Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Аз пък да те светна, селското стопанство погина защото беше разпарчасоно по един бандитски начин и имуществото на АПК и ТКЗС беше разграбено и унищожено. Сега като се разхождаш по нашите градове постоянно срещаш бездомници, джебчии и клошари. Преди когато според вас хората са се редяли на километрични опашки за хляб и сирене, клошари и просяци нямаше. Нямаше падащи балкони защото хората не могат да си поддържат жилищата и пр. и пр.
    Знаеш ли, защо в Гърция селското им стопанство не бе унищожено?

Защото никой и никога не е тикал насила селските стопани в ТКЗС-та и АПК-та.

Накратко - защото орташката кобила и кучетата не я ядат.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Защото нямаха такива умници като нашите които да изпълняват чужди поръчки. Кооперации има навсякъде и могат да бъдат успешни.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Защото нямаха такива умници като нашите които да изпълняват чужди поръчки.
        Теорията за вечния враг е интересна, но вирее само в главите на "умници" като теб.

Истината със селското ни стопанство се състои в това, че хората бяха насила вкарани в едни измислени сдружения, които елиминираха конкуренцията и връзката между това, какво и как произвеждаш и къде и как го продаваш.
        Тази система под насилствено-планово устройство и херметичен пазар вирееше някак.

В момента в който пазарът се разхерметизира и трябваше селският стопанин да се бори за него с гръцкия си колега, нещата бяха дотук. Един килограм български ябълки стана по-скъп от килограм банани, докарани от другия край на кълбото.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Теорията за вечния враг е интересна, но вирее само в главите на "умници" като теб.

Истината със селското ни стопанство се състои в това, че хората бяха насила вкарани в едни измислени сдружения, които елиминираха конкуренцията и връзката между това, какво и как произвеждаш и къде и как го продаваш.
          Тази система под насилствено-планово устройство и херметичен пазар вирееше някак.

В момента в който пазарът се разхерметизира и трябваше селският стопанин да се бори за него с гръцкия си колега, нещата бяха дотук. Един килограм български ябълки стана по-скъп от килограм банани, докарани от другия край на кълбото.
          Те тук грам не си прав и идея си нямаш за какво говориш.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• И аз така мисля.

---------- Post added at 16:49 ---------- Previous post was at 16:47 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Те тук грам не си прав и идея си нямаш за какво говориш.
            Ами тук в САЩ ябълките са три пъти по-скъпи от бананите докарани от другия край на кълбото. Затова и на онези им казват бананови републики.
            Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:52.

Comment

• Еко... бая си патил ти от комунягите явно . А иначе си подай тиквата от прозореца и преброй колко от нещата дето виждаш е построено от комунягите и колко от другите.... 45 години комунизъм и 25 демокрация. Поне половината от нещата трябва да са дело на свободолюбивите. Смяташ болници, училища, заводи, летища, детски градини, спортни зали, стадиони.....не само моловете.. За апартаментите мълча че те на запад всеки има такъв... по няколко на семейство
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• http://ria.ru/mh17/20151016/1303253156.html Ето това вече е друго.
                По късно ще ви дам линк където обсъждат с подробности темата аконви е интересно.
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                  Еко... бая си патил ти от комунягите явно . А иначе си подай тиквата от прозореца и преброй колко от нещата дето виждаш е построено от комунягите и колко от другите.... 45 години комунизъм и 25 демокрация. Поне половината от нещата трябва да са дело на свободолюбивите. Смяташ болници, училища, заводи, летища, детски градини, спортни зали, стадиони.....не само моловете.. За апартаментите мълча че те на запад всеки има такъв... по няколко на семейство
                  Подадох си тиквата и ти докладвам, какво видях. Няма грам място за паркиране от лъскави автомобили. А някога имаше само 2 - 3 москвича и една жигула.
                  Измежду новите жилища не можах да видя нито една качествена панелка.
                  Детските площадки - оборудвани с едни катерушки от които нищо не вдявам. Отдолу някакво гумирано покритие. Друго си беше някогашната дървена пързалка и скърцащите люлки.
                  Не виждам и традиционните за миналото опашки пред двата магазина в квартала, сигурно защото те в момента са около 20.
                  Не е нужно да ходя до халите за салам, защото във всеки магазин в радиус 50 м има поне по 10 вида.
                  Не е нужно да ползвам и връзки за да си набавя "Загорка", защото навсякъде има кеф ти Tuborg, кеф ти Heineken. Пия ги с отвращение, ама това е животът.
                  Тръгвам да ходя до Люлин и за нещастие стигам за 10 минути с метрото. А каква идилия беше някога - сменях 3 автобуса и 1 трамвай и си носех суха храна за из път, също като на околосветско пътешествие.
                  Тръгвам с колата си по околовръстното и пълна скука. Карам в 3 лентов път, нищо не друса, нищо не се случва, просто в даден момент пристигам. Друго си беше някога, когато това ми убиваше 2 часа от излишното ми време.
                  По улиците страхотни задръствания. Да се чудиш хората откъде намират пари за коли и гориво в тая мизерия.
                  Пред НДК още стои седмокрилия петохуйник. Що ли не го върнат на вторични суровини?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Подадох си тиквата и ти докладвам, какво видях. Няма грам място за паркиране от лъскави автомобили. А някога имаше само 2 - 3 москвича и една жигула.
                    Детските площадки - оборудвани с едни катерушки от които нищо не вдявам. Отдолу някакво гумирано покритие. Друго си беше някогашната дървена пързалка и скърцащите люлки.
                    Не виждам и традиционните за миналото опашки пред двата магазина в квартала, сигурно защото те в момента са около 20.
                    Не е нужно да ходя до халите за салам, защото във всеки магазин в радиус 50 м има поне по 10 вида.
                    Не е нужно да ползвам и връзки за да си набавя "Загорка", защото навсякъде има кеф ти Tuborg, кеф ти Heineken. Пия ги с отвращение, ама това е животът.
                    Тръгвам да ходя до Люлин и за нещастие стигам за 10 минути с метрото. А каква идилия беше някога - сменях 3 автобуса и 1 трамвай и си носех суха храна за из път, също като на околосветско пътешествие.
                    Тръгвам с колата си по околовръстното и пълна скука. Карам в 3 лентов път, нищо не друса, нищо не се случва, просто в даден момент пристигам. Друго си беше някога, когато това ми убиваше 2 часа от излишното ми време.
                    По улиците страхотни задръствания. Да се чудиш хората откъде намират пари за коли и гориво в тая мизерия.
                    Пред НДК още стои седмокрилия петохуйник. Що ли не го върнат на вторични суровини?
                    За седмокрилия петохуйник съм съгласен само

