Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Видеото горе, не го "виждаш", защото така е удобно.
    От два дена лежа на плаж, съвсем близо до Варна и освен граждански самолети и "руски" гларуси, нищо не прелита. Ела в Плевен, да ти покажа, как изглежда и как звучи военен самолет, било то и учебен.

Политикономика?
    В същност попадна точно в десетката. Икономиката е политика и политиката определя икономиката.
    И да ме прощаваш, ма я покажи, дека е тоя "свободен" пазар на "тоци"?
    Видеото ще го видя във вторник и ще го коментирам. Опитай да гледаш клип с мобилен нет, при скорост 7кб/с ако искаш.
    Виждал съм как изглежда военен самолет и без да идвам до Плевен. Докато зяпаш руските гларуси, явно не виждаш останалото наоколу. Не казвам че няма какво да им зяпаш, ама.....
    Политика и икономика са свързани, но е необходим баланс. Взимането на икономически необосновани решения, с чисто политически мотиви води до........
    Точно същото се получава и в обратният вариянт. Мисля че разбра много добре какво имах предвид.
    Свободният пазар е факт. След няколко месеца и лично ти ще можеш да си избираш доставчик. Мен ме притеснява че няма разяснителна кампания, очаквам малък хаос. Нищо де, после ще го отчетем като грешка и всичко ще си дойде по местата.
    Ако имаш предвид общият енергиен пазар в ЕС, то ще почакаме още. Въпреки че може и да се ускори процеса, след като Англия напусне съюза. Ще видим. Но така или инак и това ще стане, рано или късно.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Докторе, ще ти задам един прост въпрос:

Ако на референдума за Белене бяха участвали, колкото хора повелява законът и както сочи и проуването на резултатите от проведения неуспешен референдум (повечето - за строежа на Белене).......сега щеше ли да се строи централата?

Спести си философстването и отговори с "да" или с "не".
      Философията не е в моята сфера, за това получаваш веднага отговор.
      Не. Нямаше да се строи.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Видеото ще го видя във вторник и ще го коментирам. Опитай да гледаш клип с мобилен нет, при скорост 7кб/с ако искаш.
      Виждал съм как изглежда военен самолет и без да идвам до Плевен. Докато зяпаш руските гларуси, явно не виждаш останалото наоколу. Не казвам че няма какво да им зяпаш, ама.....
      Политика и икономика са свързани, но е необходим баланс. Взимането на икономически необосновани решения, с чисто политически мотиви води до........
      Точно същото се получава и в обратният вариянт. Мисля че разбра много добре какво имах предвид.
      Свободният пазар е факт. След няколко месеца и лично ти ще можеш да си избираш доставчик. Мен ме притеснява че няма разяснителна кампания, очаквам малък хаос. Нищо де, после ще го отчетем като грешка и всичко ще си дойде по местата.
      Ако имаш предвид общият енергиен пазар в ЕС, то ще почакаме още. Въпреки че може и да се ускори процеса, след като Англия напусне съюза. Ще видим. Но така или инак и това ще стане, рано или късно.
      В такъв случай, по отношение на клипа се извинявам и чакам коментар.
      Ако видя някъде свободен пазар, ще си взема думите обратно и за това. До тогава не променям позицията си.

Не споря и с двама ви за спорта. Просто не може да си затваряме очите, щото на някой така му харесва.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Защо нямаше да се строи?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Само че този свободен пазар няма да доведе до понижение на цените ами до гарантирано събиране на комисионни от определени субекти. Преди около месец директора на КЕВР призова гражданите да не бързат с избора на отделен доставчик защото може да бъдат неприятно изненадани. Иска ми се да видя и възобновяемите източници на свободния пазар и да видим как ще се конкурират с АЕЦ и ТЕЦ.

Comment

Защо нямаше да се строи?
            Искаше отговор, а не "философстване. Имаш го.

