Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    Това е вярно в не малка степен. Подробностите обаче правят живота интересен.
    Социалната ти чувствителност вероятно, не позволява да забележиш ескалаторите за инвалидни колички. Или локацията ти. Все едно. По онова време нямаше инвалиди, според държавата(нашата). Щото място за паркиране на инвалиди нямаше. Да, ти може и "да не помниш", но аз помня. Ти си ходил прав под масата, по времето за което говорм. Аз съм живял до циганско гето, по това време, половината от съзнателният си живот. Добре е да ми обясняваш кое, как е било. Току виж ти повярвам.
    Не знам на кого вярваш, ама когато съм ходил прав под масата и в САЩ не е имало паркинг места за инвалиди. По една справка в Google излиза че такива се появяват през 1990г. след като в САЩ се приема някакъв закон за правата на инвалидите.
    The History of Handicapped Parking. by James Rada, Jr. Handicapped parking has been around since 1990, but its roots are in the 1960s civil.
    За циганите няма нужда да ми разказваш, нещата бяха далеч по-добре контролирани и такова беззаконие и престъпност не е имало.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Начи преводача на страницата не работи коректно, на български не сменя въпроса, но отчита натискането на бутона.Та с копи пейст в чичко гугъл се оправи работата.На втората графика дадох права на пеерасите и съм против държавата да предоставя безплатно лечение.Всъщност пеерасите да си се женят да работят квото искат да правят но да осиновяват деца и да въздействат на сексуалната им ориентация не съм съгласен.Да си се възпроизвеждат по естествен път.За лечението държавата трябва да поеме скъпоструващи операции и консумативи особено за децата, не да се разчита на СМС - и.Така че двете графики с противоположни отговори на тези въпроси.
      Малии,Обама се оказа по голям левичар от теб.Утре ще седна на компа да кача и аз снимка,ще се учудиш колко сме близо според този тест,въпреки ,че имаме коренно различни възгледи.

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      И как разбра че икономиката на Русия е намаляла с 1/3.
      Тук се самобичуват точно по този въпрос,колко е верно не знам,все пак не е независим източник,но го погледни все пак https://news.bg/economics/rusiya-iko...bumeranga.html
      Дори и да се компенсира спада в самото му начало с увеличаване на производителността и съответно увеличение на печалбите,и съотвенто данъците които събира Путин на тази база да са се увеличили,както и дори и да има реално увеличение в обема на приходната част на ДБ,то тези суми в рубли се обезпечават или за сметка на резерви или със дълг. Компенсиране на спада на рублата на база постоянно търсене на рубли за плащане по кредити реално няма .Не се използва и за разплащателно средство между трети страни и международния интерес към нея е нисък,че няма как това да има влияние както при Долара курса да се поддържа и от такъв интерес..Пазарно курса може да се поддържа спекулативно за кратък период с намесата на държавата,но в дългосрочен план лъсва истината,че се печатат пари не за да се поддържа конкурентна цена на експорта,а за да се попълва дупката в разходната част.Тоест Русия е надвишила дозата лекарство което може да поеме и започва натравянето .В резултат на отслабването на позицията на рублата спрямо останалите валути се влошава и баланса дори и там където сделките не са на база трета валута,а са база на валутите на контрагентите или бартер,което води до натиск върху търговците които реализират продажби в рубли,докато износителите е възможно и да увеличат обичайните си печалби на база отложено плащане,естествено това е за сметка печалбите от производството. Дефекта в цялата тази дивотия е,че рано или късно се стига да свиване на обемите продукция,тоест БВТ отива надолу ,тъй печелят реално само износителите,но за сметка на доставчиците.
      И тъй като ресурса натрупан в тях не остава в местната икономика,а по правило с оглед да се укрепят позициите на вече завзетите пазари се инвестира най-често навън се заформя чудна спирала.Спирането на този процес става или с външно финансиране(бързо,но скъпо,но пък Путин може и освен това да спечели обичта на кредиторите) или с ограничение на износа на капитали(нищо не струва,но е бавен процес и определени кръгове ще го обичат една идея по-малко,но все пак нали са патриоти в името на родината ще им се наложи го преживеят някакси,иначе смятам знаеш ,а финансовите институции даже ще го намразят). Когато няма валута за внос на потребителски стоки се стимулира производството им и се появяват даже и чуждестранни инвеститори.
      Има и трети вариант,но мисля ,че до там няма да се стигне.
      Last edited by 546; d.m.y г., 07:36.

Comment

• Лаладжийски истории за Руската икономика от някакъв си платен журналист.

Comment

• А да оставим Русия, да видим защо не сме като Унгария например.Защо не можем да имаме такива политици и такова национално чувство.

http://pik.bg/само-в-пик-георги-марк...ews674710.html

http://a-specto.bg/ungaria-problemat-na-zapada/
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Лаладжийски истории за Руската икономика от някакъв си платен журналист.
            Безплатни журналисти не съм чул да са се появили някъде,но цифрите отговарят.Реално положението не е толкова лошо .
            Щастието не се измерва с пари,може да си и малко по-беден и пак да си я караш весело,стига да не пречиш на другите,всичко е шест.
            Last edited by 546; d.m.y г., 20:45.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
              Безплатни журналисти не съм чул да са се появили някъде,но цифрите отговарят.Реално положението не е толкова лошо .
              Щастието не се измерва с пари,може да си и малко по-беден и пак да си я караш весело,стига да не пречиш на другите,всичко е шест.
              Цифрите не отговарят и статията е изключително подвеждаща.

Comment

• Няма да споря ,вярвам ти и считай, че ти имам пълно доверие,но да ти споделя,че други цифри не можах да намеря.Навсякъде са тези.
                В Америка като напишеш в търсачката "БВП Русия" може би те праща към сайтове с други цифри,но от мойто село имам достъп до сайтове само с тези цифри. Вероятно щото ми е слаб интернета и не стига до всички сайтове,ма така е на село.
                А сега сериозно:
                Съгласен съм,че статията е подвеждаща, реалната мощ на икономиката на Русия е изкривена през курса на рублата към долара,а това създава илюзията ,че огромни количества стоки и услуги които се търгуват на вътрешния пазар са със смешна стойност в долари.
                Но методиката на изчисление е такава.
                Ползва се само от журналисти,политици и драскачите като нас.
                Реално анализите са по отрасли,пазари ,инвестиции,,обеми ,динамика,и куп други параметри и ги списват хора които са врели и кипели в съответните сфери на икономиката.За това понякога им се плащат сериозни суми и подобна информация струва скъпо.
                Та може да си плещим тук глупости до безкрайност,но истината си остава някъде другаде и е голяма заблуда,че хората като попрочетат някой друг учебник,понаучат това-онова от тук и там и задъвчат тези теми казват нещо смислено.С подобни приказки най-много да станат депутати и министри,или популярни в медийния бизнес.И тогава става не само голем смех,ама и резил.
                Ай остани си със здраве и много поздрави на свободния американски народ.
                Last edited by 546; d.m.y г., 06:17.

Comment

Ами мизерното ни битие е следствие от ограбването на държавата.Същата оная Русия която плюете ни остави заводи, танкове, самолети които се нарязаха и рязпродадоха.Така като гледам имотните декларации на политиците ни то излиза че са по бедни и от пенсионерите.На нас ни пречи слугинажа на чужди интереси за да се измие комунистическото минало на някои ревностни евроатлантици.Е да гледам телевизия, споменават бегло за безредици ма такива като Ал Йо, Инджев и подобните им мълчат, нищо не казват за нарушаване на човешките права, и точно по новините на една телевизия дадоха как полицай е яхнал един протестант и го налага в главата, и колко имаше вързани със свински опашки....пък Динко дет върза със свински опашки двам мигрантите къв вой беше.Обаче тишина, ем няма как да хапеш ръката която те храни.Пречи ми вмешателството във българската политика че без Брюксел или Вашингтон не моем да пръднем даже камо ли самолети да си купим.И ся Путин не ти е враг...след срещата на Путин - Тръмп май не знаеш какво да мислиш.Ма и те само казаха че са доволни от срещата, та слугинажа да се чуди накъде духа вятъра.
                  Приятелю, свали розовите очила на носталгията. Какви точно заводи ти остави СССР, че не се сещам? Кремиковци, Дебелт, Автоелектроника, Тракторния във Ведраре, Завод за пишещи машини и хиляди други. мъртви още преди да заработят. Отделен е въпросът, че нищо не ти е "оставено", всичко е плащано като за топ технология, а то беше по-зле и от скрап.
                  За танковете и самолетите само мога да предполагам на какво ниво са били, знаейки каква скръб бяха прочутите балистични ракети. 1987 г. да пускаш метео сонда с радиолампи не е каменна ера, ами не знам какво. 1988 г. ги смениха с такива с чипове и транзистори ментета на американските (тогава им казвахме "аналози"). От три сонди минимум една беше мъртво родена (разбирей дефектна).
                  Където имаше що-годе читава технология 99,99999999999% беше западна, обикновено внесена по втория начин, за да заобиколи ембаргото (сигурно си спомняш КОКОМ).
                  Не ме разбирай погрешно. С това по никакъв начин не оправдавам разграбването и разсипването на малкото читаво, което имахме в икономиката. Ние може би сме единствените от бившия соц. лагер. които допуснахме такъв брутален грабеж. Затова и сме на този хал (като държава). И западните "демокрации" не са цвете за мирисане, но към момента не се е родила по-добра алтернатива. Дай Боже да е по-скоро .
                  Не просто Путин, цялата руска държава ни е враг и то от ранните средни векове. И преди да почнете да плюете ми отговорете кой е опустошил Плиска при падането ни по византийско робство. Така, че Русия ще ни бъде враг, дотогава докато гледа на България като на задунайска губерния. И понеже гледам си от Варна, кажи, ама честно, не се ли държат арогантно и нагло руснаците по морето (разбира се далеч не всичките, но мнозинството)?
                  Last edited by ДТИванов; d.m.y г., 09:23.

Comment

• И едните и другите винаги са дърпали чергата към себе си.
                    След края на ВСВ, СССР силно се е надявал на това, мизерията и разрухата в западна
                    Европа да доведе до идването на власт на комунистическите партии. САЩ прекрасно са осъзнавали тази възможност и поради това са задействали плана Маршал. И не само. Например, убедителната победа на християн демократите пред комунистите в Италия, едва ли щеше да е толкова убедителна, ако не са били действията на ЦРУ. Счита се, че тези действия са били само началото от една голяма поредица от неявни вмешателства в много други региони.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ти остави това "кой е победил", а виж през 1989 година когато се разпада комунизма в Европа какви са били заплатите и жизненото равнище в капиталистическите държави в Европа и какви са били в бившите комунистически държави.

И най-напредналата комунистическа държава е по-назад от най-изостаналата капиталистическа държава ....

Ако СССР са искали да "победят" загниващият капитализъм да бяха влагали пари в държавите от комунистическия блок в Европа.

Само с мускули и желязо не става.

И сега отново им предстои за втори път този урок ...

Соцподдержку получают 65% россиян, в том числе 84% малоимущих.

https://www.vedomosti.ru/economics/a...sialnih-viplat
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                        Ти остави това "кой е победил", а виж през 1989 година когато се разпада комунизма в Европа какви са били заплатите и жизненото равнище в капиталистическите държави в Европа и какви са били в бившите комунистически държави.

И най-напредналата комунистическа държава е по-назад от най-изостаналата капиталистическа държава ....

Ако СССР са искали да "победят" загниващият капитализъм да бяха влагали пари в държавите от комунистическия блок в Европа.

