Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Така. Нека първо да наричаме нещата с истинските им имена, защото не познавам никого, живял при комунизъм.
    В начина на вършене на работа не се е променило нищо. Там, където се "работи в колектив", имаш отбор кибици и единици, опъващи каиша. Заплащането в тези "колективи" не е обвързано със свършената работа. По тези причини в работата си съм единак. Върша си я сам и лично нося отговорността.
    Ровенето по кофите не е свързано с ниво на компетентност, мързел и тем подобни "качества". Например скоро почина в зверска мизерия един от блестящите джазмени на България. Човекът е работил честно цял живот. Мога да изброявам подобни "случки" до припадък, така че не бъди горделив и се благодари, че не си в тази "статистика". Животът е жесток и може да ти покаже за секунди колко не си прав.
    По отношение на оцеляването, ще ти дам следния пример: Динозаврите са били силни, а бозайниците слаби. Къде са сега динозаврите?
    Ако нещата бяха толкова прости, всички щяхме да сме "пророци".
    От друга страна са чудя, защо например се оплаквате от здравеопазването?Та то е подчинено в момента именно на гореизложената от теб хедонистична теория. Другото, което желаете е "комунизъм" по тази теория.
    За комунизмът си прав, но с този израз, макар и неправилен всички знаем, какво имаме впредвид.

Човешките съдби са най-различни и лоши изключения винаги могат да се намерят. Важно е обаче, кое преобладава.

Това за динозаврите направо ме разби

Да си чувал нещо за относителността?

Знаеш ли, кое е най-силното животно?

Мравката.

Ако сам не се сещаш, защо, мога да ти обясня

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Пак нещо не си разбрал както трябва.Сега един човек върши работата на двама трима четирима и получава пари за един.Пример отпреди три години преди да ме съкратят великите български менъджъри.По западен/френски/ модел бяхме огняр, елтехник, монтъор и охрана на смяна.По български модел един който изпълнява всичко това и взема по малко отколкото един при французите.То и на тях им писна и отсякаха че няма се разправят просто искат положителен баланс - разкараха въпросният мениджър и върнаха монтьора и охраната.Поради автоматизацията на процеса един е е огняр и елтехник.Тъй че нищо не правим освен да се чудим как да изкярим от западния модел и затова 25 години едвам едвам драпаме.По твоята логика е достатъчен един хирург който да е и сестра и анестизиолог и санитарка а що да не га натоварим и шофер на линейката.На това му се вика див капитализъм.И престани да сравняваш едно време със сега.Сравнявай сега на запад и сега на изток.И от двете сме тотално изостанали.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        За комунизмът си прав, но с този израз, макар и неправилен всички знаем, какво имаме впредвид.

Човешките съдби са най-различни и лоши изключения винаги могат да се намерят. Важно е обаче, кое преобладава.

Това за динозаврите направо ме разби

Да си чувал нещо за относителността?

Знаеш ли, кое е най-силното животно?

Мравката.

Ако сам не се сещаш, защо, мога да ти обясня
        Знам какво имаш предвид, но по този начин правиш внушение.
        Съдбата за това е съдба, защото не се поддава на статистика. До известна степен "подлежи на управление", но толкоз.
        Говорейки за относителността, поинтересувай се за социалните убеждения на създателя на теорията за нея.
        Относно мравките, чудесно знам какво имаш предвид
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Знам какво имаш предвид, но по този начин правиш внушение.
          Съдбата за това е съдба, защото не се поддава на статистика. До известна степен "подлежи на управление", но толкоз.
          Говорейки за относителността, поинтересувай се за социалните убеждения на създателя на теорията за нея.
          Относно мравките, чудесно знам какво имаш предвид
          Ами да - в тон със социалните си убеждения този човек е бил привърженик на идеята за световен федерализъм, за която ви говорих по-рано.

И тя рано или късно ще стане факт, ако някой междувременно не натисне грешното копче.

Нещо повече - аз смея да твърдя, че някъде в далечното бъдеще хората ще говорят и пишат на един език.
          Знам, че ви звучи странно или неприятно.
          Това сочи логическият реализъм, уважаеми колеги.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами да - в тон със социалните си убеждения този човек е бил привърженик на идеята за световен федерализъм, за която ви говорих по-рано.

И тя рано или късно ще стане факт, ако някой междувременно не натисне грешното копче.

Нещо повече - аз смея да твърдя, че някъде в далечното бъдеще хората ще говорят и пишат на един език.
            Накратко, както казваш, не изнасилвай нещата.Някъде в далечното бъдеще сигурно ще е чудесно, но сега в настоящето не му е времето.Някога се смяташе че земята е плоска, по-късно и папата се съгласи че е кръгла.

Comment

Помниш ли с какво Бог е наказал хората за възгордяването им?
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Помниш ли с какво Бог е наказал хората за възгордяването им?
                Къде тук видя някакво възгордяване?
                Един реалистичен поглед към минало, настояще и бъдеще никога не е бил излишен.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Еми една нация се смята за изключителна...

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Еми една нация се смята за изключителна...
                    Не следва ли преди да негодуваме и да роптаем срещу това, първо да се запитаме, дали пък не е вярно?
                    Или на какво се дължи подобно самочувствие?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първо такава нация нема...второ когато печаташ долари на воля самочувствие бол.

Comment

Първо такава нация нема...второ когато печаташ долари на воля самочувствие бол.
                        Зорът е докато научиш света да работи с паричната единица, която ти печаташ. После е лесно.

Що рублата не измести долара? Ммм?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ми щото не са имали намерения да владеят света.

Comment

Ми щото не са имали намерения да владеят света.
                            А-ха!

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Неведнъж историята е доказвала че всеки опит за световна империя се проваля.Очивидно света върви към окрупняване, ама това не може да стане сега веднага както на изключителната нация и се иска, пък и на нея лично не и се иска, ми на някаква финансова шайка.Процесът на глобализация ще продължи дълго, може би столетие две.Абе ний един ЕС не можем да направим ти за глобална държава говориш.

Comment

Неведнъж историята е доказвала че всеки опит за световна империя се проваля.Очивидно света върви към окрупняване, ама това не може да стане сега веднага както на изключителната нация и се иска, пък и на нея лично не и се иска, ми на някаква финансова шайка.Процесът на глобализация ще продължи дълго, може би столетие две.Абе ний един ЕС не можем да направим ти за глобална държава говориш.
                                ЕС се клати единствено и само заради САЩ, които всячески се стремят да го противопоставят на Русия.

Хамериканците прекрасно разбират, че с мирното обединение (икономическо) между ЕС и Русия, ще дойде краят на тяхното световно господство.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X