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Само че този свободен пазар няма да доведе до понижение на цените ами до гарантирано събиране на комисионни от определени субекти. Преди около месец директора на КЕВР призова гражданите да не бързат с избора на отделен доставчик защото може да бъдат неприятно изненадани. Иска ми се да видя и възобновяемите източници на свободния пазар и да видим как ще се конкурират с АЕЦ и ТЕЦ.
            Така ще е и толкоз ще е "свободен".

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Само че този свободен пазар няма да доведе до понижение на цените ами до гарантирано събиране на комисионни от определени субекти. Преди около месец директора на КЕВР призова гражданите да не бързат с избора на отделен доставчик защото може да бъдат неприятно изненадани. Иска ми се да видя и възобновяемите източници на свободния пазар и да видим как ще се конкурират с АЕЦ и ТЕЦ.
              Само че тоя свободен пазар, навсякъде води до понижаване на цените, след краткотрайното им повишаване. Нашият опит с мобилните оператори и интернет доставчици показва същото. Тук енергийната мафия е силна, обаче пазарът е още по силен. Вярвам че ще надвие.
              Те СА на свободният пазар. След сравнително високите разходи за построяване, вятъра е безплатен. Тия които са ми на една ръка разстояние, винаги има кой да ги върти. Спират ги и ги пускат според нуждата от потенциална разлика в мрежата, в рамките на минути. Консуматорът е на десетки, не на стотици километри.
              Въпросът ми беше - как мислиш да ги "орязваш"?

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Ако видя някъде свободен пазар, ще си взема думите обратно и за това. До тогава не променям позицията си.
              За момента действа при средни и големи потребители. Дали масово народът ще се възползва, зависи от него. Може естествено, да стане и като пазарът на горива. Пак допираме до пустата правосъдна система.

п.п. За Белене, идеалният вариянт е частен инвеститор да се заеме с довършването.
              Само дето съм скептично настроен че ще се случи.
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:01.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Искаше отговор, а не "философстване. Имаш го.
                Да обосновеш едно твърдение с ясни изразни средства не е философстване.

Но щом това те затруднява, приеми го, както намериш за добре.

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Освобождаването на пазара на електроенергия на прага на крайния потребител е една утопия и това технически запознатите го знаят.

Това не е като да освобождаваш пазара на домати.

При мобилните оператори техническите постановки са такива, че създават възможност за избор у крайния потребител.

Правенето на каквато и да било аналогия е вредна и подвеждаща.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 19:58.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Само че тоя свободен пазар, навсякъде води до понижаване на цените, след краткотрайното им повишаване. Нашият опит с мобилните оператори и интернет доставчици показва същото. Тук енергийната мафия е силна, обаче пазарът е още по силен. Вярвам че ще надвие.
                  Те СА на свободният пазар. След сравнително високите разходи за построяване, вятъра е безплатен. Тия които са ми на една ръка разстояние, винаги има кой да ги върти. Спират ги и ги пускат според нуждата от потенциална разлика в мрежата, в рамките на минути. Консуматорът е на десетки, не на стотици километри.
                  Въпросът ми беше - как мислиш да ги "орязваш"?

За момента действа при средни и големи потребители. Дали масово народът ще се възползва, зависи от него. Може естествено, да стане и като пазарът на горива. Пак допираме до пустата правосъдна система.

п.п. За Белене, идеалният вариянт е частен инвеститор да се заеме с довършването.
                  Само дето съм скептично настроен че ще се случи.
                  Подкрепям скептицизма ти, че току виж нЕкой ни уредил със 100 годишен договор с уникално скъпа в световен мащаб атомна ел. енергия.След като вятърът е безплатен кое налага такава висока цена на тока.Просто е ако се построи АЕЦ -а тези със соларщките и мелниците ще трябва да свалят ценната, а това им причинява болка на свикстера.В Бг соларките и мелниците не решават енергийните нужди на страната а задоволавот финансовите потребности на шепа богоизбрани.Ако се освободи пазара на енергия бих си избрал евтина енергия от аец а не скъпа от соларки щото на бойлера в къщи му е през чучура тока от соларка ли е или от реактор.Но на джоба ми не е.Би трябвало всеки производител да излезе на пазара със стоката си а не да ми се правят некакви миксове щото ма боли шалтера дали един продава киловата по 20,12 стотинки а другия по 20,13 стотинки.Държавата изобщо не е лош собственик ако се управлява както трябва, ама като я възседнат едни дето гледат как да се нагушат еднолично и едни други дето им верват вървим към светло бъдеще, успех.

