Ааа - значи не зависело само от това, дали Китай може да представлява пазар за руския нефт, ами и от цената на нефта на международния пазар.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?
Collapse
X
-
Еми естествено, ма поддържането на ненормално ниски цени не може да продължи вечно.От друга страна цените на петрола бяха неимоверно раздути, надявам се като краен потребител в световен мащаб да се установи цена на суровината която да гарантира приемливи цени на крайния продукт.
Бензин 95.към 2 януари 2016
U.S.A € 0,473
Russia € 0,465
Saudi Arabia € 0,221
Kuwait € 0,197
линк - http://www.fuel-prices-europe.infoLast edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:14.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Радва ме. И "ме грее".
Изобщо не ми пука за САЩ и РАША.
САЩ не ми вдигат петрола, защото зареждам повечето пъти руски от Луоил. Чат пат Еко.
Поне руснаците няма да си разиграват петролния и газов кон както си искат.
Нищо не е "насочено срещу арабите". Срещу Иран беше ембаргото и санкциите.
И стига пишете тъпотии.
КОЙ е "насочил" ниските цени на петрола срещу арабите?
Ако са САЩ защо да санкционират съюзниците си СА, Кувайт и другите??!!
Ако са Русия -за какво да санкционират "арабите" и какво са им направили те?
Какво печелят Русия или САЩ от ниските цени и какво губят?
Санкционираната е Рашата и то не самата Раша, а Путин и ръководство на Русия.
Не знам само защо си губя времето с вас.След година две ще има определени факти и толкова.
След 10-на години 20%-25% от продаваните автомобили ще са с непетролни двигатели.
Е в Раша и след 2050 год., та дори и след 2100 год. ще си произвеждат и карат "коли" с петролни двигатели- тази икономика все нещо трябва да е движи...Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Ами те саудите не се подчиниха на САЩ за квотите за добив, та затова.Иран планира да изнася основно за Китай и Индия.Защо си мислиш че ако падне Путин и Русия ще клекне.А и по силата на кой закон всички трябва да се подчиняват на САЩ.САЩ имаха една възможност да приключат с Русия по времето на Елцин и Горбачов ма я проспаха.След Путин руснаците осъзнаха че вместо да си продават богатствата на чужди компании те могат сами да си ги управляват и печелбата да остава при тях.А и България Украйна и прочее "демократизирани " от САЩ И ЕС страни са им нагледен пример.Ти какво очакваш да стане ако се разпадне Русия, тогава американците ще диктуват цените на нефта и газта.Или още вярваш в дядо Коледа.Можеш ли да се обосновеш какво ти пречи Русия.Русия ще си разиграва коня щото може, свиквай с това.Почнали да изнасят щатите нефт и вече някаква истерия сред русофобите как идвал края на Русия.Те там трева пасат.Ще си пренастроят икономиката.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Тия пък какво им стана ?!?!?! http://fakti.bg/world/167297-saudits...aketi-ot-iemenОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеИма и една друга интересна подробност. Производството на петрол в САЩ намалява докато в Русия се увеличава. Ниските цени са удар също така срещу производството на шистов петрол.
т.e. - съотношение 1,3
БВП на САЩ е $17 трлн. Този на Русия е 1,8
т.е. - съотношение 9,5
Това означава, че приходите от производство на петрол за САЩ са приблизително 8 пъти по-незначими от тези за Русия.
Кое му е интересното? САЩ удрят по руската икономика, но същевременно си пазят собствения петрол, за време, когато той ще е по-скъп.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСАЩ добива към 14 млн. барела на ден. Русия добива 11.
т.e. - съотношение 1,3
т.е. - съотношение 9,5
Това означава, че приходите от производство на петрол за САЩ са приблизително 8 пъти по-незначими от тези за Русия.
Кое му е интересното? САЩ удрят по руската икономика, но същевременно си пазят собствения петрол, за време, когато той ще е по-скъп.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеДа и всичко това е резултат на онееези 22 години (10 от които бяха директно под чуждо управление) , когато Русия се опитваше да играе по правилата на Запада..... Сега си имат свои правила...и всичките трябва да се съобразят с това (както и правят). Санкции-манкции може да изплашат европейците и американците . Руснака не си променя родината за рейтинги....
