, бил назначен за министър на културата от Плевневлиев. Няма какво да ми обясняваш повече.
      Абсолютна манипулация, този специалист използва за сравнение периода 1943/45г когато в Гърция е имало хипер инфлация в следствие на окупацията и от Германия и Италия. Тогава и икономиката на Гърция е била в пълна разруха. Ти между другото твърдеше че периодът бил 1939г. Сега се извърташ на 1943г. Да твърдиш , че България е била световна икономическа сила по време на голямата депресия ( световна икономическа криза ) и след загубена война е направо смешно. Ето ти още да четеш. За Гърция.

4 Destruction and Economic Collapse

Greece was a poor country when WW II started. When the war started, the typical Greek person was consuming only 80% of the calories consumed by the typical English person, not to mention the quality and variety of goods, and of course, non food items as well.
      The actual numbers for the physical destruction in the economy are simply staggering.
      Already at the end of 1941, Greek national income went down to 40% what is was before the
      beginning of the war in 1940. By the end of 1945, one full year after the end of the WW II
      for Greece, Greek income was less than 60% of the prewar level These numbers come from
      a report by UNRRA.3 UNRRA is word that is very familiar to people of my generation and
      perhaps to parents and grandparents of people in the audience. The burden on the average
      Greek of the wartime support for the occupation forces were five times higher than that for average French person, a country that was also occupied by the Axis powers.
      Прочети си писанията за небивалиците, осмисли ги добре (ако можеш). Не виждам с какво това, което си копи-пейстнал влиза в противоречие с това, което съм ти посочил като данни. Отделно, добре, че си посочил източника на твоята информация за Гърция - авторитетната агенция ЕЖК (превод в ефир, за да не претовариш единствената си гънка - агенция Една Жена Каза). Та те така. Ти си дерзай с пионерски плам.

Comment

• Когато идват руснаците те заварват една абсолютно разсипана държава. Те просто нямат какво да грабят, а трябва в кратки срокове да се въстанови държавата. Нужна е индустриализация.
        http://www.168chasa.bg/Article/4146877

===============================================

Ако не получавате заплащане от Путинофилия е жалко, но тогава поне си пийте редовно хапчетата ...

Еле па оня Павлинчо който страда от шизофренично раздвоение на личността - люби Путин, СССР, и Русия, ама живее във Флорида ...

Иди ги разбери такива с раздвоена, разтроена или раздробена личност ...

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

"Някакъв си" жичкаджия си ти.Емигрант омразните ти САЩ по които редовно плюеш макар и да живееш там...

---------- Post added at 18:00 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

Истината е, че германците добре се награбват с ценности от цяла европа, а и не само от нея. Просто този капитал се завръща и изгражда съвременна Германия.
        Коя "съвременна Германия" - ГДР-то, творението на Кремъл ли бре?

Е, па победителите от ВСВ не им ли взимат всичко?

Руснаците/СССР какво дадоха на немците и на Германия след ВСВ?

Или казваш САЩ са виновни за всичко, дори за това, че са помогнали на Германия да стане отново световна икономическа сила.

"Всичко се било връщало в Германия след 2СВ", САМО ЧЕ пропускаш много удобно за твоят си начин на мислене, че се "връща" само във ФРГ!

Защо не се върна нещо поне мъничко и в ГДР-то бре?

Или казваш Руснаците спасиха ГДР от това "връщане на капитали и изграждане на съвременна Германия" ...

Е'га ти "спасителите", да те спасят от мерцедес, порше, ауди, фолксваген, БМВ, от заплата 3000-4000 дойче марки, и вместо това да ти "дадат" трабант, вартбург и най вече

