Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеНай гадното беше изказването на Боко тиквата, че освен човешки живот сме загубили 50 милиона...
Можеш да бъдеш сигурен, че заради 50 - те милиона с които ще се закупи друга машина, ще се затрият много повече от 1 живот.
Не ме разбирай погрешно. Лека му пръст на човека. Не се съмнявам, че е направил всичко по силите си. Колкото е можал. А за това, колко е можал, до голяма степен е виновна държавата, т.е - всички ние.
Гадна работа. Станалото, станало. Яд ме е, че пак ни баламосват. Отново и отново.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 22:53.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Абе я, така и така разбирате от всичко освен от политика, ми обяснете едно нещо за боята на колата. Тоз моя бояджия ми разказва че ако искам да махна ефекта "портокалова коричка" трябва водно шкурене и пастиране. Тъй като съм пастирал 3-4 години като студент и съм сигурен че ще си я пастирам по добре от някой "майстор" мога да я подхвана (пастирал съм но не съм пастирал след водно никога), но не ми е ясно едно нещо. Като пастирахме с 3 -те пасти на 3М им казвахме на клиентите че ще държи 3-4 месеца пастата, следователно си правя извода че пастата не е вечна. Ся ако си изшкуря колата да не се окаже че трябва да я пастирам през 3 месеца?
Щот знам че бояджиите и те шкурят и пастират та не мога да направя връзката
Да не е да има разлика между козметично пастиране и пастирането след боядисване?Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Много ли е портокалова? Ако не е, карай си я така. Иначе (може и да бъркам) но все ще трябва да я пастираш периодично за да подържаш гланца.
Предишният ми таралясник беше с матирана боя. Пастирането държеше около година.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМного ли е портокалова? Ако не е, карай си я така. Иначе (може и да бъркам) но все ще трябва да я пастираш периодично за да подържаш гланца.
Предишният ми таралясник беше с матирана боя. Пастирането държеше около година.а и е черна и по й личи. Аз за това се чудя дали има смисъл да шлайфам лака... Или просто без водно да я пастирам с трите пасти... То и без това 1-и номер е абразив и пак сваля от лака...
---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:11 ----------
Или само 2-ри и 3-ти номер без абразива....Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова е ясно, ма пориви на вятъра по света, дал Господ, пък не падат хеликоптери.
Значи просто пилотът или не е бил подготвен за такъв порив, или не е водил машината така че и да възникне такъв, да не станат поразии.
В Русия, където очевидно има доста по-квалифицирани от нашите пилоти, хората решиха да махнат авио парада, като опасен.
Но тук са само асове.
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеАбе той човечеца каза че по-новите коли нарочно така се боядисват, и като ги загледах, верно, всичките го имат (специално гледах 1-2 до 5 годишни коли. Та бих кащал че е с малко по груба "коричка"а и е черна и по й личи. Аз за това се чудя дали има смисъл да шлайфам лака... Или просто без водно да я пастирам с трите пасти... То и без това 1-и номер е абразив и пак сваля от лака...
---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:11 ----------
Или само 2-ри и 3-ти номер без абразива....По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеШкуриш с водна шкурка 1000 до 2000. и после с пастите без абразивната.Шкурката използвай така че да не претриеш лака.Когато боядисвам искам поне 2 ръце лак.а как се шкури биз да се махне лака?
А и после с Еко стигнахме до това, че ще трябва да се пастира периодично, което май не ми харесва като идея.... Знам ли, ще го мисля това.....
Тези признания на Тилерсон май ясно показват колко е "независим" ЕС и как е "изолирана" Русия...