Да не би марсианците да са ги били превзели???
Ей за това говорим - че са келяв, пиянски и продажен народ, който търпи да си правят с него, кой-каквото си поиска.
Таква нещо може ли да се случи в някоя развита западна държава?
Не може!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Е ти сцепи мрака направо, руснака продажен............бъркаш ги с нас.По скоро Путин е яхнал народното настроение.Вашта работа е я не сакам да съм добре ами на Вуте да му е зле.Ай стига сте разнасяли демокрация, оставете хората да си живеят както си искат.Нашта оправена че гледаме в чуждите държави.Честно казано по келяв и алкохолизиран народ от нашия няма.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеЕ ти сцепи мрака направо, руснака продажен............бъркаш ги с нас.По скоро Путин е яхнал народното настроение.Вашта работа е я не сакам да съм добре ами на Вуте да му е зле.Ай стига сте разнасяли демокрация, оставете хората да си живеят както си искат.Нашта оправена че гледаме в чуждите държави.Честно казано по келяв и алкохолизиран народ от нашия няма.
Аз понятието "олигарх" за пръв път чух в руски контекст.
А ти?
Много ти уйдисва да ни третираш, като продажни демократизатри. Ма и да има продажници, умножи ги по 10000 и ще получиш тия дето са из Русия.
Изобщо с тия клишета, че продажните политици ни били виновни за мързела ни, за мизерията ни и за всичко лошо.......наш, къде ми се качихте?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСАЩ добива към 14 млн. барела на ден. Русия добива 11.
т.e. - съотношение 1,3
т.е. - съотношение 9,5
Кое му е интересното? САЩ удрят по руската икономика, но същевременно си пазят собствения петрол, за време, когато той ще е по-скъп.
Comment
-
Ми като вземеш населението на България и населението на Русия даже е малко по 1000.Ма да обвиняваш руснаците в продажност е израз на безсилие.Досега съм срещал коментари в подкрепа на Русия и Путин в западни СМИ И нито едно положително за България.Дори вече и САЩ плюят понеже разбраха що за стока са.И ако не знаеш американските танкове в България не са по линия на НАТО а договорка между САЩ и България.Руснака може и да свали Путин ако иска, но не за сметка на чужда зависимост и суверинитета си.Не си наясно с термина продажност.Има ли нещо в България което да не е продадено на чужди фирми че ми даваш за пример Русия.
Я да видим тука - http://www.moreto.net/novini.php?n=310153&c=02 ся как се оказа че сме щели да вемаме едни 400 млн от транзитиране.Ммм?.А само преди година не бил виждал договорите - http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...-potok-6028391По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеТези сметки не се правят по такъв бакалски метод. Русия в момента добива на максимум и даже повече от колкото по времето на СССР. В САЩ предстоят фалити на производителите на шистов петрол на които и се дължеше бумът на производството през последните 3-4 години.
Имаш 2 икономики. Едната е 8 пъти по-зависима от това, дали продава и на какви цени, петрол от другата.
Какво точно не разбра?
---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:48 ----------
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеМи като вземеш населението на България и населението на Русия даже е малко по 1000.Ма да обвиняваш руснаците в продажност е израз на безсилие.Досега съм срещал коментари в подкрепа на Русия и Путин в западни СМИ И нито едно положително за България.Дори вече и САЩ плюят понеже разбраха що за стока са.И ако не знаеш американските танкове в България не са по линия на НАТО а договорка между САЩ и България.Руснака може и да свали Путин ако иска, но не за сметка на чужда зависимост и суверинитета си.Не си наясно с термина продажност.Има ли нещо в България което да не е продадено на чужди фирми че ми даваш за пример Русия.
Я да видим тука - http://www.moreto.net/novini.php?n=310153&c=02 ся как се оказа че сме щели да вемаме едни 400 млн от транзитиране.Ммм?.А само преди година не бил виждал договорите - http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...-potok-6028391
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment