Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Кой е казвал, че не е имало западни коли? Имаше, но нямаше по-голям кошмар от това да караш стар западен таралясник у нас, освен ако не си тираджия.

Поради това не-веднъж съм казвал на сегашните отворени майсторчета, че сега е лесно. Само трябва да определиш причината и да подмениш старата част с нова.

Някога, що се касае до западните коли, това въобще не беше достатъчно. Трябваше си висш технически пилотаж за да можеш да преправиш дадена част с такава от соц-кола.

Знаеш ли как се присаждат жигулови шарнири на фордови носачи?

Дай това на някоe днешно майсторче да го направи.

О, слушал съм разкази от баща ми за тия работи Как за негов приятел са търсили стъкло за фар за мерцедес и накрая в някаква работилница са им направили 2 такива че не могли да намерят Много подобни истории има .... Спомени нямам но знам за какво говориш Ама виж комунизма само с един шарнир колко е радвал хората.... Даже сигурно сте били горди след тия процедури

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:08 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    Не ти трябва допълнително мощност. За да стигнеш най бързо от точка А до точка Б, това с което разполагаш в момента е предостатъчно. Екстра мощност трябва на тия, които искат да не виждат другите отпред, а в крайните случаи - и в огледалото. Ти нямаш такива проблеми, не зная някой да може да се "дърпа" със затворени очи.

Оправи ли се с фурнира?
    Какъв такъв фурнир?
    Ако става дума за таблото, то реших че по добро от оригиналдъ няма как да направя и си купих от една разпарчатосана и то панелчето е по светло от моето, точно както исках, вътре остава да видя седалките как ще ги оправям иначе всичко съм сменил
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
      О, слушал съм разкази от баща ми за тия работи Как за негов приятел са търсили стъкло за фар за мерцедес и накрая в някаква работилница са им направили 2 такива че не могли да намерят Много подобни истории има .... Спомени нямам но знам за какво говориш Ама виж комунизма само с един шарнир колко е радвал хората.... Даже сигурно сте били горди след тия процедури
      Като каза стъкло - се сещам, че имаше един в Орландовци, който правеше много сериозна пачка от челни стъкла за западняци. Човекът си имаше направени шаблони от арматурно желязо за повечето видове коли и по шаблона правеше калъп в който в една пещ огъваше стъклото (най-обикновен джам).

Бедна ти е фантазията за какво "качество" идеше реч. Не се сещам, къде дремеха контролните органи, но този си беше жив убиец.

Ама и хората висяха денонощно пред работилницата му.

К'во да правиш - социализЪм.

Такова немане, каквото тогава имаше, никъде го нема

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Какъв такъв фурнир?
        Ако става дума за таблото, то реших че по добро от оригиналдъ няма как да направя и си купих от една разпарчатосана и то панелчето е по светло от моето, точно както исках, вътре остава да видя седалките как ще ги оправям иначе всичко съм сменил
        За това идеше реч, но да знаеш(по принцип) че нещо ако не е китайско - не е оригинално.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• https://m.youtube.com/watch?v=UlAbMlyqHZo
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Такова немане, каквото тогава имаше, никъде го нема
            Абе имаше го бе. На запад, по онова време недостиг нямаше. До толкова го нямаше, че цените на плодове и зеленчуци сутрин и следобед се различаваха доста. За риби да не говорим. Там и сега е така, смущаващото е че при нас е като "едно време".

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              За това идеше реч, но да знаеш(по принцип) че нещо ако не е китайско - не е оригинално.
              Е да де, някъв шведски боклук взех, иначе ако се бях разтърсил, съм сигурен че щях да намеря добър китайски вариант че и с LED розова цветомузика...

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

Абе имаше го бе. На запад, по онова време недостиг нямаше. До толкова го нямаше, че цените на плодове и зеленчуци сутрин и следобед се различаваха доста. За риби да не говорим. Там и сега е така, смущаващото е че при нас е като "едно време".
              Има бе, взимаш кредит за 10 години и си имаш каквото поискаш..... Някои на запад още изплащат имането от 80-те години....

Comment

А аз си мислех, че само ние си ги знаем тия вицове.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Е да де, някъв шведски боклук взех, иначе ако се бях разтърсил, съм сигурен че щях да намеря добър китайски вариант че и с LED розова цветомузика...

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

Има бе, взимаш кредит за 10 години и си имаш каквото поискаш..... Някои на запад още изплащат имането от 80-те години....
                  Някой на запад още изплаща бойлер или телевизор от 80-те!? Ако намериш такъв, аз ще му покрия оставащите вноски. Знаеш ли друг начин да имаш всичко "на мига", без да плащаш лихва на гадните есвреи/банкери. Банкерите са гадни веднъж - като искаш кредит и не ти отпуснат, втори път - като ти отпуснат но искат да си приберат и лихвите. Оди в Гърция - ще срещнеш разбиране.
                  Аз кредит бих взел, само ако ще изкарам двойно за един месец, чрез него. И ще съм благодарен на системата че ми го позволява, за разлика от "оная", която не го позволяваше.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Някой на запад още изплаща бойлер или телевизор от 80-те!? Ако намериш такъв, аз ще му покрия оставащите вноски. Знаеш ли друг начин да имаш всичко "на мига", без да плащаш лихва на гадните есвреи/банкери. Банкерите са гадни веднъж - като искаш кредит и не ти отпуснат, втори път - като ти отпуснат но искат да си приберат и лихвите. Оди в Гърция - ще срещнеш разбиране.
                    Аз кредит бих взел, само ако ще изкарам двойно за един месец, чрез него. И ще съм благодарен на системата че ми го позволява, за разлика от "оная", която не го позволяваше.
                    Абе мани ги тия банки, първо постоянно ми звъняха - "вземи пари, вземи пари..." навиха ме, са постоянно звънят - "дай пари, дай пари...."....
                    Не говорех за бойлери и тостери, а за това, което ти си имаш и не ти трябват пари Само не ми разказвай че имаш международен бизнес с диаманти и си си купил жилището с честно изкарани с кръв и пот монголски тубрици.... Но, съгласен съм с теб че дори и да ти взимат лихви и да те дразнят, банките ти дават възможности сега на момента, което не е зле по принцип. Аз както се знам какъв съм "мистър пестеливия" щях да събирам пари за апартамент 300 години....

Comment

Абе мани ги тия банки, първо постоянно ми звъняха - "вземи пари, вземи пари..." навиха ме, са постоянно звънят - "дай пари, дай пари...."....
                      Не говорех за бойлери и тостери, а за това, което ти си имаш и не ти трябват пари Само не ми разказвай че имаш международен бизнес с диаманти и си си купил жилището с честно изкарани с кръв и пот монголски тубрици.... Но, съгласен съм с теб че дори и да ти взимат лихви и да те дразнят, банките ти дават възможности сега на момента, което не е зле по принцип. Аз както се знам какъв съм "мистър пестеливия" щях да събирам пари за апартамент 300 години....
                      Не разбрах. Бизнесът ми е плод на моят избор. До толкова ми е добър изборът, та се налага да работя и втора работа. Обаче не системата ми е виновна - собственият ми избор е. Ако въобще може да се нарече вина това де. Аз съм си щастлив и така. Мога да "дръпна" кредит и да се возя на "жипка", като "батка", обаче не ме вълнува тая оферта. Аз гледам себе си, преди и сега. Сега мога да дръпна и кредит, да закупя апаратура и да си повиша месечните доходи с 10 процента приблизително, с перспектива да се уваеличат, но не ми се рискува. За това не ми е виновен западът, даже Русия не ми е виновна сега. Предишната Русия(СССР) може би има вина, но това е минало. Е, каква е връзката с миналото и имането? Това че раздаваха навремето панелки на съпартийците ли е голямата разлика? Ако си сметнеш разходите по собствено жилище и тия ако си под наем на запад, при техните условия, дали ще искаш да имаш собствено жилище?

Comment

• Ти па все си недоразбрал, а и ми нарече колата грозна...

Comment

Ти па все си недоразбрал, а и ми нарече колата грозна...
                          Ами, аз съм плод на "оная" система - специалист по всичко и......нищо. Така че диагнозата - "недоразбрал", при мен е хронична.
                          Притеснително е че и ти май не падаш по долу. Не съм наричал колата ти грозна, нарекох я - МНОГО ГРОЗНА.
                          Нормално не бих обърнал внимание на такива подробности, ама .... да се напъвам аз тука, да съм максимално описателен, да си товаря въображението, а ти така да неглижираш напъните ми.....

Comment

• Еко , Capital Fort дето са милионери могат да си позволят само задницата и то на жигулка, а ти ме караш цяла лада да купувам......

---------- Post added at 17:35 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

Ами, аз съм плод на "оная" система - специалист по всичко и......нищо. Така че диагнозата - "недоразбрал", при мен е хронична.
                            Притеснително е че и ти май не падаш по долу. Не съм наричал колата ти грозна, нарекох я - МНОГО ГРОЗНА.
                            Нормално не бих обърнал внимание на такива подробности, ама .... да се напъвам аз тука, да съм максимално описателен, да си товаря въображението, а ти така да неглижираш напъните ми.....
                            Ама тя с това ме радва, като скъсам някоя S класа на магистралата и те хората вътре се чудят как па тая "МНОГО ГРОЗНА" кола ни направи смешни пред хората ....
                            Иначе, бъди сигурен, оценявам твоите старания и поетични пориви ....

Comment

Еко , Capital Fort дето са милионери могат да си позволят само задницата и то на жигулка, а ти ме караш цяла лада да купувам......
                              Тия са дзифтари!

Могло е да си позволят поне задника на "пръдливия Ханс"

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Тия са дзифтари!

Могло е да си позволят поне задника на "пръдливия Ханс"

Оооо с такова съм се удрял в икарус , ама странично де...
                                На "Александър Малинов" така излезе от спирката тоя че ме хвърли в насрещното (преди разширяването беше)....

Comment

Working...
                                X