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4334198Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Купуваш си една подложка от корк с размерите на кутия за цигари.Шкуриш без да натискаш и без да се търкаш дълго на едно място.За капака на старата кола исках най-твърдия лак и не се налагаше периодично пастиране.Няколко години нямаше и цвънки от камъчета.За финал използвай една паста за заличаване на драскотини, има я в Бриколаж в различни цветове в туба като паста за зъби.Не се сещам как се казваше.Използвай вълнен парцал или кече.Когато боядисвам броните използвам спрей боя и лак и тогава поне веднъж годишно се налага пастиране, щото лака в спрея е мек и се заносва а някои даже се лющят от слънцето.Най-близо по твърдост и качество до лака за пистолет е спрея на систар.Като го шкуриш даже не замазва като вери уел и космос и някои други.Но пък вери уела се разлива по добре и ако имаш ръка може и да не полираш.Систара става на портокал и си иска шкурене и полиране, но е по качествен.Да не се счита реклама само споделям опит.Също така ползвам дюзи за спреьовете които разпръскват струята на метла а не на точка.Максималния размер на качествено боядисване със спрей за моя опит е заден капак.1 спрей боя и 2 спрея лак, със шкурки пасти - 50-55лв.От там нататък нема смисъл разходите стават близки до цената на бояджията а таван и преден капак няма начин със спрей да станат.Особено ако е сребрист металик става на черга колкото и да се стараеш.Със черно-синия/космос блуе/ металик на старата беше по лесно и ефекта на чергата го нямаше или не се забелязваше.Голяма хоризонтална повърхност със спрей не се боядисва качествено поради наклона на спрея, в един момент почва да плюе защото засмуква ту боя ту въздух и всичко става мармалад.Шкуриш и пак наново и съжаляваш що не си дал 150 лв на бояджия.Заден капак, брони, преден калник, тва е разумния максимум със спрей.Толкоз е моя опит.
Колкото до истерията с Русия, нелепо ми се струва да се говори за мерки за ограничаване на вредните емисии, глобалното затопляне и т.н, когато същите тия водят света към унищожение.Крайно време е да започнат да уважават избора на народите как да живеят да спрат с тия мултиетнически експерименти, измислени диктатори и химически оръжия/естествено там дето има петрол се пръква диктатор, ако не играеш по свирката наСАЩ се пръква народно недоволство, без референдум/, да си стиснат ръцете и да приключат с тероризма и да влагат парите в нещо по полезно.В условията на демокрация и пазарна икономика не можеш да си купиш какъвто искаш самолет.В момента Европа е един кенеф.Мулти етнически, мулти сексуален, олигархичен кенеф.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 11:19.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Само не разбрах защо реши че съм си я боядисал със спей колата
Иначк ся я загледах, ами както се предполагаше, пастата на места е почнала да пада, и си личи къде е шкурил бояджията. Демек глупостите с вечната паста са си глупостиМай ще трябва да си пастирам както аз си знам през 4-5 месеца.
Иначе за материали платих към 450лв. Марката е LECHLER. Съдейки по цената би трябвало да е добра, знам ли.....Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Не съм решил, просто ти споделих опита си.Между полиране и пастиране има разлика.Между впрочем трее си боядисам тавана и търся бояджия, та некакъв днеска при един авер се обади че боядисвал и вика кажи кога да дойда да ти взема колата, и след седмица ти я връщам.Настоявам аз да я закарам и да я взема, той не работил така.Викам, резервоара пълен ли да е....По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеНе съм решил, просто ти споделих опита си.Между полиране и пастиране има разлика.Между впрочем трее си боядисам тавана и търся бояджия, та некакъв днеска при един авер се обади че боядисвал и вика кажи кога да дойда да ти взема колата, и след седмица ти я връщам.Настоявам аз да я закарам и да я взема, той не работил така.Викам, резервоара пълен ли да е....
---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:24 ----------
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
Навремето, когато Мойрите предели нишката на съдбата, стигнали до момента в който се пръква Сааб, като го видели се втрещили. Решили че такава грозота няма място под слънцето, резнали нишката и я поставили в кутия. Кутията дали на едно моме, да я пази, с уговорката никой никога да не отваря кутията. Пандора обаче......била любопитна......Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
Comment