Първоначално публикувано от Orm
Покажи съобщение
А може и да им е липсвало нещо,я свобода на индивида да може да си мисли квото там му се мисли,,я нещо друго,знам ли.
Може да не са били доволни от нашите специалисти-гурбетчии,са кат се пишат отворковци нека да си търсят други .
Като толкова им трябваше промяна,що избраха гъзарския начин не ми стана ясно ,една крепост може да се превземе с много и различни способи,свободата не е задължително да е на върха на щика,има и по-силни оръжия от тези които убиват,явно не са го проумели ,въпреки ,че са го изпитали на гърба си,сега ще има да се възстановяват десетилетия.
Иран е друга бира.Там САЩ още навремето заложиха на грешния човек,също както сега Русия се дъни в Сирия.Шаха се поизложи малко,не положи необходимите усилия да се грижи като добър стопанин за поданиците си,народа му живееше зле,та му се наложи да се раздели с трона .САЩ се оказаха враг на иранския народ,без да са имали такива намерения. Но май нямат нищо против.Сегашните им ръководители според мен забелязват ,че темпа на повишаване на стандарта на живот не е добър и се опитват да го подобрят като търсят сближаване и със Запада.Щото древния им народ ич не е от простите и ще ги разкара и без американска помощ.
Северна Корея сами пък определиха ,че са по-по-най и както виждаш са напълно имунизирани от американска намеса.Американците явно негласно са приели,че нямат шанс да си го мерят с тях. Даже открито си признават че ги е страх.Съдейки по успешното развитие на Южна Корея ,смятам ,че са нация със сериозен потенциал,но тази самоизолация им пречи.
Светли Празници ти желая.
Comment