Ега ти спасителите, Бог да пази България от такива спасители и от техният слугинаж
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Само дето точно "Опозиционният водач" в Сирия публично извади сърцето на един сирийски войник и го заръфа пред камерата. Цяла Германия и Франция се възмути, само кой знае защо вие не.
          Точнои пък Франция не може да бъде разорена от ВСВ, защото тя на практика не воюва, а е колаборационистки настроена. Освен това френски дивизии воюват на страната на Хитлер. Да не забравяме, че и Райхстага се защитава от френска СС дивизия, но кой знае защо се свените да го кажете.
          Какво ми споменавате южна Корея и Япония. Едната е противопоставена на северна Корея, а другата на Русия. Като източна и западна Германия. До като имаше противопоставяне и те бяха добре. Сега нямат тоя икономически растеж. И то не поради икономическата криза. Знам какво беше ФРГ и какво е сега.
          Темата не може никога да бъде добре развита в тоя формат. Сравняват се несъвместими неща. Старият строй се ьзащитава от хора, които поради неинициативността си сега са на прага на измирането, както и хора държащи на позабравени неща като чест, достонство, солидарност....
          И обратното. противниците му са главно хора, които тогава са били неудачници, лузери или просто дребни мошеници, които не вирееха в оная среда. И тогава и сега те се задушаваха в една национална държава.
          Сравнете ценностите, които се изповядваха тогава и сега.
          И не повтаряйте като папагали за Япония, Франция и Корея!
          Слезте малко на земята и се разходете до Гърция, Албания, Черна гора, Югославия......
          Тогава може и да разберете, какво се опитвам да ви кажа. Поинтересувайте се защо с многотонни бомби са бомбардирани Плоещ, села в Гърция, Албания.....
          Мечтаете си да сте като американците, французите и германците, но нас там просто не ни искат, освен за евтина работна ръка, пазар и проституция.
          Щях за малко да кажа женска проституция, но слушайки някои хора ще си я оставя така.
          Всъщност, я ми кажете, как виждате просперираща България.
          Опишете ми я де!
          Абсолютно нищо не разбрах. Каква Франция, какви ценности?
          Сравнението на двете германии и кореи е да покаже коя система, колко струва. Щото "патриотите" путинофили, като им покажеш резултатите викат - народът не струва.
          Един и същ генетичен материал, различни икономики, несъпоставими крайни резултати. Точка!
          Не съм никакъв фен на сирийската опозиция, но ако твърдиш че те са бандити, които трябва да се избиват, логично е да ми кажеш какви са били нашите партизани, в такъв случай. Най малко за да видим какви са критериите, щото ....двоен стандарт, това, онова.....
          И пак - или това в Сирия е гражданска война и руснаците нямат работа там, или не е. Просто изглежда, но не е.
          п.п. Сравнявай ФРГ и ГДР в момента в който съществуваха и двете. После, в опит да изравни полужението ФРГ се бръкна дълбооооооко. И днес има разлики в бившите две републики. И това във водещата икономическа сила в Европа. Коментарите са излишни.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ДТИванов Покажи съобщение
            Прочети си писанията за небивалиците, осмисли ги добре (ако можеш). Не виждам с какво това, което си копи-пейстнал влиза в противоречие с това, което съм ти посочил като данни. Отделно, добре, че си посочил източника на твоята информация за Гърция - авторитетната агенция ЕЖК (превод в ефир, за да не претовариш единствената си гънка - агенция Една Жена Каза). Та те така. Ти си дерзай с пионерски плам.
            Абе Иванов, направо си смешен. Ако не разбираш, това си е твой проблем. Ако не разбираш английски също. Който и източник да вземеш, фактите са същите. 1943-45г. Гърция е в разруха и хипер инфлация следствие на окупация от Германия и Италия. Когато има хиперинфлация данните за БВП са силно изкривени. Освен това ти казах че това е времето след Голямата Депресия, най-голямата световна икономическа криза. Да твърдиш че през това време България е световна икономическа сила преживяла две национални катастрофи е направо смешно.
            Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:05.

Comment

Абе Иванов, направо си смешен. Ако не разбираш, това си е твой проблем. Ако не разбираш английски също. Който и източник да вземеш, фактите са същите. 1943-45г. Гърция е в разруха и хипер инфлация следствие на окупация от Германия и Италия. Когато има хиперинфлация данните за БВП са силно изкривени. Освен това ти казах че това е времето след Голямата Депресия, най-голямата световна икономическа криза. Да твърдиш че през това време България е световна икономическа сила преживяла две национални катастрофи е направо смешно.
              Глупак нещастен. Ти си е..ти и природното недоразумение. Посочи ми къде съм написал, че когато и да било България е била световна икономическа сила. Тъпанар с тъпанарите, за последен път ти казвам, че между двете световни войни България става първа икономическа сила на Балканите. Ако не знаеш къде е това, питай Гугъл. Ако не знаеш кога свърша Голямата депресия, пак питай Гугъл.
              Проблеми с английския нямам. Както и с руския. Отбирам кое що и от италиански и немски, само не разбрах това какво отношение има по темата. Това, че си научил нещо на "американски", докато миеш чинии във Флорида та праи ГОУЕМ у моите очи.