В този смисъл България от край време е на свободния политически пазар, който даде повече с него сме....е после ривем ама пък си имаме своите пет митутки.Поривете още малко после или сме с Русия, или с никого, като втората част от изречението е лишена от следствената връзка независима и суверена, поради липсва на такова мислене у българина и се замества с изтриване от географските карти от тия дето все довършват войните...просто е кофти когати имаш срамни въшки.
                  Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:43.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

За Белене ви се даде възможността вие да решите.
                    Това са ценностите на демокрацията.

Но не го направихте, защото сте заети да се "биете мъжки" и от демокрация не вдявате, не я и разбирате.

Сега се скъсвате да ревете, че за членството на България в ЕС и НАТО, никой не ви бил питал а една шепа корумпирани политици, били решили това вместо вас.

Но когато ви питат - мълчите, като пу.ки а после пак ревете.

Или защото искате все някой друг да ви е виновен?

Прост народ - слаба държава!

Сърдете се на себе си а не на управниците си.

На такива "борбени овце", които не са дорасли за демокрация, им трябва Сталин, Хитлер, Путин или Ердоган.
                    Нали видя какво стана с референдума на Слави.
                    Споко и ний няма да ви питаме като му дойде времето.То всъщност тогава ще сте в първите редици на каещите се че сте били репресирани, подведени и т.н.Ма нема кой да ви вярва.Ище бъдете изобличени..То и сега не ви питат и руските самолети си минават отдето искат щото знаят че сме едни мазни плюнки и НАТО нема седне са конфронтирана зарад нас, само малко патърдия се вдига да се поддържа пушека.Апропо, завиждам на руснаците за празника им на ВМС...щото ние си нямаме такова, ма затовапък не пропускайте възможноста за протокала да посетите "Дръзки" от кумова срама след като възторжено изслушате речите я на Чехлю я на Ненчев на 12 август/принципно се чества втората неделя на месеца/.Аз ще се задоволя с Дръзки щото другото е натовска повърня дето няма нищо общо със славната история на някогашния ни флот.

Comment

Да обосновеш едно твърдение с ясни изразни средства не е философстване.

Но щом това те затруднява, приеми го, както намериш за добре.

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Освобождаването на пазара на електроенергия на прага на крайния потребител е една утопия и това технически запознатите го знаят.

Това не е като да освобождаваш пазара на домати.

При мобилните оператори техническите постановки са такива, че създават възможност за избор у крайния потребител.

Правенето на каквато и да било аналогия е вредна и подвеждаща.
                      Грам не ме затруднява, но понеже знам каква ще е насрещната реакция, нямам намерение да се "потя". Все пак съм на почивка. Пък и сам каза, че искаш отговор с да или не.

Comment

• Като лежиш на плажа близо до Варна, земи се обади да пием по една бира и да обсъдим стратегия за борба с русофобите.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Подкрепям скептицизма ти, че току виж нЕкой ни уредил със 100 годишен договор с уникално скъпа в световен мащаб атомна ел. енергия.След като вятърът е безплатен кое налага такава висока цена на тока.Просто е ако се построи АЕЦ -а тези със соларщките и мелниците ще трябва да свалят ценната, а това им причинява болка на свикстера.В Бг соларките и мелниците не решават енергийните нужди на страната а задоволавот финансовите потребности на шепа богоизбрани.Ако се освободи пазара на енергия бих си избрал евтина енергия от аец а не скъпа от соларки щото на бойлера в къщи му е през чучура тока от соларка ли е или от реактор.Но на джоба ми не е.Би трябвало всеки производител да излезе на пазара със стоката си а не да ми се правят некакви миксове щото ма боли шалтера дали един продава киловата по 20,12 стотинки а другия по 20,13 стотинки.Държавата изобщо не е лош собственик ако се управлява както трябва, ама като я възседнат едни дето гледат как да се нагушат еднолично и едни други дето им верват вървим към светло бъдеще, успех.