Само с мускули и желязо не става.

И сега отново им предстои за втори път този урок ...

Соцподдержку получают 65% россиян, в том числе 84% малоимущих.

https://www.vedomosti.ru/economics/a...sialnih-viplat
                        Както се казва - влакове много. А това, колко бързо ще се придвижваш и колко удобно ще пътуваш, зависи от това на кой от всичките си се качил.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ДТИванов Покажи съобщение
                          Приятелю, свали розовите очила на носталгията. Какви точно заводи ти остави СССР, че не се сещам? Кремиковци, Дебелт, Автоелектроника, Тракторния във Ведраре, Завод за пишещи машини и хиляди други. мъртви още преди да заработят. Отделен е въпросът, че нищо не ти е "оставено", всичко е плащано като за топ технология, а то беше по-зле и от скрап.
                          За танковете и самолетите само мога да предполагам на какво ниво са били, знаейки каква скръб бяха прочутите балистични ракети. 1987 г. да пускаш метео сонда с радиолампи не е каменна ера, ами не знам какво. 1988 г. ги смениха с такива с чипове и транзистори ментета на американските (тогава им казвахме "аналози"). От три сонди минимум една беше мъртво родена (разбирей дефектна).
                          Където имаше що-годе читава технология 99,99999999999% беше западна, обикновено внесена по втория начин, за да заобиколи ембаргото (сигурно си спомняш КОКОМ).
                          Не ме разбирай погрешно. С това по никакъв начин не оправдавам разграбването и разсипването на малкото читаво, което имахме в икономиката. Ние може би сме единствените от бившия соц. лагер. които допуснахме такъв брутален грабеж. Затова и сме на този хал (като държава). И западните "демокрации" не са цвете за мирисане, но към момента не се е родила по-добра алтернатива. Дай Боже да е по-скоро .
                          Не просто Путин, цялата руска държава ни е враг и то от ранните средни векове. И преди да почнете да плюете ми отговорете кой е опустошил Плиска при падането ни по византийско робство. Така, че Русия ще ни бъде враг, дотогава докато гледа на България като на задунайска губерния. И понеже гледам си от Варна, кажи, ама честно, не се ли държат арогантно и нагло руснаците по морето (разбира се далеч не всичките, но мнозинството)?
                          Абе дай да се върнем чак каменната ера, а най-добре в мига на сътворението.Добре поне че за разграбването сме на едно мнение.Не ме интересува каво е било преди, интересно е какво става сега.Защо прословутите учения са на територията на източноевропейските страни.От НАТО го казаха тия дни - за война с Русия.И за трети път ще семе от страната на булката.Защщото както се договориха Сталин и Рузвелт така и сега ще се договорят САЩ и Русия.САЩ няма да воюват тука, само ще "оглавяват" коалицията.Русия ще прегази Европа и след това САЩ със съхранени сили ще се "договаря " с Русия.И си мислиш че запада прави нещо за нас...наивник.Точно така трябва да мислиш де.Като си такъв историк сигурно знаеш за балканския фронт на Чърчил, дето е искал Турция да вкара 10-15 девизии в България за да спре настъплението на Червенат армия на юг.Добре че турците са успели да запазят неутралитет.България не трябваше да се замесва в тази история с Русия сега.Стига сте раздухвали че по-тесни връзки с Русия ще ни върнат във времето на ладите на цветните руски щайги и т.н.Сякаш не можеш си поръча Самсунг Хюндай айфони и каквото си сетиш.И да има руснаци във Варна, пазаря си от техни магазини доста храни вместо еврепойските второкачествени.Хора със самочувствие са и има защо.На ясно са че настоящето отношение към тях се дължи на шепа продажници, като ги питаш защо са ни изоставили ти отговарят - ми защо да ви издържаме, ако искате да търгуваме заповядайте ако не искате можем и без вас.Нали сме с Европа, а защо на разговорите в Унгария за "турската" тръба всички около нас разговаряха с представители на Газпром само ние не.Щото сме солидарни с Европа а защо тези европейски страни не са солидарни с нас.Защото всеки си гледа интереса и хвърля толкоз пушилка колкото да не е без хич.Ма пусто българско натегачество.За туй сме на тоя хал щото не знаем колко да се дупим.За туй бат Бойко миткосва я Брюксел, я Стамбул я Париж ту пуска некъв фейк към руснаците за ЮП, та напоследък говори и за балкански съюз с Гърция,Сърбия и Македония.Преди слушахме Москва,сега слушаме Брюксел, преди като не слушахме1 Москва пращаше танкове1 ся та "приемат" в НАТО или ти спират парите, де ше идеш че няма им играйш по свирката, преди Москва ни даваше самолети и танкове, сега ни карат да си купуваме стари на цената на нови, преди врагът беше на запад, сега е на изток.преди тези които ни четяха лекции за загнилия капитализъм и агресора НАТО, същите тезисе га ни обясняват колко лош е бил СССР...а ние и преди и сега сме си същите балъци.

