Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    ....бе соца , виж соц-а в Китай какво праи ... значи не е соц-а а бездарните политици, оф... де да знам ...
    СССР не можа да устиска още 30 г. та соц-ът да стане като в Китай

Ама има и една малка подробност. Китайците са като мравки. Много са, работят много и се задоволяват с малко. Пък при нас е обратното.

E - чуждите инвестиции в Китай няма да ги споменаваме. Те са предимно от САЩ и значи, носят само разруха. Без тях, щяха да са още по-напред

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      СССР не можа да устиска още 30 г. та соц-ът да стане като в Китай

Ама има и една малка подробност. Китайците са като мравки. Много са, работят много и се задоволяват с малко. Пък при нас е обратното.

E - чуждите инвестиции в Китай няма да ги споменаваме. Те са предимно от САЩ и значи, носят само разруха. Без тях, щяха да са още по-напред
      Са в момента ми говориш некви неща за които си нямам никва представа и щем не щем трябва да се съглася с тебе.... Това е изнудване........
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Са в момента ми говориш некви неща за които си нямам никва представа и щем не щем трябва да се съглася с тебе.... Това е изнудване........
        За да не се чувствам, като изнудвач, отивам да си направя една голяма пролетна салата и да ударя някоя и друга ракийка.

Наздраве!

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• ORm-чо, спри се бе.

Какво могат да откраднат от теб, като заплата ти е била 120 лева?Нека да са 180 към 1989 година което при курс 2.50 лева за долар =72 долара месечна заплата!

Можеш ли да "ограбиш" бедния?Най -много да вземеш "на босия цървулите"!

Те в Щатите са имали през 1979 година средна месечна заплата от 1770 долара, някой е умрял за твоята заплата от 72 долара.

А реално долар лев се търгуваше на черния пазар 3.50-4.00 лева за долар...

Ами така наречените "предриятия" - всичко с амортизирани машини втора употреба от "прогнилия запад"...

"Светло бъдеще" обещаваха политическите секретари от комунистическата партия по времето на комунизма...

И сега в Русия на Путин е същото...

Аз със дядо ми ходехме с колелата на моста над магистрала "Тракия" да гледаме западни автомобили- както каза Еко-то предимно турски, ама имаше и чат пат нетурски и несоц регистрации...

Те "шпореха" колите с 170-180, а нашите москвета, ладички, жигулета при 110км/ч бяха пред "излитане" ...

Ние сме имали няколко лади- 1500, 1600, 1500s и най-много което баща ми успя да вдигне с нея беше 161 км/ч и то с голям зор и колкото да ги покаже стрелката и веднага пусна педала на газта...

И нещо по-конкретно кажете кой какво е "обещал"...?

Щяхте да чакате "като шушляци" по 7-8 години за автомобил...

Леля ми и Калеко ми "успяха" през 1985 година да си купят катастрофирала лада 1500 на търг с тайно наддаване от държавата за 3500лв - като катастрофираш ти конфискуват колата ако си виновен...

Колите втора употреба бяха по-скъпи от нови-защото за новите чакаш 7-8 години, а втората употреба купуваш(даваш парите) и се качваш да караш...

На баща ми 2 години след като купи ладата му предлагаха 10 хиляди лева, та и до 12 000лв стигнаха само и само да я продаде...

Забравихте как беше някога...Забравихте и какви бяха цените на автомобилите ПРЕДИ да влезнем в ЕС- 2-3 години след влизането ни пазарът се насити с автомобили втора употреба и цените паднаха значително...

За автомобил над 160 коня се плащаше акциз - за Алфа Ромео 166 2.4 двигател 175 коня се плащаше акциз 4550 лева...

Бях се засилил да плащам и тоя акциз само и само да имам фейслифтова 166-ца 175 коня...

Спрете се малко, няма държава която да е била под "комунистическо иго" и да е по-добре от държава в която никога не е имало комунизъм.Факт.

И аз искам капитализъм на комунистически цени, ама знам също така че е невъзможно...

Китай в момента са в преход от комунизъм към капитализъм- те вече са реалния израз на споразумението им с Великобритания- "Една държава две системи" като запазиха Хонконг по капиталистическата система.Но вече и в други части на Китай се разпростира частната инициатива- има частни фирми правят малки самолети, други автомобили ...

Ама да искаме и да правим сравнение на България с Китай е нелепица- там никога не е имало демокрация и големите държави за да оцелеят винаги са били империи управлявани от император-в Азия не знам да има изключения.

Първото изключение на голяма държава която да не е империя или тоталитарна държава са САЩ.

Ама като гледам и те са "една птичка пролет не прави"...