В този смисъл България от край време е на свободния политически пазар, който даде повече с него сме....е после ривем ама пък си имаме своите пет митутки.Поривете още малко после или сме с Русия, или с никого, като втората част от изречението е лишена от следствената връзка независима и суверена, поради липсва на такова мислене у българина и се замества с изтриване от географските карти от тия дето все довършват войните...просто е кофти когати имаш срамни въшки.
                          Скептицизмът ми почива на друга основа. Изискването на ЕС за определен процент възобновяеми източници в производството на ел енергия, налагаше високата(преференциална) цена. Това вече е минало. За това колко има значение, на каква цена се добива енергията за цената за потребителите, можеш да заключиш от случката преди 4-5г. Когато върховният съд постанови че цената е била неправомерно завишена и последва........нищо. Това при държавна регулация.
                          При свободен пазар заплахата е само от картел.
                          Казах ти кога държавата ще стане добър стопанин - когато на хората им пораснат крила. Даже и за тогава не съм сигурен, щото все ще се намери някой да стане гявол. Настоящата АЕЦ, дтржавното управление я ползва за дойна крава. Като се "завърти палачинката", бившите директори почват да вадят кирливите ризи. Преди 2-3 години някой обясняваше как едно и също гориво се купува по няколко пъти....
                          п.п. Високотехнологично източване на общото, това са високите "технологии" които "развива" държавата.
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:59.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            Скептицизмът ми почива на друга основа. Изискването на ЕС за определен процент възобновяеми източници в производството на ел енергия, налагаше високата(преференциална) цена. Това вече е минало.
                            Минало, ама друг път. Тези нахалници имат 20г. договори за изкупуване на многократно завишени цени.

Comment

Като лежиш на плажа близо до Варна, земи се обади да пием по една бира и да обсъдим стратегия за борба с русофобите.
                              Ей туй е вече смислена приказка. Пийте си бира по русофилски, вместо да се плетете, като патета в калчища, мъчейки се да оборвате природните закони.

Днес и аз трябва да отскоча до Бургас, ма съм сигурен, че и стратегия за измислите, пак ще се изпокриете, като мишоци
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 07:32.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Като лежиш на плажа близо до Варна, земи се обади да пием по една бира и да обсъдим стратегия за борба с русофобите.
                                Не давам твърдо обещание, но ако се шматкаме из Варна ще звънна. С "племето" се движим хаотично, а и днес ще хвана по-на север, че тук от хотели, плаж не е останал и няма място до си "разстеля кърпата".
                                Обикновено бягам у "дивотията", но таз година кандисах на щерката да сме в "цивилизацията".
                                Пък русофобите, кво да ги бориш? То с "вятърни мелници" се борят, само тези, дето ги виждат като великани

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Ей туй е вече смислена приказка. Пийте си бира по русофилски, вместо да се плетете, като патета в калчища, мъчейки се да оборвате природните закони.

Днес и аз трябва да отскоча до Бургас, ма съм сигурен, че и стратегия за измислите, пак ще се изпокриете, като мишоци
                                Както вече казах, с вятъра не се боря и с радиото не споря. Животът е кратък и има по-смислени занимания. Не ми стана ясно, за кой "природен закон" говориш, но това вероятно е щото "тиквите" зреят на есен.
                                Да се крия, не ми е в стила, а и който желае, лесно може да види кой съм и по малкото лична информация, която съм споделял.
                                Вероятно отиваш да копаеш траншеите, срещу руската "инвазия", ма се оглеждай да не те изненадат в тил

Comment

Working...
                                X