Comment

• Ква тръба те мъчи пак,докато няма гаранции,че ще се изплати подобна инвестиция ,я от купувача на газ,я от продавача никой няма да сипе,всички се точат нашата държава да е гарант по кредита,но да го изпълнят чужди фирми. Даже и Шиши побегна с двеста в обратна посока като разбра кво става.Всички викат направете тръбата,ама риска си е ваш.Ти би ли се подписал под такъв проект?
                            Всъщност май ти единствен твърдиш,че риск няма.
                            Що от руска страна не съм видял такъв оптимизъм.
                            Даже и Путин каза ,че е възможно нарастването на цената на проекта да направи нерентабилна инвестицията.
                            И дори от руска страна го обявиха като най-големия подарък за ЕС.Демек въпреки ,че делаверата е с отрицателен знак,но щото ни налагате санкции заради някакви си там конфликти, ние пък ще ви правим подаръци.За доста пари става дума.
                            Италианците се отказаха заради оскъпяването ,от ЕК пък се заинтересуваха кво праим в тоя момент и се оказа,че не играем по правилата ,та се стигна до решението за спиране.

В нета има доволно много информация ,та може да проследиш хронологията на събитията по проектите за транзит през България,с динамиката на цифрите,участници,избор на финансиране,инвеститори,изпълнители квото още се сетиш и като проследиш сагата сам ще стигнеш до извода,че е имало първоначално съвсем добри намерения ,които са се трансформирали в нещо друго .Сега не са ми ясни и не се наемам да търся причините за това,но може би ти ще ми кажеш .
                            И като се подсигурим с още един източник ,дали ще стане цената на газа такава,че да си сложиш котел на газ за да се топлиш.По вероятно е други да се топлят ефтино за твоя сметка.
                            С атомната е почти същия филм.С разликата,че не е проблем кой е чорбаджията и ще стане ако има кой да плати,като риска си е за него.
                            Last edited by 546; d.m.y г., 05:22.

Comment

Абе дай да се върнем чак каменната ера, а най-добре в мига на сътворението.Добре поне че за разграбването сме на едно мнение.Не ме интересува каво е било преди, интересно е какво става сега.Защо прословутите учения са на територията на източноевропейските страни.От НАТО го казаха тия дни - за война с Русия.И за трети път ще семе от страната на булката.Защщото както се договориха Сталин и Рузвелт така и сега ще се договорят САЩ и Русия.САЩ няма да воюват тука, само ще "оглавяват" коалицията.Русия ще прегази Европа и след това САЩ със съхранени сили ще се "договаря " с Русия.И си мислиш че запада прави нещо за нас...наивник.Точно така трябва да мислиш де.Като си такъв историк сигурно знаеш за балканския фронт на Чърчил, дето е искал Турция да вкара 10-15 девизии в България за да спре настъплението на Червенат армия на юг.Добре че турците са успели да запазят неутралитет.България не трябваше да се замесва в тази история с Русия сега.Стига сте раздухвали че по-тесни връзки с Русия ще ни върнат във времето на ладите на цветните руски щайги и т.н.Сякаш не можеш си поръча Самсунг Хюндай айфони и каквото си сетиш.И да има руснаци във Варна, пазаря си от техни магазини доста храни вместо еврепойските второкачествени.Хора със самочувствие са и има защо.На ясно са че настоящето отношение към тях се дължи на шепа продажници, като ги питаш защо са ни изоставили ти отговарят - ми защо да ви издържаме, ако искате да търгуваме заповядайте ако не искате можем и без вас.Нали сме с Европа, а защо на разговорите в Унгария за "турската" тръба всички около нас разговаряха с представители на Газпром само ние не.Щото сме солидарни с Европа а защо тези европейски страни не са солидарни с нас.Защото всеки си гледа интереса и хвърля толкоз пушилка колкото да не е без хич.Ма пусто българско натегачество.За туй сме на тоя хал щото не знаем колко да се дупим.За туй бат Бойко миткосва я Брюксел, я Стамбул я Париж ту пуска некъв фейк към руснаците за ЮП, та напоследък говори и за балкански съюз с Гърция,Сърбия и Македония.Преди слушахме Москва,сега слушаме Брюксел, преди като не слушахме1 Москва пращаше танкове1 ся та "приемат" в НАТО или ти спират парите, де ше идеш че няма им играйш по свирката, преди Москва ни даваше самолети и танкове, сега ни карат да си купуваме стари на цената на нови, преди врагът беше на запад, сега е на изток.преди тези които ни четяха лекции за загнилия капитализъм и агресора НАТО, същите тезисе га ни обясняват колко лош е бил СССР...а ние и преди и сега сме си същите балъци.
                              В резюме твоят ферман гласи, че и едните и другите са маскари а ние сме на този хал, защото все се дупим на маскарата под чието влияние се намираме......

Да допуснем, че съм съгласен с това.

Не съм съгласен с това, че някак много детински сравняваш двете форми на влияние - икономическото, което САЩ оказваше върху западна Европа и силовото, което СССР оказваше върху източна Европа.

Разликата между двете е огромна и ти можеш сам да прецениш, стига да искаш.

Това за "подаръците" които ни правел СССР са приказки за наивници.....

Ако ти продам един трабант за жълти стотинки, а ако все пак ти решиш да си купиш един сносен автомобил за доста повече пари, ти пратя танковете..........Подарък ли ти правя, що ли?

Явно за толкова ти стига акъла, та не се сещаш, какво да му кажеш онзи руснак.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                                Ква тръба те мъчи пак,докато няма гаранции,че ще се изплати подобна инвестиция ,я от купувача на газ,я от продавача никой няма да сипе,всички се точат нашата държава да е гарант по кредита,но да го изпълнят чужди фирми. Даже и Шиши побегна с двеста в обратна посока като разбра кво става.Всички викат направете тръбата,ама риска си е ваш.Ти би ли се подписал под такъв проект?
                                Всъщност май ти единствен твърдиш,че риск няма.
                                Що от руска страна не съм видял такъв оптимизъм.
                                Даже и Путин каза ,че е възможно нарастването на цената на проекта да направи нерентабилна инвестицията.
                                И дори от руска страна го обявиха като най-големия подарък за ЕС.Демек въпреки ,че делаверата е с отрицателен знак,но щото ни налагате санкции заради някакви си там конфликти, ние пък ще ви правим подаръци.За доста пари става дума.
                                Италианците се отказаха заради оскъпяването ,от ЕК пък се заинтересуваха кво праим в тоя момент и се оказа,че не играем по правилата ,та се стигна до решението за спиране.