Трябва още и ще се случи- не случайно "циганите" не бягат към арабските държави(цигании) или Русия, а към Западна Европа, не е случайно, че 2 000 000 българи емигрираха в Западните държави и САЩ...

Майната й на Русия.

България над всичко!

Нито една лада не може да ме накара да се чувствам така както когато "яздя" 159-ката си...

Ако бяхме в Евразииския-Путно-медведевския или друг съюз щяха да ми бръкнат в джоба с 5000 лева акциз за 159-ката...
          Тези 5000лв акциз ми ги спести Европейския съюз, не Путин не Русия, не друг...
          Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 18:52.
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Колко глупости си изписал не е истина ...само като прочетеш шедьовъра - "2 000 000 българи са избягали на запад, майнат й на Русия България над всичко" или "Първото изключение на голяма държава която да не е империя или тоталитарна държава са САЩ." става ясно че нищо не ти е ясно нищо. А като купиш нова алфа , упакована от магазина се обади да почерпиш

---------- Post added at 16:15 ---------- Previous post was at 16:14 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            За да не се чувствам, като изнудвач, отивам да си направя една голяма пролетна салата и да ударя някоя и друга ракийка.

Наздраве!
            Ето, а някои тука бачкаме като роби
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Колко глупости си изписал не е истина ...само като прочетеш шедьовъра - "2 000 000 българи са избягали на запад, майнат й на Русия България над всичко" или "Първото изключение на голяма държава която да не е империя или тоталитарна държава са САЩ." става ясно че нищо не ти е ясно нищо. А като купиш нова алфа , упакована от магазина се обади да почерпиш

---------- Post added at 16:15 ---------- Previous post was at 16:14 ----------

Ето, а някои тука бачкаме като роби
              Не като.
              Да ви кажа, да се поинтересувате от промените в КТ на Франция. Нещата започват да се "случват" по очаквания сценарий.
              Скоро на запад ще си спомнят за соцблока с умиление.
              Честито на печалившите
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колко глупости си изписал не е истина ...само като прочетеш шедьовъра - "2 000 000 българи са избягали на запад, майнат й на Русия България над всичко" или "Първото изключение на голяма държава която да не е империя или тоталитарна държава са САЩ." става ясно че нищо не ти е ясно нищо. А като купиш нова алфа , упакована от магазина се обади да почерпиш
                Рацерът, както винаги, ти е написал самата истина. Само, дето ти не можеш да я проумееш, щот си много малък и не можеш да правиш сравнения.

---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Не като.
                Да ви кажа, да се поинтересувате от промените в КТ на Франция. Нещата започват да се "случват" по очаквания сценарий.
                Скоро на запад ще си спомнят за соцблока с умиление.
                Честито на печалившите

Ай, ай, ай...........Сега западняците ще строят соц лагер, а ние - гнил капитализъм.

Мечтал съм си за това време

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Баси .... и ти си диктатор
                  Хехех-забелязъл съм и аз подобна тенденция в личностната ми деградация.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Ай, ай, ай...........Сега западняците ще строят соц лагер, а ние - гнил капитализъм.

Аз пък си мисля,ние нищо не строим,щом мозъците изтичат от тук,следователно все още сме в период на натрупване на първоначален капитал ,след 50-70 години като се превъртят още две поколения ще направим първата копка.
                  Last edited by 546; d.m.y г., 19:53.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                    Хехех-забелязъл съм и аз подобна тенденция в личностната ми деградация.

Аз пък си мисля,ние нищо не строим,щом мозъците изтичат от тук,следователно все още сме в период на натрупване на първоначален капитал ,след 50-70 години като се превъртят още две поколения ще направим първата копка.
                    Стига бе , след 70 години ще съм на 105 а вие на 115-120, за какво ни е тогава цялата работа ?!?!?!?

Comment

• Аз пък продължавам да твърдя че нещата са прекалено сложни за да кажеш онзи строй е лош а този е добър или обратното. Вие продължавате да сравнявате най лошите години (преди разпада на съюза) със сегашно време. Забравяте че ЕС е съставен от основни държави-колонизаторки, които са плячкосвали по цял свят. Помните руския ботуш, в същото време мълчите колко народ са избили същите тези миролюбиви европейци по всичките континенти. Като ви питам за агресията на Русия ми разправяте за някакви малки локални конфликти но забравяте за Наполеон , 1-та и 2-та световни войни (за Шведите и Австроунгария да не забравим).... та и аз търся ма не мога да намеря кога точно Руската империя или СССР е нападала Европа. Жертвите на режима.... да имало е жертви , но първо самите руснаци са били най голямата жертва на този режим. И бай ви ленин не е пристигнал с идеите си от Норилск а от миролюбивата Европа.
                      Та, като разказвате колко сме щяли да бъдем напред ..... малко ме съмнява тая работа.... Вие твърдите че нещо , което никога не се е случвало е щяло да бъде по добро ... явно сте ясновидци .... Човека е доволен че кара Алфа за 2000 лв и в същото време разправя че си купили
                      кола за 3500 лв и им предлагали 12000, при положение че заплатите тогава са били 200 лева а сега 1000.... та , малко ме обърква цялата тая работа
                      Иначе ЕС ми харесва ако изключим мръсните игрички, педерастията и поклонничеството пред САЩ