Comment

• Той да си беше изкарал тиквата малко по-надалеч че да ни каже какво вижда в българското село и в малкия град.
                      И за около Лъвов мост и Сточна гара да разкаже. Аз като пътувах миналата година до България, на летището ме посрещнаха една банда от фалшиви таксиджии. Големи усилия бяха докато успях да се оттърва от тях. Накрая след като се добрах до такси на единствената лицензирана фирма, ме посрещна шофьор с липсващи зъби и скъсани обувки. Вътре в таксито имаше един пръст прах и пожълтели копия от шофьорски свидетелства. Като отидох пък до автогарата, там не посрещнаха една група джебчийки които постоянно трябваше да следя да не ме изненадат в гръб, като седнах да пия кафе, един студент дойде да ми се примоли да му дам пари за билет да се прибере в къщи. Изглеждаше свястно момче, дадох му пари и му казах другия път да си прави добре сметката. Абе все едно че бях попаднал в някой от фелейтоните на Алеко от времето между войните.
                      Last edited by pavlin; d.m.y г., 22:27.

Comment

Е-е-е-е, нищо не си видял още. Я се огледай по добре, тия автомати за кафе защо си мислиш се пръкнаха!?
                        Тоооочно така, да ти развалят кефа от търсенето и молбите наляво/надясно, белким някой се смили да ти достави пакетче, вместо присъщата либлибия. Ами като отидеш да си купуваш техника!? Вместо да осъществяваш социални контакти и боксови такива, спейки пред магазин техника 1 месец, влизаш в магазина и там стотици модели, на стотици марки. Това е замислено съвсем да те обърка, не като едно време, 2 модела, записваш се, чакаш, взимаш. Правото да пазаруваш "под щанда" съвсем го отнеха. Ей го, зима иде, време е за нови зимни гуми, как мислиш се купуват? Ми не, няма списъци, няма боксови мачове, няма ограничение до 2 гуми "Вида спорт". Никакво удоволствие не ни оставиха.
                        В интерес на истината, качеството на строителството май го запазиха, не са ония красиви панелки като едно време, сега правят некви грозни кооперации, щото нямат въображение и не познават правоъгълника, ма качеството май е същото.
                        Мани това, ами и времето развалиха, то вятър, то дъжд, авера вика - дай да ходим в Гърция за риба. Представяш ли си!? Палиш колата, бу-у-у-уу, и хоп, в Гърция....за риба. Баси гадния живот! Няма - "да изпълим петилетката за три(3) месеца", няма ленински съботник, вместо това - буууууу...и в Гърция.....за риба. Колегата току що ми звънна, че се прибрал от Турция, донесъл ми баклавичка.
                        Да живее комунизЪма! Нищо че преди време, като питах, отричаха да искат да го връщат.
                        Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                        Той да си беше изкарал тиквата малко по-надалеч че да ни каже какво вижда в българското село и в малкия град.
                        Аз мога да ти кажа какво се вижда там. Виждат се следите от "развития социализъм"
                        Вижда се обаче и съвремено селско стопанство. Всеки който е минавал през село по време на жътва преди 30г помни как по пътя имаше по вече зърно отколкото песъчинки. Ела сега да видиш. По полето след руския комбайн, половината реколта оставаше, ела сега да видиш.
                        Да де, то и да видиш с какво да сравняваш, през плет не си виждал нещата за които пишеш(по принцип). На времето имаше централизирана информационна система - радиоточка. Нещо на което хората на село казваха "клюкарче". Никой не му обръщаше внимание, щото от там само глупусти се лееха. Сега няма клюкарче, има Павлинчо.
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:27.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Любо, тие неща са за СССР попарата, не руската.Прави ми впечатление че срещу русия викат най-много тия "демократи" дето са били партийни членове и агенти на времето.В момента не можеш да търгуваш с когото си искаш, опашки няма но пък няма пари, по телевизията се говори само против Русия, няма дискусионно студио/каквото можеш да гледаш по Первий Канал и ще се убедиш че там говорят каквото си мислят/ дори по БТВ "въпроси на зрители" вече няма в сутрешния блок, и по която телевизия се сетиш освен дето гледат на карти боб и кедрови семки.Имаше една измислена криза с пълни складове и вече я приписахте на Русия.Как ще се върне това за което пишеш след като в днешна Русия го няма.Плашиш децата с Торбалан.Сега даже руски самолет не може да прехвръхне над България е айде чакаме благата на Запада и в частност на Америка.Вероятно ще подпишем едни договори като с Американските централи.

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:13 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Обаче сме колония.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Вие верно ли тръгнахте да сравнявате монтирана вендинг машина с построени милиони апартаменти?!?!? Остана само да кажете че заради соца не сте могли да си купите смартфони и че по време на соца алфа - форума е бил само за партийците... Питах ви къде са построените университети, общежития, заводи, АЕЦ-и, стадиони, спортни зали, болници.... Вие ми отговаряте че имало кафе машини и че са разширили 2 булеварда...

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Още малко въпроси - къде са ни космонафтите, футболистите, учените?!?!?

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                              Вие верно ли тръгнахте да сравнявате монтирана вендинг машина с построени милиони апартаменти?!?!? Остана само да кажете че заради соца не сте могли да си купите смартфони и че по време на соца алфа - форума е бил само за партийците... Питах ви къде са построените университети, общежития, заводи, АЕЦ-и, стадиони, спортни зали, болници.... Вие ми отговаряте че имало кафе машини и че са разширили 2 булеварда...
                              Кафе машините бяха пример, защото идеше реч за стоки. Аз като любител на кафето си съдирах задника за да си осигуря и пак минаваха месеци без даже да помириша.
                              Ако искаш да видиш университет, ела да ти покажа сега построеното крило във втори корпус на ИУ Варна. После ще ги сравняваш със старото. Гледай волейбол тия дни, да видиш спортна зала, и тук и при вас. Кви общежития бре!? Времето на хората овце отмина.
                              Без АЕЦ, моля! Потребяваме една трета от наличните мощности.Заводи ще видим на куково лято, ако не си "стегнем" държавата.

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                              [/COLOR]Още малко въпроси - къде са ни космонафтите, футболистите, учените?!?!?
                              Хи,хи, ей ма бре! Обратното на космонавт врено, ма пък космос се съдържа в думата антикосмонавт. Футболистите са точно там, където бяха и преди, там където въобще не ми дреме. Волейболистите обаче са в зала Армеец, чакаме ги у Варна на финал. Учените са си тук(някой), други духнаха на запад. И-и-и....аз поне не съм чувал, някой да се е втурнал към Русия. То това важи и за чуждите учени, което за Русия ама никак не е добре.
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:15.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Кафе машините бяха пример, защото идеше реч за стоки. Аз като любител на кафето си съдирах задника за да си осигуря и пак минаваха месеци без даже да помириша.
                                Ако искаш да видиш университет, ела да ти покажа сега построеното крило във втори корпус на ИУ Варна. После ще ги сравняваш със старото. Гледай волейбол тия дни, да видиш спортна зала, и тук и при вас. Кви общежития бре!? Времето на хората овце отмина.
                                Без АЕЦ, моля! Потребяваме една трета от наличните мощности.Заводи ще видим на куково лято, ако не си "стегнем" държавата.
                                Новото крило?!?! Залата за волейбол?!? Сравни го това с напраерното от тях. Помня 2-3 години от тогава. Не че искам това време да се върне или имам носталгия някаква. Въпроса е че гледам около мене 80% е построено и направено тогава. И ми се струва малко нечестно спрямо нашите родители да твърдим че нищо не са направили. А и постоянно когато се сравняват нещата се взимат задължително последните кофти години от соца и сргашно време от демокрацията ни.... Че защо не сраените един французин през 70-те какво е карал и какъв телевизор е гледал, и с какво в същност тази кола или тв са били по добри от жигулите и от нашите ТВ-та?!?!

---------- Post added at 20:18 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение

Хи,хи, ей ма бре! Обратното на космонавт врено, ма пък космос се съдържа в думата антикосмонавт. Футболистите са точно там, където бяха и преди, там където въобще не ми дреме. Волейболистите обаче са в зала Армеец, чакаме ги у Варна на финал. Учените са си тук(някой), други духнаха на запад. И-и-и....аз поне не съм чувал, някой да се е втурнал към Русия. То това важи и за чуждите учени, което за Русия ама никак не е добре.
                                Това че не си чувал, не значи че си прав....

Comment

Working...
                                X