В нета има доволно много информация ,та може да проследиш хронологията на събитията по проектите за транзит през България,с динамиката на цифрите,участници,избор на финансиране,инвеститори,изпълнители квото още се сетиш и като проследиш сагата сам ще стигнеш до извода,че е имало първоначално съвсем добри намерения ,които са се трансформирали в нещо друго .Сега не са ми ясни и не се наемам да търся причините за това,но може би ти ще ми кажеш .
                                И като се подсигурим с още един източник ,дали ще стане цената на газа такава,че да си сложиш котел на газ за да се топлиш.По вероятно е други да се топлят ефтино за твоя сметка.
                                С атомната е почти същия филм.С разликата,че не е проблем кой е чорбаджията и ще стане ако има кой да плати,като риска си е за него.
                                И що всички около нас се натискат за тая тръба, като е толкова нерентабилна.Очевидно без газ не можем, но друго си е да го купиш тоя газ от Турция на ердогански цени ама нали няма руска тръба да минава през Бг.Ами нали всички искаха диверсификация, да има няколко доставчици и цената да пада.За туй бат Бойко размахва некъф хъб дето щели да се вливат тръби с газ.Газпром беше съгласен да поеме строителството на тръбата без да дадем стотинка като инвестициите ще се изплащат от печелбата от транзита, за нас беше договорена цена с 30 на сто по-ниска.Това че ние не сме си изиграли картите като трябва, си е друга бира, ама получихме потупване от Меркел като лоялен партньор.Аре кат тръгне турски поток и транзита през България за Турция който е около 14млрд куб.м. спре, Булгаргаз от какво ще се издържа - от държавата, сиреч от мене и тебе.Не знам що искаме да печелим ама друг да го построи, еми влагаш изплащаш печелиш.Информациата от нета е все невярна, руска пропаганда.Като американските въглища за Украйна дето миналата година бяха около 75 долара за тон сега са над двеста долара.Газ няма си сложа щото не ми трябва друг монополист като парното например.Щото трябва си купя и оборудване от доставчика непременно и да го изплащам една сюрия време и после дама цакат със загуби сградни инсталации и бог знае какво.Енергото, ВиК и мобилните оператори ми стигат.Пък и според Ванката ток имаме в излишък.Вместо да поддържаме студен резерв от архаични тецове със замръзнали въглища дето им се плаща за да не работят, можехме да имаме екологично чист източник, да не говорим че ако Куневица не беше затворила Козлодуй нямаше да има Белене.Ами виж колко реактора работят из ЕС и колко се строят още, щото някой му светна че ветъро не е надежден източник, за да е постоянен тока от тях трябва ги качиш на минимум 2000 метра.То на нас нищо не трябва, ни газ ни ток ни заводи.То затуй и инвеститорите ни заобикалят.Така като консуматори сме си най-добре, ЕС ще ни даде.Ми ако ес спре евросредствата, колко ли бързо ще се обърнем на изток.Най-добре ни пасва на мързела, по лесно е да спечелиш от далавера отколкото от инвестиции.В тая държава всички те убеждават как еди какво си не може да стане.Ще ти дам един пример до нас има две автомивки, единият вложи сума ти пара,построи нови клетки, изля 100 кв бетон, направи бар, офис и т.н работи денононщно, другия ми е авер, само цоца, има един работник, няма покрив над клетките,от пода стърчат арматури, машините му са амортизирини, цените му те отказват още на входа, според него всички крадяли ток и вода и затова били на печалба иначе ходи на фитнес и масажи и си прай татуси за 1500 лв.И същия този ме убеждава как всички му пречат.Наскоро се смях два дена като ми каза че ще си продава бизнеса за 100 бона и щял да заминава в Канада.Така е и държавата, цоца се до последно, чака се на евро средства, от нищо нещо ма и печалба да изкараме.Нямаме армия, икономика..гола вода сме.Ма иначе персонално всеки е добре, ден за ден заработва пие идна ракия неколко пъти и замезва с политика.Най -лесно се успокояваш каквото за мен такова и за другите и ай наздраве - http://www.pan.bg/view_article-64-39...razboleet.html

Comment

Working...
                                X