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Рацерът, както винаги, ти е написал самата истина. Само, дето ти не можеш да я проумееш, щот си много малък и не можеш да правиш сравнения.

---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

Размечта се. Нема мушмули за нас. Тоя ред всички ще го духаме.

Comment

• Ей заради туй сме на тоя хал - http://www.pan.bg/view_article-6-335...-ISTINATA.html

Я, Русия взе да поставя условия - http://www.pan.bg/view_article-6-335...-ISTINATA.html

И се чудя след като всички тръбят колко мислят за България как може Местан да регистрира партия и да присъства турския посланник.Ако ДПС беше грешка в началото на прехода това какво е.И да верно че не Путин махна акциза колите Р.Овч внесе законопроекта, ма и Путин не го е вкарал де тоя акциз, а благодарение на ЕС и САЩ ся си имаме мигранти, ма пък на харизан кон зъбите не се броят.Нищо че Путин громи ИД.Най-много още един мандат ще управлява българска партия, после ще сричате корана е ЕС няма да се меси.Т.е последния влак отдавна замина, та ако имаме малко акъл трябва си изберем някой като Орбан или чешкия президент.То пък такъв няма ка да се роди тука тъй че пазете си бананите, телевизорите и частите за колите.

Баси как може да съм такив наивник, ма разбира се че Путин стои зад панамагейт, за това неговмото име не присъства пряко, това че няма нито един американец е друга бира. - https://www.washingtonpost.com/news/...panama-papers/ - http://ria.ru/mediawars_analysis/201...407353472.html

Я задава се още един Крим - http://1prime.ru/News/20160404/82461...ampaign=359250
                          Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 02:10.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Сега в България една малка част живеят по-добре, голяма част от хората живеят по-зле от времето на соца. В момента съм в България и направо ми е мъка като гледам докъде е стигнало разрушението. Пътувам и из страната, говоря с обикновенни хора и много от тях споделят същото мнение.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Ей заради туй сме на тоя хал - http://www.pan.bg/view_article-6-335...-ISTINATA.html

Я, Русия взе да поставя условия - http://www.pan.bg/view_article-6-335...-ISTINATA.html

И се чудя след като всички тръбят колко мислят за България как може Местан да регистрира партия и да присъства турския посланник.Ако ДПС беше грешка в началото на прехода това какво е.И да верно че не Путин махна акциза колите Р.Овч внесе законопроекта, ма и Путин не го е вкарал де тоя акциз, а благодарение на ЕС и САЩ ся си имаме мигранти, ма пък на харизан кон зъбите не се броят.Нищо че Путин громи ИД.Най-много още един мандат ще управлява българска партия, после ще сричате корана е ЕС няма да се меси.Т.е последния влак отдавна замина, та ако имаме малко акъл трябва си изберем някой като Орбан или чешкия президент.То пък такъв няма ка да се роди тука тъй че пазете си бананите, телевизорите и частите за колите.

Баси как може да съм такив наивник, ма разбира се че Путин стои зад панамагейт, за това неговмото име не присъства пряко, това че няма нито един американец е друга бира. - https://www.washingtonpost.com/news/...panama-papers/ - http://ria.ru/mediawars_analysis/201...407353472.html

Я задава се още един Крим - http://1prime.ru/News/20160404/82461...ampaign=359250
                              Бе Путин е виновен по дефолт. Виж и тук е стигнала дългата ръка на Кремъл - https://news.bg/int-politics/panamsk...BC%D1%8A%D0%BB

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                              Сега в България една малка част живеят по-добре, голяма част от хората живеят по-зле от времето на соца. В момента съм в България и направо ми е мъка като гледам докъде е стигнало разрушението. Пътувам и из страната, говоря с обикновенни хора и много от тях споделят същото мнение.
                              Щото говориш с простаци и социални отпадъци. Иначе всичко е ток и жица, ма простаците не го разбират и си търсят соца.

Comment

• До 11 часа

След 11 часа, всички с изключение на багериста са на обяд в заведението на паркинга в ляво на снимката.За това сме на тоя хал.Не ни е виновна Русия.Не ни е виновен ЕС.
                                Attached Files
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X