Comment

• Абе Иванов, разбра се че нищо не знаеш, ами поне престани да се излагаш. Няма нужда и да се пенявиш, това няма да те направи по-убедителен. Вземи да си починеш малко и не се опитвай да ме убеждаваш в глупавите си теории. Не може да сравняваш икономиката на България с тази на Гърция, когато в Гърция има хипер инфлация и да обясняваш че това значело че България била някаква си супер икономика на Балканите че даже мерила ръст и с големите икономики в Европа.
                Влиянието на Голямата депресия отшумява чак след ВСВ.
                Между другото, освен че си специалист по ракети, не знаех че си и полиглот.
                Last edited by pavlin; d.m.y г., 00:07.

Comment

Абе Иванов, разбра се че нищо не знаеш, ами поне престани да се излагаш. Няма нужда и да се пенявиш, това няма да те направи по-убедителен. Вземи да си починеш малко и не се опитвай да ме убеждаваш в глупавите си теории. Не може да сравняваш икономиката на България с тази на Гърция, когато в Гърция има хипер инфлация и да обясняваш че това значело че България била някаква си супер икономика на Балканите че даже мерила ръст и с големите икономики в Европа.
                  Влиянието на Голямата депресия отшумява чак след ВСВ.
                  Между другото, освен че си специалист по ракети, не знаех че си и полиглот.
                  Въпросът, който явно те мъчи, е кога ще отшумят залповете на Аврора в твоята тиква?
                  Last edited by ДТИванов; d.m.y г., 09:08.

Comment

• Плюете яко, значи съм прав! .
                    В ГДР не се върна, защото там не толерираха фашистите.
                    Виж във ФРГ уж ги репресираха около пет-шест години, а после взеха пример от господарите си зад океана и си ги прибраха от латинска Америка и ЮАР.
                    Това, какво пишат драскачите от 168 часа отдавна не е меродавно.
                    Не съм привърженик на Путин, защото и ние страдаме от неговата политика, но горещо се моля и ние да имаме такъв начело на държавата.
                    И основното!
                    Мене повече ме интересува мнението на хората, свидетели на ония времена, отколкото "съжденията" на някои вечно недоволни.
                    По времето на моето юношество идеалът за българският младеж беше: спорт, достойнство, патриотизъм, защита на Отечеството, учение, уважение към жената, честност, слуба на обществото...
                    А сега идеалът за младеж е: вегън педераст, татуиран където е възможно, надут от стероиди или силикон, с прическа на боец от Аютая, тарикат, приемащ измамата за изкуство......
                    Ето за това не можем да се разберем!
                    Ние имаме непоносимост на ниво мислене.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Казваш "Господарите зад океана" и ГФР са прибрали фашистите и капиталите им, но удобно пропускаш, че точно "антифашистите - комунисти" от СССР са били съюзници на Хитлер и фашисткият Трети Райх, са се договаряли и са договорили анексирането и подялбата на Полша и в резултат на което е подписан Пактът Рибентроп-Молотов https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...82%D0%BE%D0%B2 и са установили обща немско-фашистка - съветска граница : https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94...B8%D1%86%D0%B8 ...

Казваш СССР подписва съюзен договор са фашисткият Трети Райх, плануват заедно война срещу независими държави и предварително уговарят поделянето на тези територии помежду си, ама "Господарите зад океана" са виновни ...???

Когато е да се придобиват територии и да анексират територии всичко е ОК и е позволено да се сключват договори с фашисткият Трети Райх и Хитлер, а когато съюзникът ти с който си договорил война срещу независима държава и подялба на територията и се обърне срещу теб
                      тогава "ставаш" най-големият "антифашист" ...

МНОГО УДОБНО ...

Разликата е че САЩ не са сключвали договор с Хитлер и Третият Райх.

Руснаците платиха своята цена за тази глупост на своето ръководство.Всяка глупост в този живот си има цена която се заплаща ...

Не отговори на въпросът- въртите сучите, все опорните точки са ви в акъла - руснаците и сега взривяват влакове в Сибир, щото не са разбрали, че фашизмът е победен.Та и вие така.

Морди, пишеш страхотни разкази.Но дотам.

Мисленето в областта на политиката не ти се отдава, особено съжденията ти за "идеалът за младеж".

Кажи ми само колко награди на международни олимпиади по физика и математика има спечелени от "социалистическата младеж" в продължение на 45 години и колко награди има спечелени за последните 27 години откакто падна комунизма ?

Не ми развивай теории, а посочи статистиката.

==================================

Горните ти разсъждения не са доказателство за нищо друго, освен за това че вече си безвъзвратно одъртял. Одъртял не на години, а на начин на мислене, а това "одъртяване"е безвъзвратно ...
                      Имам познати на 84 години с младежки дух, но това което на някой от вас са причини комунистите е безвъзвратно ...

Отнели са ви свободата на духа и свободата на мисленето ... и вие постоянно си търсите "врага" ...
                      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 14:40.

Comment

• Първоначално публикувано от ДТИванов Покажи съобщение
                        Въпросът, който явно те мъчи, е кога ще отшумят залповете на Аврора в твоята тиква?
                        Абе, Иванов , ти и мисли си можел да четеш. Ама нещо си се объркал този път.

---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:16 ----------

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение

Кажи ми само колко награди на международни олимпиади по физика и математика има спечелени от "социалистическата младеж" в продължение на 45 години и колко награди има спечелени за последните 27 години откакто падна комунизма ?

Не ми развивай теории, а посочи статистиката.

==================================

Горните ти разсъждения не са доказателство за нищо друго, освен за това че вече си безвъзвратно одъртял. Одъртял не на години, а на начин на мислене, а това "одъртяване"е безвъзвратно ...
                        Имам познати на 84 години с младежки дух, но това което на някой от вас са причини комунистите е безвъзвратно ...

Отнели са ви свободата на духа и свободата на мисленето ... и вие постоянно си търсите "врага" ...
                        По инициатива на академик Сендов и на академик Кендеров, България става организатор на първата Международна олимпиада по информатика, което може би е малко известно за повечето хора. Тази първа международна олимпиада по информатика се проведе през май 1989 г. — само няколко месеца преди датата 10 ноември 1989 г. ¬¬— началото на демократичните промени в страната. Мястото, където се проведе е град Правец

The first IMO was held in Romania in 1959. Since then it has been held every year except in 1980. That year, it was cancelled due to internal strife in Mongolia.[6] It was initially founded for eastern European member countries of the Warsaw Pact, under the Soviet bloc of influence, but later other countries participated as well.[2] Because of this eastern origin, the IMOs were first hosted only in eastern European countries, and gradually spread to other nations.[7]
                        Last edited by pavlin; d.m.y г., 15:41.

Comment

• "Звездите ми го говорят"
                          С поздрави Павлин от Флорида ...

Comment

• Дядо Гошо, на 75г., електорална единица на БСП, споделя във Фейсбук: демокрацията ми отне много - отне ми ерекцията. Те такива ми ти работи.
                            Мордохай (предполагам така се произнася), защо на социалистическата младеж милицията й режеше косите, слагаше печати по краката (за по-младите или непаметливи, за носене на минижуп са слагали печати по краката на момичетата и са режели косите на дългокосите младежи). Защо спираха тока или направо забраняваха концерти на Щурците и Сигнал, тез проводници на злото? Къде им е бил комсомолския дух на тез хаймани?

Comment

• Говорим си все в минало време. Чат пат и в сегашно. Май няма какво да си кажем в бъдеще време.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                                Говорим си все в минало време. Чат пат и в сегашно. Май няма какво да си кажем в бъдеще време.
                                Взе ми направо думите от устата. Тъкмо се логнах, щото ми писна да чета глупости и гледам, вече си го написал.
                                Докато се мерим, на кой "дядо му" е по-репресиран, живота ни праща в канала.
                                В рода си имах( хората починаха ) и "колак" и партизанин. Ми тези хора се уважаваха, за разлика от вас. Просто бяха преживели това, за което говорите. В тях нямаше реваншизъм. Тази "болест" се пръкна с пишман "дисиденсите"

Между другото, в наше село нямаше печати по баджаците на мацкити. Моя милост беше с пирги до раменете. Пиех и пушех в "кръчмите" на "чершията" по ученическа униформа. А по концертите на Щурците и Сигнал висях на първи ред и се дерях до пресипване.
                                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                                X